Sportsstudio

Mathias Hagen

Sesongen over for Flugstad Østberg:

En hælskade gjør at Ingvild Flugstad Østberg må stå over Holmenkollen. Hun mister også fem renn i Canada.

Det betyr at sesongen er over i verdenscup-sammenheng.

- Ingvild har fått et brudd i hælen og må derfor avbryte sesongen. Hun må avlaste hælen i noen uker, og følges tett opp av helseteamet i samarbeid med Olympiatoppen. Ingvild kom som kjent litt «bakpå» inn i sesongen med tanke på totalbelastningen, men har siden Tour de Ski hatt en godkjent helseattest. Det er grunn til å forvente at skaden ikke skal gå utover neste sesong, sier medisinsk ansvarlig i Skiforbundet langrenn Øystein Andersen i en pressemelding.

Flugstad Østberg kaller det hele for klønete.

- Dette her er selvsagt veldig kjedelig og noe «klønete» av meg å hoppe ned en kant for og ta en snarvei, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme sterkt og fortest mulig tilbake, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Studioet fortsetter under annonsen

Følg Eliteserien fra 15.00:


Få fyldig oppdatering fra hver enkelt kamp ved å trykke på den.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Atlético snudde til viktig seier – styrer fortsatt mot ligagull:

Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2-1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Club på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

Og det så ille ut da Ante Budimir headet inn et overraskende 1-0-mål for gjestene etter 74 minutter. Jan Oblak var på ballen, men TV-bildene viste at den var over streken da den traff Atlético-keeperens hånd.

Vertene ga imidlertid ikke opp av den grunn. Renan Lodi løp inn 1-1 i det 82. minutt og sikret fornyet håp foran sluttspurten.

Seks minutter senere kom angrepet som skulle sende Atlético-leiren ut i vill jubel. Yannick Carrasco fant Suárez i feltet, og storscoreren gjorde som han pleier og sendte ballen i mål.

Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid.

Barcelona tapte for øvrig hjemme mot Celta søndag og meldte seg dermed helt ut av gull- og sølvkampen.

(NTB)

Foto: NTB

King skadet på trening: Ikke med mot Sheffield United:

Joshua King er ikke med i Evertons tropp i Premier League-kampen mot Sheffield United søndag. Han pådro seg en liten skade på trening lørdag.

King har fortsatt til gode å starte en kamp for Liverpool-klubben etter overgangen fra Bournemouth.

Everton bekreftet søndag på Twitter at King hadde pådratt seg «et mindre problem» under økta dagen før kampen.

Sander Berge er ikke i kamptroppen til Sheffield United.

(NTB)

Friday med perlemål:

Strømsgodset ventet lenge, men slo til direkte i sesongstarten i Eliteserien. Det ble 3-1 hjemme mot Lillestrøm etter straffescoring, selvmål og et herlig raid.

Fred Friday ble svært sentral for Strømsgodset på vei mot seier.

LSKs Igho Ogbu var sist på et innlegg fra Jonathan Parr etter bare seks minutter. Selvmålet ga 1-0 til vertene.

Friday ble felt inne i 16-meteren etter en ny Parr-pasning noe senere i omgangen. Dommer Espen Eskås blåste umiddelbart for straffe. Den utnyttet Herman Stengel til å sikre 2-0.

Ogbu headet LSK inn i kampen for fullt med et kvarter igjen å spille. Han gikk opp på første stolpe etter en corner og ordnet reduseringen.

Friday avgjorde kampen med et herlig sololøp like før slutt. Han dro med seg ballen på midtbanen, fosset framover og avsluttet med et skudd som gikk via stolen og inn.

Begge lag fikk utsatt sine oppsatte åpningskamper og startet serien søndag.

Strømsgodset fortsetter Eliteserien borte mot Kristiansund mandag neste uke. Samme dag kommer Viking på besøk til Lillestrøm.

(NTB)

Mjøndalen med drømmestart:

Tonny Brochmann trengte ikke mer enn fem minutter på å sende Mjøndalen i ledelsen mot Sandefjord søndag. Gjestene vant til slutt 3-0.

Etter at Brochmann bredsidet ballen i nettet tok det lang tid før ballen igjen lå i nettet. Sandefjord burde ha utlignet før pause da André Sødlund fikk mulighet fra ellevemeteren. Ballen kom seg derimot aldri forbi Sosha Makani i Mjøndalen-buret.

