Sportsstudio

Christian Monge

Ivar Koteng fortsetter som styreleder i RBK:


TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Rosenborgs årsmøte er i gang på Scandic Lerkendal. Her skal det blant annet avgjøres hvem som blir styreleder i RBK. Dagbladet er på plass med reportere.

Ståle Gjersvold er innstilt av valgkomiteen til å bli ny styreleder, mens det kom benkeforslag på nåværende styreleder Ivar Koteng.

22.38: Koteng er valgt som styreleder i Rosenborg! Han fortsetter dermed i jobben. Koteng fikk 331 av stemmene, mot Ståle Gjersvolds 244 stemmer. 17 stemte blankt eller stemmene var ugyldige.

Det er blandede følelser i salen. Noen få forlater bygget, mens andre jubler for Koteng, som på sin side takker medlemmene for støtten. Koteng er veldig rolig etter avgjørelsen, melder Dagbaldets reporter Bengt Berg.

22.33: Ordstyrer sier vi bare er minutter unna en annonsering av ny styreleder.

22.20: Det er spenning i luften når medlemmene nå avgir sin stemme. Så snart stemmene har blitt samlet inn og talt opp, vil RBK få vite hvem som er styreleder.

22.07: Nå skal det stemmes over ny styreleder. Det er klart for skriftlig votering i henhold til NIF's lovverk siden det er to kandidater. Det skal være i underkant av 600 medlemmer som kan stemme.

22.02: Det er flere som har vært på og skal innta talerstolen. Nå er det Ståle Gjersvold som får en del skryt av et medlem.

21.48: Nå er det Nils Arne Eggen sin tur til å snakke.

- For meg som gammel Rosenborger, er dette en stor dag å se så mange engasjerte. Vi har ikke motkandidater. Vi har medkandidater. Jeg skal ikke bruke lang tid på dette her. Det er kontinuitet det gjelder. Vi må skille mellom AS'et og klubben. Rosenborg er en bedrift i underholdningsbransjen. Det handler om kunnskap. Alt det som rører seg i en framdrift i en toppklubb. For det skal vi være, sier Eggen, som bruker god tid.

Styreleder: - Du må begynne å runde av nå, Nils Arne.

Eggen: - Nattbussen går halv ett.

Til stor latter fra salen.

Eggen ga sin støtte til Ivar Koteng:

- Jeg har jobbet sammen med Ivar med stor glede. Og han har utviklet seg (til ny latter). Det er ikke noe problem med å komme til Champions League. Vi må bare bli gode nok igjen. Og det skal vi. Akkurat nå skal han Ivar fortsette, sier Eggen.

- Din tid kommer, Ståle, sier han til Gjersvold.

21.43: Ståle Gjersvold inntar talerstolen for å presentere seg og sitt syn.

- Det Rosenborg står for er at fotball skal være artig. Hvis jeg skal bli ny styreleder i Rosenborg, skal jeg bidra til at verdigrunnlaget skal løfte klubben. Jeg skal bygge videre på det som Nils Arne Eggen startet, sier Gjersvold blant annet.

21.36: Tor Kleveland har stilt skriftlig benkeforslag på Ivar Koteng som ny styreleder. Det bekreftet møteleder, på etterspørsel fra talerstolen. Det har også kommet forslag om Koteng som styremedlem med Gjersvold som leder. Det virker usannsynlig, siden partene tidligere har utelukket samarbeid.

21.32: Flere medlemmer har vært oppe og talt sin sak. Det virker som Ivar Koteng har en god del støtte blant medlemmene, blant dem tidligere RBK-formann Finn Martin Hellandsjø.

21.23: Det er mange som får ordet fra talerstolen nå. Det er ikke lett å være ordstyrer på møtet, for mange har mye på hjertet i denne saken. Det er folk som er både for og mot Koteng som styreleder.

21.11: Verbalt angrep:

Det var tidligere RBK-spiller Erling Næss som onsdag meldte at han ville komme med benkeforslag på Tore Strømøy. Han gjør nå det han kan for å overtale årsmøtet om at Strømøy kan stemmes på, selv om sistnevnte altså ikke oppfyller kravene for dette.

Etterpå blir det temperatur, når Næss henvender seg til Koteng.

- Vi har hatt mer støy de to siste årene enn i de første 95 årene til sammen. Det har vært bråk hele tida. Du har sagt opp fem stykker. Jeg skal ikke legge meg opp i årsakene til oppsigelsene. Det er måten det har skjedd på. Å stemme på Koteng er feil. Han er ikke noen god kandidat han som kommer etterpå heller, sier Næss, som høster latter fra salen.

