Annonse

Sportsstudio

16-åring herjet i RBK-seier
Foto: NTB

16-åring herjet i RBK-seier

Sverre Nypan ble kampens store spiller 2-1 seieren mot Hearts.

16-åringen leverte 2 målgivende pasninger til stor begeistring for de oppmøte på Lerkendal.

Jayden Nelson og Emil Fredriksen scoret målene for hjemmelaget, mens Lawrence Shankland satt ballen i nettet for Hearts.

Likevel er det 16-åring fra Trøndelag som er den store snakkisen.

- Det napper med Nypan i Trondheim. RBK ser stadig bedre ut - anført av en 16-åring, skrev Morten Langli på Twitter, underveis i kampen.

Han er ikke den eneste som hyller Nypan, trønder Kristoffer Løkberg føyer seg i rekken.

- Sverre (16) nærmeste vi har vært Martin (15)?, skriver han

Carl Erik Torp lot seg også imponere av kampens store spiller.

- Den kampen han leverer i dag er fantastisk og enestående. To fantastiske assist og en god kamp tvers igjennom. For et talent Rosenborg har her, kommenterte Carl-Erik Torp på VGTV da Nypan ble byttet ut etter 88 minutter.

Returoppgjøret spilles i Skottland 17. august, klokka 19.00.

Dersom Rosenborg tar seg videre fra dobbeltoppgjøret er vinneren av Hajduk Split – PAOK neste hinder i playoffen. Det er den fjerde og siste runden før et eventuelt gruppespill i conferenceligaen.

Annonse
Vilt drama: Døde
STORMET BANEN: Rundt 20 tilskuere satt seg på banen for å få kampen stoppet. Foto: OfficialVizeh / X

Vilt drama: Døde

En fotballkamp mellom Leyton Orient og Lincoln City i England i går kveld munnet ut i et vilt drama.

Lagene spiller i League One - som tilsvarer nivå tre. Rundt ti minutter før slutt stormet rundt 20 supportere ut på banen og satte seg ned. Dette var på stillingen 1-0 til Leyton Orient.

Til å begynne med var det uklart hvorfor fansen gjorde som de gjorde. Men det viste seg å være en hendelse på tribunen, der en tilskuer kjempet for livet.

En supporter forsøkte først å varsle dommer Stephen Martin, men kampen fortsatte. Da kom de 20 supporterne utpå, og kampen ble stoppet etter 82 minutter.

Onsdag ettermiddag melder Sky Sports:

- En mann har dødd etter å ha blitt uvel mot slutten av kampen mellom Leyton Orient og Lincoln. Nyheten er bekreftet av ambulansetjenesten.

En talsmann for ambulansetjenesten sier:

- Vi fikk en telefon i går - klokka 21.28. Rapportene gikk på at en person følte seg dårlig på arenaen til Leyton Orient Football Club. Vi behandlet en mann på stedet. Men til tross for at vi gjorde vårt beste, avgikk han ved døden.

Ny beskjed
Foto: NTB/PA

Ny beskjed

Liverpool-manager Jürgen Klopp mener Tottenham - Liverpool bør spilles på nytt etter VAR-skandalen.

- Det vil være det rette, sier Klopp.

Kampen er blitt den store snakkisen i engelsk fotball etter at VAR-dommer Darren England og hans team lot være å bryte inn og omgjøre en feilaktig annullering av Luis Diaz' scoring for Liverpool.

Tottenham vant kampen 2-1.

Annonse
AP: Åpner for deltakelse fra russiske ungdomslag
Foto: NTB/AFP

AP: Åpner for deltakelse fra russiske ungdomslag

Nyhetsbyrået AP melder at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) vil åpne opp for deltakelse fra russiske ungdomslandslag.

AP har fått informasjon om dette fra Fifa-kilder. Disse ønsker ikke å bli sitert med navn.

Fifa-styret skal ha et digitalt møte onsdag. Der blir Russland-spørsmålet sentralt. Lag fra Russland har vært utelukket fra Fifa-turneringer som følge av krigen i Ukraina.

I forrige uke åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for at Russland kan stille med 17-årslandslag for gutter og jenter i kvalifiseringer.

(NTB)

Italia og Tyrkia vil dele fotball-EM
Foto: Catherine Ivill / AP

Italia og Tyrkia vil dele fotball-EM

Tyrkia og Italia har slått seg sammen og søker om å arrangere fotball-EM for menn i 2032. Det opplyste Det europeiske fotballforbundet (Uefa) onsdag.

De to nasjonene søkte tidligere hver for seg, men nå er planene slått sammen. Ingen andre søkere har meldt sin interesse for sluttspillet om snaut ni år.

Russlands søknad om å få 2032-EM ble kjent ugyldig av Uefa tidligere i år.

Det er ventet at Uefa tildeler EM-sluttspillene i 2028 og 2032 tirsdag neste uke. Sannsynligvis vil kampene i 2028 bli fordelt i England, Wales, Skottland, Nord-Irland og Irland.

(NTB)

Annonse