Annonse

Sportsstudio

Oppvaskmøte
Foto: NTB

Oppvaskmøte

Etter gårsdagens nestenuhell mot 4. divisjonslaget Trygg/Lade, varslet Kjetil Rekdal et oppvaskmøte.

Rosenborg vant 1-0, men sleit.

Torsdag hadde RBK-spillerne et møte. Det var godt, sier RBK-kaptein Markus Henriksen.

- Vi hadde et møte der vi følte det var rett tid for at alle fikk luftet ut, forklarer han til TV 2.

På agendaen var forberedelsene til kampen, hva spillerne syns om egen prestasjoner og hva de tenkte om veien videre.

- I går var det veldig mange som hadde en tung ryggsekk. Vi er mennesker, og det å lufte seg litt tror jeg alle har godt av. Forhåpentligvis drar de hjem med en litt lettere ryggsekk etter et sånt møte, sier Henriksen.

Kjetil Rekdal var ikke nevneverdig interessert i å snakke om møtet:

- Det forblir internt, selvfølgelig. Vi er ikke fornøyde med det vi har levert. Vi følte pila gikk litt oppover mot Bodø/Glimt og Haugesund, så gikk den rakt nedover i går, sier Rekdal til TV 2 dagen derpå.

Annonse
Nye eiere
Foto: Oli Scarff / AFP

Nye eiere

Leeds United bekrefter at nåværende eier Andrea Radrizzani og «49ers Enterprises» er enige om et oppkjøp av klubben.

«Begge parter fortsetter å jobbe gjennom detaljene, og ytterligere oppdateringer vil bli gitt snart», skriver klubben på sine hjemmesider.

Videre skriver de at de håper på en rask retur tilbake til det gjeveste selskap i Premier League.

Annonse
Nok en verdensrekord
Foto: Jeff Pachoud / AFP

Nok en verdensrekord

Faith Kipyegon (29) fra Kenya fullførte en drømmeuke da hun stormet inn til verdensrekordtiden 14.05,20 på 5000 meter i Diamond League-stevnet i Paris.

Det skjedde sju dager etter at hun satte verdensrekord på 1500 meter med 3.49,11 i forrige Diamond League-stevne i Firenze. Da løp hun ned Genzebe Dibabas rekord med 96 hundredeler og ble første kvinne under 3.50.

I Paris senket hun rekorden til etiopiske Letesenbet Gidey med 1,42 sekund.

- Jeg tenkte ikke på å sette verdensrekord, og jeg vet ikke hvordan jeg greide det. Jeg fokuserte på det grønne lyset og forsøkte å slappe av og nyte løpet, sa Kipyegon.

Gidey var med i feltet i Paris, men ble slått til 2.-plass med 2,74 sekunder. Kipyegon forbedret sin personlige rekord med over 26 sekunder.

Svenske Sarah Lahti og kenyanske Beatrice Chepkoech var fartsholdere underveis.

1500 meter har i hele karrieren vært Kipyegons foretrukne øvelse. Hun har to OL-gull og to VM-gull på den distansen, i tillegg til to VM-sølv.

(NTB)

Annonse
Blir arrangert som planlagt
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Blir arrangert som planlagt

Den siste tida har det vært knyttet stor spenning til framtida til sykkelrittet Styrkeprøven. Fredag kveld kunne arrangøren informere om at det blir gjennomført ritt mellom Trondheim og Oslo neste helg.

- Vi har fått de nødvendige tillatelsene til å arrangere ritt fra startstedene Trondheim, Lillehammer, Hamar og Eidsvoll, skriver Styrkeprøven på sine hjemmesider.

Dette etter at det i slutten av mai ble kjent at Statens vegvesen ikke hadde gitt tillatelse til å arrangere rittet.

Etter litt hektisk aktivitet den siste tida, deriblant et møte mellom arrangør, Statens vegvesen og politiet onsdag, har Statens vegvesen fredag fattet et nytt vedtak.

«Statens vegvesen gir tillatelse til å arrangere sykkelrittet Trondheim-Oslo blant annet under vilkår om at rittet avsluttes på hellerudsletta», skriver Statens vegvesen i sitt vedtak, som Dagbladet har fått tilsendt.

- Styrkeprøven har vært arrangert helt siden 1967 med unntak av pandemiårene 2020 og 2021. Nå i kveld kom det heldigvis en beslutning fra vegmyndighetene som innebærer at vi kan arrangere, skriver arrangøren videre.

Årets utgave arrangeres lørdag 17. juni, og totalt er over 1400 deltakere er så langt påmeldt de fire ulike distansene (fra Trondheim, Lillehammer, Hamar og Eidsvoll).

Annonse