Sportsstudio

Mathias Hagen

Sesongen over for Flugstad Østberg:

En hælskade gjør at Ingvild Flugstad Østberg må stå over Holmenkollen. Hun mister også fem renn i Canada.

Det betyr at sesongen er over i verdenscup-sammenheng.

- Ingvild har fått et brudd i hælen og må derfor avbryte sesongen. Hun må avlaste hælen i noen uker, og følges tett opp av helseteamet i samarbeid med Olympiatoppen. Ingvild kom som kjent litt «bakpå» inn i sesongen med tanke på totalbelastningen, men har siden Tour de Ski hatt en godkjent helseattest. Det er grunn til å forvente at skaden ikke skal gå utover neste sesong, sier medisinsk ansvarlig i Skiforbundet langrenn Øystein Andersen i en pressemelding.

Flugstad Østberg kaller det hele for klønete.

- Dette her er selvsagt veldig kjedelig og noe «klønete» av meg å hoppe ned en kant for og ta en snarvei, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme sterkt og fortest mulig tilbake, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Studioet fortsetter under annonsen

Rooney hardt ut mot Premier League-toppene:


Wayne Rooney mener at Premier League kommer til å henge ut spillere etter diskusjonen rundt lønnskutt i kjølvannet av korona-pandemien.

– Hvorfor er spillerne plutselig de store stygge ulvene? Premier Leagues offentliggjøring av deres ønske (om lønnskutt) legger bare mer press på spillerne og setter dem etter min mening i en umulig situasjon, skriver Rooney i sin spalte i avisen Sunday Times.

– Hvis noen av spillerne går og ut sier at «de ikke er enig» eller «ikke vil gå ned 30 prosent i lønn», så vil dette presenteres under avistitlene «Rike spillere nekter å godta lønnskutt».

– Alt annet i denne prosessen er holdt bak lukkede dører, men dette måtte presenteres offentlig, skriver Rooney videre.

Han spiller i Derby som holder til på nivå to i engelsk fotball.

Spillerforeningen ble bedt om å godta lønnskutt på 30 prosent, og nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Det ventes å bli vanskelige samtaler som vil pågå inn i neste uke.

Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

(NTB)

- Spillerne er veldig redde:


Hviterussland har fått mye oppmerksomhet for at fotballen går som normalt i landet, men det er ikke bare der det fortsatt spilles fotball.

I Tadjikistan skal ligasesongen etter planen starte førstkommende søndag, mens det i Nicaragua, det største landet i Mellom-Amerika, og Burundi i Øst-Afrika også spilles fotball. Det skjedde seinest henholdsvis torsdag og fredag.

Nylig stilte nesten hele laget til Diriangén FC opp med munnbind på et lagbilde. Klubben ligger på tredjeplass i ligaen og spillerne ønsker ikke å fortsette sesongen.

- Spillerne våre ønsker ikke å fortsette. De er veldig redde og vi forstår dem. Vi ønsker å utsette turneringen, men alle klubbene har stemt og brorparten ønsker å fortsette, sier klubbsjef Sergio Salazar til The Guardian.

Diriangén var den eneste av de ti klubbene som stemte for å utsette sesongen. The Guardian skriver at «alle veier leder til landets president Daniel Ortega». For ham representerer fotballen makt og stabilitet, og mange klubber får ifølge avisa støtte fra staten. Det gjelder ikke Diriangén.

- Det å ikke stoppe ligaen er et resultat av myndighetenes hastverk med å bevise normalitet der det ikke eksisterer, mener journalist Camilo Velásquez.

Landet skal være «desperate» etter å vise at ting er som normalt, av frykt for streik som følge av en mulig lockdown av landet.

Det er bare 5 påviste tilfeller av coronaviruset på den offisielle lista fra Nicaragua.

The Guardian har vært i kontakt med to spillere fra andre klubber, som ikke er redde, men snarere tvert imot.

Foto: Diriangén FC

Tidligere Tromsø-spiller dømt til husarrest:


Aleksandar Prijovic, serbisk landslagsspiller i fotball, er dømt til tre måneders husarrest etter at han fredag ble pågrepet for brudd på koronavirusreglene.

Prijovic, som til daglig spiller for Al-Ittihad i Saudi-Arabia, var med i en gruppe på 17-18 personer som satt sammen i en restaurant i Beograd. Det er brudd på forbudet mot å være flere enn fem personer i følge.

Restauranten skulle også vært stengt, ifølge den serbiske hovedstadens politisjef Vladimir Rebic.

– Både gjestene og restauranteieren er ansvarlige, sa Rebic til TV-kanalen RTS. Alle som oppholdt seg i restauranten ble pågrepet, blant dem Prijovic.

Den sveitsiskfødte 29-åringen, som i 2012 og 2013 spilte for Tromsø, risikerte ubetinget fengselsstraff, men slipper ifølge serbiske medier med tre måneders husarrest.

