Annonse

Sportsstudio

- Grusom skade
Foto: NTB

- Grusom skade

New York Jets-spiller Tony Adams (24) pådro seg en stygg skade under en kamp mot Buffalo Bills nylig.

Adams forsøkte å bryte en pasning da han fikk hånden under sin egen kropp, samtidig som han skled på gressmatta.

Etterpå viste TV-bilder at beinet fra den ene fingeren hans tilsynelatende stakk ut av hansken. I sosiale medier var det flere som påpekte skrekkskaden.

- Grusom skade, skriver blant andre Sports Illustrated.

Dermed bar det rett i garderoben for NFL-stjerna, som likevel beit tenna sammen etterpå.

- Tony Adams kom tilbake, han måtte behandle en finger som var ute av ledd, men han har det bra, uttalte Jets-trener Robert Saleh etter 6-32-tapet.

Annonse
Zuccarello rundet ny NHL-milepæl: 600 målpoeng
Foto: NTB/Reuters

Zuccarello rundet ny NHL-milepæl: 600 målpoeng

Mats Zuccarello noterte sitt 600. målpoeng i NHLs grunnspill da han slo en assist i Minnesota Wilds bortekamp mot Calgary Flames.

Nordmannen som nylig rundet 400 målgivende pasninger i verdens beste ishockeyliga, har gått inn i sesongen med en rekke milepæler i sikte. De 600 målpoengene fordeler seg på 192 mål og 408 assists.

Zuccarello var tredje sist på pucken da Minnesota Wild gikk opp i 2-0-ledelse i kort tid ut i midtperioden mot Flames. Kirill Kaprizov scoret målet.

Kaprizov og Zuccarello har virkelig funnet tonen i Wild og utgjør en målfarlig duo på topp for et Wild-lag som har slitt i sesongåpningen.

Wild hadde allerede tatt ledelsen i første periode da Marcus Foligno snappet pucken, avanserte inn i den offensive sonen og satte den i mål i kampens åpningsminutter.

Matt Boldy la på til 3-0 kort tid etter målet der Zuccarello rundet sin milepæl.

Nordmannen har flere milepæler i vente. I løpet av en måneds tid kommer 36-åringen til å nå 800 grunnseriekamper i NHL, fordelt på lagene New York Rangers, Dallas Stars og Minnesota Wild.

Han er dessuten nær å runde 200 scoringer i NHL-karrieren. Tall fra sluttspillet er da utelatt.

Zuccarello har produsert mye offensivt for Wild i en sesonginnledning som har vært høyst variabel for laget. På de første 22 kampene sto nordmannen med seks mål og 20 assists, og han har nå notert målpoeng i ti kamper på rad.

Kampen mot Calgary Flames pågår fortsatt.

(NTB)

Ber IOC ta Russland-avgjørelse
OPPFORDRES: IOC-president Thomas Bach. Foto: NTB

Ber IOC ta Russland-avgjørelse

Russland-spørsmålet er fortsatt ikke avklart foran neste års sommer-OL. Nå ber internasjonale særforbund om at det blir gjort så raskt som mulig.

Det kom fra under et toppmøte i hovedkvarteret til Den internasjonale olympiske komité (IOC) i sveitsiske Lausanne tirsdag. Representanter fra en rekke særforbund for sommeridretter deltok.

På agendaen var blant annet russisk og belarusisk deltakelse i Paris-lekene. Fra flere av særforbundene ble IOC bedt om å tillate enkeltutøvere fra Russland og Belarus å kunne stille under nøytralt flagg.

Samtidig ble IOC-president Thomas Bach oppfordret til å komme med en avklaring «så fort som mulig». Bach ledet tirsdagens møte.

Tidligere i år anbefalte IOC at russiske og belarusiske utøvere kan hentes inn i varmen igjen under strenge nøytralitetsprinsipper. De lot det være opp til hvert enkelt særforbund å ta avgjørelsen i idretten de styrer internasjonalt.

I september besluttet Den internasjonale paralympiske komité (IPC) at russiske og belarusiske utøvere kan delta som nøytrale i neste års Paralympics.

Russland og Belarus har allerede mistet flere kvalifiseringsmuligheter på grunn av sanksjonene for krigføringen i Ukraina.
(NTB)

Annonse
Nedslående beskjed
Foto: Ian Stephen/ProSports/Shutterstock/NTB

Nedslående beskjed

Joël Matip slutter seg til Liverpools liste over utilgjengelige spillere. Han sliter med kneet etter helgens seier i Premier League.

Det er uklart hvor lenge midtstopperen er ute av spill, men Liverpool-manager Jürgen Klopp er forberedt på dårlige nyheter.

- Vi kan si at det ikke ser bra ut. Det var klart fra første minutt, sa tyskeren da han møtte pressen foran onsdagens bortekamp mot Sheffield United.

Matip ble byttet ut etter 68 minutters spill i Liverpools dramatiske 4-3-oppgjør mot Fulham søndag. Nylig fikk klubben også skader på førstekeeper Alisson Becker og angriper Diogo Jota.

Fra før er Andy Robertson, Stefan Bajcetic og Thiago Alcântara ute.

Liverpool er tabelltoer i Premier League og har to poeng opp til Arsenal etter 14 runder.

(NTB)

Fredriksstad Blad: Elyounoussi ferdig i japansk fotball
Foto: NTB

Fredriksstad Blad: Elyounoussi ferdig i japansk fotball

Japan-proffen Tarik Elyounoussi gir seg i J-ligaklubben Shonan Bellmare, melder Fredriksstad Blad.

Beslutningen ble tatt mandag.

- Jeg snakket med klubbens sportssjef og president, hvor vi synes det var greit å gå hver til sitt, sier 35-åringen til Fredriksstad Blad.

35-åringen reiser nå hjem til Norge med familien. Hvor fotballkarrieren fortsetter vet han ikke.

Elyounoussi har hatt en innholdsrik fotballkarriere i sine elleve år som utenlandsproff. Han var i Fredrikstad, Lillestrøm og Rosenborg i hjemlig serie før han dro til Heerenveen (Nederland).

Deretter har det blitt opphold i Hoffenheim (Tyskland), Olympiakos (Hellas), Qarabag (Aserbajdsjan) og AIK (Sverige), før turen gikk til Japan.

Elyounoussi har også spil 60 A-landskamper og scoret ti mål. (NTB)

Annonse