Annonse

Sportsstudio

Syk: - Kroppen er ikke i vater
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Syk: - Kroppen er ikke i vater

Onsdag ble Emil Iversen vraket til de kommende verdenscuprennene i Falun og Tallin.

I et intervju med Trønder-Avisa, innrømmer Varden-løperen at han igjen har problemer.
Dette fører til at Iversen ikke går Storlirennet førstkommende lørdag, som IL Varden Meråker arrangerer.

- Jeg har vært forkjøla siden femmila, så jeg får ikke gått Storlirennet heller, dessverre, sier 31-åringen til avisa.

Dette er ikke første gang Iversen har hatt problemer denne sesongen. Etter nedturen i Tour de Ski, gikk Iversen kun et par lokale turrenn før han stilte til start i VM.

På spørsmål fra avisa om planen er å gå alt i NM hvis han blir frisk, svarer Iversen:

- Ja, men kanskje ikke femmila. Kroppen er ikke helt i vater, tror jeg.

Annonse
Norsk dobbeltseier i Lahti
Foto: NTB

Norsk dobbeltseier i Lahti

Jarl Magnus Riiber fikk hard konkurranse av lagkamerat Jens Lurås Oftebro, men spurtet til nok en kombinertseier i Lahti søndag.

Det ble en solid avslutning på et spennende renn. Riiber har hatt en noe sykdomspreget sesong, men ble VM-konge i Planica og avsluttet sesongen knallsterkt. Søndagens seier var hans fjerde på rad.

Riiber ledet etter hoppdelen med et svev på 126 meter i Lahti-bakken. Han hadde ingen problemer med å holde på forspranget til Laurent Muhlethaler og de andre konkurrentene i første halvdel av rennet.

Underveis økte han også avstanden til nærmeste konkurrent, men en Jens Lurås Oftebro i sterk langrennsform gikk seg opp til 2.-plass og nærmet seg lagkameraten etter vel halvgått løp.

Oftebro kom seg også forbi Riiber på et tidspunkt, men sistnevnte hadde krutt på lager i avslutningen og vant med 1,8 sekunders margin.

I verdenscupen totalt endte Riiber på 4.-plass. Oftebro sikret 2.-plassen søndag, mens østerrikeren Johannes Lamparter vant sammenlagt.

Søndagens renn markerte for øvrig karrierepunktum for den tyske kombinertlegenden Eric Frenzel. Han bommet i hoppbakken og fikk slik sett et svakt renn, men ble hyllet av de andre utøverne på stadion.

(NTB)

Annonse
Drama bak Klæbo: Spydde midt i løypa
Foto: NTB Scanpix

Drama bak Klæbo: Spydde midt i løypa

Den franske motbakkespesialisten Hugo Lapalus var med i tetkampen på den siste runden på 20-kilometeren i Lahti, men plutselig stoppet han helt opp i ryggen til hjemmehåpet Iivo Niskanen - og til side for seierherre Johannes Høsflot Klæbo.

TV-bildene viser at Lapalus brekker seg og stopper helt opp, mens resten av feltet fyker forbi i motbakken, før franskmannen spyr midt i løypa.

Noen sekunder seinere begynte Lapalus å gå igjen og fullførte 20-kilometeren.

Han gikk - til tross for å måtte spy like før mål - inn til 19. plass. I målområdet kastet Lapalus stavene, tydelig skuffet og opprørt.

Johannes Høsflot Klæbo vant 20-kilometeren i Lahti. Distansecupen sikret Pål Golberg seg. Les mer om det her:

Les hele saken

Tangerte Johaug

Annonse

20km fellesstart, herrer

Herrene avslutter sesongen i finske Lahti. Johannes Høsflot Klæbo har allerede sikret seg sprint- og sammenlagtkula, men kjemper fortsatt om distansecupen. Der leder Pål Golberg.

Annonse