Annonse

Sportsstudio

Kjetil Rekdal fortsetter som RBK-trener


TRONDHEIM (Dagbladet): Konklusjonen etter onsdagens styremøte er klar:

Kjetil Rekdal får fortsette som Rosenborg-trener sammen med assistent Geir Frigård.

- Det har vært et voldsomt kjør, men det er prisen å betale for å være RBK-trener, sier Rekdal til pressen.

- Jeg er vel nummer én på lista over mest omtalte personer i Norge. Det lever jeg ganske godt med, og det er jeg stolt over faktisk.

Møtet varte i nesten tre timer. Møtelengden forklarer Rekdal slik:

- De har hatt andre ting å ta opp også. I den sportslige biten presenterte vi og gikk gjennom hvordan vi jobber, spiller, har spilt og forsøker å spille. Det har ikke endret seg. Vi ga styret en veldig god analyse av hvordan ting ser ut, og hvordan vi skal komme oss opp og frem.

- Har dere fått noen krav fra styret?

- Nei, men alle skjønner at ni poeng på ni kamper ikke er bra. Vi må starte å klatre på tabellen, spille bedre fotball og score flere mål. Sesongen i fjor var ganske bra, og så har det ikke vært så bra i år. Vi har samme utfordringer første halvdel av sesongen som vi hadde i fjor. Det ser alle. Det er mye av det samme nå.

Rekdal og Frigårds plan - som de la fram på dagens møte - er klar:

- Vi hadde med oss en tydelig presentasjon om hvordan vi trener og hvordan vi ønsker å spille. Vi viste at det ligger en god plan der. Vi er av noen blitt beskyldt for ikke å ha en plan, men det er helt feil. Men at vi ikke har lykkes like godt som vi ønsker, er riktig, sier RBK-treneren.

Styreleder Cecilie Gotaas Johnsen er klar på at tålmodighet er viktig for Rosenborg og at klubben har en ung stall.

RBK møter Stjørdals/Blink i cupen i morgen.

Kjetil Rekdal fortsetter som RBK-trener
Foto: Tora Jarnæs Vold

Les hele saken

Fnyser av Kjernen

Annonse
Aldri skjedd før
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Aldri skjedd før

Den norske landslagskeeperen, Ørjan Nyland, holdt nullen da Sevilla spilte 0-0 borte mot Osasuna i La Liga lørdag kveld.

Det var nordmannens første kamp for den spanske storklubben. Nyland gjorde i sommer overgang til Sevilla, men har måttet se de fire første seriekampene fra benken.

Det er første gang en nordmann holder nullen i La Liga-debuten.

Sevilla har riktignok fått en fryktelig start på sesongen, med bare fire poeng etter fem seriekamper. Det gjør at laget ligger helt nede på 16.-plass på La Liga-tabellen, noe som bidro til å gi Nyland sjansen fra start borte mot Osasuna.

Han fikk ikke de største utfordringene i debuten, da vertene bare fikk fyrt av ett skudd på mål.

Sevilla solgte i sommer sin soleklare førstekeeper, Yassine Bounou, til saudiarabiske Al-Hilal. Dermed måtte de hente inn Nyland for å skape konkurranse for Marko Dmitrovic.

(Dagbladet/NTB)

Verstappen knuste alle
BEST: Max Verstappen. Foto: NTB

Verstappen knuste alle

Verdensmester Max Verstappen var igjen helt overlegen under lørdagens kvalifisering foran søndagens VM-runde i formel 1 i Japan.

Verstappen var best i alle de tre treningsøktene og viste seg fram etter at han for første gang ikke var best under Singapore Grand Prix sist helg. Der skjedde det «utrolige» at han ikke vant.

Med kvalifiseringsseieren sikret Red Bull-føreren seg sesongens niende Pole Position, og den totalt 29. i karrieren.

Nederlenderen var over halvsekundet kjappere rundt den 5807 meter lange banen i Suzuka enn McLarens Oscar Piastri. Det skal legges til at Piastri aldri vært bedre under en kvalifisering tidligere.

Piastris lagkamerat Lando Norris stiller i tredje beste startspor når alvoret tar til søndag morgen.

Carlos Sainz var best i Singapore sist helg. Denne gangen ble han nummer fire i kvalifiseringen.

Det røde flagget kom opp under Q1 etter at Williams' Logan Sargeant krasjet i den siste svingen. Bilen ble ødelagt, men Sargeant spaserte uskadd ut av banen. (NTB)

Annonse
Ny triumf
Foto: Reuters/NTB

Ny triumf

Magnus Carlsen vant fredag lynsjakkturneringen Speed Chess Championship. I finalen slo nordmannen Hikaru Nakamura.

I onlineturneringen spilles det først 90 minutter med 5+1 (5 minutter på klokka, pluss ett sekund for hvert trekk), fulgt av 60 minutter med 3+1 og til sist 30 minutter med 1+1 (bullet) – det er ni kamper i hver kategori.

Da alle partiene var unnagjort, var sto 13,5-12,5 i Carlsens favør.

I 5+1 endte det 5-4 til Carlsen, mens Nakamura vant 5-4 i 3+1. I Bullet endte det 4,3-3,5 til Carlsen.

Carlsen har utklasset alle sine motstandere i turneringen. I 1. runde slo han Santosh Vidit med 17,5 mot 8,5 poeng, i kvartfinalen tok han seg av Jan Nepomnjasjtsjij med 20,5 mot 9,5. I semifinalen ble Wesley So slått med 22–7.

(NTB)

Spilte seg opp etter krisestart
Foto: John Walton / Pa Photos

Spilte seg opp etter krisestart

Kaptein og lagleder Suzann «Tutta» Pettersen måtte se elevene sine få den verst tenkelige starten på den prestisjetunge Solheim Cup-duellen mot USA fredag.

Den gjeve golfturneringen ble innledet med foursomekamper fredag formiddag. Der slo spillerne annenhver gang på samme ball.

Europa-kaptein Pettersen måtte se laget sitt slite allerede i åpningen, og de fire duellene utviklet seg etter hvert til å bli det reneste marerittet. Da fasiten var skrevet, hadde amerikanerne tatt alle de fire poengene.

- Tutta har fått noe ekstra å tenke på. Det var ikke planen å være fire poeng ned, sa Discovery-kommentator Andreas Torp.

I fourball senere på dagen gikk det langt bedre for de europeiske jentene. Da endte to av kampene med poengdeling, mens Europa vant de to siste kampene.

Dermed leder USA 5-3 etter første dag. Turneringen fortsetter lørdag.

Turneringen spilles normalt annethvert år. Likevel skal det spilles en ny utgave også neste år. Der har allerede Suzann Pettersen fått kapteinsvervet for det europeiske laget.

2024-utgaven foregår i Virginia i USA.

Solheim Cup ser du på Eurosport og discovery+

(NTB)

Annonse