Sportsstudio

Marthe Ihle

Old Trafford til himmels:

SISTE: Manchester United slo City 2-0 på Old Trafford, og tok tre viktige poeng i kampen om en fjerdeplass.

Manchester United og Manchester City møtes til storkamp på Old Trafford lørdag. Ole Gunnar Solskjær har midtstopper Harry Maguire tilbake i lagoppstillingen etter at han sto over en cupkamp tidligere i uka.

United: De Gea, Wan-Bissaka, Maguire, Lindelof, Shaw, Williams, Matic, Fred, Fernandes, Martial, James.

City må på sin side klare seg uten stjerna Kevin De Bruyne: Ederson, Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Zinchenko, Rodrigo, Gundogan, Foden, Bernardo, Sterling, Aguero.

Tre poeng for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United vil være ekstremt viktige i kampen om en topp fire-plassering.

Studioet fortsetter under annonsen

Arteta med Solskjær-hjelp:

Arsenals håp om europacupspill lever i beste velgående etter 2-0-seier borte mot Wolverhampton lørdag. Samtidig hjalp Artetas menn Ole Gunnar SOlksjær og Manchester United i kampen om Champions League.

Tidligere denne uka signerte 18 år gamle Bukayo Saka ny langtidskontrakt med Arsenal. Lørdag takket han med å sette inn sin første Premier League-scoring i 2-0-seieren over Wolverhampton.

Kieran Tierneys innlegg skiftet retning og landet ved straffemerket. Der kom Arsenals nye juvel og banket ballen uttakbart bak Rui Patrício i vertenes mål. Da var det også slutt på hjemmelaget rekke med 448 Premier League-minutter uten å slippe inn mål.

Da var det bare to minutter igjen til pause. Før det var det lite som skjedde på Molineux Stadium. En jevn førsteomgang ble kronet med Arsenal-scoring.

Lacazette-måp
Etter pause tok Wolverhampton mer over spillet. Arsenal ble liggende dype og hadde mer enn nok med å forsvare seg. Det burde ha stått 1–1 da Adama Traoré kom alene med keeper, men blåste ballen over mål.

Også Diogo Jota, Rúben Neves og Raúl Jiménez hadde sine sjanser, men forsøkene ble enten blokkert, gikk utenfor eller reddet av Emiliano Martínez i gjestenes mål.

Hjemmelaget beholdt det spillemessige overtaket ut kampen, men klarte ikke finne veien til nettmaskene. Da innbytter Alexandre Lacazette satte inn 2–0 fire minutter før slutt, var det klart at Wolverhampton gikk på sitt første tap på åtte kamper.

Det var franskmannens første mål på bortebane for Arsenal siden februar i fjor.

Jakter mesterliga
For begge lag handlet det om viktige poeng i kampen om spill i Europa neste sesong. Toget til mesterligaen har mest sannsynlig forlatt perrongen for Arsenal selv om det fortsatt er teoretisk mulig å få billett.

Wolverhampton ville med seier fortsatt henge med i kampen om spill i Europas gjeveste turnering, men med lørdagens tap begynner det å spøke for mesterligaspill også for dem.

Med tre poeng klatret Arsenal til sjuendeplass med 49 poeng, tre poeng bak Wolverhampton på plassen foran.

(NTB)

Foto: Michael Steele / POOL / AFP

Tok «the Double»:

Ingrid Syrstad Engen og Wolfsburg slapp inn etter 11 sekunder i cupfinalen mot SSG Essen, men vant til slutt deres femte cuptriumf på rad etter straffer.

Kristine Minde, som er klar for Rosenborg, var ikke med i troppen til Wolfsburg i cupfinalen mot Essen. Det var derimot Ingrid Syrstad Engen, som spilte de første 100 minuttene da Wolfsburg til slutt seiret i det som ble en mye jevnere cupfinale enn først antatt.

For Essen tok ledelsen to ganger før det var spilt 20 minutter, blant annet med en scoring etter elleve sekunder. Men i løpet av kampens siste 20 minutter trodde Wolfsburg de hadde avgjort finalen 3-2, men et frisparkmål fra Essen på overtid sørget for ekstraomganger.

I straffesparkkonkurransen strakk Wolfsburg det lengste strået og sikret med det en cuptriumf og «The Double».

Wolfsburg gikk ubeseiret gjennom sesongen og ble seriemestere med god margin, hele 27 poeng foran Essen på 5.-plass. Men den klasseforskjellen var ikke å spore på banen i Köln, der Essen lenge hadde stjernelaget til Wolfsburg i kne.

(NTB)

Foto: Daniela Porcelli/SPP/Shutterstock

Slo spinnvill rekord:

Gianluigi Buffon spilte sin 649. kamp i Serie A da Juventus vant 4-1 over Torino lørdag. Keeperen ble med det spilleren med flest Serie A-kamper gjennom tidene.

Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Cristiano Ronaldo og et selvmål signert Koffi Djidji sørget for at veterankeeperen også kunne juble for tre poeng på Juventus' hjemmebane lørdag.

