Annonse

Sportsstudio

Flere Brann-profiler forlater klubben
Foto: NTB

Flere Brann-profiler forlater klubben

Tameka Yallop (32) og Amanda Frisbie (31) har begge spilt sine siste kamper for Brann.

Det opplyser Brann i en pressemelding. Yallops kontrakt gikk ut i juni og har ikke blitt forlenget. Yallop er en del av den australske troppen som skal spille VM på hjemmebane i sommer.

Yallop endte med to kamper i Toppserien denne sesongen.

Amerikanske Frisbie hadde kontrakt ut året, men klubben og spilleren har blitt enig om å terminere avtalen. Kampen mot Arna-Bjørnar 1. juli var hennes siste.

Det er ikke klart hvor veien går videre for de to.

Fjorårets seriemester Brann ligger på 4.-plass i Toppserien etter 17 kamper. Det er hele 16 poeng opp til Vålerenga.

(NTB)

Annonse

Kristin Harila gir seg med klatring

Fjellklatrer Kristin Harila legger klatringen på hylla bare uker etter at hun satte ny rekord i å bestige alle 14 fjell i verden over 8000 meter raskest.

Harila, som kommer fra Vadsø i Finnmark, tok rekorden i juli da hun nådde toppen av K2, verdens nest høyeste fjell. Til sammen brukte hun bare 92 dager på å bestige alle de 14 fjellene.

Nå er hun imidlertid ferdig med klatring.

- Nei, egentlig er jeg nok ferdig med klatring nå, sier hun til Kronstadposten.

Nå skal Harila holde foredrag, gi ut bok og lage film. Hun jobber også med tre andre prosjekter.

(NTB)

LIVE: Brann - Tromsø
Foto: NTB

LIVE: Brann - Tromsø

Rett før pause sender Bård Finne Brann opp i 2-0.

Følg oppgjøret minutt for minutt her:

Annonse
8-0: - Mareritt
Foto: NTB/Reuters

8-0: - Mareritt

Newcastle filleristet stakkars Sheffield United i Premier League søndag kveld.

Da sluttsignalet gikk stod det 8-0 (!) i favør bortelaget.

- Et mareritt for Sheffield United, melder britiske BBC.

- Elendig, sa Viaplay-kommentator Rolf Otto Eriksen om Sheiffield Uniteds forsvarsspill.

Ifølge Opta er det først gang i historien at et Premier League-lag har åtte forskjellige målscorere i én og samme kamp.

«Tutta» på gråten
Foto: NTB/AP

«Tutta» på gråten

Spanske Carlota Cigandas birdie på det 17. hullet ble avgjørende for at Europa klarte å ta hjem Solheim Cup for tredje gang på rad.

Med Cigandas seier ble det 14-14 etter to dager med parspill og en dramatisk søndag med 12 singlekamper. Ved uavgjort går pokalen til tittelforsvareren, og Europas lagkaptein Suzann Pettersen kunne juble over triumf i den prestisjetunge turneringen mot USA.

- Jeg må innrømme at tårene presser på. Det var spennende helt til slutt. Alt handlet om Ciganda, og hun presterte. Også Carolina Hedwalls sluttspurt ble avgjørende, sa «Tutta» til Eurosport.

- Vi har hatt det beste laget her, og jeg er så stolt av spillerne. De spilte med hjertet etter å ha kommet under fredag. Nå blir det en ganske så flott fest, og det blir på den spanske måten.

Etter å ha ligget under med 0-4 etter de første foursomeduellene fredag slo Suzann Pettersens lag kraftig tilbake. Laget tok åtte av de tolv siste poengene som ble delt ut i parspillet, og det sto 8-8 foran de tolv singlekampene søndag.

Forholdene var krevende med litt for mye vind som gjorde det vanskelig for spillerne.

Det var hele tiden jevnt på scoren i kampen, men innledningsvis så det bra ut for amerikanerne. Lillia Vu koblet tidlig grepet mot Madelene Sagström og ledet med fem hull etter seks spilte hull. Hun tok en klar seier, men Leona Maguire vant like klart over Rose Zhang.

Til sist endte det med fem seirer til hvert lag i singlekampene, mens to dueller endte uavgjort. Det holdt akkurat for Europa, og avgjørelsen falt da den spanske hjemmefavoritten Ciganda avgjorde sin duell med Nelly Korda.

Deen svenske veteranen Caroline Hedwall lå lenge under for Ally Ewing, men ble en slags matchvinner hun også ved å vinne fem strake hull mot slutten uten at motstanderen klarte å svare.

(NTB)

Annonse