Annonse

Sportsstudio

Varsler VAR-aksjon

Varsler VAR-aksjon

Videodømmingen i norsk fotball sliter med å overbevise klubbtilhengerne. Norsk Supporterallianse vil ha protester på alle tribuner i Eliteserien.

En stilleaksjon vil bli gjennomført i runde 17 og 18, opplyser NSA. Tidligere har det vært flere lokale protester mot VAR, og nå er målet å gjøre det nasjonalt.

– Frustrasjonen og sinnet rundt VAR har økt de siste rundene, og vi ser at det ikke fungerer. Det ødelegger rett og slett øyeblikkene, og det er det fotball handler om. Aldri før har så mange supporter- og tribunegrupper gått sammen i en sånn aksjon, så det er litt historisk sus over det også, sier alliansens talsperson Ole Kristian Sandvik til NTB.

Videodømming er inne i sin første sesong i Eliteserien. Det har ført til flere kontroversielle situasjoner, og det fikk nylig særlig mye oppmerksomhet da en sjekk av en scoring tok hele sju minutter i Odds seier over Vålerenga.

Sandvik mener det er en skandale at VAR er blitt innført i Norge. Han sier det «dreper mye av gleden ved mål».

– Først og fremst gjør vi det for å vise at vi er lei av VAR, men også fordi vi på sikt håper at klubbene går inn for å avskaffe det. Vi ønsker rett og slett at snøballen skal begynne å rulle. Vi håper at Norsk Toppfotball (NTF) gjør noe med det, før også NFF følger etter, sier Sandvik.

(NTB)

Annonse
LIVE: Brann - Tromsø
Foto: NTB

LIVE: Brann - Tromsø

Det står 0-0 i Bergen.

Følg oppgjøret minutt for minutt her:

8-0: - Mareritt
Foto: NTB/Reuters

8-0: - Mareritt

Newcastle filleristet stakkars Sheffield United i Premier League søndag kveld.

Da sluttsignalet gikk stod det 8-0 (!) i favør bortelaget.

- Et mareritt for Sheffield United, melder britiske BBC.

- Elendig, sa Viaplay-kommentator Rolf Otto Eriksen om Sheiffield Uniteds forsvarsspill.

Ifølge Opta er det først gang i historien at et Premier League-lag har åtte forskjellige målscorere i én og samme kamp.

Annonse
«Tutta» på gråten
Foto: NTB/AP

«Tutta» på gråten

Spanske Carlota Cigandas birdie på det 17. hullet ble avgjørende for at Europa klarte å ta hjem Solheim Cup for tredje gang på rad.

Med Cigandas seier ble det 14-14 etter to dager med parspill og en dramatisk søndag med 12 singlekamper. Ved uavgjort går pokalen til tittelforsvareren, og Europas lagkaptein Suzann Pettersen kunne juble over triumf i den prestisjetunge turneringen mot USA.

- Jeg må innrømme at tårene presser på. Det var spennende helt til slutt. Alt handlet om Ciganda, og hun presterte. Også Carolina Hedwalls sluttspurt ble avgjørende, sa «Tutta» til Eurosport.

- Vi har hatt det beste laget her, og jeg er så stolt av spillerne. De spilte med hjertet etter å ha kommet under fredag. Nå blir det en ganske så flott fest, og det blir på den spanske måten.

Etter å ha ligget under med 0-4 etter de første foursomeduellene fredag slo Suzann Pettersens lag kraftig tilbake. Laget tok åtte av de tolv siste poengene som ble delt ut i parspillet, og det sto 8-8 foran de tolv singlekampene søndag.

Forholdene var krevende med litt for mye vind som gjorde det vanskelig for spillerne.

Det var hele tiden jevnt på scoren i kampen, men innledningsvis så det bra ut for amerikanerne. Lillia Vu koblet tidlig grepet mot Madelene Sagström og ledet med fem hull etter seks spilte hull. Hun tok en klar seier, men Leona Maguire vant like klart over Rose Zhang.

Til sist endte det med fem seirer til hvert lag i singlekampene, mens to dueller endte uavgjort. Det holdt akkurat for Europa, og avgjørelsen falt da den spanske hjemmefavoritten Ciganda avgjorde sin duell med Nelly Korda.

Deen svenske veteranen Caroline Hedwall lå lenge under for Ally Ewing, men ble en slags matchvinner hun også ved å vinne fem strake hull mot slutten uten at motstanderen klarte å svare.

(NTB)

Krise
Foto: NTB/Shutterstock

Krise

Chelseas stjernegalleri sliter med å score mål. Søndag ble det 0-1-tap for Aston Villa på hjemmebane i Premier League.

Chelsea har slitt denne sesongen og står med bare én seier på de seks første kampene. London-klubben har scoret fem mål. Bare Luton (3) og Burnley (4) har scoret færre.

Mauricio Pochettinos mannskap har ikke scoret på sine tre siste kamper.

Mot Aston Villa var Chelsea lenge med i kampen om alle poengene, men et rødt kort til Malo Gusto i 2. omgang ga Villa fordelen de trengte. Ollie Watkins ble matchvinner etter 73 minutter.

Gusto taklet Lucas Digne stygt og ble sendt i garderoben etter en VAR-sjekk. 15 minutter senere kriget Watkins seg inn i 16-meteren og fikk to sjanser før han skjøt i mål via stolpen.

14.-plass
Chelsea presset for utligning, men fant ikke veien forbi solide Emiliano Martínez. Villa er nummer seks i serien etter seks kamper. Chelsea er helt nede på 14.-plass.

London-klubben har brukt enorme summer på spillere det siste året. Hittil har ikke det båret frukter for de blåkledde, som i sommer hentet Mauricio Pochettino som manager.

Argentineren har fått en tøff start på Chelsea-livet. (NTB)

Annonse