Dermed var det ikke før Brochmann ble byttet ut i det 77. minutt at neste mål skulle komme i Sandefjord. Inn kom nemlig Lars Olden Larsen, som ikke trengte mer enn fem ballberøringen før han doblet gjestenes ledelse.

Like før full tid fikk også Mjøndalen straffe. Også denne gang ble ballen stanset av keeper, men Markus Nakkim sendte returen i nettet og sørget for 3-0.

Dermed fikk Mjøndalen en drømmestart på årets sesong. Laget greide med nød og neppe å unngå nedrykk sist sesong. De lå på 15.-plass, som gir nedrykk, helt til nest siste serierunde, men berget kvalifiseringsspill på bedre målforskjell. Der avgjorde Nakkim sju minutter på overtid.

Sandefjord og Mjøndalen er blant lagene som startet serien først søndag på grunn av lokale koronarestriksjoner.

(NTB)

Foto: NTB

NÅ: Molde - Brann:

Foto: NTB

Håvard Nielsen med mål og assist :

Håvard Nielsen bidro sterkt da Greuther Fürth vant 4-2 borte mot Paderborn i 2. Bundesliga fotball og meldte seg på igjen i kampen om direkte opprykk.

Det skilte fire poeng opp til opprykksplass før den nest siste serierunden, men Holstein Kiels 2-3-tap for Karlsruhe betyr at Greuther Fürth er bare ett poeng bak.

Også serieleder Bochum er på skuddhold etter at det ble bare 1-1 mot Nürnberg. Greuther Fürth er tre poeng bak Bochum, som har ett plussmål mer.

Nielsen scoret Greuther Fürths 1-1-mål og leverte nesten ferdigscoret assist til Branimir Hrgota på 2-1-målet. Paul Seguin scoret det som ble vinnermålet, og Dickson Abiama punkterte kampen på overtid. Da var Nielsen nettopp byttet ut.

Greuther Fürth får besøk av Fortuna Düsseldorf i siste runde 23. mai og kan sikre opprykk dersom Holstein Kiel (mot Darmstadt) eller Bochum (mot Sandhausen) snubler. Ellers blir det opprykkskvalifisering mot laget som ender tredje sist i 1. Bundesliga.

Nielsen er oppe i 11 seriemål denne sesongen.

(NTB)

Tiller jaget teten – ble 5.-mann i fransk endagsritt:

Rasmus Fossum Tiller hentet en tetkvartett med noen få hundre meter igjen i den franske endagsrittet Tro-Bro Léon, men klarte ikke å hevde seg i spurten.

Dermed ble det 5.-plass på Uno-X-rytteren i rittet som går over grusveier, brostein og rene traktorveier i Bretagne. Rittet er rangert på nivået under verdenstouren.

Briten Connor Swift vant tittet foran Piet Allegaert, Baptiste Planckaert og Olivier Le Gac, som lå i tetgruppen som Tiller egenhendig kom seg opp til. Hovedfeltet, frontet av John Degenkolb, syklet i mål 26 sekunder bak.

Det var ikke første gang i årets sesong at Tiller har vist seg fram i tøffe endagsritt. I mars ble han nummer to i belgiske Le Samyn.

(NTB)

Foto: NTB

Kane herjet i viktig seier:

Spisskjempen Harry Kane (27) strålte da Tottenham slo Wolverhampton 2-0. Kane har vært direkte involvert i 35 Premier League-mål denne sesongen.

1-0-scoringen mot Wolves var et skikkelig goalgettermål, og et godt bilde på Kanes suverene sesong. Han har scoret 30 mål i en sesong tidligere, men med 22 mål og 13 målgivende denne sesongen viser Kane ny dybde i spillet.

Ifølge Opta er kun Lionel Messi og Robert Lewandowski bedre i de store ligaene.

Så sentral er Kane for det Tottenham foretar seg at det i TV 2-studioet ble spekulert om han kan bli spillende manager for Tottenham neste sesong. Ingen god løsning, mente tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt.

Spurs-fansen går uansett inn i sommeren med to store spørsmål: Forsvinner Kane, og hvem skal på sikt ta over etter José Mourinho, som røk ut i vinter.

Med søndagens seier holder Spurs liv i håpet om Europa-spill også neste år. Pierre-Emile Højbjerg ordnet 2-0 i 2. omgang.

Tottenham er på sjetteplass, men det er et rotterace om Europa-plassene og svært jevnt rundt Spurs på tabellen. Aston Villa og Leicester venter for Tottenham.

(NTB)

Foto: NTB

Annonsørinnhold