Sportsstudio

Christian Monge

Klæbo fikk grønt lys til Ski Tour:

Johannes Høsflot Klæbo stiller når Ski Tour går av stabelen lørdag. Landslagsstjernen har fått klarsignal av det medisinske apparatet etter fingerbruddet.

Det har vært usikkert om 23-åringen kunne stille til start i Ski Tour etter at han pådro seg et lite brudd ved fingeren for snart to uker siden. Skaden oppsto etter at langrennsstjernen dundret løs mot en boksemaskin.

Torsdag var Klæbo på legesjekk. Der fikk han klarsignal til å stille til start.

– Det ser greit ut, sier landslagslege Øystein Andersen til NTB om langrennsstjernens brudd i fingeren.

Andersen sier at Klæbo antakeligvis vil få noen smerter underveis i touren, men ikke verre en at det skal gå bra å stille til start.

– Legen ser bruddet godt på røntgenbilder, men det har ikke rørt seg siden sist. Derfor er det bare å «peise på», mener han. Det er lav risiko for at det skal bli verre, sier Klæbo til NRK.

23-åringen gikk glipp av helgens verdenscuprenn i Falun, men når Ski Tour starter lørdag er han imidlertid tilbake på startstreken.

Ski Tour 2020 starter i Östersund allerede lørdag. Deretter går turen videre til Åre, Storlien og Meråker før den avsluttes med etappe fem og seks i Trondheim 22. og 23. februar.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Holtmann knuste konkurrentene i Italia:

Mina Fürst Holtmann var i egen klasse i europacuprennet i storslalåm i italienske Folgaria søndag.

Den norske alpinprofilen var best i begge omganger og tok til slutt seieren med formidable 1,13 sekunders margin til svenske Sara Rask.

Tina Robnik fra Slovenia ble nummer tre. Hun var slått med mer enn halvannet sekund av den suverene vinneren.

Thea Louise Stjernesund bidro til at det ble en god norsk dag med sin fjerdeplass, mens Kristin Lysdahl og Kaja Norbye ble henholdsvis nummer åtte og ti.

Marte Monsen og Kristina Riis-Johannessen fulgte på plass nummer 17 og 19.

Mandag er det nytt storslalåmrenn i Folgaria.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Riiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier:

Jarl Magnus Riiber var overlegen i Trondheim og tok sin 13. seier for sesongen. Aldri før har noen vunnet så mange kombinertrenn i én verdenscupsesong.

Riiber har hatt en fenomenal vinter og kunne søndag innkassere nok en seier. Det medførte at han også har avgjort verdenscupen sammenlagt fire renn før slutt.

– Det er utrolig å få gjort dette her på hjemmebane i Trondheim. Jeg visste at det var en reell mulighet før vi dro hit, men jeg turte ikke å håpe på det før vi var ferdig med to konkurranser fordi Jørgen (Graabak) har vært nummer to i nesten alle renn, så han kunne finne på noe her, sa Riiber til NRK etter rennet.

Oslo-gutten har med unntak av to renn vunnet samtlige renn i inneværende sesong. I de rennene han ikke har vunnet, ble han nummer to.

Finske Hannu Manninen tok i velmaktsdagene tolv verdenscupseire i én og samme sesong. Nå har Riiber overgått den finske legenden.

– Jeg hadde sjansen i fjor, men klarte det ikke, og det er godt å gjøre det nå med noen renn igjen, uttalte Riiber om verdenscupseieren.

Firedobbelt norsk
22-åringen innledet dagen med en klar seier i hoppdelen i Granåsen søndag. Etter at han fikk opp et hopp på hele 137 meter fra lavere avsats enn flere av de andre, lå alt til rette for nok en Riiber-seier.

I langrennssporet var det ingen som klarte å tukte Heming-utøveren som gradvis økte luken til forfølgerne. Spennende ble det aldri, og Riiber kunne juble for nok en seier i Granåsen.

Jens Lurås Oftebro sikret 2.-plassen, mens Espen Bjørnstad ble nummer tre. Jørgen Graabak sikret firedobbelt norsk med sin 4.-plass.

Krog-skade?
Magnus Krog endte på 14.-plass. Ifølge NRK skal Krog ha falt, skadet armen og blitt fraktet til sykehus.

Lars Ivar Skårset ble nummer 16, mens Espen Andersen fulgte to plasser deretter. Andreas Skoglund måtte ta til takke med 33.-plass. Harald Johnas Riiber fullførte ikke langrennet.

