Sportsstudio

Christian Monge

Klasseledelse for Østberg i Rally Sverige, duellerer med Veiby:

Mads Østberg leder WRC2-klassen etter fredagens etappe i Rally Sverige. Ole Christian Veiby følger rett bak.

Årets utgave av rallyet er preget av den milde vinteren. Det gjør at flere fartsprøver er strøket. Fredag ble det kjørt fire prøver, to på norsk og to på svensk side av grensen på Finnskogen.

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen har kjørt jevnt bra gjennom dagen og leder WRC2-klassen. 8,4 sekunder skiller ned til Ole Christian veiby på plassen bak. Svenske Pontus Tidemand følger ytterligere ti sekunder bak.

– Det har vært en vanskelig dag, og ingen kunne forberede seg på forholdene vi møter. Jeg har hatt et lite problem med bremsene, og ut fra det synes jeg vi har gjort det bra. Vi kommer til å gjøre noen justeringer før lørdagens etappe, og forhåpentlig vil det gjøre kjøringen litt enklere, sa Østberg til rally-VMs direkterapportering.

Walisiske Elfyn Evans leder WRC-klassen i Rally Sverige. Han er 8,5 sekund foran regjerende verdensmester Ott Tänak, som er tilbake i aksjon etter en dramatisk krasj i Rally Monte-Carlo.

– Jeg er glad for i det hele tatt. Jeg har ikke hatt mye tid i bilen, og vi tar det steg for steg, sa Tänak.

Evans og Tänak vant to fartsprøver hver fredag. Den finske overraskelsen Kalle Rovanperä er nummer tre, 14,3 sekunder bak lederen.

Oliver Solberg, sønn av tidligere verdensmester Petter, kjører i WRC3-klassen. Han er der nummer fire, et drøyt halvminutt bak finske Emil Lindholm.

Totalt i rallyet er Østberg nummer 11 (1.50,4 bak lederen), Veiby nummer 13 og Solberg nummer 16.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Nytt Vipers-tap:

Vipers tapte den viktige mesterligakampen mot Esbjerg 30-35 søndag. Med to kamper igjen er det fire poeng opp til 4.-plassen som gir videre mesterligaspill.

Med fire poeng opp til CSM Bucuresti, som har vunnet de siste tre kampene, ser det tøft ut for Vipers å skulle avansere i håndballens mesterliga.

Skulle Vipers vinne mot Rostov-Don neste helg, samt at Metz slår CSM Bucuresti 1. mars, kan Vipers samtidig gå videre hvis laget vinner med mer enn to mål mot Bucuresti 7. mars.

Da har både Vipers og den rumenske klubben like mange poeng (9), og Vipers har da overtaket innbyrdes (CSM vant 25-23 i første kamp).

Søndag ble det 30-35-tap for Esbjerg.

– Vi gjør veldig mye bra, men vi gjør også en del avgjørende feil som gjør at de får score. Vi får mye kontra mot oss. Det er mange individuelle prestasjoner som avgjør denne kampen, sier assistenttrener Katrine Lunde, som fortsatt er ute med skade, i et intervju med Fædrelandsvennen.

Tett og jevnt
Esbjerg kom best i gang og tok ledelsen 2-0 tidlig, før Vipers scoret fire strake til 4-2. Gjestene fortsatte å spille bra i den første omgangen og var foran 7-4 etter halvspilt omgang.

Så giret Esbjerg om og scoret fem på rad på bare fire minutter til 9-7. Lagene fulgte hverandre tett til pause, og etter de første 30 minuttene sto det 16-15 til Vipers etter en sterk avslutning på omgangen.

– Vi tenkte at vi bare måtte fortsette. Vi vet at de løper på alt som er, så vi måtte bare prøve å stå imot det, for vi vet at vi kan score mye mål, sier den norske Esbjerg-spilleren Kristine Breistøl til Fædrelandsvennen om pausepraten.

Også i den andre omgangen var det tett og jevnt. Esbjerg var foran med to mål da Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad tok timeout etter halvspilt 2. omgang.

