Sportsstudio

Mathias Hagen

Forvirring rundt Norges neste EM-motstander:

I etterkant av tirsdagens kruttsterke seier mot Portugal oppsto det usikkerhet og forvirring rundt hvem Norge møter i første kamp i hovedrunden i håndball-EM.

Gjennom hele natt til onsdag framgikk det av kampprogrammet på mesterskapets nettsider at Sverige blir Norges motstander i Malmö kommende fredag.

Det er i strid med det turneringsoppsettet som hele tiden har ligget der. Der har utgangspunktet vært at Norge skal innlede hovedrunden mot en gruppevinner.

Sverige ble nummer to i sin gruppe tirsdag.

I den andre hovedrundegruppen som spilles i Wien møtes gruppevinner Kroatia og gruppevinner Østerrike i første kamp.

Beklager
Natt til onsdag sto Sander Sagosen og Norge også oppført med to hovedrundekamper mot Slovenia i oppsettet på arrangørens nettsider.

Alle i den norske troppen har tatt det for gitt at Norge skal møte gruppevinneren i Danmarks gruppe i Malmö kommende fredag. Det betyr enten Island eller Ungarn.

Slik blir det også.

Mediesjefen i Det europeiske håndballforbundet (EHF), Thomas Schönice, bekrefter overfor NTB at det ble gjort en glipp tirsdag og at oppsettet forblir som det hele tiden har vært.

– Det oppsto dessverre en feil da oppsettet ble lagt ut. Det korrekte er som opprinnelig at Norge skal møte gruppevinneren i gruppe E. Vi sender ut nytt oppsett i løpet av kort tid og beklager det inntrufne, sier han.

Motstander klar onsdag
Hvem som blir Norges motstander i Malmö fredag blir klart først onsdag kveld. Ungarn og Island kan begge bli gruppevinner.

Deretter fortsetter Norge hovedrunden mot Sverige søndag.

Tirsdag venter så laget som blir nummer to i gruppe E, hvilket fortsatt kan bli Danmark, før hovedrunden avsluttes onsdag om en uke mot nevnte Slovenia.

Studioet fortsetter under annonsen

Kjemper om seier:

Henrik Kristoffersen leverte en god 1.omgang i Wengen-slalåmen. 25-åringen hadde et par småfeil som kostet tid, men med de forrykende 2.omgangene han har levert tidligere, er dette på langt nær over.

Før den andre omgangen ligger Kristoffersen på 2.plass, 0,67 sekunder bak Clement Noel.

- Jeg skulle vært litt nærmere. Jeg gjør noen feil på feil tidspunkter, men skiskjøringen er ikke så dårlig. Noel kjører helt på limit, sier Kristoffersen til TV 2.


Bak Kristoffersen følger:

Marco Schwarz (+0,73)
Alexis Pinturault (+0,99)
Ramon Zenhausern(+0,99)
Sebastian Foss-Solevåg (+1.11)
Loic Meillard (+1.11)
Daniel Yule (+1.48)
Stefan Hadalin (+1.57)
Manuel Feller (+1.67)
Dave Ryding (+1.74)

Den første omgangen pågår fortsatt, og den andre omgangen starter 13.15.

Gladbeskjed etter stygt fall:

Adrian Smiseth Sejersted ble tidligere i dag fraktet til sykehus i helikopter etter et fall i Wengen.

Nå kommer Skiforbundet med en gladbeskjed:

- Adrian har pådratt seg en hjernerystelse og slått skuldra, opplyser Claus Ryste, som er sportssjef i norsk alpint, til NRK.

Sejersted var ved bevisstheten da han ble fraktet bort, men det var fortsatt usikkerhet rundt hvor store skadene var. Sejersted kommer til å miste flere renn framover, men etter forholdene går det bra med ham.

Den norske alpinisten ligger på akutten i Interlaken. NRK skriver at han nå skal ta CT før det blir avgjort hvor lenge har blir liggende på sykehuset.

