Annonse

Sportsstudio

Forbyr dette
Foto: NTB

Forbyr dette

Det blir ikke lenger lov å tørke ballen før innkast i divisjonene bak Premier League i engelsk fotball.

Et flertall blant klubbene i English Football League (EFL) ønsker et slikt håndkleforbud på nivå to, tre og fire. Avgjørelsen ble tatt på et årlig møte mellom dem.

Det er et slag for spillere og lag som har lange innkast som et effektivt våpen. Forbudet gjelder også å ta imot klær fra tribunen. I november i fjor oppsto det en situasjon der en Rotherham-supporter ga bort genseren sin og lot forsvarsspiller Wes Harding bruke den til å tørke ballen.

EFL vil også følge Premier Leagues eksempel med å ha flere baller liggende rundt banen. «Det vil hjelpe til med å øke tiden ballen er i spill», skriver ligaorganisasjonen.

(NTB)

Annonse
Thorsby med mål og assist mot Roma
Foto: NTB

Thorsby med mål og assist mot Roma

Morten Thorsby fikk en stor opptur etter en krevende periode med mål og assist som innbytter da Genoa banket Roma 4-1 i Serie A.

Den norske midtbanespilleren ble sendt på banen allerede i det 12. minutt, da Milan Badelj måtte ut med skade. Da ledet hjemmelaget allerede etter scoring av Albert Gudmundsson.

Bryan Cristante utlignet for José Mourinhos gjestelag, men rett før pause leverte Thorsby assist da Mateo Retegui gjorde 2-1.

Gudmundsson satte opp nordmannen, som i sin tur fant målscoreren.

I det 74. minutt nikket Thorsby selv inn 3-1-målet som punkterte kampen. En annen innbytter, Junior Messias, fastsatte resultatet.

(NTB)

Carlsen får nytt møte med Vachier-Lagrave i CCT-finalen
Foto: NTB

Carlsen får nytt møte med Vachier-Lagrave i CCT-finalen

Det ble underholdende da Magnus Carlsen møtte Maxime Vachier-Lagrave i Champions Chess-semifinale onsdag. Fredag møtes de igjen i finalen.

Turneringen avvikles med dobbelt utslagssystem, og etter tapet mot Carlsen fikk franskmannen en ny sjanse i taperrunden. Der gjorde han kort prosess med Jan Nepomnjasjtsjij og seiret i to strake partier.

Tidligere torsdag hadde Nepomnjasjtsjij slått ut Anish Giri.

Som vinner av taperrunden får Vachier-Lagrave anledning til å utfordre Carlsen om seieren i turneringen, men han må slå ham to ganger på rad for å gå til topps.

Carlsen trenger bare en seier for å ta sin fjerde Champions Chess-tittel for året. Det er årets sjette turnering som avvikles denne uken, og den siste før finalen. Carlsen har deltatt i fire av de fem tidligere turneringene og står med tre seirer og en tredjeplass.

Alle turneringsvinnere er kvalifisert for finalen i desember. Carlsen har foreløpig selskap av Hikaru Nakamura og Nodirbek Abdusattorov på den lista.

(NTB)

Annonse
Merkelig syn
Foto: NTB

Merkelig syn

Det er nyhetsbyrået Reuters som skriver at nordkoreanske skyttere nektet å stille opp på bilder med rivalene fra Sør-Korea under Asialekene denne uka.

Nord-Koreas trio Kwon Kwang-il, Pak Myong-won og Songjun Yu gikk på et knepent tap mot rivalene i lagkonkurransen og måtte ta til takke med sølvet.

Ikke nok med det, men de tre utøverne brøt også tradisjonen da de ikke stilte seg mot flagget da vinnerne ble hedret med nasjonalsangen. I stedet sto trioen på podiet og kikket rett fram, mens Sør-Korea og Indonesia stilte seg mot venstre.

Den ene på det sørkoeranske laget skal ha prikket en av nordkoreanerne på skulderen for å få kontakt, men skal ha snakket for døve ører.

Tilbake
Foto: NTB

Tilbake

Bayern München-kaptein Manuel Neuer var torsdag tilbake på trening med klubben, ti måneder etter at han brakk beinet i et skiuhell.

– Det er en flott følelse å være på feltet igjen med lagkameratene. Jeg har gledet meg til det, sa han.

Neuer deltok både i spesialisert keepertrening med Sven Ulreich og Daniel Peretz og i spilløvelser med hele laget.

Neuers comeback er blitt forsinket av ulike komplikasjoner. Bayern har ikke sagt når han vil kunne spille kamp igjen, men sportsdirektør Christopher Freund sa tidligere i uka at det er «et spørsmål om dager».

Neuer var Tysklands landslagskaptein da han ble skadd. Han håper å spille EM på hjemmebane neste år.

(NTB)

Annonse