Han er serbisk landslagsspiller og scoret i 2017 det avgjørende målet da Serbia kvalifiserte seg til VM-sluttspillet i Russland. Serbia er Norges semifinalemotstander i nasjonsligaomspillet om EM-plass, som er utsatt til i høst.

Serbia har svært strenge regler under viruspandemien, og det hersker portforbud mellom åtte om kvelden og fem om morgenen. Personer over 65 år får ikke lov til å forlate sine hjem.

Prijovic er ikke den første serbiske landslagsspilleren som bryter reglene. Real Madrid-spiller Luka Jovic brøt forrige måned et karantenepålegg og dro på fest. Han hevdet at han ikke kjente til reglene, men ble ikke trodd og vil bli straffeforfulgt.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

– Katastrofe og økonomisk kollaps:


De profesjonelle sykkellagene frykter konkurser om Tour de France innstilles i sommer.

Etapperittet står fortsatt på kalenderen i perioden 27. juni–19. juli. En rekke annen idrett, blant annet OL og fotball-EM for menn, er utsatt til neste år.

– Uten Tour de France kan hele sykkelsportens forretningsmodell kollapse. Da snakker vi om katastrofe, skriver Quick-Steps lagsjef, Patrick Lefevere, i en spalte i den belgiske avisen Het Nieuwsblad.

– Jeg vil anslå at 55-60 prosent av sponsorinntekter er basert opp mot Tour de France. Det samme gjelder eksponeringen for sponsorene, sier den danske forretningsmannen Lars Seier Pedersen til nyhetsbyrået Ritzau.

En bombe
Mange av lagene som deltar i TdF har budsjetter på rundt 140-150 millioner kroner. Den store gullkalven deres er etapperittet. Derfra sendes det timevis på TV hver dag verden rundt i tre uker.

Seier Pedersen frykter at enkelte sponsorer vil droppe å betale lagene dersom Tour de France avlyses. – Sponsoravtalene baseres på aktivitet, altså at rittene kjøres.

– Som i resten av samfunnet får det konsekvenser om man ikke kommer på jobben. Da er det ikke penger til å betale regningene. Så hvis det er overhodet mulig, så kjører vi sier, Quick-Steps sportsdirektør Brian Holm.

Et avlyst Tour betegnes som «å kaste en bombe under sykkelsporten».

(NTB)

Kilde venter fortsatt på verdenscuptrofeet:


Aleksander Aamodt Kilde (27) er lovet verdenscuptrofeet fra FIS og venter i spenning på om den store krystallkula kommer i posten før påske.

– Jeg hørte sist at den skulle komme i løpet av to uker, og nå har det gått litt over en uke. Forhåpentligvis kommer den i posten i neste uke, sier Kilde til NTB.

– Så den kommer som pakkepost?

– Ja, jeg må nok på posten og hente den. Det er jo litt spesielt, ler Kilde.

Lørdag var 2019/20-sesongens beste mannlige alpinist på en tur rundt Damtjern ved Ringkollen med langrennsski på beina.

(NTB)

Mot god golfpåske i Sør-Norge:


Golfbaner i Sør-Norge kan endelig åpne for sine brukere igjen etter at myndighetene lettet litt på koronatiltakene innen idretten tidligere denne uken.

Selv om sola har skint fra klar himmel mange dager de siste ukene på Østlandet, er det ikke alle banene som er klare for å ta imot sine mange golfinteresserte.

Det mangler fortsatt mye grønt rundt om. På Kjekstad golfbane i Røyken kommune åpnet man likevel banen for spill lørdag.

Det er i tillegg en del utslagsanlegg som har åpnet. I mangel av en hytte å reise til, vil golfbanene være et naturlig rekreasjonssted for mange denne påsken.

(NTB)

Konkursfrykt i tysk fotball:


13 av 36 tyske toppklubber i fotball risikerer å gå over ende økonomisk som følge av korona-pandemien.

Det er det tyske sportsmagasinet Kicker som melder dette. Det skal dreie seg om fire klubber i 1. Bundesliga og ni på nivå to i tysk fotball.

Pandemien har stoppet fotballen helt, og dermed er inntektsgrunnlaget for mange klubber også i Tyskland så godt som tørket ut.

Flere av klubbene i 2. Bundesliga skal ikke kunne overleve lenger enn til slutten av mai om situasjonen økonomisk ikke endrer seg eller at det tilbys støtteordninger.

(NTB)

– De har fått mye «skitt»:


Ebba Andersson kaster seg inn i den opphetede debatten i svensk langrenn. Hun gir kvinnelandslagets to trenere ros og mener de er utsatt for tilnærmet hets.

– Jeg håper de fortsetter og har full tillit til dem. De har fått mye «skitt» i det siste. Jeg håper de ikke tar til seg for mye av det, sier Andersson til avisen Aftonbladet.

Hun ble nummer sju i verdenscupen sist sesong.

