Annonse

Sportsstudio

NÅ: Slått
Foto: NTB Scanpix

NÅ: Slått

Filip Ingebrigtsens 1.52,55 holdt bare til 4.-plass på 800 meter under Friidrettens Venner Festival på Hamar lørdag.

Filip Ingebrigtsen gikk til konkurransen med den klart beste personlige rekorden av de 12 som fullførte løpet, men det holdt ikke til gull og grønne skoger denne gangen.

Seieren gikk til Ren-Engs Esten Hansen Møllerud-Hauen på 1.49,62. Det var personbeste av vinneren.

2.-plassen gikk til Magnus Tuv Myhre på 1.50,95, og Kjetil Brenno Gagnås' 1.52,07 ga 3.-plass.

Friidrettens Venner Festival fortsetter i Moelv søndag. Der skal blant andre Henrik Ingebrigtsen løpe 3000 meter. (NTB)

Annonse
Vålerenga til cupfinalen
Foto: NTB

Vålerenga til cupfinalen

Vålerenga måtte slå tilbake flere ganger for å bli Rosenborgs motstander i årets NM-finale. Etter ekstraomganger ble byrival Lyn senket 3-2.

Dermed har Oslo-klubben spilt seg til sin fjerde cupfinale på fem år. To av dem har endt i titteltriumf, og den siste kom da Sandviken (Brann i dag) ble slått 2-1 i 2021.

Lyn spilte på sin side sin første semifinale i klubbens historie og lå lenge an til å ta det et steg videre.

Det var nemlig 17 år gamle Kamilla Melgård som scoret kampens første mål og sikret Lyn en pauseledelse.

– Det var veldig, veldig deilig. Jeg hadde en sjanse der jeg kanskje skulle skutt i stedet, så det var deilig å få den i nettet, sa Melgård til NRK etter første omgang.

Etter hvilen spilte VIF seg inn i kampen igjen, og etter 65 minutter sto det likt igjen i hovedstaden. Karina Sævik sto bak utligningen.

Tolv minutter senere sendte Miriam Mjåseth Lyn opp i ledelsen igjen, men den holdt bare i to minutter før Felicia Rogic fikset 2-2 og påfølgende ekstraomganger.

Tre minutter inn i første ekstraomgang fullførte Elise Thorsnes snuoperasjonen da hun banket Vålerenga opp i 3-2 etter litt klabb og babb på et frispark.

(NTB)

Skeid rykket ned fra 1. divisjon

Skeid gikk på sitt tiende strake tap i 1. divisjon etter 0-2 borte mot Mjøndalen lørdag. Klubben må ta turen ned til nivå tre i norsk fotball.

Etter lørdagens kamp ligger Skeid 16 poeng bak Åsane på kvalifiseringsplassen når fem runder gjenstår. De har dermed ingen mulighet til å redde plassen i 1. divisjon.

Vi må helt tilbake til 4. juni for å finne Oslo-lagets siste seier. Da ble det 2-0 hjemme over Bryne, og siden den tid er det blitt 13 tap på 14 kamper.

Skeid fikk en fryktelig start på kampen da Mathias Bringaker stusset Mjøndalen i ledelsen etter 23 minutter. To minutter etter pause satte Bringaker inn sitt andre mål for dagen og fastsatte både resultater og Skeid-nedrykket.

I august trakk Gard Holme seg som Skeid-trener og ble erstattet av Arne Erlandsen, som fikk i oppdrag å berge plassen på det nest øverste nivået av norsk fotball.

Så langt har det endt med seks tap på seks kamper for 63-åringen.

Skeid rykket opp til 1. divisjon foran forrige sesong og berget i fjor plassen med et nødskrik etter de måtte ut i playoffkamper mot Arendal.

(NTB)

Annonse
Østigård med første Serie A-scoring
Foto: NTB

Østigård med første Serie A-scoring

Leo Skiri Østigård åpnet målkontoen i Serie A da Napoli vant 4-0 borte mot Lecce lørdag ettermiddag.

Dermed klatret Napoli opp på 3.-plass med 14 poeng på sju kamper. Inter og Milan ligget ett poeng foran, men med én kamp mindre spilt.

Det var nordmannen som scoret kampens første mål da Piotr Zielinski slo et frispark mot bakerste stolpe, hvor Østigård steg til værs og stanget gjestene i ledelsen etter et kvarters spill.

Det var Østigårds første mål i den italienske eliteserien. Han har også scoret ett mål i Champions League for blåtrøyene.

Scoringen ble også første omgangs eneste, før Victor Osimhen doblet gjestenes ledelse, seks minutter etter hvilen. På tampen av kampen fastsatte Gianluca Gaetano og Matteo Politano resultatet for Napoli.

(NTB)

Tromsø holder medaljekursen
Foto: NTB

Tromsø holder medaljekursen

Maï Traoré scoret Tromsøs seiersmål og ga Stabæk ytterligere bekymringer i Eliteserien fotball. TIL vant 1-0 på kunstgresset.

Han scoret etter elegant å ha rundet keeper Isak Pettersson fem minutter inn i andreomgangen.

Like før misbrukte Sturla Ottesen en stor sjanse for Stabæk. Han blåste ballen over fra fin posisjon.

Traoré-målet gjør at TIL henger seg fast i medaljekampen. Han ble byttet ut etter 70 minutter og står med tre seriescoringer denne sesongen. Han er i klubben på utlån fra Viking.

Begge lag hadde fine sjanser etter 0-1-målet. Blant annet bommet Mushaga Bakenga regelrett på ballen etter et fint innlegg. Stabæk var godt med også i andreomgangen, men målene sitter hardt inne for dem. Stabæk er oppe i bare 19 scoringer på 22 ligakamper

Annonse