Næss mener altså at Ståle Gjersvold heller ikke er en god kandidat.

- Du sa på lørdagsrevyen at det ikke hadde vært noe støy i RBK. Du kan ikke stå og lyve, Ivar, sier Næss.

21.08: Æresmedlem Tor Kleveland sier han er uenig med styrets innstilling til ny styreleder og mener klubben trenger kontinuitet. Han anbefaler Ivar Koteng.

20.45: Valget av ny styreleder i RBK:

Da har vi kommet til punktet som har fått så mye oppmerksomhet i forkant: valget av ny styreleder. Begge kandidatene, Ståle Gjersvold og Ivar Koteng, skal blant annet opp på talerstolen etter hvert.

Valgkomiteens leder, Stig Westerhus, om valget av Ståle Gjersvold som ny lederkandidat:

- Vi har intervjuet styremedlemmer, styreleder, representanter fra supportere og har kommet fram til at det er nødvendig med et lederskifte. Ivar Koteng har vist at han var rett mann på rett plass da han ble valgt. Men tiden viser nå at vi trenger et bytte. Vi trenger ny entusiasme og energi. Nye ideer og ny dynamikk inn i styret.

20.35: Det er mange mindre punkter som også gås gjennom på årsmøtet i kveld. Dagbladet oppdaterer med de viktigste hendelsene.

20.10: Rosenborg BK kvinner er en realitet:

Karen Espelund om RBK's innstilling om satsing på kvinnefotball i et samarbeid med Trondheims Ørn:

- La oss gå inn i framtida med ansiktet vendt framover og ikke la oss se tilbake. Dette kan bli en historisk dag.

Forslaget om satsing på kvinnefotball ble vedtatt med et overveldende flertall og lang applaus.

19.45: Tore Strømøy kan ikke bli valgt:

Tore Strømøys mulige kandidatur er endelig lagt død. Strømøy har nylig meldt seg inn i klubben igjen, og oppfyller dermed ikke kravet om å ha hatt «gyldig medlemskap i minst en måned».

Det ble hevdet fra talerstolen at en kandidat til formannsvervet må være medlem i minst 30 dager. At denne bestemmelsen kan eventuelt forandres på årsmøtet. Bestemmelsen er lik loven som gjelder i NIF. Den vil uansett gå foran ved et slikt forslag om vedtaksendring på årsmøtet. Strømøy kan dermed ikke bli valgt til ny styreleder.

19.20: RBKs styreleder Tove Moe Dyrhaug inntar talerstolen. Hun snakker om året som har gått, der hun trekker fram både negative (trøblete start med Horneland, Rettssak med Ingebrigtsen/Hoftun) og positive ting (at RBK kom langt i CL-kvalik) for å nevne noe. Det kommer også fram at RBK tjente 18 millioner mer i 2019 enn i 2018.

Slik svarer kandidatene før møtet:
Se hele seansen med Koteng og Gjersvold i videosnutten øverst i livestudio.

- Jeg ønsker å oppnå det de fleste Rosenborg-supporterne ønsker å oppnå: god fotball, gode resultater og en klubb som skaper begeistring i Trøndelag og Norge, sier Ståle Gjersvold til Dagbladet.

- Det er vanskelig for min del å si. Hvis dette rommet representerer det meningsmålingene viser, så har jeg en god følelse, men om det er representativt for dette, medlemmene er litt mer på innsiden, så det er litt vanskelig å spå, sier Gjersvold på spørsmål om hvordan han tror valget går.

Ivar Koteng hadde også en prat med Dagbladet før årsmøtet.

- Jeg sa ja fordi jeg er motivert og fordi jeg tror jeg kan tilføre Rosenborg noe, sier Ivar Koteng til Dagbladet.

På spørsmål om han har en følelse på hvordan valget vil gå, svarer Koteng:

- Nei, det har jeg ikke i det hele tatt.

Tore sporet av

I går kom meldingen om at Tore Strømøy sa seg villig til å bli ny styreleder i Rosenborg og at det ville komme benkeforslag på TV-personligheten på årsmøtet.

Overfor Adresseavisen bekreftet tidligere RBK-spiller Erling Næss (73) at han vil fremme benkeforslag på Strømøy som styreleder. Så kom beskjeden om at Strømøy formelt sett ikke er valgbar, fordi han ikke oppfyller alle punktene i vedtektene til Rosenborg.

