Annonse

Sportsstudio

Dette er reglene for idrett

Helsedirektoratet har en pressekonferanse 1130 i dag. Idrettspresident Berit Kjøll og helsedirektør Bjørn Guldvog deltar, og det er ventet på at de vil gi svar på spørsmål om retningslinjer for hva slags regler som gjelder for idretten framover.

Bakgrunnen er et brev Idrettsforbundet sendte til Helsedirektoratet 12. mars. Der ba de om en klargjøring av vedtaket som blant annet forbyr idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet

På dagens pressekonferanse fortalte Guldvog at det fortsatt går en periode før det er lov å trene sammen som vanlig. De beholder reglementet som har vært der tidligere. Det betyr at det er maks fem som trener sammen og at de holder minimum to meters avstand.

- Det betyr at mange aktiviteter ikke kan gjennomføres og at bruk av utstyr og garderobe ikke kan tillates. Det er heller ikke mulig å organisere idrett (som hovedregel) eller gjennomføre kamper eller stevner, forklarer Guldvog.

Idrettspresident Berit Kjøll fortsetter:

- Vi er glade for at de har kommet med en tydeliggjøring av denne klareringen. Fra vårt ståsted er det helt avgjørende at idretten holder seg til de kjøreregelen som offentlig helsemyndigheter bestemmer. Vår viktigste oppgave er å begrense smitten av coronaviruset.


Kjøll ber de som eventuelt har planlagt å legge til rette for fellestreninger eller aktiviteter må gjøre dette på en måte som sikret at retningslinjene blir fulgt. Det betyr igjen altså at det er maks fem stykker og det er anbefalt to meter avstand. Hun oppfordrer også om at voksne er der når barn og ungdom trener og at det ikke brukes kollektivtransport til og fra trening.

- Vi har ett felles regelsett for alle idretten. I tillegg vil vi utfordre alle våre 55 særforbund om å utvinne coronavett-regler innenfor sin idrett, sier Kjøll på pressekonferansen.

- Hva er lov og ikke lov? Kan du for eksempel sende melding og be folk møte opp til trening?

- Fra mitt ståsted vil jeg si at så lenge vi forholder oss til smittevernreglene så kan man sende sms og organisere. Vi må bruke sunn fornuft, sier Kjøll.

- Det betyr at idrettslag nå kan organisere treninger?

- Ja, så lenge de holder regelverket i bånn. Jeg er veldig opptatt av at det må være voksne der. Klubber og lag kan begynne med aktiviteter igjen.

- Hva er det egentlig dere har tydeliggjort?

- Det har vært litt uklarhet om det har vært lov å drive organisert virksomhet. Det vi har sagt er at det er forbudt med organisert virksomhet der det er nærkontakt, skyter Guldvog inn.

- Kan et tenkt fotballag med 25 spillere dele inn fotballbanen i fem deler og trene i fem grupper?

- Jeg tror det lar seg gjøre. Så vil jeg understreke at vi må følge med på det som skjer her. Fra vår side må vi gjøre noen avveininger. Vi vil ikke ødelegge for idretten, sier Guldvog.

Les hele saken

Oslo kommune snur - låser opp målene

Annonse
Forbløffet: - Forstår ikke
Foto: NTB

Forbløffet: - Forstår ikke

Etter ydmykelsen borte mot Brentford har Cristiano Ronaldo fått massiv kritikk i engelsk presse. Nå tar Manchester United-sjef Erik ten Hag portugiseren i forsvar.

- Jeg forstår ikke hvorfor det rettes et så sterkt fokus mot ham etter lørdagens kamp. Det handlet ikke om Cristiano, men om hele laget. Jeg sier som jeg alltid har gjort: Cristiano er en del av våre planer.

Det sa ten Hag da han møtte pressen før mandagens gigantoppgjør mot Liverpool på Old Trafford. Nederlenderen har fått en verst tenkelig start på sin karriere som United-sjef, og laget er tabelljumbo med null poeng etter de to første kampene.

- Man kan snakke om taktikk og filosofi, men i bunn er du nødt til å ha den rette innstillingen. Jeg så ingenting av det mot Brentford. Alt handler om å opptre som et lag, påpekte nederlenderen fredag.

Før mandagens kamp mot Liverpool er det igjen varslet store protester mot Glazer-familien. Erik ten Hag ber imidlertid om at alle i og rundt klubben står sammen.

- Vi ønsker at supporterne skal stå bak laget. Jeg har ikke vært lenge nok i klubben til å forstå hele bakgrunnen (for misnøyen), men vi er uansett nødt til å kjempe sammen.

Ten Hag fortalte også fredag at Anthony Martial har vært tilbake i trening denne uken, men at det likevel er uklart om franskmannen blir en del av troppen mandag.

(NTB)

Overgangsguru: Casemiro klar for Manchester United
Foto: NTB

Overgangsguru: Casemiro klar for Manchester United

Casemiro er klar for Manchester United. Det melder overgangsguruen Fabrizio Romano på Twitter.

Ifølge den italienske journalisten skal det være snakk om en sum på drøyt 70 millioner euro.

