Annonse

Sportsstudio

Videre etter sjansesløseri
Foto: NTB

Videre etter sjansesløseri

Molde vant 2-0 over HJK Helsinki etter å ha ligget under 1-0, og er videre til 3.runde av Champions League-kvalifiseringen.Dermed lever CL-drømmen videre.

Molde tok i mot finske HJK Helsinki i returoppgjøret på Aker stadion onsdag. Finnene vant den første kampen 1-0 og Molde var nødt til å score.

I løpet av de første 45 minuttene hadde Eliteserie-laget flere store sjanser, ved Magnus Wolff Eikrem og Eirik Haugan.

Det stod 0-0 mellom lagene til pause.

Molde fortsatte å produsere sjanser i andre omgang.

Midtbanespiller Markus Kaasa har hatt to store muligheter til å sende Molde i ledelsen. Kort tid etter kom Eric Kitolano innpå, men heller ikke han klarte å overliste HJK-keeper, Jesse Öst.

Med snaue kvarteret igjen, fikk Eliteserie-laget til slutt en scoring. Kristian Eriksen headet i tverrliggeren før han scoret på sin egen retur.

Ola Brynhildsen sendte Moldte-fansen til himmels nok en gang, da han satte inn 2-0-scoringen etter 88 minutter.

Molde rodde så i land seieren og avansementet.

- Det er absolutt fortjent, sier ekspertkommentator Kjetil Rekdal etter kampslutt.

Molde møter vinneren av Høgmos Häcken og Hoseths Kì Klaksvik i 3.runde av Champions League-kvalifiseringen. Den er ennå ikke avgjort.

Eliteserie-laget er uansett sikret et gruppespill i en av de tre europeiske turneringene.

Les hele saken

- Mye dårlig samvittighet

Annonse

Irritert Klopp i strupen på TV-reporter: - Modig av deg

Liverpool-sjef Jürgen Klopp likte dårlig at TV-reporter Marcus Buckland fleipet med at tyskeren foretrekker at Liverpool spiller tidligkampen på lørdager.

Klopp kunne onsdag juble for tre viktige poeng i gullstriden borte mot tabelljumbo Sheffield United. Etter kampslutt ble han spurt om kampen mot Crystal Palace lørdag, på Klopps «favorittidspunkt» klokken 13.30.

– Det er ganske modig av det å spøke med det. Nå skal vi hjem, og jeg vet ikke helt når vi er tilbake i Liverpool. Kanskje klokken ett eller to (på natta). Så har vi to økter før vi møter Palace, avbrøt Klopp.

Tyskeren har ved flere anledninger uttrykt at det tette kampprogrammet skaper bekymring.

– Jeg innser at du ikke forstår dette godt nok. Du jobber ikke i fotballen, så hvorfor skal jeg forklare dette til deg? Hvis du spøker med det, er du bare ignorant, fortsatte en irritert Klopp.

Amazon-reporter Buckland forsøkte deretter å understreke at han ikke mente å være respektløs.

– Det har du allerede vært, men det er i orden. Du kan si hva du vil, men det kan ikke jeg. Det fungerer annerledes, understreket Klopp.

Etter 2-0-seieren mot Sheffield United bekreftet Klopp at midtstopper Joel Matip har pådratt seg et avrevet korsbånd. (NTB)

Ferdig
Foto: NTB/AFP

Ferdig

Portugisiske Carlos Queiroz mister jobben som trener for Qatars fotballandslag. Inn kommer spanske Bartolomé Marquez Lopez.

Trenerskiftet kommer fram i en melding på X/Twitter.

Qatars fotballforbund (QFA) skriver at partene var enige om at Quieroz gikk av som sjef. Portugiseren ble ansatt i februar i fjor og skrev da under på en fireårskontrakt.

På tampen av året røk laget ut i puljespillet i VM på hjemmebane i fjor. De tapte alle tre kamper og scoret bare ett mål.

Under Queiroz har Qatar vunnet sine to første kamper i kvalifiseringen til VM i 2026.

«Tintin» Marquez har de siste årene vært trener i den qatarske klubben Al-Wakrah. Nå tar han steget opp og blir landslagssjef. Hans første oppgave blir asiamesterskapet i fotball som starter på nyåret.

Qatar er vertsnasjon.

(NTB)

Annonse
Paul Einar Borgen er død
Foto: NTB

Paul Einar Borgen er død

Det er med stor sorg at Kombinert- og Ski-Norge har mottatt budskapet om at Paul Einar Borgen er gått bort, skriver Skiforbundet onsdag ettermiddag.

Borgen ble 66 år gammel.

Han var blant annet leder av Kombinertkomiteen i Norges Skiforbund i åtte år.

Åpnet i seiershumør
Foto: NTB

Åpnet i seiershumør

Anders Mol og Christian Sørum lekte seg tidvis med brasilianske George Wanderley/André Stein under åpningskampen i verdenstourfinalen i Doha onsdag.

Nordmennene avgjorde med 2-1 i sett, (21-14, 19-21, 15-9-).

De regjerende olympiske mesterne i sandvolleyball fikk en god start i den sommerhete Doha-sanden. De gikk kjapt opp i ledelse 7-4 og fulgte opp med 10-6, 12-8, 18-10 og 19-13, før de hentet hjem det første settet med overlegne 21-14.

Det er de ti beste lagene som er med i Qatar, og i denne sammenhengen er det ren utklassing å vinne et sett med sju poeng.

Sørum servet presist, og Mol dominerte ved nettet med stor blokkvidde.

- Det er et mareritt å spille angrep mot Mol, skrøt Viaplay-kommentator Vegard Høidalen.

I det andre settet var de lenge tilsvarende underlegne. George/André ledet 13-8 på et tidspunkt, og de avgjorde til slutt med 21-19.

I det tredje settet var nordmennene tilbake på hugget og avgjorde med 15-9.

Duoen lyktes verken i EM eller VM i år, og derfor blir verdenstourfinalen viktig for dem. Den finalen har de vunnet to ganger tidligere.

Anders Mol har flyttet til Oslo, og det er også der han og makker Christian Sørum har ladet opp til finaledagene i Doha.

De ti lagene er delt i to puljer på fem lag, og senere onsdag skal Mol/Sørum ut mot tyskerne Nils Ehlers/Clemens Wickler. Torsdag venter to nye puljekamper.

(NTB)

Annonse