Strømøy har nylig meldt seg inn i klubben igjen, og oppfyller dermed ikke kravet om å ha hatt «gyldig medlemskap i minst en måned».

Eggens stemme

Nils Arne Eggen er en av Ivar Kotengs viktigste støttespillere i kampen om makta i Rosenborg.

«Hva Eggen sier på torsdagens årsmøte, om han sier noe, kan bli avgjørende for valget av klubbens styreleder», skriver Dagbladets Morten Pedersen.

«Ståle Gjersvold, konsernsjefen i Trønderenergi, er valgkomiteens mann. Han er innstilt fordi han har ledererfaring, er god til å håndtere media og fordi valgkomiteen mener klubben trenger en samlende styreformann med strategisk blikk og evner til å tenke langsiktig. En leder som kan gi Brakka (administrasjonen) nye vyer og ledertråder på klubbens vei inn i framtida», skriver Pedersen videre.

Og som Pedersen skriver:

«Det blir garantert intenst og dramatisk. Det kan også bli stygt og splittende.»

Du får siste nytt fra Trondheim på Dagbladet.no utover kvelden.

Studioet fortsetter under annonsen

Holtmann knuste konkurrentene i Italia:

Mina Fürst Holtmann var i egen klasse i europacuprennet i storslalåm i italienske Folgaria søndag.

Den norske alpinprofilen var best i begge omganger og tok til slutt seieren med formidable 1,13 sekunders margin til svenske Sara Rask.

Tina Robnik fra Slovenia ble nummer tre. Hun var slått med mer enn halvannet sekund av den suverene vinneren.

Thea Louise Stjernesund bidro til at det ble en god norsk dag med sin fjerdeplass, mens Kristin Lysdahl og Kaja Norbye ble henholdsvis nummer åtte og ti.

Marte Monsen og Kristina Riis-Johannessen fulgte på plass nummer 17 og 19.

Mandag er det nytt storslalåmrenn i Folgaria.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Riiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier:

Jarl Magnus Riiber var overlegen i Trondheim og tok sin 13. seier for sesongen. Aldri før har noen vunnet så mange kombinertrenn i én verdenscupsesong.

Riiber har hatt en fenomenal vinter og kunne søndag innkassere nok en seier. Det medførte at han også har avgjort verdenscupen sammenlagt fire renn før slutt.

– Det er utrolig å få gjort dette her på hjemmebane i Trondheim. Jeg visste at det var en reell mulighet før vi dro hit, men jeg turte ikke å håpe på det før vi var ferdig med to konkurranser fordi Jørgen (Graabak) har vært nummer to i nesten alle renn, så han kunne finne på noe her, sa Riiber til NRK etter rennet.

Oslo-gutten har med unntak av to renn vunnet samtlige renn i inneværende sesong. I de rennene han ikke har vunnet, ble han nummer to.

Finske Hannu Manninen tok i velmaktsdagene tolv verdenscupseire i én og samme sesong. Nå har Riiber overgått den finske legenden.

– Jeg hadde sjansen i fjor, men klarte det ikke, og det er godt å gjøre det nå med noen renn igjen, uttalte Riiber om verdenscupseieren.

Firedobbelt norsk
22-åringen innledet dagen med en klar seier i hoppdelen i Granåsen søndag. Etter at han fikk opp et hopp på hele 137 meter fra lavere avsats enn flere av de andre, lå alt til rette for nok en Riiber-seier.

I langrennssporet var det ingen som klarte å tukte Heming-utøveren som gradvis økte luken til forfølgerne. Spennende ble det aldri, og Riiber kunne juble for nok en seier i Granåsen.

Jens Lurås Oftebro sikret 2.-plassen, mens Espen Bjørnstad ble nummer tre. Jørgen Graabak sikret firedobbelt norsk med sin 4.-plass.

Krog-skade?
Magnus Krog endte på 14.-plass. Ifølge NRK skal Krog ha falt, skadet armen og blitt fraktet til sykehus.

Lars Ivar Skårset ble nummer 16, mens Espen Andersen fulgte to plasser deretter. Andreas Skoglund måtte ta til takke med 33.-plass. Harald Johnas Riiber fullførte ikke langrennet.