Det så ut til å hjelpe. Med ni minutter igjen var sørlandsklubben bare ett mål bak 26-27. Så scoret Kristine Breistøl to raske for Esbjerg til 29-26, og da var det duket for en ny timeout.

Tap med fem mål
Vipers fortsatte å kjempe og ga aldri opp, men de hadde for lite å stille opp med på tampen av oppgjøret. Esbjerg-målvakt Rikke Vestergaard Poulsen fastsatte sluttresultatet til 35-30 med to sekunder igjen.

Nederlandske Estavana Polman og Kristine Breistøl scoret åtte mål hver for Esbjerg. Marta Tomac ble Vipers-toppscorer med ti mål.

– Enda en slitsom kamp. Mye løping og mye dårlig forsvarsspill. Men vi får tatt det til slutt, og det er jeg megaglad for, sier Breistøl til Fædrelandsvennen.

(©NTB)

Holtmann knuste konkurrentene i Italia:

Mina Fürst Holtmann var i egen klasse i europacuprennet i storslalåm i italienske Folgaria søndag.

Den norske alpinprofilen var best i begge omganger og tok til slutt seieren med formidable 1,13 sekunders margin til svenske Sara Rask.

Tina Robnik fra Slovenia ble nummer tre. Hun var slått med mer enn halvannet sekund av den suverene vinneren.

Thea Louise Stjernesund bidro til at det ble en god norsk dag med sin fjerdeplass, mens Kristin Lysdahl og Kaja Norbye ble henholdsvis nummer åtte og ti.

Marte Monsen og Kristina Riis-Johannessen fulgte på plass nummer 17 og 19.

Mandag er det nytt storslalåmrenn i Folgaria.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Riiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier:

Jarl Magnus Riiber var overlegen i Trondheim og tok sin 13. seier for sesongen. Aldri før har noen vunnet så mange kombinertrenn i én verdenscupsesong.

Riiber har hatt en fenomenal vinter og kunne søndag innkassere nok en seier. Det medførte at han også har avgjort verdenscupen sammenlagt fire renn før slutt.

– Det er utrolig å få gjort dette her på hjemmebane i Trondheim. Jeg visste at det var en reell mulighet før vi dro hit, men jeg turte ikke å håpe på det før vi var ferdig med to konkurranser fordi Jørgen (Graabak) har vært nummer to i nesten alle renn, så han kunne finne på noe her, sa Riiber til NRK etter rennet.

Oslo-gutten har med unntak av to renn vunnet samtlige renn i inneværende sesong. I de rennene han ikke har vunnet, ble han nummer to.

Finske Hannu Manninen tok i velmaktsdagene tolv verdenscupseire i én og samme sesong. Nå har Riiber overgått den finske legenden.

– Jeg hadde sjansen i fjor, men klarte det ikke, og det er godt å gjøre det nå med noen renn igjen, uttalte Riiber om verdenscupseieren.

Firedobbelt norsk
22-åringen innledet dagen med en klar seier i hoppdelen i Granåsen søndag. Etter at han fikk opp et hopp på hele 137 meter fra lavere avsats enn flere av de andre, lå alt til rette for nok en Riiber-seier.

I langrennssporet var det ingen som klarte å tukte Heming-utøveren som gradvis økte luken til forfølgerne. Spennende ble det aldri, og Riiber kunne juble for nok en seier i Granåsen.

Jens Lurås Oftebro sikret 2.-plassen, mens Espen Bjørnstad ble nummer tre. Jørgen Graabak sikret firedobbelt norsk med sin 4.-plass.

Krog-skade?
Magnus Krog endte på 14.-plass. Ifølge NRK skal Krog ha falt, skadet armen og blitt fraktet til sykehus.

Lars Ivar Skårset ble nummer 16, mens Espen Andersen fulgte to plasser deretter. Andreas Skoglund måtte ta til takke med 33.-plass. Harald Johnas Riiber fullførte ikke langrennet.

Kommende søndag er det duket for renn i finske Lahti. Deretter går ferden til Holmenkollen før sesongen avsluttes i tyske Schonach i midten av mars.
(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Raste og kastet skia :

Russerne gikk på en stor smørebom på dagens jaktstart i Granåsen. Pål Golberg var overlegen i front og vant foran Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund.

