Annonse

Sportsstudio

Raser: - Pinlig
Foto: Hans Arne Vedlog

Raser: - Pinlig

Petter Northug ble nummer tre på dagens 50 kilometer under Blinkfestivalen.

Andrew Musgrave var overlegen, mens franske Thomas Joly tok andreplassen etter å ha spurtslått Northug.

I mål kokte det over for Northug:

- Det er pinlig seanse med Northug-navnet. Jeg har sett på Tour de France i hele sommer, så gjør jeg en gigantisk feil selv her. Det er bare å beklage til alle fans, sier han til NRK.

I kjent stil kom han også med et stikk til alle som ikke slo ham:

- Jeg mener at alle skal slå en treig 40-åring. De som ikke slår meg har ingenting her å gjøre.

Astrid Øyre Slind var overlegen i kvinneklassen.

Annonse
AP: Åpner for deltakelse fra russiske ungdomslag
Foto: NTB/AFP

AP: Åpner for deltakelse fra russiske ungdomslag

Nyhetsbyrået AP melder at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) vil åpne opp for deltakelse fra russiske ungdomslandslag.

AP har fått informasjon om dette fra Fifa-kilder. Disse ønsker ikke å bli sitert med navn.

Fifa-styret skal ha et digitalt møte onsdag. Der blir Russland-spørsmålet sentralt. Lag fra Russland har vært utelukket fra Fifa-turneringer som følge av krigen i Ukraina.

I forrige uke åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for at Russland kan stille med 17-årslandslag for gutter og jenter i kvalifiseringer.

(NTB)

Italia og Tyrkia vil dele fotball-EM
Foto: Catherine Ivill / AP

Italia og Tyrkia vil dele fotball-EM

Tyrkia og Italia har slått seg sammen og søker om å arrangere fotball-EM for menn i 2032. Det opplyste Det europeiske fotballforbundet (Uefa) onsdag.

De to nasjonene søkte tidligere hver for seg, men nå er planene slått sammen. Ingen andre søkere har meldt sin interesse for sluttspillet om snaut ni år.

Russlands søknad om å få 2032-EM ble kjent ugyldig av Uefa tidligere i år.

Det er ventet at Uefa tildeler EM-sluttspillene i 2028 og 2032 tirsdag neste uke. Sannsynligvis vil kampene i 2028 bli fordelt i England, Wales, Skottland, Nord-Irland og Irland.

(NTB)

Annonse
Helomvending
Foto: NTB/AP

Helomvending

Veteransyklist Mark Cavendish (38) blir værende i Astana. Det gir ham muligheten til å bli alene om Tour de France-rekorden.

«Det er ikke over ennå», er budskapet i en video Astana har publisert på X/Twitter med bilder av Cavendish. Seinere ble en ny video publisert hvor Cavendish forklarer valget.

Han sier at han har snakket med familien og barna.

- Bare ett år til, sier han i videoen.

Tidligere i år ble det kjent på en pressekonferanse at Cavendish skulle legge opp etter sesongen. Det var en emosjonell seanse hvor han snakket om karrieren sin med kona Peta og barna til stede. Nå har briten snudd sykkelen 180 grader og satser på å bli alene om Tour de France-rekorden med antall etappeseirer.

38-åringen står med 34 etappeseirer i Tour de France. Den rekorden deler han med legenden Eddy Merckx. Cavendish var nær rekorden i årets Tour de France, men så måtte han bryte det franske storrittet etter en velt.

Cavendish vant den grønne poengtrøya i Tour de France i 2011 og 2021. I 2011 ble han verdensmester i landeveisritt.

(NTB)

Snur
Foto: NTB

Snur

Landslagssjef Ståle Solbakken var positiv til videodømming i fotballen i starten, men sier til Nettavisen at han har snudd og blitt motstander.

- Jeg er vel egentlig politisk forpliktet til å støtte VAR, men jeg har aldri vært glad i VAR og kommer aldri til å bli glad i VAR, verken som trener når jeg sitter på benken, eller når jeg ser kamper live eller på TV, sier han til avisen.

- Jeg ble tidlig litt tvilsom fra å ha vært positiv. Gradvis (snudd) i kraft av at jeg har sittet på benken og ventet og både fått VAR-avgjørelser med og mot meg. Jeg liker ikke spillstoppene, jeg liker ikke ventetiden, og jeg liker ikke løpene til dommeren ut etter at VAR har diskutert, fortsetter Solbakken.

Diskusjonen rundt VAR har blusset kraftig opp etter at VAR-dommerne dummet seg ut og godkjente en feilaktig annullering i kampen mellom Tottenham og Liverpool sist helg.

Landslagssjefen mener at stillbilder ofte viser feilaktige ting i forhold til hva som faktisk skjer, og han tror også at VAR påvirker dommerne ute på banen.

- At dommere også kanskje etter mitt skjønn noen ganger avventer eller vet at de ikke blåser fordi det kan skje noe, og motsatt. Politisk sett burde jeg nok vært for, men jeg er nok dessverre imot, fortsetter han.

I norsk eliteserie ble VAR innført i år. Verken Norges Fotballforbund eller dommersjef Terje Hauge ønsker å kommentere Solbakkens utspill.

(NTB)

Annonse