Annonse

Sportsstudio

Uteblir
Foto: NTB

Uteblir

NOVE MESTO/OSLO (Dagbladet): Karoline Knotten går ikke tirsdagens normaldistanse for kvinner i VM i skiskyting.

Knotten sto over søndagens jaktstart etter å ha slitt med omgangssyke.

Ingrid Tandrevold, Ida Lien, Juni Arnekleiv og Marit Ishol Skogan går distansen for Norge.

Tirsdag 17.10 går startskuddet for konkurransen.

Annonse
- Utklassing
Foto: Terje Pedersen / NTB

- Utklassing

Sofie Nordsveen Hustad var i en egen klasse under kvinnenes 10 kilometer friteknikk og tok seieren på Beitostølen. Julie Bjervig Drivenes sikret andreplassen.

I mål var det tidligere stortalentet over halvminuttet foran Bjervig Drivenes.

- Det var helt sjukt. Det er julaften og nyttårsaften, det betyr sykt mye. Det betyr egentlig alt, sa en ekstatisk gullvinner til NRK etter NM-gullet.

Kjelsås-løperen Hustad tok to gull under junior-VM i Kasakhstan i 2015, men har siden vært en anonym skikkelse i langrennstoppen.

Hun har bare gått ett verdenscuprenn. Det kom i Holmenkollen i mars 2015, da hun ble nummer 46 på tremila.

27-åringen hadde en 8.-plass som beste plassering i NM før torsdagens renn.

- Hun driver med noe helt annet enn de andre. Hun leverer sitt livs veste renn, kommenterte NRKs Jann Post da Hustad økte ledelsen utover i løpet.

- Det er utklassing, var dommen fra NRK-kollega Torgeir Bjørn da Hustad passerte målstreken.

- Vanvittig morro å se Sofie tilbake, fulgte NRKs langrennsekspert Therese Johaug opp.

Helene Marie Fossesholm leverte en forsiktig åpning, men hadde god heng på pallplass etter halvgått løp.

På siste halvdel tapte hun noe tid og greide ikke blande seg inn i toppen.

19. februar for rett over ett år siden var sist gang Fossesholm var i aksjon i konkurranse

Reuters: Dømt
Foto: D.Zorrakino / Pool via REUTERS / NTB

Reuters: Dømt

Den brasilianske fotballspilleren Dani Alves (40) dømmes til fire år og seks måneder i fengsel for overgrep, skriver Reuters.

I tillegg må han betale 150.000 euro i erstatning til offeret. Det tilsvarer 1,7 millioner kroner

Brasilianeren har hele tiden benektet alle former for seksuelle overgrep som aktoratet hevder foregikk på nattklubben i Barcelona i romjula 2022.

I forklaringen gjentok han at de hadde frivillig sex, og at han ikke hadde opptrådt voldelig.

- Aldri. Jeg er ikke den typen mann, sa Alves.

Dani Alves ble arrestert 20. januar i fjor. Da ble han innkalt til avhør med politiet etter et besøk i Spania.

Alves fikk avslag for sitt krav om kausjon, fordi retten anslå det som sannsynlig at han ville forlate landet selv om Alves selv tilbød seg å levere inn passet sitt og at han ble påsatt en sporer som hele tiden viste hvor han oppholdt seg.

Dani Alves er en av verdens mest suksessrike fotballspillere med en rekke titler for klubber som Barcelona, Juventus og PSG. Han var med på to Copa America-titler med Brasil og er også OL-vinner med landet.

Hans kontrakt med den mexicanske klubben Pumas ble umiddelbart terminert etter arrestasjonen.

(Dagbladet/NTB)

Annonse
- Kan nesten ikke vente
Foto: Cracchiolo / Shutterstock / NTB

- Kan nesten ikke vente

Per-Mathias Høgmo får fredag sin ilddåp i J-ligaen når Urawa Red Diamonds sesongåpner borte mot Sanfrecce Hiroshima. Han gleder seg.

- Jeg ønsker alltid at jeg hadde mer tid, men jeg har gjort det beste ut av tiden vi har hatt sammen. Vi hadde en veldig god treningsleir på Okinawa, og spillkonseptet vårt gjennomsyrer treningene. Jeg føler at vi har framgang, og jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang, sa han på onsdagens pressekonferanse, gjengitt på klubbens nettsted.

Hans pedagogiske tilnærming har vakt oppmerksomhet i Japan, også hans bruk av yoga og mindfulness i arbeidet med spillerne.

- Jeg var spent på hvordan det ville gå her i Japan, men alle gjennomførte med 100 prosent konsentrasjon. Man kan bedre konsentrasjon og oppmerksomhet, og man lærer også å se seg selv fra et fugleperspektiv, sa Høgmo om yogaøvelsene under en pressekonferanse tidligere i måneden.

I Marius Høibråten og Ola Solbakken har Høgmo to norske spillere i troppen.

Troppen var samlet på Okinawa i tre uker som ledd i sesongoppkjøringen og jobbet intenst med måten Høgmo ønsker å spille på.

Laget ble nummer fire i J-ligaen i fjor og kvalifiserte seg ikke til den asiatiske mesterligaen. Det blir bare serie og ligacup for Høgmos lag i år. Klubben er nemlig ekskludert fra årets utgave av den japanske cupen, som klubben har vunnet åtte ganger.

Årsaken til utelukkelsen er at tilhengere stormet banen og oppførte seg voldelig etter at klubben ble slått ut i åttedelsfinalen i fjor. Det er første gang en klubb straffes så hardt for tilskuernes handlinger.

Etter serieåpningen på den splitter nye arenaen i Hiroshima fredag blir det hjemmeåpning 3. mars på praktfulle Saitama stadion, der det ble spilt VM-semifinale i 2002. Motstander da er Tokyo Verdy.

(NTB)

Skinte
Foto: Nathan Ray Seebeck / Reuters / NTB

Skinte

Lionel Messi bidro sterkt til at Inter Miami slo Real Salt Lake 2-0 i onsdagens serieåpning i MLS.

Tidligere Tromsø- og Brann-spiller Robert Taylor scoret det første målet for Miami etter 39 minutter. Messi slo ballen gjennom til finnen som sendte ballen forbi keeperen.

Da det var sju minutter igjen av kampen doblet Diego Gómez Miamis ledelse etter at han fullførte et angrep ledet an av Messi og Luis Suárez.

- Normalt ville Luis og Leo scoret målene, men det er alltid flott at de kan assistere Robert og Diego, sa trener Gerardo Martino etter kampen.

- Om noen har vært skeptisk til hva dette laget kan gjøre, viste denne 1. omgangen dem hva som gjelder, fortsatte han.

Messi mistet siste del av fjorårssesongen med skade, men argentineren var virkelig tilbake i nattens kamp. Han scoret elleve mål på 14 kamper sist sesong.

- Han så veldig bra ut, sa Martino.

I kampen fikk Luis Suárez sin debut for klubben. Han slutter seg dermed til en rekke tidligere Barcelona-profiler i Florida.

- Jeg er så glad, sa Suárez.

Inter Miami møter LA Galaxy i neste kamp søndag.

(NTB)

Annonse