Sportsstudio

Magnus Gamlem

Kilde leder og kan ta over sammenlagtledelsen:


Aleksander Aamodt Kilde leder dagens super-G-renn og ligger an til å ta sin første verdenscupseier siden 2018. Nordmannen ligger høyt i totalsammendraget og ved seier vil han ta over ledelsen i verdenscupen. De 20 beste i rennet har kjørt og alle forhåndsfavorittene har sust ned bakken.

Kjetil Jansrud ligger 0,65 sekunder bak på 9.-plass. Akkurat nå er det en pause i rennet. Om forholdene ikke blir bedre, er det enda mindre sannsynlig at noen vil overta Kildes ledelse. Det vil bli hans fjerde v-cupseier i karrieren.

Studioet fortsetter under annonsen

Haaland starter:

Erling Braut Haaland er i storform om dagen, og det betyr at han fortsetter å få muligheten fra start. Denne gangen skal han forsøke å senke Rune Bratseths gamleklubb Werder Bremen.

Ellers er det helt lik lagoppstilling fra start som da Dortmund slo PSG. Disse starter:
Burki; Piszczek, Hummels, Zagadou; Hakimi, Can, Witsel, Guerreiro; Sancho, Haaland, Hazard.

Haaland-scoring:
Det er Hakimi som slår inn fra høyrekanten, og Haaland lurer seg inn foran første stolpe. Nordmannen setter sikkert 2-0 i kassa.

- For et funn Haaland er for Borussia Dortmund, sa Viasport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet mens Haaland feiret scoringen.

Bundesliga-spillers niese (14) døde etter kollaps på kamp:

Den 14 år gamle niesen til Paderborn-spissen Streli Mamba døde etter å ha kollapset i lagets Bundesliga-kamp borte mot Bayern München fredag kveld.

Jenta kollapset da hun så oppgjøret mellom Bayern og Paderborn i München. Hun ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Lørdag ble dødsfallet bekreftet av Paderborn, som opplyste at jenta er niesen til lagets spiss Streli Mamba.

– Hele Paderborn er rystet, og vi uttrykker vår dypeste sympati med familien, skriver klubben i en pressemelding.

Klubben ber omgivelsene gi jentas familie ro, og skriver at de ikke vil gi ytterligere kommentarer om hendelsen. Også Bayern München uttrykte sine kondolanser lørdag.

Bayern München vant fredagens oppgjør 3-2 etter en sen scoring signert Robert Lewandowski. Mamba spilte 53 minutter av kampen.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Riiber overlegen i Trondheim:

Ingen var i nærheten av å kunne tukte Jarl Magnus Riiber i verdenscuprennet i kombinert i Trondheim. Seieren var hans 25. i verdenscupen.

Jørgen Graabak ble nummer to og sørget for dobbelt norsk.

Riiber ledet stort etter hopprennet og var aldri truet på langrennsdelen. Han gikk i ensom majestet de 10 kilometerne i Trondheim, der det snødde tildels mye.

Seieren var Riibers 25. verdenscupseier i karrieren og hans 12. denne sesongen. Rennet var det første siden Seefeld-trippelen, der Riiber vant sammenlagt.

Jørgen Graabak startet ett minutt og 30 sekunder bak Riiber i langrennet, men var i mål minuttet bak Riiber. Det holdt til 2.-plass.

4.-plassen til Magnus Krog var en opptur. Det var hans beste resultat denne sesongen. Krog falt stygt under hopprennet i kombinert-NM i november.

Espen Bjørnstad ble nummer sju, mens Jens Lurås Oftebro ble nummer åtte i Granåsen lørdag.

Harald Johnas Riiber, bror til Jarl Magnus, lå på 2.-plass etter hopprennet, men fikk det fryktelig tungt i sporet. Han ble nummer 17.

(©NTB)

- Real Madrid interessert i Sørloth:

Tyrkiske medier melder at Real Madrid er i Tyrkia for å se på Alexander Sørloth. Det skriver blant annet danske Tipsbladet.

Sørloth har vært i storform for tyrkiske Trabzonspor, med 17 mål på 21 kamper i ligaen.

Pallplassen røk for Tande og Lindvik i Romania:

Daniel-André Tande snuste på pallplass, men ble nummer fem i lørdagens verdenscuprenn. Marius Lindvik endte på 6.-plass, mens Anders Håre leverte karrierebeste.

Daniel-André Tande lå på 4.-plass før finaleomgangen etter et hopp på 98 meter, men klarte ikke å følge opp i finaleomgangen. Med et hopp på 94,5 meter måtte 26-åringen ta til takke med 5.-plass.

Stefan Kraft sikret karrierens 20. verdenscupseier etter å ha hoppet 103 og 97,5 meter. Den tyske duoen Karl Geiger og Constantin Schmid utgjorde resten av pallen, mens Dawid Kubacki endte på den sure 4.-plassen.