Kommende søndag er det duket for renn i finske Lahti. Deretter går ferden til Holmenkollen før sesongen avsluttes i tyske Schonach i midten av mars.
(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Raste og kastet skia :

Russerne gikk på en stor smørebom på dagens jaktstart i Granåsen. Pål Golberg var overlegen i front og vant foran Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund.

For russiske Aleksandr Bolsjunov ble det en stor nedtur. Han gikk fra å gå ut 35 sekunder foran Golberg til å bli nummer sju, over halvannet minutt bak vinneren i totalen.

Russeren var tydelig frustrert.

Beviset på hvor elendige skiene til Bolsjunov var fikk vi da russeren kom i mål. Da kaste han skiene inn i veggen i målområdet før han rev i stykker den gule ledertrøya i frustrasjon.

Bolsjunov var naturlig nok skuffet, og gikk rett til skogs etter rennet.

- Jeg må si at jeg syns synd på ham i dag. Han har vært ekstremt sterk hele touren. Han får nok Touren ødelagt på grunn av skia i dag. I dag skal vi gi en takk til smøreapparatet, sier Simen Hegstad Krüger til NRK.

Sammenlagtvinner Pål Golberg, som gikk en ekstrem sterk tremil i dag følger opp:

- Da jeg så bort på skia til Bolsjunov tenkte jeg at det var kjedelig at det skulle avgjøres på denne måten. Men det er utendørsidrett vi driver med. Vi tok et valg om å bytte til rubbeski før start, og det ble avgjørende. Det gir en bitte liten bismak, men jeg er veldig glad, sier Golberg til NRK.

Foto: NTB Scanpix
- Det er fullstendig katastrofe

- Det er fullstendig katastrofe

dagbladet

Drømmedag:

Like før pause får Manchester United straffe. Bruno Fernandes blir felt inne i boksen, og portugiseren scorer selv på straffen.

Viktig mål for Solskjærs menn.

I den andre omgangen dobler Martial ledelsen. Den franske spissen lobber ballen forbi Foster i Watford-buret på lekent vis. En leken kombinasjon av fransk arroganse og Berbatovs elegante latskap.

Mason Greenwood la på til 3-0 med et knallhardt langskudd fra 14 meter.

Russisk fadese i snøkaos:

Aleksandr Bolsjunov har store problemer i dagens snøstorm i Granåsen. Russeren, som gikk ut 35 sekunder foran Pål Golberg på dagens 30 kilometer lange jaktstart, sliter voldsomt i front.

Han tapte hele forspranget på 35 sekunder på de første fire kilometerne, og Golberg gikk rett ifra da de to ble samlet.

- Det er fullstendig katastrofe rent sportslig for russerne, sier Jann Post til NRK.

Russerne har smurt med klister, og nysnøen gir problemer. TV-bildene viser også at flere russerne sliter voldsomt, de stopper rett og slett helt opp i løypa. Både Ivan Jakimusjkin og Denis Spitsov har stoppet helt opp for å riste av snø under skia.

- Det er helt fadese for russerne. Slik det er med de skia som Bolsjunov har nå er det ikke mulig. Sånn det er nå er det ikke rettferdig, sier Fredrik Aukland til NRK.

Etter fem kilometer er Bolsjunov åtte sekunder bak Pål Golberg. Ett minutt bak jager en gruppe med Røthe, Krogh, Nyenget , Klæbo, Krüger og Holund russeren. Flere i den gruppa startet to minutter bak før dagens jaktstart.

10 kilometer: Golberg har økt til 25 sekunder ned til Bolsjunov etter 10 kilometer. Gruppa bak med Klæbo, Krüger, Nyenget, Holund, Krogh, Røthe og Iversen, har ikke greid å hente noe på Golberg på de siste kilometerne.

12,2 kilometer: Bolsjunov taper enormt på kort tid nå. 25 sekunder er blitt til 44 sekunder på to kilometer. Gruppa bak holder avstanden til Golberg.

15 kilometer: Pål Golberg ligger nå over minuttet foran Bolsjunov, og russeren har seks sekunder ned til det norske toget bak. Russeren blir hentet inn snart.

17 kilometer: Bolsjunov er hentet inn av det norske toget, men russeren sliter med å henge på. Iversen leder an foran Klæbo, Krüger, Nyenget og Holund. Røthe og Krogh har sluppet.

20 kilometer: Golberg gjør et kjempeløp og holder stand alene i front. Det er imponerende. Gruppa bak er 57 sekunder bak, mens Bolsjunov har tapt 20 sekunder til det norske toget.