Keeperlegenden startet kampen for Den gamle dame, og med det troner Buffon mutters alene øverst på listen over spillere med flest kamper i Serie A.

Før lørdagens oppgjør sto Buffon med samme antall kamper som AC Milan-legenden Paolo Maldini. Med lørdagens kamp på CV-en har Juventus-keeperen flest kamper på toppnivå i Italia – med 649.

42-årige Buffon signerte nylig en ny ettårskontrakt med Juventus.

Topper tabellen
Mot Torino sørget Dybala for en tidlig Juventus-ledelse etter bare tre minutters spill, mens Cuadrado doblet ledelsen etter en halvtime.

Andrea Belotti reduserte sekunder før pause på straffespark, og selv om Buffon var etter ballen, kunne han ikke hindre det knallharde skuddet.

Etter 61 minutter økte Ronaldo ledelsen på frispark før Djidji satte ballen i eget nett og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Juventus leder Serie A med sine 75 poeng etter 30 kamper.

(NTB)

Foto: Miguel MEDINA / AFP

Vant storpremie:

Magnus Carlsen stakk av med seieren i Chess Masters lørdag. En maktdemonstrasjon i første parti mot finalemotstander Anish Giri ble avgjørende.

Carlsen vant finalen i hurtigsjakkturneringen 2-0 sammenlagt etter 2,5-1,5 i lørdagens finalerunde mot Giri. Seieren gjør at Carlsen mottar 426.340 kroner i premiepenger. Giri får omtrent 255.800 kroner for finaletapet.

Carlsen har dermed vunnet to av tre turneringer i Magnus Carlsen Chess Tour. I mai vant han åpningsturneringen Magnus Carlsen Invitational, mens Daniil Dubov vant Rapid Challenge måneden etterpå.

Åpnet forrykende
Med hvite brikker åpnet Carlsen lørdagens finalerunde med en knusende seier over Giri som til slutt måtte gi seg.

– Dette var det aller beste partiet Magnus har spilt i denne turneringen. Han har spilt med imponerende høyt nivå hele tiden, men dette var bra i alle faser, sa Hans Olav Lahlum på TV 2-sendingen.

De to påfølgende partiene endte med remis. Dermed trengte Giri seier i det fjerde partiet. Selv om lenge hadde et solid overtak, gjorde nederlenderen et tabbetrekke som resulterte i remis. Med det kunne Carlsen glise for nok en turneringsseier.

Snart ny turnering
Carlsen vant den første finalerunden, som ble spilt fredag, 3,5-2,5. I det siste partiet mistet han nettforbindelsen, men vant likevel.

Neste turnering i Magnus Carlsen Chess Tour er Legends of Chess som starter 21. juli.

Turneringskonseptet avsluttes med et finalespill mellom turneringsvinnerne i august.

(NTB)

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mener Raja ikke forstår Fotball-Norge:

Regjeringen har besluttet at det ikke blir noen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august. Det forstår Fremskrittspartiet fint lite av.

– Det er på tide at [kulturminister] Abid Raja står opp for breddeidretten og viser at han kan kjempe breddefotballens sak innad i regjeringen. Jeg håper han forstår alvoret for dette kan velte mange klubber over hele landet, sier Frps idrettspolitiske talsmann Himanshu Gulati til NTB.

Fredag ble Norges Fotballforbund informert om at det blir ingen ytterligere åpning for ballsporten i juli. Avgjørelsen begrunnes ut ifra smittevernhensyn.

– Det blir spesielt at man nå kan klemme venner igjen, drikke alkohol på byen til klokka 3 på natta og at 800 personer kan se kamp på storskjerm på Kontraskjæret, mens å spille fotballkamp for sitt breddelag fortsatt er forbudt, uttaler Gulati.

Partiet, som gikk ut av regjering i januar, ber nå om at fredagens avgjørelse endres.

Raja forstår frustrasjonen
Kulturminister Raja (V) uttaler at han har forståelse for frustrasjonen til breddefotballen, men ber om at helsemyndighetenes råd følges.

– Som idrettsminister er jeg selvsagt like ivrig etter å normalisere idrett og aktivitet. Så har helsemyndighetene gjort en nøye vurdering av hvor langt unntaket for idretten skal gå. Jeg forstår selvfølgelig at det er frustrerende for mange, men håper at ivrige fotballglade mennesker også forstår at vi som samfunn bør følge helsemyndighetenes råd knyttet til koronaviruset, skrev Raja i en epost til Aftenposten fredag.

(NTB)

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Tettey nærmer seg nedrykk:

Selv med kaptein Alexander Tettey fra start ble det tap for Norwich i bunnkampen mot Brighton. Leandro Trossard ordnet 1-0-seier til gjestene Brighton.

Tapet betyr at håpet om å holde seg i Premier League begynner å svinne for Tettey og co. Motstander Brighton tar med tre nye poeng et stort steg bort fra nedrykk.