Magnus Ingesson og Stefan Thomson er trenerne hun henviser til.

– Jeg deler ikke de synspunktene som er belyst den siste tiden. Jeg har ikke vært misfornøyd med treningsopplegget og har ikke hørt noen andre uttrykke det (underveis i sesongen), sier Andersson.

Det har vært urolig i svensk langrenn helt siden i fjor vår. Avbud fra en rekke nøkkelpersoner har preget nyhetsbildet, og det har ikke gitt etter denne sesongen heller. To ganske ferske landslagstrenere har sluttet, og Expressen meldte nylig at tre av kvinnelandslagets stjerner vurderer å satse utenfor landslaget.

– For meg kom det som en overraskelse. Jeg har ikke kjent de vibrasjonene i løpet av sesongen, sier Andersson.

Sprintstjernen Stina Nilsson byttet beite til skiskyting. Hun har åpent fortalt om at alt, ifølge henne selv, ikke er som det skal på det svenske skilandslaget.

Anders Byström har en fortid som landslagstrener i Norges Skiforbund. Han er han ansatt som landslagssjef for de svenske langrennsløperne.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Fortsatt ikke sikkert at København blir EM-vertsby i 2021:


København vil fortsatt være vertsby i fotball-EM selv om sluttspillet er utsatt ett år, men Danmarks fotballpresident Jesper Møller advarer om skjær i sjøen.

– Vi i DBU er klare for å arrangere fire EM-kamper sommeren 2021, men vi kan ikke gjøre det uten ubetinget støtte fra være samarbeidspartnere. Vi er glade for at de har signalisert støtte, men det er fortsatt mye igjen å avklare, og jeg er ikke sikker før vi har en endelig avtale, sier han i en pressemelding på forbundets nettsted.

– Vi er ikke i mål, og alle parter må strekke seg og vise fleksibilitet om det skal lykkes, samstemmer Københavns overborgermester Frank Jensen.

Siden Uefa 17. mars besluttet å utsette EM-sluttspillet ett år har det vært avholdt en rekke videomøter mellom DBU, Parken, Sport Event Denmark og København kommune om muligheten for å avvikle de fire tildelte kampene i juni 2021.

Frist 30. april
Uefa ønsker å beholde de 12 samme vertsbyene, i like mange land, selv om mesterskapet spilles ett år senere enn planlagt. Innen fredag skulle arrangørene gi et første tilsagn om at de fortsatt ønsker å være vertsbyer, og København svarte bekreftende.

Nå skal det jobbes videre med bindende erklæringer og kontrakter fram mot den endelige fristen, som er fredag 30. april.

– Det er et meget stort ønske for København å kunne være EM-arrangør neste sommer. EM var en begivenhet vi gledet oss til i år, og der vi hadde kommet langt i forberedelsene. Nå ønsker vi å kunne se fram til fest og fellesskap sommeren 2021. Det kan bli en enorm idrettssommer og folkefest i København med både EM i fotball og Tour de France, sier overborgermester Jensen.

Uten Hareide
– Vi vil være stolte om vår stadion danner rammen for disse historiske kampene for dansk fotball, når vi endelig får et sluttspill hit. Vi håper det går i orden slik at vi kan glede oss til den folkefesten vi egentlig skulle hatt i år, sier Bo Rygaard, som er leder i Parken Sport & Entertainment.

– Det var i avtalen med Uefa tatt høyde for at EM kunne bli utsatt, men det er mye som må på plass for å gjennomføre det.

Danmark får hjemmefordel i alle sine tre gruppekamper i sluttspillet dersom det lykkes å få brikkene til å falle på plass. Det var meningen at Åge Hareide skulle lede laget i sluttspillet, men utsettelsen gjør at det er hans etterfølger Kasper Hjulmand som får den æren.

(NTB)

Sykkelprofil tråkket til i coronakrisen – leverte medisin:


Midt i corona-pandemien har sykkelproffen Davide Martinelli meldt seg som frivillig sykkelbud.

I den lille italienske byen Lodetto, i det hardest rammede området i Italia, fant Astanas Martinelli en måte å bidra på.

Martinelli er hjelperytter i Astana-laget til daglig. – Jeg er svært knyttet til Lodetto der det bor bare 1500 mennesker, skriver Martinelli på Instagram.

Der finnes det ikke noe apotek.

– Jeg har en sykkel, to bein som ikke er for veltrente for tiden og en ryggsekk. Det er en ære for meg å hente og levere ut medisin til et eldre par. Jeg kjørte ti kilometer på en halvtime. Det er ikke noe særlig vanskelig for en idrettsmann. Da jeg kom fram merket jeg en herlig følelse. Den suser fortsatt rundt i hodet mitt, skriver Martinelli.

Han ble proff i 2016.

Det framgår ikke av Instagram-meldingen om Martinelli skal forsette jobben som apotekbud.

(NTB)

Annonsørinnhold