Annonse

Sportsstudio

Kan være slutt for alltid
Foto: NTB

Kan være slutt for alltid

Sykkelrittet Styrkeprøven har vært arrangert siden 1967 på distansen Trondheim - Oslo, men nå kan det være slutt.

Statens vegvesen har ikke gitt tillatelse til å gjennomføre løpet. Det sammen skjedde i fjor.

I 2022 fikk Styrkeprøven medhold hos Vegdirektoratet, og håper på det samme i år.

Men:

- Dersom vegmyndighetene i år fastholder sitt vedtak om at Styrkeprøven ikke kan arrangeres, vil det trolig medføre at arrangementet slik det har vært siden 1967 aldri kommer tilbake, skriver Styrkeprøven på egen nettside.

Styrkeprøven håper at alle deltagere skal få sykle sin distanse lørdag 17. juni som planlagt, men venter på den endelige beslutningen fra Vegdirektoratet.

Annonse
Kysse-skandalen: Nye påstander
Foto: NTB

Kysse-skandalen: Nye påstander

De spanske kvinnelige verdensmesterne i fotball kom med nye anklager mot tidligere forbundspresident Luis Rubiales i retten i dag, skriver den spanske statlige kringkasteren RTVE, gjengitt av flere internasjonale medier.

Den spanske statsadvokaten har siktet Rubiales for seksuell aggresjon og tvang i forbindelse med at han kysset spilleren Jennifer Hermoso på munnen under utdelingen av gullmedaljene etter finalen i Sydney i august.

I etterforskningen av saken avhørte en spansk dommer i dag de tre spanske verdensmesterne og stjernene Alexia Piutellas, kaptein Irene Paredes og keeper Misa Rodríguez. I sine vitnemål skal alle tre ha bekreftet at deres lagvenninne Hermoso ble kysset på munnen av Rubiales mot hennes vilje.

Spillerne fortalte også at Hermoso ble satt under press blant annet på lagbussen og på ferie på Ibiza hvor de var sammen med henne.

Den 46 år gamle eks-presidenten skal først ha prøvd å overtale fotballspilleren til å spille inn en video sammen der de begge skulle fortelle at kysset var gjensidig. De tre fortalte også i retten at Hermoso ble presset av blant annet daværende landslagstrener Jorge Vilda – som også har gått av - til å få henne til å forklare at kysset skjedde med en «gjensidig forståelse».

Vildas rolle i saken blir nå også etterforsket, heter det i saken.

Rubiales hevder på sin side at Hermoso samtykket til kysset. Spilleren selv har sagt at hun «følte seg som et offer for en impulsiv, sexistisk og upassende handling som jeg ikke samtykket til.»

Ifølge eksperter spanske medier har snakket med, risikerer Rubiales en fengselsstraff på opptil fire år om det blir tatt ut formell tiltale.

BBC: Ny utvikling
VIL HA OPPTAKENE: Liverpool-manager Jürgen Klopp etter den svært kontroversielle kampen mot Tottenham i helga. Foto: NTB

BBC: Ny utvikling

Liverpool har levert inn en formell søknad om å få tilgang til lydopptakene av VAR-dommernes diskusjoner rundt lørdagens feilaktige annullering, melder BBC.

Videodømmingen havnet i fokus da Liverpool-spiller Luis Diaz ble fratatt en scoring etter en drøy halvtime i Premier League-oppgjøret borte mot Tottenham lørdag kveld. Tottenham vant til slutt 2-1.

I etterkant opplyste dommerforeningen PGMOL at annulleringen var feil, og at målet burde blitt stående. Tabben ble omtalt som en «betydelig menneskelig feil».

Nå har Liverpool formelt bedt om å få utlevert lyden av VAR-dommernes samtaler i forbindelse med det som endte opp med å bli en tabbe. Det er ikke kjent om forespørselen vil bli etterkommet.

Søndag kom Liverpool med en uttalelse der klubben kritiserte feilen i harde ordelag.

«Vi aksepterer presset som dommerne jobber under, men det er meningen at VAR skal minske dette presset. Det er derfor utilfredsstillende at det ikke ble brukt god nok tid til å sikre at rett avgjørelse ble tatt», het det i meldingen.

«At tabben allerede er kategorisert som en «betydelig menneskelig feil», er uakseptabelt. Alt skal gjennomgås for å finne ut hva som skjedde. Dette er svært viktig for VARs framtid, i og med at det berører alle klubber. All læring skal brukes til å sikre at slike feil aldri skjer igjen», skrev klubben videre.

Samtidig varslet Liverpool at ytterligere skritt ville bli tatt i saken.

(NTB)

Annonse
City-legende død
Foto: NTB

City-legende død

Den tidligere Manchester City- og England-spissen Francis Lee er død, 79 år gammel, skriver BBC.

Lee scoret 148 mål på 330 kamper i løpet av karrieren i City, og hjalp klubben med å vinne flere trofeer, inkludert den gamle førstedivisjonstittelen i 1968.

Lee spilte også for Derby County, hvor han var med å vinne sin andre ligatittel i 1975.

Lee spilte også 27 landskamper for England, og scoret ti mål.

Ikonisk stadion stengt
Foto: NTB

Ikonisk stadion stengt

Olympiastadion i Aten, som ble bygget til sommerlekene i 2004, tvinges til å holde stengt som følge av at det er funnet rust langs det ikoniske buede taket.

Arenaen med 70.000 sitteplasser er den største i Hellas og er kjent for den hvite stålkonstruksjonen som er designet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava. Vegg i vegg ligger også den greske OL-velodromen.

Nå er begge de to idrettsanleggene stengt ​​etter at de ikke kom gjennom en sikkerhetsinspeksjon som ble igangsatt i april i offentlig regi. Beslutningen ble tatt fredag.

Velodromen ble evakuert mens den var vertskap for en nasjonal bridgeturnering, der flere hundre mennesker deltok.

Stengningene bidrar til hodepinen greske myndigheter allerede har med å administrere de mange kostbare olympiske arenaene i hovedstaden. Mange av dem blir lite brukt.

Syriza, det største opposisjonspartiet i Hellas, anklager regjeringen for å ha feilet i arbeidet med å renovere de mange OL-anleggene.

«I 2004 var Calatrava-taket et symbol på et land som var vertskap for de olympiske leker. I 2023 er det symbolet på et land som faller fra hverandre på alle nivåer», sier partileder Stefanos Kasselakis ifølge AP.

Regjeringen har bedt EU om finansieringshjelp i arbeidet med OL-byggene fra 2004. Den forsvarer sin beslutning om å prøve å vinne over den mange vedlikeholdsforsinkelsene som har oppstått.

(NTB)

Annonse