Brighton går opp på 36 poeng, hele 15 poeng mer enn Norwich som ligger helt sist på tabellen med 21 poeng. Selv med en kamp mer spilt enn de andre bunnlagene er Norwich sju poeng unna sikker plass før resten av serierunden er ferdigspilt.

Det sørget Leandro Trossard for da han avgjorde kampen etter 25 minutters spill. Et flott angrep fra Brighton ble avsluttet da Aaron Mooy fant Trossard i boksen, som scoret enkelt fra seks meter.

Norwich var fullt på høyde med Brighton i starten av kampen, men slet med å komme til store sjanser.

Tettey ble byttet ut etter 78 minutter for Mario Vrancic etter at Norwich hadde satt innpå offensive krefter med Teemu Pukki, Todd Cantwell og Adam Idah.

Sistnevnte fikk den store sjansen for Norwich tre minutter på overtid, men 19 år gamle Idah headet i stolpen og ut og kampen endte 1-0 til Brighton.

(NTB)

Foto: PA/NTB Scanpix

Kampfiksingsskandale: 45 utestengt på livstid:

Det armenske fotballforbundet (FFA) har utestengt 45 personer på livstid etter en kampfiksingsskandale i den nest øverste divisjonen i landet.

Blant de utestengte er klubbeiere, spillere og trenere, skriver nyhetsbyrået Reuters.

I tillegg er fem klubber kastet ut ligaen etter avsløringen om at resultatet i flere kamper har blitt manipulert.

– Avgjørelsen er tatt etter at FFA har mottatt ubestridte bevis fra internasjonale organisasjoner og organer som bekjemper regelbrudd, opplyser forbundets president Armen Melikbekijan.

Klubbene som er stengt ute resten av sesongen er Lokomotiv Yerevan, FC Yerevan, Aragats, Torpedo Yerevan og Masis. De har vært innblandet i kamper som har endt 12-0, 0-12, 1-8, 9-2, 0-7, 0-8 og 8-2.

Melikbekijan ble i desember valgt som ny leder i forbundet og lovet da et mer transparent lederskap etter flere år med korrupsjon og kampfiksingsskandaler innen fotballen.

- Vårt mål er å få bort korrupsjon og det systemet som står bak fiksede kampene i armensk fotball, sier presidenten.

(NTB)

Brudd i hånda:

Langrennsløper Martin Løwstrøm Nyenget må opereres etter et brudd i hånden. Han går glipp av Toppidrettsveka i august.

Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding.

- Dette er kjedelig, men når det ble brudd må jeg bare finne fram stordosene med tålmodighet i noen uker framover og holde kroppen i form uten bruk av hendene, sier Nyenget.

Langrennsløperen fra Lillehammer ble tatt ut på elitelandslaget i langrenn i april. Han forventer å bli klar i løypa igjen til høsten, men kan ikke stille til start på Blink-festivalen og Toppidrettsveka i august.

(NTB)

På vei bort:

Mikael Dorsin forteller at Birger Meling er på medisinsk sjekk hos en utenlandsk klubb. Det skal være franske Nimes som har sikret seg venstrebacken.

Det melder nettstedet RBKWeb lørdag. NTB får opplyst at det er Nimes som blir Melings neste stoppested. Det skriver også franske L'Equipe.

- Vi visste hele tiden at det trolig kom til å skje noe i sommer – både for vår og hans del. Vi forventet et tilbud, men alt må veies, forteller Dorsin og fortsetter:

- Hvor mye penger trenger vi for å selge, og hva vil han selv? Hva er viktigst? Hvilke spillere har vi her – er det noen som kan ta over? Og etter vurderinga syntes vi at vi hadde det.

Nimes ble nummer 18 i Ligue 1 sist sesong.

Rosenborg står igjen uten en utpreget venstreback, men den omskolerte midtbanespilleren Anders Trondsen har hospitert på posisjonen.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

- Umulig å signere Havertz:

Kai Havertz har vært på alles lepper det siste året. Han kommer ikke til å ende opp i Bayern München i 2020.

Det forteller klubbens styreformann Karl-Heinz Rummenigge i et intervju med Sport1.

Den tyske giganten vant i juni sin åttende ligatittel på rad. Likevel har ikke Tysklands beste klubb gjennom en årrekke økonomiske muskler i 2020 til å signere stortalentet fra Bayer Leverkusen, forteller styreformannen.

- Vi har ikke råd til å betale 100 millioner euro for Havertz. Det vil ikke være økonomisk mulig for oss dette året, sier han.

Havertz har vært en nøkkelspiller for Bayer Leverkusen de siste årene. 1999-modellen scoret imponerende 17 mål på 34 Bundesliga-kamper i 2018/19-sesongen, mens det i 2019/20-sesongen ble 12 mål på 30 kamper. Han er en av sju spillere som er nominert til årets spiller i Bundesliga.

I tillegg har han sju A-landskamper for Tyskland. Det gjør at han har vært en svært ettertraktet spiller på overgangsmarkedet. Likevel blir han nok ikke å se i Bayern-drakt i nærmeste fremtid.

(NTB)

Annonsørinnhold