Annonse

Sportsstudio

Ny beskjed i England
Foto: NTB/AP

Ny beskjed i England

Erling Braut Haaland (22) har herjet i sin debutsesong i engelsk fotball.

Siden overgangen fra Borussia Dortmund til Manchester City i fjor sommer har jærbuen levert utrolige 52 mål på 51 kamper i alle turneringer.

Selv om det neppe blir aktuelt med det første, erfarer Sky Sports at Manchester City i kulissene har begynt å forberede seg på en eventuell framtid uten Haaland på topp.

Tidligere har det blitt hevdet at Haaland skal være sterkt ønsket av det spanske storlaget Real Madrid, og nå meldes det at Pep Guardiola & Co. skal ha Brighton-spissen Evan Ferguson (18) på blokka.

- En Manchester City-kilde hevder at Ferguson har blitt diskutert internt hvis Haaland forsvinner, skriver Sky.

Den irske 18-åringen skrev nylig under på en ny kontrakt som binder ham til Brighton til sommeren 2028. I tillegg til Manchester City skal også Manchester United og Tottenham være interesserte i ham.

Lokalavisa Manchester Evening News mener Ferguson, som står med ti mål på 24 kamper denne sesongen, vil være en ypperlig fremtidig erstatter for Haaland.

- Det ser på ingen måte ut som at Haaland er på vei vekk fra City - eller at Ferguson skal forlate Brighton, med det første. Men skulle den dagen komme, gjør City det lurt i å vurdere Ferguson, skriver Manchester Evening News.

Annonse
Sjokktap for stjerna
Foto: NTB

Sjokktap for stjerna

Verdenstoer Daniil Medvedev røk svært overraskende for 172-rangerte Thiago Seyboth Wild fra Brasil i den første runden av Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

23 år gamle Wild vant kampen med settsifrene 7-5 (7-5), 6-7 (6-8), 2-6, 6-3, 6-4.

Medvedev var andreseedet i turneringen i Paris og en av kandidatene til å gå langt på rødgrusen. Mot brasilianske Wild endte han opp med tap etter en lang femsetter. Wild er rangert som nummer 172 i verden.

Russeren tapte det første settet, men vant så de to neste. Da så det ut til at han skulle greie å ta seg videre, men Wild vendte deretter kampen i sin favør og tok seg sensasjonelt videre til annen runde.

23-åringen har bare spilt én kamp på hovedtablået i en Grand Slam-turnering tidligere. I US Open i 2021 tapte han for britiske Daniel Evans i 1. runde.

(NTB)

Annonse

Kvinnelig landslagsprofil dømt for råkjøring

En kvinnelig landslagsprofil er dømt for råkjøring. Vedkommende skal ha kjørt i 133 km/t i en 80-sone tidligere i vår.

Dommen falt tirsdag, og vedkommende er dømt til 30 timer samfunnsstraff. I tillegg inndras førerkortet i en periode på ni måneder.

Profilen har vært tilknyttet et norsk landslag siden 2014.

Saken gikk som en tilståelsessak i Oslo Tingrett, og den dømte kom med en uforbeholden innrømmelse av råkjøringen.

Annonse
Kaller inn til hastemøte
Foto: NTB

Kaller inn til hastemøte

Norges idrettsforbund har kalt inn til ekstraordinært styremøte mandag kveld etter uenighet med Antidoping Norge, melder VG.

Uenigheten bunner i et forslag som skal opp på idrettstinget i Bergen til helgen.

Antidoping Norge har gitt forslaget som skal diskuteres, merkelapper som «radikalt» og «alvorlig for norsk idrett», skriver avisa.

Stridens kjerne gjelder hvorvidt det er riktig at Norges idrettsforbund (NIF) skal gi Antidoping Norge ansvaret for doms- og appellorganet i dopingssaker. NIF mener det er riktig i henhold til Wada-koden. Antidoping Norge mener det blir prinsipielt feil.

(NTB)

Annonse