Tande endte 14,8 poeng bak Kraft og hadde 4,7 poeng opp til pallplass.

Lindvik nummer seks
Marius Lindvik jakter sin første verdenscupseier siden hoppuketriumfen i Innsbruck 4. januar, men heller ikke søndag kunne 21-åringen juble for seier.

Etter et førstehopp på 93 meter klatret Lindvik fra 12.- til 6.-plass da han hoppet 99 i finaleomgangen. Dermed ble han nest beste nordmann i Rasnov lørdag.

Johann-André Forfang leverte to hopp på 96 meter, noe som resulterte i en 10.-plass for tromsøværingen i Romania.

Karrierebeste for Håre
Halvor Egner Granerud innledet rennet med et hopp på 92,5 meter, noe som holdt til en foreløpig 25.-plass. Bedre gikk det i finaleomgangen for 23-åringen. Hoppet på 96 meter holdt til en 23.-plass for Asker-hopperen.

Anders Håre endte på 17.-plass etter hopp på 93 og 95 meter. Det er karrierebeste for 20-åringen i et verdenscuprenn, som tidligere hadde en 21.-plass som sin bestenotering.

Kommende helg er det duket for to renn i finske Lahti. Helgen etter starter den norske hoppkonkurransen Raw Air.

(NTB)

Går mot bronsemedalje:

Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går stafetten for Norge. Det er ventet å bli en knallhard duell med blant annet Frankrike og Tyskland.

1.skyting: Norge leder skiskytterstafetten etter den første skytingen. Frankrike, Italia og Tyskland følger like bak.

2.skyting: Sjåstad Christiansen må inn strafferunde etter en tung stående skyting. Christiansen går ut som nummer 12 og er 40 sekunder bak Tyskland og Frankrike.

- Det var verst tenkelig start, sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

- Det er den verste følelsen som skiskytter. Det frister ikke å gjenta dette. Jeg forsøkte å gå mitt eget løp inn, men jeg følte at jeg hadde dårlig kontroll. Jeg kom meg ikke helt ned igjen, sier Sjåstad Christiansen til NRK.

1.veksling Norge passerer som nummer seks. 38 sekunder bak Tyskland.

3.skyting: Både Frankrike og Tyskland skyter fullt. Med det blir det umuig for Johannes Dale å hente sekunder. Han treffer fem, men skyter litt saktere. Veksler som nummer åtte, 41 sekunder bak.

4.skyting: Frankrike skyter fem treff, mens Tyskland må bruke ett ekstraskudd. De følger hverandre likevel ut fra standplass. Dale går på en smell på standplass, og må bruke alle tre ekstraskuddene. Norge slipper strafferunde, men taper mye. Går ut fra standplass som nummer elleve, 1 minutt og 17 sekunder bak.

2.veksling Tyskland og Frankrike følger hverandre helt tett fortsatt. Norge veksler faktisk som nummer tre, men er over minutter bak. En stor gruppe nå som jager de to i tet.

5.skyting: Fem nye treff for Frankrike og Tyskland. Blir vanskelig å hente noe her. Tarjei Bø legger seg på matta 30 sekunder etter at de to i tet har gått ut. Må bruke ett ekstraskudd, og går ut på en femteplass. Er ti sekunder opp til bronsen og over minuttet opp til de i tet.

6.skyting: Både Tyskland og Frankrike bruker et ekstraskudd, men de to lagene fortsetter å følge hverandre som klegg. Tarjei Bø er nummer tre inn på standplass. Storebror Bø skyter raskt, men må bruke to ekstraskudd. Veksler som nummer tre, likt med Slovenia. Mange bommer nå, og det gjør at Norge får en luke på 24 sekunder ned til Russland.

3.veksling Tyskland får en luke ned til Frankrike, mens Norge gjør det samme ned til Slovenia. Johannes Thingnes Bø hadde 1, 08 opp til gullet, mens han hadde en luke på 24 sekunder ned til Slovenia på fjerdeplass.

7.skyting: Johannes Thingnes Bø må bruke to ekstraskudd, og han henter bare noen sekunder på de foran. Dette går mot norsk bronsemedalje.

8.skyting: På den siste, stående skytingen var det Frankrike som var sterkest. Fillon Maillet sikret gull, men Tyskland fikk det tøft og måtte ut i strafferunde. Johannes Thingnes Bø takket, tok et ekstraskudd og bukket. Ut fra siste skyting var han fem sekunder bak Tyskland.

Foto: NTB Scanpix

Falla sprintet til seier i Ski Tour: – Det smaker bare så utrolig godt:

Maiken Caspersen Falla kunne endelig juble for seier i sprintlangrenn lørdag. Hun spurtslo Jonna Sundling i finalen i Trondheim.

Etter litt trøbbel i starten var Falla sterkest mot slutten av sprintfinalen. På oppløpet hadde bare Sundling mulighet til å slå Falla, men den norske løperen kunne spurte til en etterlengtet seier.