For russiske Aleksandr Bolsjunov ble det en stor nedtur. Han gikk fra å gå ut 35 sekunder foran Golberg til å bli nummer sju, over halvannet minutt bak vinneren i totalen.

Russeren var tydelig frustrert.

Beviset på hvor elendige skiene til Bolsjunov var fikk vi da russeren kom i mål. Da kaste han skiene inn i veggen i målområdet før han rev i stykker den gule ledertrøya i frustrasjon.

Bolsjunov var naturlig nok skuffet, og gikk rett til skogs etter rennet.

- Jeg må si at jeg syns synd på ham i dag. Han har vært ekstremt sterk hele touren. Han får nok Touren ødelagt på grunn av skia i dag. I dag skal vi gi en takk til smøreapparatet, sier Simen Hegstad Krüger til NRK.

Sammenlagtvinner Pål Golberg, som gikk en ekstrem sterk tremil i dag følger opp:

- Da jeg så bort på skia til Bolsjunov tenkte jeg at det var kjedelig at det skulle avgjøres på denne måten. Men det er utendørsidrett vi driver med. Vi tok et valg om å bytte til rubbeski før start, og det ble avgjørende. Det gir en bitte liten bismak, men jeg er veldig glad, sier Golberg til NRK.

Foto: NTB Scanpix
- Det er fullstendig katastrofe

- Det er fullstendig katastrofe

dagbladet

Drømmedag:

Like før pause får Manchester United straffe. Bruno Fernandes blir felt inne i boksen, og portugiseren scorer selv på straffen.

Viktig mål for Solskjærs menn.

I den andre omgangen dobler Martial ledelsen. Den franske spissen lobber ballen forbi Foster i Watford-buret på lekent vis. En leken kombinasjon av fransk arroganse og Berbatovs elegante latskap.

Mason Greenwood la på til 3-0 med et knallhardt langskudd fra 14 meter.

Russisk fadese i snøkaos:

Aleksandr Bolsjunov har store problemer i dagens snøstorm i Granåsen. Russeren, som gikk ut 35 sekunder foran Pål Golberg på dagens 30 kilometer lange jaktstart, sliter voldsomt i front.

Han tapte hele forspranget på 35 sekunder på de første fire kilometerne, og Golberg gikk rett ifra da de to ble samlet.

- Det er fullstendig katastrofe rent sportslig for russerne, sier Jann Post til NRK.

Russerne har smurt med klister, og nysnøen gir problemer. TV-bildene viser også at flere russerne sliter voldsomt, de stopper rett og slett helt opp i løypa. Både Ivan Jakimusjkin og Denis Spitsov har stoppet helt opp for å riste av snø under skia.

- Det er helt fadese for russerne. Slik det er med de skia som Bolsjunov har nå er det ikke mulig. Sånn det er nå er det ikke rettferdig, sier Fredrik Aukland til NRK.

Etter fem kilometer er Bolsjunov åtte sekunder bak Pål Golberg. Ett minutt bak jager en gruppe med Røthe, Krogh, Nyenget , Klæbo, Krüger og Holund russeren. Flere i den gruppa startet to minutter bak før dagens jaktstart.

10 kilometer: Golberg har økt til 25 sekunder ned til Bolsjunov etter 10 kilometer. Gruppa bak med Klæbo, Krüger, Nyenget, Holund, Krogh, Røthe og Iversen, har ikke greid å hente noe på Golberg på de siste kilometerne.

12,2 kilometer: Bolsjunov taper enormt på kort tid nå. 25 sekunder er blitt til 44 sekunder på to kilometer. Gruppa bak holder avstanden til Golberg.

15 kilometer: Pål Golberg ligger nå over minuttet foran Bolsjunov, og russeren har seks sekunder ned til det norske toget bak. Russeren blir hentet inn snart.

17 kilometer: Bolsjunov er hentet inn av det norske toget, men russeren sliter med å henge på. Iversen leder an foran Klæbo, Krüger, Nyenget og Holund. Røthe og Krogh har sluppet.