Maren Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn:

Endelig fikk Maren Lundby det til å klaffe skikkelig igjen. 25-åringen endte seierstørken ved å gå helt til topps i normalbakkerennet i Ljubno søndag.

25-åringen viste lovende takter i lørdagens lagkonkurranse og fulgte opp i søndagens renn i Slovenia. Lundby ledet halvveis etter et hopp på 93 meter og kunne juble for seier etter å ha landet på 89 meter i vanskelige forhold i finaleomgangen.

Dermed er seiersrekken til Chiara Hölzl brutt. Østerrikeren har vunnet samtlige verdenscuprenn siden Lundby vant i rumenske Rasnov 26. januar.

Hölzl fikk det ikke til å klaffe i Slovenia og ble nummer sju Det gjør at Lundby minsker avstanden opp til østerrikeren i verdenscupsammendraget. Seieren er Lundbys fjerde i inneværende sesong.

Opseth i slaget
Silje Opseth hadde også en god dag i Slovenia. 20-åringen hoppet 86,5 meter og økte med tre meter i finaleomgangen, noe som resulterte i 238,9 poeng og 8.-plass.

Anne Odine Strøm leverte to hopp på 84,5 meter. Med 220,9 poeng ble finnmarkingen nummer 20.

Thea Minyan Bjørseth startet med et hopp på 80 meter før hun økte til 83,5 meter i lettere forhold. Det holdt til en 28.-plass og 207,9 poeng for 16-åringen.

Raw Air neste
Lundby vant foran Eva Pinkelnig og Nika Kriznar. Seiersmarginen var på 2,1 poeng.

Lørdag ble det norsk tredjeplass i lagkonkurransen, akkurat som i Zao forrige måned. Lundby, Opseth, Strøm og Bjørseth utgjorde det norske laget.

Om to helger til venter Raw Air, som innledes i Holmenkollen før ferden går videre til Lillehammer og Trondheim.

Foto: NTB Scanpix

Nye skadeproblemer for Hazard, uaktuell mot Manchester City og Barcelona:

Eden Hazard går glipp av nye kamper for Real Madrid. Han er uaktuell mot Manchester City og Barcelona, men kan være ferdig for sesongen.

Ifølge den spanske sportsavisen Marca er det en ankelskade som stopper ham. Den kan bety at resten av klubbsesongen ryker.

Hazard har måttet stå over mange kamper etter overgangen fra Chelsea i fjor sommer.

Nå venter en ny pause for belgieren. Manchester City-kampen går i Madrid onsdag. Barcelona kommer på besøk søndag.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Loginov står over fellestarten:

Russiske Aleksandr Loginov går ikke dagens VM-fellestart. Det bekrefter det russisske skiskytterforbundet på Twitter.

- Han føler seg ikke klar til å gå etter det som har skjedd det siste døgnet, skriver de i pressemeldingen.

Politiet utførte en razzia mot Loginov og hans personlige trener lørdag morgen.

Tatt med buksa nede

Tatt med buksa nede

dagbladet

Riiber på topp i bakken igjen, mot ny seier i Trondheim:

Jarl Magnus Riiber imponerte da han vant hopprennet i den kombinerte verdenscupen i Trondheim. Han utklasset de andre utøverne.

Riiber har hatt en fenomenal vinter med seier på seier. Etter at han fikk opp et hopp på hele 137 meter fra lavere avsats enn flere av de andre, er sjansene meget gode for å ta nok en seier i verdenscupen.

Av de andre norske gjorde Espen Bjørnstad det best. Han hoppet 136,5 meter. Det gir ham et meget godt utgangspunkt før langrennet.

Jens Luraas Oftebro fulgte opp og landet på 135 meter. Jørgen Graabak landet på 130 meter.

Langrennet går senere søndag. Riiber var overlegen i lørdagens konkurranse.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Falla hopper av Ski Tour:

Langrennsprofilen Maiken Caspersen Falla går ikke i Ski Tour søndag. Hun står over 15-kilometeren og sikter mot renn senere i sesongen.

Det melder Norges Skiforbund. Falla vant sprinten lørdag og imponerte.

– Endelig! Det har vært veldig spesielt, men det handler om ikke å miste troen på seg selv og fortsette å gjøre de rette tingene selv om det går litt opp og ned. Slik var det i fjor også. Det snudde fort da også, og nå håper jeg at det har snudd igjen, Det var veldig artig å få det til igjen, sa Falla til NTB etter lørdagens triumf.

Annonsørinnhold