Sprinteren har slitt med dårlige resultater på nyåret og var strålende fornøyd etter seieren.

– Å få en sånn her opptur etter noen ganske store nedturer det smaker bare så utrolig godt. Det er så gøy! Jeg er kjempeglad, lettet og veldig sliten, sa Falla til NRK etter seieren.

I finalen gikk også Anna Svendsen og Heidi Weng, de endte på 5.- og 6.-plass.

– Jeg har vært så ferdig i hele dag så jeg skjønner ikke hvordan jeg er i finalen en gang. Den touren her er noe av det verste jeg har vært med på, hardt fra start til mål sa Weng.

Johaug i form
Therese Johaug klarte ikke å vinne sin femte av fem etapper så langt i skitouren etter å ha røket ut i semifinalen.

– Jeg bare kjører for dårlig i svingen og mister litt for mye fart, men jeg merker på en måte og at de foran meg er rå til å gå og skape kraft og at jeg fortsatt har litt å hente der, sa Johaug til NTB.

Verdenscup- og Ski Tour-lederen viste likevel styrke både på prologen og i kvartfinalen på lørdagens sprint.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen i dag og ikke minst på prologen og i kvartfinalen så er jeg nummer to. Jeg går ikke videre som lucky loser som jeg har gjort før og kan være med Svahn inn på oppløpet det er ikke verst, sa Johaug.

I kvartfinalen var det bare sprintkometen Linn Svahn som slo jenta fra Dalsbygda i deres heat. Hun gikk også godt nok til å slå ut både sprintspesialist Anamarija Lampic og Ingvild Flugstad Østberg. Det gjør at ledelsen i Ski Tour-sammendraget øker til Østberg.

Avslutning søndag
Med god innsats på sprinten er Johaug enda større favoritt til å vinne touren sammenlagt etter å ha vunnet de fire første etappene.

Johaug går ut med et solid forsprang når Ski Tour skal avsluttes i Trondheim med 15 kilometer klassisk jaktstart søndag. Der kan det fort ende med trippelt norsk som det gjorde på de fire første etappene av touren.

Johaug har en ledelse på hele to minutter og 33 sekunder ned til Weng og sekundet bak Weng starter Østberg. Sammen ligger Weng og Østberg over to minutter og ti sekunder foran svenske Ebba Andersson på 4.-plass.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Bandykvinnene sikret norsk VM-bronse:

Norge vant bronsekampen i bandy-VM for kvinner med 6-1 mot Finland lørdag

Stillingen var 5-1 ved pause. De norske jentene var i humør i førsteomgangen da alt ble avgjort på Frogner stadion.

Etter scoringsrushet før pause, var det lett for Norge å styre inn til seier.

Sverige og Russland møtes i finalen senere lørdag.

Foto: NTB Scanpix

Bolsjunov faller og raser:

Krise for Bolsjunov. Den russiske bjørnen faller på oppløpet i semifinalen og mister en finaleplassen. Gir med det Pål Golberg en gyllen mulighet til å knipe sekunder i sammendraget.

Bosjunov gikk rasende forbi Dagbladets reporter i mixed zone. Han ville ikke snakke med noen. Før dagen renn var det 1.05 min mellom Bolsjunov og Golberg.

Disse er klare for herrenes finale:
Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg, Emil Iversen, Feredico Pellegrino, Erik Valnes og Finn-Hågen Krogh.

Foto: NTB Scanpix

Lundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp:

Maren Lundby, Silje Opseth, Thea Minyan Bjørnseth og Anne Odine Strøm sørget for norsk 3.-plass i lagkonkurransen i hopp lørdag. Østerrike vant foran Slovenia.

Dermed ble det en kopi av tredjeplassen i japanske Zao forrige måned. På ny var det Østerrike som gikk til topps, mens vertsnasjonen Slovenia ble nummer to.

Den norske pallplassen var i boks da Lundby hoppet 91,5 meter i finaleomgangen. Det er svært godt nytt for den norske hoppdronninga før søndagens individuelle renn i Ljubno.

Lundby åpnet konkurransen med et hopp på 84,5 meter i tunge forhold.

16 år gamle Bjørnseth fikk til et godt nedslag da hun landet på 82,5 meter i 1. omgang. Noe dårligere gikk det i finaleomgangen da hun landet på 75 meter.

Strøm innledet med et hopp på 86,5 meter. Finnmarkingen noterte seg for det nest beste norske hoppet da hun hoppet 89 meter i finaleomgangen.

Opseth startet lovende med et hopp på 88,5 meter før det ble 85 meter i tyngre forhold i hopp nummer to.

Japan måtte se finaleomgangen fra sidelinjen etter at Yuki Ito ble diskvalifisert siden hoppdressen hennes var ureglementert. Japanerne ble nummer to i lagkonkurransen i Zao forrige måned.

Lundby, Strøm, Opseth og Ingebjørg Saglien Bråten utgjorde det norske laget i januar.

(NTB)

Annonsørinnhold