Sportsstudio

Fredrik Økstad Sandberg

VM-vinner landet i USA:

USAs fotballkvinner forsvarte VM-gullet med 2-0-seier over Nederland i finalen. Nå er verdensmesterne tilbake på amerikansk jord, og onsdag blir det parade.

Flere supportere hadde møtt opp for å hylle VM-vinnerne da de landet på Newark mandag kveld norsk tid.

Turneringens beste spiller Megan Rapinoe og angrepsstjernen Alex Morgan var blant de første ut av flyet. Laget gikk ut på rød løper og sang Queens «We Are the Champions» idet de ankom amerikansk jord.

Onsdag blir det parade på Manhattan. Tusenvis møtte opp da USA ble hyllet for VM-gullet i 2015, og også denne gang ventes det et stort oppmøte i New York.

USAs president Donald Trump opplyste forrige måned at han vil invitere landslaget til Det hvite hus uavhengig om det ble VM-gull. Det blir derimot uten alle spillerne. Trump-kritiker Rapinoe har tidligere uttalt at hun takker nei til invitasjonen. (NTB)

Foto: NTB Scanpix

Studioet fortsetter under annonsen
Christian Monge Hugsted

John Obi Mikel gir seg på landslaget:

Tidligere Lyn-spilleren John Obi Mikel velger å avslutte landslagskarrieren. Onsdag tok han bronse med Nigeria i afrikamesterskapet.

– I en alder av 32 år er det på tid å avslutte landslagskarrieren og la ungdommen ta over. De gjorde en fantastisk jobb med å sikre bronsen i afrikamesterskapet, skriver Mikel i sosiale medier.

Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016. Onsdag ble det bronse i afrikamesterskapet som følge av 1-0-seieren over Tunisia. Han var kun på banen i to kamper i mesterskapet.

32-åringen spilte for Lyn fra 2004 til 2006 før han etter mye om og men ble hentet til Chelsea. I Premier League-klubben vant han alt som kunne vinnes.

Nylig signerte Mikel for tyrkiske Trabzonspor.

(NTB)

Christian Monge Hugsted

Magnar Ødegaard er klar for Sarpsborg 08:

Magnar Ødegaard har torsdag kveld signert en 1,5-årsavtale med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding.

Dermed er 26-åringen tilbake i klubben han spilte i for sju år siden.

- Magnar var god for oss i Spania og vi hadde en dialog. Nå passet det bedre for begge parter. I Magnar får vi inn en lokal, trenbar og stabil gutt med gode ferdigheter og over 160 eliteseriekamper i beltet, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Ødegaard er spilleklar allerede mot Rosenborg lørdag 3. august og håper å hjelpe Sarpsborg 08 oppover tabellen.

- Ambisjonen er å etablere klubben på øvre halvdel av eliteserien som en skikkelig utfordrer til de største klubbene. Vårsesongen har vært tøff, men det er mange kamper igjen og jeg er sikker på at vi kommer til å klatre mange plasser i høst, sier Ødegaard i pressemeldingen.

Christian Monge Hugsted

- Barcelona med bud på Neymar:

Det er Sky Sports i Tyskland som melder at Barcelona har tilbudt PSG rundt 1 milliard kroner og to av spillerne Philippe Coutinho, Ousmane Dembele, Ivan Rakitic, Nelson Semedo eller Malcom (som PSG måtte ønske) i bytte mot Neymar.

Neymar har tidligere uttalt at han ønsker å forlate den franske hovedstaden og har blant annet blitt linket til Manchester United i dag.

Foto: NTB Scanpix
Christian Monge Hugsted

Sandvolleyball: Bergerud og Retterholt kom til kort i Portugal:

Sandvolleyballduoen Daniel Bergerud og Lars Tveit Retterholt tapte den avgjørende kvalifiseringskampen i firestjernersturneringen i Portugal torsdag kveld.

I den avgjørende kampen ble australierne Cole Durant og Damien Schumann for sterke med sifrene 22-20, 21-16.

Den norske duoen tok seg til den avgjørende kvalifiseringskampen ved å slå de 18 år gamle tvillingene Joaquin og Javier Bello fra Storbritannia med sifrene 21-17, 21-17.

Verdensenerne Anders Mol og Christian Sørum deltar ikke i turneringen, som finner sted i portugisiske Espinho.

(NTB)

Christian Monge Hugsted

Nytt poengtap for Norge i G19-EM i fotball:

Nok en gang ble det stang ut for Norges fotballjuniorer i G19-EM. Tross store sjanser ble det kun 0-0 og ett poeng mot Tsjekkia torsdag kveld.

Resultatet gjør at Norge står med to poeng på like mange kamper. Dermed vil søndagens oppgjør mot Frankrike avgjøre om Norge avanserer til semifinale. Ett poeng mot Tsjekkia gjør at Gunnar Halles mannskap aller helst må slå franskmennene.

Selv om oppgjøret endte målløst, var Norge svært nære ved å få hull på byllen.