20 kilometer: Golberg gjør et kjempeløp og holder stand alene i front. Det er imponerende. Gruppa bak er 57 sekunder bak, mens Bolsjunov har tapt 20 sekunder til det norske toget.

Maren Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn:

Endelig fikk Maren Lundby det til å klaffe skikkelig igjen. 25-åringen endte seierstørken ved å gå helt til topps i normalbakkerennet i Ljubno søndag.

25-åringen viste lovende takter i lørdagens lagkonkurranse og fulgte opp i søndagens renn i Slovenia. Lundby ledet halvveis etter et hopp på 93 meter og kunne juble for seier etter å ha landet på 89 meter i vanskelige forhold i finaleomgangen.

Dermed er seiersrekken til Chiara Hölzl brutt. Østerrikeren har vunnet samtlige verdenscuprenn siden Lundby vant i rumenske Rasnov 26. januar.

Hölzl fikk det ikke til å klaffe i Slovenia og ble nummer sju Det gjør at Lundby minsker avstanden opp til østerrikeren i verdenscupsammendraget. Seieren er Lundbys fjerde i inneværende sesong.

Opseth i slaget
Silje Opseth hadde også en god dag i Slovenia. 20-åringen hoppet 86,5 meter og økte med tre meter i finaleomgangen, noe som resulterte i 238,9 poeng og 8.-plass.

Anne Odine Strøm leverte to hopp på 84,5 meter. Med 220,9 poeng ble finnmarkingen nummer 20.

Thea Minyan Bjørseth startet med et hopp på 80 meter før hun økte til 83,5 meter i lettere forhold. Det holdt til en 28.-plass og 207,9 poeng for 16-åringen.

Raw Air neste
Lundby vant foran Eva Pinkelnig og Nika Kriznar. Seiersmarginen var på 2,1 poeng.

Lørdag ble det norsk tredjeplass i lagkonkurransen, akkurat som i Zao forrige måned. Lundby, Opseth, Strøm og Bjørseth utgjorde det norske laget.

Om to helger til venter Raw Air, som innledes i Holmenkollen før ferden går videre til Lillehammer og Trondheim.

Foto: NTB Scanpix

Nye skadeproblemer for Hazard, uaktuell mot Manchester City og Barcelona:

Eden Hazard går glipp av nye kamper for Real Madrid. Han er uaktuell mot Manchester City og Barcelona, men kan være ferdig for sesongen.

Ifølge den spanske sportsavisen Marca er det en ankelskade som stopper ham. Den kan bety at resten av klubbsesongen ryker.

Hazard har måttet stå over mange kamper etter overgangen fra Chelsea i fjor sommer.

Nå venter en ny pause for belgieren. Manchester City-kampen går i Madrid onsdag. Barcelona kommer på besøk søndag.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Loginov står over fellestarten:

Russiske Aleksandr Loginov går ikke dagens VM-fellestart. Det bekrefter det russisske skiskytterforbundet på Twitter.

- Han føler seg ikke klar til å gå etter det som har skjedd det siste døgnet, skriver de i pressemeldingen.

Politiet utførte en razzia mot Loginov og hans personlige trener lørdag morgen.

Tatt med buksa nede

Tatt med buksa nede

dagbladet

Riiber på topp i bakken igjen, mot ny seier i Trondheim:

Jarl Magnus Riiber imponerte da han vant hopprennet i den kombinerte verdenscupen i Trondheim. Han utklasset de andre utøverne.

Riiber har hatt en fenomenal vinter med seier på seier. Etter at han fikk opp et hopp på hele 137 meter fra lavere avsats enn flere av de andre, er sjansene meget gode for å ta nok en seier i verdenscupen.

Av de andre norske gjorde Espen Bjørnstad det best. Han hoppet 136,5 meter. Det gir ham et meget godt utgangspunkt før langrennet.

Jens Luraas Oftebro fulgte opp og landet på 135 meter. Jørgen Graabak landet på 130 meter.

Langrennet går senere søndag. Riiber var overlegen i lørdagens konkurranse.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold