Annonse

Sportsstudio

Guardiola dro Messi-spøk etter Haaland-bytte
Foto: NTB

Guardiola dro Messi-spøk etter Haaland-bytte

Erling Braut Haaland scoret sitt 42. mål og sitt sjette hattrick for sesongen i 6-0-seieren over Burnley i FA-cupen.

- Det har vært noen gode og viktige kamper. 7-0 og 6-0 før landslagspausen er imponerende, og jeg er veldig glad, sier Haaland via Viaplay etter kampen.

- Alle mål betyr mye. Alle mål for laget betyr mye. Å vinne 6-0 er fantastisk, mot et veldig bra Burnley, sier han videre.

Manchester City kjemper også i Premier League og Champions League denne sesongen.

- Vi er inne i den delen av sesongen hvor vi må være på vårt beste. Det er nå ting blir avgjort. Vi må levere i hver eneste kamp, det er som finaler. Og det er det vi har gjort. Jeg er stolt og glad, sier Haaland.

Alan Shearers scoringsrekord i Premier League står også for fall (34 mål i ligaen), men Haaland mener han ikke tenker på den.

- Nei, det gjør jeg ikke, svarer Haaland.

- Han vet hva jeg vil svare. Jeg er en spiss, jeg elsker å score mål. Fokuset mitt er ikke å score mål, men å komme til sjanser, for da er det store sjanser for å score mål, sier Haaland videre.

City-manager Pep Guardiola fikk mange spørsmål etter RB Leipzig-kampen angående Haaland, siden han tok ham av tidlig og dermed ødela sjansen til at nordmannen kunne bli historisk som den første med seks mål i en Champions League-kamp. Guardiola kom derfor med et stikk i kveld.

- Jeg byttet ham ut fordi jeg ville ikke bryte Messi-rekorden i FA-cupen. Jeg prøver å straffe spillerne mine. Det er intensjonen min. Jeg vet at han ikke bryr seg, han er så positiv i livet, han er optimistisk, han klager aldri, sier Guardiola.

For sikkerhets skyld: Lionel Messi har aldri spilt i engelsk fotball.

Guardiola sa også følgende til Haaland etter kampen med et smil (se video nederst i denne posten):

- Elleve på elleve. Du scoret åtte på fire dager.

Guardiola siktet trolig til at han scoret elleve mål på elleve sesonger i Barcelona.


Annonse
Dyster spådom
DUO: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard sammen på en landslagssamling i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Dyster spådom

Tallknusere i selskapet Nielsen's Gracenote mener Norge har 44 prosent sjanse til å få direkte plass i herre-EM i fotball neste år.

Gracenote har kjørt sine dataanalyser og kommet fram til at disse 20 nasjonene avanserer fra ti kval-grupper. Norge ligger tredje sist på oversikten:

96 prosent: Portugal.

90: Sveits og Kroatia.

89: Spania.

88: Belgia og Danmark.

87: Nederland.

86: Polen, Serbia og Frankrike.

82: Tsjekkia.

78: Italia.

77: England.

74: Ungarn.

58: Sverige.

53: Wales.

46: Slovenia.

44: Norge.

42: Romania.

40: Bosnia/Hercegovina.

Statistikk og resultater fra foregående sesonger er viktigste elementer i Gracenotes vurdering.

Norge starter kvalifiseringen borte mot Spania og Georgia dagene som kommer. Skottland og Kypros er også med i gruppen. De to beste får EM-plass.

Gracenote gir skottene bare 2 prosentpoeng dårligere mulighet enn Norge for direkte EM-billett. Georgia og Kypros står på henholdsvis 22 og 2,5.

- Selv om Norge har en viss bedre mulighet for direktekvalifisering, holder vi Skottlands sjanser litt bedre enn Norges om vi inkluderer en mulig vei til EM via nasjonsliga-systemet, sier Simon Gleave, Gracenotes sportsanalyse-sjef, til NTB.

(NTB)

Annonse
Vant norsk duell
Foto: NTB

Vant norsk duell

Caroline Graham Hansens Barcelona tok det første stikket i kvartfinalene i mesterligaen da de vant 1-0 borte mot Roma foran 39.454 tilskuere.

Det er ifølge Roma italiensk tilskuerrekord på en kvinnekamp i fotball.

Det ble imidlertid en sørgelig affære for de oppmøtte hjemmesupporterne som måtte se laget sitt tidvis bli rundspilt av Barcelonas stjernegalleri.

Roma klarte likevel å slippe unna med mer enn ett baklengsmål i sekken før returoppgjøret i den katalanske hovedstaden 29. mars.

Salma Paralluelo sikret 1-0-seieren da hun ble spilt gjennom av Patri Guijarro etter en drøy halvtime.

Graham Hansen spilte hele kampen fram til det 91. spilleminutt, mens Ingrid Syrstad Engen først kom innpå etter 78 minutter. Emilie Haavi spilte hele kampen for Roma.

(NTB)

Annonse
Hansen og Bayern med første stikk
Foto: Shutterstock

Hansen og Bayern med første stikk

Bayern München vant det første kvartfinaleoppgjøret mot Arsenal 1-0 på hjemmebane i mesterligaen.

Dermed har Frida Maanum og resten av Arsenal kniven på strupen før returoppgjøret i London 29. mars.

Det var tyskerne som kom best i gang da Lea Schüller nikket vertene i ledelsen sju minutter før pause. Det ble også kampens eneste mål i den første kvartfinalen.

Bayern trenes av Alexander Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.

Med på lasset tok også Straus med seg Tuva Hansen, som spilte hele kampen ut for tyskerne, mens Emilie Bragstad først fikk komme på etter 90 minutter.

Maanum startet kampen for Arsenal, men klarte ikke å gjøre seg tellende i den første kvartfinalen.

Senere tirsdag møtes Emilie Haavis Roma og Caroline Graham Hansens Barcelona.

(NTB)

Annonse