Annonse

Sportsstudio

Hedret av sine egne
Foto: Jane Stokes / ProSports / Shutterstock

Hedret av sine egne

Martin Ødegaard er stemt frem som sesongens spiller av Arsenal-supporterne.

Det skriver klubben på sine hjemmesider.

Nordmannen fikk 55 prosent av stemmene og vant foran Bukayo Saka og Gabriel Martinelli.

Ødegaard endte sesongen som delt toppscorer i klubben, med 15 nettkjenninger i Premier League. I tillegg ble det også sju assist på 24-åringen.

Bare Arsenal-legende Cesc Fabregas har scoret like mange mål som Ødegaard i løpet av én PL-sesong. Det gjorde spanjolen i 2009/10-sesongen.

Annonse
Thorsby med mål og assist mot Roma
Foto: NTB

Thorsby med mål og assist mot Roma

Morten Thorsby fikk en stor opptur etter en krevende periode med mål og assist som innbytter da Genoa banket Roma 4-1 i Serie A.

Den norske midtbanespilleren ble sendt på banen allerede i det 12. minutt, da Milan Badelj måtte ut med skade. Da ledet hjemmelaget allerede etter scoring av Albert Gudmundsson.

Bryan Cristante utlignet for José Mourinhos gjestelag, men rett før pause leverte Thorsby assist da Mateo Retegui gjorde 2-1.

Gudmundsson satte opp nordmannen, som i sin tur fant målscoreren.

I det 74. minutt nikket Thorsby selv inn 3-1-målet som punkterte kampen. En annen innbytter, Junior Messias, fastsatte resultatet.

(NTB)

Carlsen får nytt møte med Vachier-Lagrave i CCT-finalen
Foto: NTB

Carlsen får nytt møte med Vachier-Lagrave i CCT-finalen

Det ble underholdende da Magnus Carlsen møtte Maxime Vachier-Lagrave i Champions Chess-semifinale onsdag. Fredag møtes de igjen i finalen.

Turneringen avvikles med dobbelt utslagssystem, og etter tapet mot Carlsen fikk franskmannen en ny sjanse i taperrunden. Der gjorde han kort prosess med Jan Nepomnjasjtsjij og seiret i to strake partier.

Tidligere torsdag hadde Nepomnjasjtsjij slått ut Anish Giri.

Som vinner av taperrunden får Vachier-Lagrave anledning til å utfordre Carlsen om seieren i turneringen, men han må slå ham to ganger på rad for å gå til topps.

Carlsen trenger bare en seier for å ta sin fjerde Champions Chess-tittel for året. Det er årets sjette turnering som avvikles denne uken, og den siste før finalen. Carlsen har deltatt i fire av de fem tidligere turneringene og står med tre seirer og en tredjeplass.

Alle turneringsvinnere er kvalifisert for finalen i desember. Carlsen har foreløpig selskap av Hikaru Nakamura og Nodirbek Abdusattorov på den lista.

(NTB)

Annonse
Merkelig syn
Foto: NTB

Merkelig syn

Det er nyhetsbyrået Reuters som skriver at nordkoreanske skyttere nektet å stille opp på bilder med rivalene fra Sør-Korea under Asialekene denne uka.

Nord-Koreas trio Kwon Kwang-il, Pak Myong-won og Songjun Yu gikk på et knepent tap mot rivalene i lagkonkurransen og måtte ta til takke med sølvet.

Ikke nok med det, men de tre utøverne brøt også tradisjonen da de ikke stilte seg mot flagget da vinnerne ble hedret med nasjonalsangen. I stedet sto trioen på podiet og kikket rett fram, mens Sør-Korea og Indonesia stilte seg mot venstre.

Den ene på det sørkoeranske laget skal ha prikket en av nordkoreanerne på skulderen for å få kontakt, men skal ha snakket for døve ører.

Tilbake
Foto: NTB

Tilbake

Bayern München-kaptein Manuel Neuer var torsdag tilbake på trening med klubben, ti måneder etter at han brakk beinet i et skiuhell.

– Det er en flott følelse å være på feltet igjen med lagkameratene. Jeg har gledet meg til det, sa han.

Neuer deltok både i spesialisert keepertrening med Sven Ulreich og Daniel Peretz og i spilløvelser med hele laget.

Neuers comeback er blitt forsinket av ulike komplikasjoner. Bayern har ikke sagt når han vil kunne spille kamp igjen, men sportsdirektør Christopher Freund sa tidligere i uka at det er «et spørsmål om dager».

Neuer var Tysklands landslagskaptein da han ble skadd. Han håper å spille EM på hjemmebane neste år.

(NTB)

Annonse