Kommende søndag er det duket for renn i finske Lahti. Deretter går ferden til Holmenkollen før sesongen avsluttes i tyske Schonach i midten av mars.
(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Raste og kastet skia :

Russerne gikk på en stor smørebom på dagens jaktstart i Granåsen. Pål Golberg var overlegen i front og vant foran Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund.

For russiske Aleksandr Bolsjunov ble det en stor nedtur. Han gikk fra å gå ut 35 sekunder foran Golberg til å bli nummer sju, over halvannet minutt bak vinneren i totalen.

Russeren var tydelig frustrert.

Beviset på hvor elendige skiene til Bolsjunov var fikk vi da russeren kom i mål. Da kaste han skiene inn i veggen i målområdet før han rev i stykker den gule ledertrøya i frustrasjon.

Bolsjunov var naturlig nok skuffet, og gikk rett til skogs etter rennet.

- Jeg må si at jeg syns synd på ham i dag. Han har vært ekstremt sterk hele touren. Han får nok Touren ødelagt på grunn av skia i dag. I dag skal vi gi en takk til smøreapparatet, sier Simen Hegstad Krüger til NRK.

Sammenlagtvinner Pål Golberg, som gikk en ekstrem sterk tremil i dag følger opp:

- Da jeg så bort på skia til Bolsjunov tenkte jeg at det var kjedelig at det skulle avgjøres på denne måten. Men det er utendørsidrett vi driver med. Vi tok et valg om å bytte til rubbeski før start, og det ble avgjørende. Det gir en bitte liten bismak, men jeg er veldig glad, sier Golberg til NRK.

Foto: NTB Scanpix
- Det er fullstendig katastrofe

- Det er fullstendig katastrofe

dagbladet

Drømmedag:

Like før pause får Manchester United straffe. Bruno Fernandes blir felt inne i boksen, og portugiseren scorer selv på straffen.

Viktig mål for Solskjærs menn.

I den andre omgangen dobler Martial ledelsen. Den franske spissen lobber ballen forbi Foster i Watford-buret på lekent vis. En leken kombinasjon av fransk arroganse og Berbatovs elegante latskap.

Mason Greenwood la på til 3-0 med et knallhardt langskudd fra 14 meter.

Russisk fadese i snøkaos:

Aleksandr Bolsjunov har store problemer i dagens snøstorm i Granåsen. Russeren, som gikk ut 35 sekunder foran Pål Golberg på dagens 30 kilometer lange jaktstart, sliter voldsomt i front.

Han tapte hele forspranget på 35 sekunder på de første fire kilometerne, og Golberg gikk rett ifra da de to ble samlet.

- Det er fullstendig katastrofe rent sportslig for russerne, sier Jann Post til NRK.

Russerne har smurt med klister, og nysnøen gir problemer. TV-bildene viser også at flere russerne sliter voldsomt, de stopper rett og slett helt opp i løypa. Både Ivan Jakimusjkin og Denis Spitsov har stoppet helt opp for å riste av snø under skia.

- Det er helt fadese for russerne. Slik det er med de skia som Bolsjunov har nå er det ikke mulig. Sånn det er nå er det ikke rettferdig, sier Fredrik Aukland til NRK.

Etter fem kilometer er Bolsjunov åtte sekunder bak Pål Golberg. Ett minutt bak jager en gruppe med Røthe, Krogh, Nyenget , Klæbo, Krüger og Holund russeren. Flere i den gruppa startet to minutter bak før dagens jaktstart.

10 kilometer: Golberg har økt til 25 sekunder ned til Bolsjunov etter 10 kilometer. Gruppa bak med Klæbo, Krüger, Nyenget, Holund, Krogh, Røthe og Iversen, har ikke greid å hente noe på Golberg på de siste kilometerne.

12,2 kilometer: Bolsjunov taper enormt på kort tid nå. 25 sekunder er blitt til 44 sekunder på to kilometer. Gruppa bak holder avstanden til Golberg.

15 kilometer: Pål Golberg ligger nå over minuttet foran Bolsjunov, og russeren har seks sekunder ned til det norske toget bak. Russeren blir hentet inn snart.

17 kilometer: Bolsjunov er hentet inn av det norske toget, men russeren sliter med å henge på. Iversen leder an foran Klæbo, Krüger, Nyenget og Holund. Røthe og Krogh har sluppet.

20 kilometer: Golberg gjør et kjempeløp og holder stand alene i front. Det er imponerende. Gruppa bak er 57 sekunder bak, mens Bolsjunov har tapt 20 sekunder til det norske toget.

