Annonse

Sportsstudio

Italienske medier: Antidopingmyndighetene ber om fire års utestengelse for Paul Pogba
Foto: NTB

Italienske medier: Antidopingmyndighetene ber om fire års utestengelse for Paul Pogba


Påtalemyndigheten for dopingsaker i italiensk idrett vil at fotballstjernen Paul Pogba (30) skal utestenges i fire år, melder flere medier.

Gazetta dello Sport og Corriere delle Sera er blant avisene som hevder å kjenne til innstillingen fra antidopingorganet.

Franskmannen vil nå bli straffet av den nasjonale antidopingdomstolen i Italia. Utelukkelsen i dopingsaker er på inntil to år, men den kan bli doblet dersom det bevises at det forbudte stoffet er inntatt med forsett.

Midtbanespilleren har slitt med skader de siste årene og spilte kun seks seriekamper for Juventus sist sesong. (NTB)

Franske Pogba har den siste tiden vært suspendert fra aktiv idrett som følge av at han avga en positiv dopingprøve med spor av testosteron.

Den aktuelle prøven skal ha blitt avgitt etter serieåpningen mot Udinese 20. august. Den kampen vant Juventus 3-0, men Pogba ble sittende på benken gjennom samfulle 90 minutter.

Etter at resultatet av A-prøven ble kjent, ba Pogba om en ny analyse av dopingprøven. Også B-prøven kom ut med samme resultat. (NTB)

Annonse
- Verste resultatet for Start i min levetid
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

- Verste resultatet for Start i min levetid

Start har vært inne i noen tøffe måneder både sportslig og utenomsportslig. Lørdag ettermiddag ble ikke situasjonen noe lysere etter å ha møtt Egersund til treningskamp.

Det ble stygt.

Etter 90 minutter sto det 7-1 til Egersund. Det fikk TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til å reagere.

- Verste resultatet for Start i min levetid, og et veldig godt og riktig bilde på tingenes tilstand i klubben. Og husk på at det står verre til med økonomien enn det sportslige akkurat nå, skriver Mathisen på Twitter/X.

Starts nye trener Azar Karadas var naturligvis ikke fornøyd med det han fikk se fra sine spillere.

- Det er brutalt. Vi taper for fullt fortjent i dag. Vi møter ikke opp i dag, og det er veldig skuffende, sier Karadas til Fedrelandsvennen.

Før han fortsetter:

- Vi møter ikke opp, men jeg må se på meg selv først og innholdet på den uka som har vært. Så må jeg analysere meg litt ut av kampen, men er klart at det vi presterer i dag er langt, langt, langt unna.

Start sliter hardt økonomisk og ble kastet ut av eliteseriekvalifiseringen etter at banen ikke var i god nok stand til kampen mot Bryne.

Flere i styret forlot sine jobber etter at klubben mottok kritikk for avgjørelsen om å ikke sette på varmekablene.

Klæbo tok NM-gullet på fellestarten

SISTE: Johannes Høsflot Klæbo vant NM-fellestarten med skibytte etter en komfortabel spurt.

Det skjer etter en dramatisk NM-dag.

Rett etter kaosfellestarten for kvinnene - hvor flere gikk feil - kom det nye dramatiske rapporter fra herrenes NM-fellestart med skibytte.

Rennet var godt i gang, og det var NRK-ekspert Therese Johaug som kom med meldingene.

- Det er flere som krysser mønepannen, så her er det mange som kan bli disket. For her er tar de en ordentlig innersvingen de siste her, ifølge Johaug.

- Drama er ikke over på Beitostølen, supplerte NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Tidligere i løpet oppsto det også småkaos da en løypevakt gikk midt i løypa, og ifølge en NRK-reporter til stede, var i ferd med vise feil vei.

Les mer om kvinnenes kaosrenn her:

Les hele saken

- Aldri opplevd maken

Annonse
Northug dropper NM-stafetten
DROPPER NM: Petter Northug Foto: Terje Pedersen/NTB

Northug dropper NM-stafetten


Petter Northug har bestemt seg for ikke å gå NM-stafetten som søndag avslutter første del av norgmesterskapet på Beitostølen.

NTB har fått bekreftet at Northug ikke kommer til start.

Det har vært knyttet stor spenning til om den tidligere skikongen ville bli del av Strindheims stafettlag søndag. Hovedpersonen har holdt døren åpen for at det kunne skje.

Tidligere denne uken omtalte han det å gå en stafettetappe som plan A. Nå har han snudd.

Northug har de siste dagene trent i høyden i sveitsiske St. Moritz. Det store målet er det ni mil lange Vasaloppet neste søndag. Det har vært trønderens siktemål hele denne vinteren.

En stafettetappe på Beitostølen søndag ville i så fall vært en solid gjennomkjøring før siste finpuss av formen inn mot den svenske langløpsklassikeren fra Sälen til Mora.

Northug jobbet for TV 2 som ekspert under skiskytter-VM i Nove Mesto. Det mesterskapet ble avsluttet forrige helg. Deretter gikk turen til høyden i Sveits.

På Strindheims stafettlag søndag ville han blant annet hatt selskap av lillebror Even, som viste knallsterk form med NM-gull i sprint på Beitostølen fredag.

Kjelsås er regjerende norsk stafettmester på herresiden. Trioen Håvard Moseby, David Thorvik og Edvard Sandvik fikset gull til Oslo-klubben på Gjøvik i fjor.

Søndag er det ventet at Johannes Høsflot Klæbo stiller til start for Byåsen. Det sender trondheimsklubben rett inn i favorittsjiktet på Beitostølen. Even Solem Michelsen og Magnus Øyaas Håbrekke utgjør etter alle solemerker resten av laget.

Stafetten gås over tre ganger ti kilometer.

(NTB)

Kaos
Foto: NTB

Kaos

Det er ny NM-dag på Beitostølen, og kvinnene er akkurat i gang med sin fellesstart med skibytte.

Det har oppstått dramatikk underveis i rennet. Heidi Weng gikk riktig etter at det først kom meldinger om at hun gikk feil.

Mange har gått feil - inkludert Astid Slind, som ledet løpet.

- Jeg hadde vært forbannet, sier NRK-ekspert Therese Johaug.

Det oppsto også forrvirring før rennet.

Et problem kunne ha oppstått. Det avslører Weng i et intervju med tidligere lagvenninne Therese Johaug, som er ekspert i NRK.

- Jeg husket det i går, og så glemte jeg det i dag. Da tenkte jeg at vi kun skulle gå klassisk, så begynte disse Fisher-folkene å prate om skøyteski, så tenkte jeg «nei, det er sant. Jeg må ha skøyteski og skøytestaver og», sier Weng.

Den absurde historien ble møtt med stor latter fra Johaug selv.

- Heidi er surrete, men samtidig er hun vanvittig dedikert. Når startskuddet går er konkurransehuet og vinnerskallen der. Jeg er ikke overrasket over at hun ha fått til de resultatene hun har fått til. Hun er en stor idrettsutøver, sier Johaug på NRK-sendingen etterpå.

Annonse