Annonse

Sportsstudio

Møtt av protester
Foto: NTB

Møtt av protester

Det murres i Rosenborgs supporterbase etter flere svake kamper. Natt til fredag dukket det opp flere bannere utenfor Brakka med klar beskjed til alle i klubben.

Budskapet var ikke til å misforstå. På bannerne sto det «Obos?» (sponsor for 1. divisjon), «kor e verdian?» og «et styre uten handlekraft = et styre uten tillit», melder Adresseavisen.

Ifølge NRK var det også hengt opp et protestbanner på RBKs treningsanlegg. Der sto det «ta dåkker sammen».

Torsdag ble det holdt et evalueringsmøte i Rosenborg etter en tøff start på sesongen. Der snakket spillere og trenere ut om situasjonen klubben er i.

- Det er alltid interessant å få ting på bordet. Hva som har kommet fram, får bli internt, sa hovedtrener Kjetil Rekdal etterpå.

Onsdag spilte RBK en svak 1-0-kamp mot Trygg/Lade i cupen. Rekdal var rystet over det han så i møtet med 4.-divisjonslaget.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende i min lange karriere, sa han og omtalte innsatsen som «ikke holdbar».

(NTB)

Annonse

Reistad hjalp Esbjerg til gull

Henny Reistad var skarpest foran mål da Esbjerg banket tittelforsvarer Odense 34-21 og vant det danske sluttspillet i håndball.

Uavgjort ville vært nok for Esbjerg etter en knepen borteseier i første finalekamp, men i egen hall ville laget ha en skikkelig fest. Det gikk hardt ut over Odense.

Reistad hamret inn åtte av vertenes mål, og det var doblet så mange som neste spiller på toppscorerlista. Esbjerg gikk til pause med 18-12-ledelse.

Som vanlig var det Esbjergs norske kontingent som markerte seg offensivt. I tillegg til Reistad scoret også Nora Mørk (4), Vilde Ingstad (4), Kristine Breistøl (3), Marit Røsberg Jacobsen (3) og Sanna Solberg-Isaksen (1).

Odense hadde også norske bidrag med tre mål fra både Maren Aardahl og Tonje Løseth.

Esbjerg er igjen dansk sluttspillmester for kvinner etter to år med Odense på topp. Klubben tapte sist helg både semifinalen og bronsekampen i Champions League med ett måls margin.

(NTB)

Annonse
Suspenderes etter sexistiske kommentarer
Foto: Sky Sports Italia

Suspenderes etter sexistiske kommentarer

Matteo Bobbi og Davide Valsecchi i Sky Italia suspenderes fra kanalen etter sexistiske kommentarer mot en kvinne under direktesendingen fra helgas Spania Grand Prix.

Etter søndagens hovedløp analyserte de tidligere racerførerne løpet da Bobbi refererte til en dame som sto i bakgrunnen som en «oppgradering» og ba kompanjongen om å snu seg.

- Jeg vet, men de fortalte meg at jeg ikke kunne teste den. Så jeg gir meg, svarte Valsecchi direkte på sendingen.

Kommentarene irriterte tydelig deres kvinnelige kollega Federica Masolin, som oppfordret kollegaene til å «være forsiktige».

- Kan vi ikke se noen intervjuer i stedet for å høre på disse to? La oss høre fra Carloz Sainz, takk. Jeg skal sensurere dere to, sa en irritert Masolin.

Sky Italia bekreftet senere til engelske The Guardian at duoen hadde blitt midlertidig suspendert, og at de ikke fikk jobbe under Canada Grand Prix.

De to kommentatorene var dagen derpå ute med en beklagelse.

- Jeg er veldig lei meg, for etter søndagens løp utvekslet jeg noen vitser som ikke egnet seg og brukte upassende og respektløse ord. Jeg er egentlig ikke en sånn person. Jeg vil virkelig be om unnskyldning til de som følte seg krenka, til kvinner og til Sky, skrev Valsecchi på Instagram, gjengitt av The Guardian.

Bobbi fulgte opp:

- Jeg beklager oppriktig til alle som kan ha følt seg støtt og ønsker å gjenta min totale og dype respekt for alle og for kvinner.

Annonse
John Arne Riise gjorde comeback og scoret
Foto: NTB

John Arne Riise gjorde comeback og scoret

Avaldsnes-trener John Arne Riise snørte i dag på seg fotballskoene og gjorde comeback på banen for Avaldsnes mot Rubbestadnes på nivå seks. Det skriver NRK.

Før kampen var Riise nervøs. Han kom innpå i det 49. minutt.

- Det er vel første gang at jeg er glad for å være benket fra start, sa han til NRK.

Han kom også på scoringslista da han fikk sjansen på et straffespark. Keeper var etter ballen, men maktet ikke å hindre scoring.

42-åringen signerte for Avaldsnes herrelag i mai og skulle etter planen debutere i dag.

- Ikke hver dag en klarer å signere en Champions League-vinner! Han får mest sannsynlig sin debut hjemme mot Rubbestadnes 8. juni, skrev trener Andreas Ulland Andersen da signeringen var et faktum.

Riises siste offisielle kamp var i 2017 for Rollon.

- Jeg kjenner på presset, men jeg har ingenting å bevise. Jeg har gjort mitt i karrieren. Det er mer for holde meg inne i fotballen og ha noe å gjøre på fritida mellom alle jobbingen. Jeg gleder meg og så håper jeg at treneren synes jeg er god nok til å komme innpå å gjøre noen greier, sier Riise til NRK.

Han skrev nylig under på en toårskontrakt som trener for dameklubben.

Avaldsnes herrelag vant hele 10-2 og topper 5. divisjon avdeling fire med 19 poeng etter sju spilte kamper.

Annonse