Jørgen Strand Larsen hadde en gigantisk mulighet til å sikre norsk ledelse til pause. Sarpsborg 08-spiller kom seg inn i feltet og dro av en forsvarer, men skuddet gikk på innsiden av stanga og ut.

Like etter pause var Erik Botheim noen skostørrelser unna å sette Edvard Tagseths innlegg i mål.

Norge presset på for seier, og kvarteret før slutt dirret det på ny i metallet i Armenia. Skuddet til Elias Kristoffersen Hagen fra 16 meter gikk i tverrliggeren og over.

Mandagens åpningskamp mot Irland endte 1-1 etter at Norge rotet bort seieren i sluttminuttene.

De to beste i de to gruppene går videre til onsdagens semifinaler. Finalen spilles 27. juli.

(NTB)

Christian Monge Hugsted

Leo Østigård lånes ut til St. Pauli:

Den norske Brighton-spilleren Leo Østigård blir lagkamerat med Mats Møller Dæhli i St. Pauli på nivå to i Tyskland kommende sesong.

Det bekrefter Østigård overfor Nettavisen. Lånet varer i én sesong

– Jeg har signert for St. Pauli nå og er på plass allerede. Jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang og ser virkelig fram til dette året, sier midtstopperen til avisen.

Østigård har vært i Brighton den siste tiden, men ikke vært i nærheten av spill for laget som ble nummer 17 i Premier League sist sesong.

19-åringen kom til Brighton fra Molde i 2018. Han fikk eliteseriedebuten sin som 17-åring mot Sarpsborg 08 i juni 2016 da han ble byttet inn for Sander Svendsen etter 83 minutter.

På lån i Viking våren 2018 ble det elleve 1. divisjonskamper, mens han fikk 12 kamper for Brighton sitt U23-lag sist sesong.

Østigård var også kaptein for Norge i U20-VM i Polen i mai og juni. Han har totalt 41 aldersbestemte landskamper.

Midtstopperen spilte 75 minutter for den tyske klubben tirsdag da de slo SC Weiche Flensburg 08 1-0. I samme kamp fikk Møller Dæhli drøye timen på banen.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix
Magnus Gamlem

Brennhete Berge:

Sander Berge takket nylig nei til en overgang til Sheffield United. Klubben rykket opp til Premier League i år, men nordmannen skal ha gitt beskjed til Genk om at han sikter høyere.

Nå viser en annen PL-klubb interesse, ifølge Sky Sports. Kanalen skriver at Brighton, som endte på 17.-plass i ligaen forrige sesong, har forespurt seg om midtbanespilleren. Det skal ikke ha kommet noe bud ennå.

Brighton har allerede hentet én spiller fra Genk i sommer.Kaptein Leandro Trossard har blitt hentet for rundt 160 millioner kroner. Berge skal være verdsatt til 240 millioner kroner.

Christian Monge Hugsted

Marerittstart for McIlroy:

Verdens tredje beste golfspiller, Rory McIlroy, fikk en grusom start på hjemmebane i British Open torsdag. Nordiren brukte hele åtte slag på det første hullet.

Den velmeritterte golferen åpnet årets fjerde og siste majorturnering på verst tenkelig vis. På hjemmebane i Nord-Irland slo han først ut av banen og traff en tilskuer. Det andre slaget havnet i roughen, og 30-åringen brukte til slutt åtte slag.

Det var noe så sjeldent som fire over par fra mannen som er tredje best på golfrankingen.

Det har gått fem år siden McIlroy vant sin siste majorturnering. Da vant han både British Open og PGA-mesterskapet.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix
Magnus Gamlem

NRK mister skøytesport:

Det blir ikke noe direkte overføringer fra skøyter på NRK de nærmeste årene. NENT Group har sikret seg rettighetene.

– Etter å ha sikret oss skirettighetene tidligere i år er det selvsagt ekstra gøy å erverve ytterligere vintersportsrettigheter med kunstløp og skøyter, en idrettsgren med historiske røtter i Norge, sier Vegard Drogseth, administrerende direktør i NENT Group Norge i en pressemelding.

Ved siden av hurtigløp på skøyter har Nordic Entertainment Group også sikret seg de øvrige rettighetene fra Det internasjonale skøyteforbundet (ISU).

Dette skal gå på NENT Groups kanaler de fire neste sesongene:

Verdenscup, VM og EM på skøyter, verdenscup, VM og EM kortbaneløp på skøyter, VM og EM i kunstløp og synkronisert kunstløp og Grand Prix-stevner i kunstløp.

Det blir blant annet på TV3 og Viaplay at man kan følge skøyter framover.

Håkon Østmoe Brandsnes

De Ligt til Juventus:

Matthijs de Ligt er klar for Juventus. Det bekrefter de italienske seriemesterne på Twitter.

Nederlenderen har signert på en femårskontrakt med Maurizio Sarris menn.

Juventus skriver selv at de betaler Ajax 75 millioner euro for midtstopperen.

Allerede på tirsdag la Juventus ut en video som viste at nederlenderen hadde ankommet Italia. I går poserte de Ligt med fans da han skulle gjennomføre den medisinske testen.

Annonsørinnhold