Sejersted med skrekkfall

Sejersted med skrekkfall

dagbladet

Nordmann med skrekkfall:

Adrian Smiseth Sejersted hadde et grusomt fall da han falt hele veien inn i det røde nettet.

Bildene viser at nordmannen er hardt skadd, og blir flydd bort med helikopter.

Rennet ble avbrutt i lang tid på grunn av nordmannens grusomme fall.

Dagbladet kommer med mer.

Fryktet angrepstrio:

Solskjær ble spurt om hvilke forhåpninger han har til Anthony Martial, Marcus Rashford og Mason Greenwood i framtida.

- Vi ser dem utvikle seg til en veldig spennende trio. Jeg var der med Ronaldo, Rooney og Tevez, og det er slik vi vil se i United. At de spiller bra på Anfield, men vi har også Daniel James - vi må ikke glemme han, sier Solskjær.

Slår tilbake mot Klopp:

Klopp hevdet at United bare forsvaret seg sist gang. Han blir spurt om det er urettferdig.

- Jeg tar det som et kompliment at de ikke skaper sjanser når vi forsvarer oss. Jeg tror vi har vært nærmest å vinne begge kampene, så jeg vet ikke hva problemet er, sier Solskjær.

Snakker om Liverpool og City:

Solskjær blir spurt om han mener Manchester City eller Liverpool er det beste laget.

- Liverpool har vært det beste laget i ligaen. City kan utspille deg, men Liverpool kan slå deg. De er to veldig forskjellige lag.

Frustrert Kilde: - Det var livsfarlig:

Aleksander Aamodt Kilde var en av favorittene i dagens kombinasjon, men nordmannen fikk det tøft i utfordelen i Wengen. Han hoppet langt og nære sikkerhetsgjerde i Hundschopf, og fikk et ekkelt møte med Kernen-Sen. Kilde måtte virkelig bremse for å ikke dunke rett inn i beskyttelsen. Det så skummelt ut der og da.

I mål slo han oppgitt ut med armene til kameraet:

- Det var livsfarlig, det, uttalte han.

Flere av de andre fartsekspertene sleit også med å takle de raske forholdene i løypa, og både Thomas Dressen og Mauro Caviezel kjørte ut.

Matthias Mayer leder rennet foran Gilles Roulin og Dominic Paris. Bak følger Riccardo Tonetti, Vincent Kriechmayr, Aleksander Aamodt Kilde (1.12 bak), Stefan Rogentin, Victor Muffat-Jeandet og Kjetil Jansrud.

Du kan se hele resultatlisten

Slalåmen er 14.00 - og Kilde jager viktige poeng i verdenscupsammendraget. Før dagens renn så liste slik ut:

1.Henrik Kristoffersen 611

2.Alexis Pinturault 533

3. Aleksander Aamodt Kilde 519

Foto: NTB Scanpix

Snakker om Williams:

Solskjær om Brandon Williams trenger hjelp når han skal spille mot Liverpool.

- Ser det ut som jeg trenger å snakke med ham? Hver utfordring har han taklet strålende. Han har 10-11 kamper, han har mentaliteten til Gary Neville og han vil prøve å vise det på Anfield.

- Et skremmende sted:

- Jeg har vunnet og tapt der. Det er en stor utfordring for våre spillere å spille mot ligalederen, og vi har spilt noen gode kamper mot dem. Borte er en annen sak, og det er en kamp der som man kan nyte, men det kan også være et skremmende sted, sier han.

Young på vei bort:

- Hvis han får en kontrakt på to år, så er det hans valg å ta det. Vi kan ikke tilby ham to år. Det var på tide å la han gå når han sa at han ville prøve dette, sier Solskjær, og egentlig bekrefter at Young er klar for Inter.

Han sier også at Harry Maguire er Uniteds kaptein nye kaptein. Han får kapteinsbindet etter å ha vært i klubben i bare et halvt år. Engelskmannen kom fra Leicester i sommer for over 800 millioner kroner.

Annonsørinnhold