Annonse

Sportsstudio

Klæbo: - Jeg mistet hodet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Klæbo: - Jeg mistet hodet

Johannes Høsflot Klæbo vant 10 kilometer intervallstart. 10 sekunder foran Martin Løwstrøm Nyenget.

En enorm sluttspurt gjorde at Klæbo vant intervallstarten. Til Viaplay forklarer han selv hva som skjedde.

- Jeg fikk bra sekundering av Arild (Monsen, sprinttrener). Det var han som gjorde at jeg mistet hodet på slutten. Han skal ha æren for den, forteller Klæbo i intervju med Viaplay.

- Det er en avslutning bare han kan. Når han gjør det skal man helst ha både et godt forsprang og mye krefter igjen, sa Pål Golberg om lagkompisen.

Han forteller selv at han er i god form. Sesongen avsluttes med sprint i Falun lørdag, sprint i Tallin i midtuka, og deretter konkurranser i Lahti neste helg.

Klæbo har kontroll på verdenscupe sammenlagt, etter å ha vunnet 16 av de 27 individuelle rennene denne sesongen. Rekorden uansett kjønn er Therese Johaugs 20 triumfer i 2015/16.

Han har også mulighet til å slå Martin Johnsrud Sundbys poengrekord. Noe han selv hevder han ikke har tenkt på.

- Jeg har aldri vært i nærheten av å ha en så god sesong, det betyr mye, sier han til Viaplay.

Annonse
Norsk dobbeltseier i Lahti
Foto: NTB

Norsk dobbeltseier i Lahti

Jarl Magnus Riiber fikk hard konkurranse av lagkamerat Jens Lurås Oftebro, men spurtet til nok en kombinertseier i Lahti søndag.

Det ble en solid avslutning på et spennende renn. Riiber har hatt en noe sykdomspreget sesong, men ble VM-konge i Planica og avsluttet sesongen knallsterkt. Søndagens seier var hans fjerde på rad.

Riiber ledet etter hoppdelen med et svev på 126 meter i Lahti-bakken. Han hadde ingen problemer med å holde på forspranget til Laurent Muhlethaler og de andre konkurrentene i første halvdel av rennet.

Underveis økte han også avstanden til nærmeste konkurrent, men en Jens Lurås Oftebro i sterk langrennsform gikk seg opp til 2.-plass og nærmet seg lagkameraten etter vel halvgått løp.

Oftebro kom seg også forbi Riiber på et tidspunkt, men sistnevnte hadde krutt på lager i avslutningen og vant med 1,8 sekunders margin.

I verdenscupen totalt endte Riiber på 4.-plass. Oftebro sikret 2.-plassen søndag, mens østerrikeren Johannes Lamparter vant sammenlagt.

Søndagens renn markerte for øvrig karrierepunktum for den tyske kombinertlegenden Eric Frenzel. Han bommet i hoppbakken og fikk slik sett et svakt renn, men ble hyllet av de andre utøverne på stadion.

(NTB)

Annonse
Drama bak Klæbo: Spydde midt i løypa
Foto: NTB Scanpix

Drama bak Klæbo: Spydde midt i løypa

Den franske motbakkespesialisten Hugo Lapalus var med i tetkampen på den siste runden på 20-kilometeren i Lahti, men plutselig stoppet han helt opp i ryggen til hjemmehåpet Iivo Niskanen - og til side for seierherre Johannes Høsflot Klæbo.

TV-bildene viser at Lapalus brekker seg og stopper helt opp, mens resten av feltet fyker forbi i motbakken, før franskmannen spyr midt i løypa.

Noen sekunder seinere begynte Lapalus å gå igjen og fullførte 20-kilometeren.

Han gikk - til tross for å måtte spy like før mål - inn til 19. plass. I målområdet kastet Lapalus stavene, tydelig skuffet og opprørt.

Johannes Høsflot Klæbo vant 20-kilometeren i Lahti. Distansecupen sikret Pål Golberg seg. Les mer om det her:

Les hele saken

Tangerte Johaug

Annonse

20km fellesstart, herrer

Herrene avslutter sesongen i finske Lahti. Johannes Høsflot Klæbo har allerede sikret seg sprint- og sammenlagtkula, men kjemper fortsatt om distansecupen. Der leder Pål Golberg.

Annonse