Under dagens pressekonferanse gikk Real Madrid-trener Carlo Ancelotti langt på vei i å bekrefte at Casemiro blir United-spiller.

- Jeg snakket med ham i morges. Han ønsker å dra og forsøke en ny utfordring. Klubben forstår det, grunnet det han har gjort for oss, og den personen han er, sa Ancelotti under fredagens pressekonferanse.

Likevel var Ancelotti forsiktig med å konkludere med at Real Madrid og Manchester Untied er enige om en avtale:

- Det er forhandlinger, og ingenting er offisielt. Men han ønsker å dra, og det er klart. Dersom vi blir enige, så har vi planer for hvordan vi skal erstatte ham

Annonse
Ferguson dukket opp i retten
Foto: NTB

Ferguson dukket opp i retten

Sky News skriver at tidligere Manchester United-trener Sir Alex Ferguson har ankommet retten, der Ryan Giggs i disse dager er tiltalt for vold mot ekskjæresten, Kate Greville.

Etter at retten hadde tatt en pause, så ble det klart at den legendariske skotten skal vitne i saken. Han ble bedt om å gi en karakterbeskrivelse av Giggs, og hans erfaringer med waliseren.

Både Sky News og The Athletic følger saken direkte fra rettssalen.

Han ble blant annet spurt om Giggs ar kjent for å ha flere kjærester, hvilket Ferguson kunne bekrefte at han hadde «da han ble eldre». De hadde også vært deltagende på middager etter fotballsesongen.

- Da jeg mistet besinnelsen etter en kamp, så kunne jeg alltid bruke Ryan som eksempel. Det var han som fikk kjeft, fortalte Ferguson i retten.

- Jeg visste at han taklet det. Han hadde et herlig temperament. Han var, uten tvil, det beste eksemplet vi hadde i klubben, sa den legendariske skotten, som selv hevdet å aldri ha sett Giggs bli forbanna.

Ferguson fortalte at han først ble kjent med Giggs da han han var 13 år gammel.

- Vi forsøkte å overbevise ham til å signere for Manchester United. Ryan var en stille gutt. Han satt og hørte på det vi sa, fortalte Ferguson i retten.

Ferguson fortalte at tidlig i Giggs' karriere, så måtte klubben beskytte ham grunnet de mange sammenligningene med legenden George Best.

Sammen vant Ferguson og Giggs hele 13 seriegull med Manchester United. Ferguson var Giggs' trener fra 1990 til 2013 i den engelske megaklubben.

- Jeg forstår sinnet
Foto: Pa/NTB

- Jeg forstår sinnet

Manchester United har slitt i sesongåpningen og har gått på sviende nederlag mot både Brighton og Brentford. På mandag møter de Liverpool på Old Trafford og det er varslet store protester fra fansen som er spesielt misfornøyde med de amerikanske eierne.

Det ble naturlig nok et tema på dagens pressekonferanse med United-manager Erik ten Hag.

- Jeg kan bare si at de ønsker å vinne. Jeg forstår sinnet, men jeg har ikke vært i klubben så lenge og vet ikke alt om fortiden. Vi ønsker fansen bak laget. Vi må kjempe og holde sammen, sier ten Hag på spørsmål om Glazers.

Ten Hag er tydelig på at han ikke var fornøyd med prestasjonen mot Brentford.

- Du kan snakke om fotballfilosofi, men de grunnleggende tingene må være bra. Det starter med riktig holdning, en kampholdning på banen. Jeg så ikke det fra minutt én. Du må ha det hver kamp.

Annonse
Etterforskes fortsatt
Foto: Terje Pedersen / NTB

Etterforskes fortsatt

Etterforskningen av tidligere skiskyttertopp Anders Besseberg, som er siktet for grov korrupsjon, pågår fortsatt. – Tidkrevende, sier Økokrim.

– Saken er fortsatt er under etterforskning. Det er tidkrevende blant annet fordi det er behov for å innhente informasjon fra flere land. Økokrim håper å sluttføre etterforskningen om ikke altfor lang tid, men det er vanskelig å gi noe presist tidsanslag, skriver førstestatsadvokat og påtaleansvarlig Marianne Djupesland i en epost til NTB.

Besseberg, tidligere mangeårig president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), havnet i hardt vær etter at en uavhengig granskingsrapport i februar 2021 anklaget ham for å ha latt seg kjøpe for å beskytte russiske interesser. Det skal ha skjedd gjennom verdifulle gaver i form av klokker, jaktturer og prostituerte.

I juni skrev VG at Økokrim hadde gjennomført flere vitneavhør over video i etterforskningen av Besseberg. Det skjedde i et lukket rettsmøte i Oslo tingrett, hvor 76-åringen selv var til stede.

Besseberg risikerer også straffeforfølgelse fra IBUs uavhengige integritetsenhet (BIU). Konklusjonen fra den etterforskningen har også latt vente på seg. NTB har ikke lyktes å få en kommentar fra BIU fredag.

I tillegg er Besseberg under etterforskning i Østerrike for bedrageri og brudd på dopingloven, ifølge TV 2.

76-åringen har via sin advokat tilbakevist alle anklagene og nekter straffskyld.

(©NTB)