Maren Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn:

Endelig fikk Maren Lundby det til å klaffe skikkelig igjen. 25-åringen endte seierstørken ved å gå helt til topps i normalbakkerennet i Ljubno søndag.

25-åringen viste lovende takter i lørdagens lagkonkurranse og fulgte opp i søndagens renn i Slovenia. Lundby ledet halvveis etter et hopp på 93 meter og kunne juble for seier etter å ha landet på 89 meter i vanskelige forhold i finaleomgangen.

Dermed er seiersrekken til Chiara Hölzl brutt. Østerrikeren har vunnet samtlige verdenscuprenn siden Lundby vant i rumenske Rasnov 26. januar.

Hölzl fikk det ikke til å klaffe i Slovenia og ble nummer sju Det gjør at Lundby minsker avstanden opp til østerrikeren i verdenscupsammendraget. Seieren er Lundbys fjerde i inneværende sesong.

Opseth i slaget
Silje Opseth hadde også en god dag i Slovenia. 20-åringen hoppet 86,5 meter og økte med tre meter i finaleomgangen, noe som resulterte i 238,9 poeng og 8.-plass.

Anne Odine Strøm leverte to hopp på 84,5 meter. Med 220,9 poeng ble finnmarkingen nummer 20.

Thea Minyan Bjørseth startet med et hopp på 80 meter før hun økte til 83,5 meter i lettere forhold. Det holdt til en 28.-plass og 207,9 poeng for 16-åringen.

Raw Air neste
Lundby vant foran Eva Pinkelnig og Nika Kriznar. Seiersmarginen var på 2,1 poeng.

Lørdag ble det norsk tredjeplass i lagkonkurransen, akkurat som i Zao forrige måned. Lundby, Opseth, Strøm og Bjørseth utgjorde det norske laget.

Om to helger til venter Raw Air, som innledes i Holmenkollen før ferden går videre til Lillehammer og Trondheim.

Foto: NTB Scanpix

Nye skadeproblemer for Hazard, uaktuell mot Manchester City og Barcelona:

Eden Hazard går glipp av nye kamper for Real Madrid. Han er uaktuell mot Manchester City og Barcelona, men kan være ferdig for sesongen.

Ifølge den spanske sportsavisen Marca er det en ankelskade som stopper ham. Den kan bety at resten av klubbsesongen ryker.

Hazard har måttet stå over mange kamper etter overgangen fra Chelsea i fjor sommer.

Nå venter en ny pause for belgieren. Manchester City-kampen går i Madrid onsdag. Barcelona kommer på besøk søndag.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Loginov står over fellestarten:

Russiske Aleksandr Loginov går ikke dagens VM-fellestart. Det bekrefter det russisske skiskytterforbundet på Twitter.

- Han føler seg ikke klar til å gå etter det som har skjedd det siste døgnet, skriver de i pressemeldingen.

Politiet utførte en razzia mot Loginov og hans personlige trener lørdag morgen.

Tatt med buksa nede

Tatt med buksa nede

dagbladet

Riiber på topp i bakken igjen, mot ny seier i Trondheim:

Jarl Magnus Riiber imponerte da han vant hopprennet i den kombinerte verdenscupen i Trondheim. Han utklasset de andre utøverne.

Riiber har hatt en fenomenal vinter med seier på seier. Etter at han fikk opp et hopp på hele 137 meter fra lavere avsats enn flere av de andre, er sjansene meget gode for å ta nok en seier i verdenscupen.

Av de andre norske gjorde Espen Bjørnstad det best. Han hoppet 136,5 meter. Det gir ham et meget godt utgangspunkt før langrennet.

Jens Luraas Oftebro fulgte opp og landet på 135 meter. Jørgen Graabak landet på 130 meter.

Langrennet går senere søndag. Riiber var overlegen i lørdagens konkurranse.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Falla hopper av Ski Tour:

Langrennsprofilen Maiken Caspersen Falla går ikke i Ski Tour søndag. Hun står over 15-kilometeren og sikter mot renn senere i sesongen.

Det melder Norges Skiforbund. Falla vant sprinten lørdag og imponerte.

– Endelig! Det har vært veldig spesielt, men det handler om ikke å miste troen på seg selv og fortsette å gjøre de rette tingene selv om det går litt opp og ned. Slik var det i fjor også. Det snudde fort da også, og nå håper jeg at det har snudd igjen, Det var veldig artig å få det til igjen, sa Falla til NTB etter lørdagens triumf.

Annonsørinnhold