Sportsstudio

Øyvind Godø

Norge vil ha verdenscupfinale i alpint:

Norges Skiforbund har søkt om verdensfinalen i alpint i Hafjell og Kvitfjell i 2025.

Det bestemte styret i Norges Skiforbund onsdag.

Hafjell blir også skiforbundets framtidige kandidat med tanke på verdenscuprenn i tekniske disipliner for kvinner.

Tidligere har Hafjell/Kvitfjell blant annet vært kandidat for verdenscupfinalen i 2023. Verdenscupfinalen i alpint er nesten som et «mini-VM». Hele arrangementet tar en uke å gjennomføre, men selve finaledagene går fra onsdag til og med en søndag.

En verdenscupfinalen består av renn i alle øvelsene for kvinner og menn med de best rankede utøvere i verden. Norge arrangerte verdenscupfinalene i alpint i Hafjell og Kvitfjell sist i 2003.

Skiforbundet vil fremme en søknad overfor Det internasjonale skiforbundet (FIS) med sikte på å få tildelt renn i 2023.

– Det er på tide at vi får tildelt verdenscupfinalen i alpint. Kvitfjell er også en av klassikerne, medlem av Club5, og er en av de mest stabile arrangørene i verdenscupsirkuset, sier daglig leder i arrangementsselskapet, Ole Kristian Kirkerud.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Enorm sjansesløsing:

Se høydepunktene fra Manchester Uniteds tap mot PSG, hvor de misset enorme sjanser til å vinne kampen.

Foto: NTB

Sikret avansement uten Haaland:

Borussia Dortmund måtte klare seg uten Erling Braut Haaland, men tok seg videre i mesterligaen med 1-1 mot Lazio onsdag kveld.

Raphaël Guerreiro gjorde at savnet av Haaland ikke ble snakket for mye om da han sendte Dortmund i føringen etter 44 minutter. Ciro Immobile sørget for utligning på straffespark i 2. omgang.

Før kampen ble det klart at Haaland etter all sannsynlighet ikke vil ikle seg den gule trøya mer på denne siden av årsskiftet. Og premisset for kampen var klart: Ett poeng for Dortmund var nok for å sikre avansement, og en seier ville sikre gruppeseier. En seier for Lazio ville sikret dem avansement.

Lazio beholder med 1-1-resultatet sin 2.-plass i gruppe F, og de lyseblå vil ta seg videre med uavgjort eller seier mot Brugge i den siste runden.

Dortmund møter Zenit Petersburg i sin siste kamp i gruppen. Russerne ligger helt sist med kun ett poeng etter fem kamper.

Dortmund har fire kamper igjen før den tyske serien tar juleferie. De vil alle etter all sannsynlighet gå uten Haaland.

(NTB)

Foto: NTB

Historisk etter fire scoringer:

Olivier Giroud var i fyr og flamme i Sevilla onsdag kveld.

Veteranen fikk en sjelden sjanse fra start, og utnyttet den med å score alle fire målene til Chelsea i 4-0-seieren over Europa League-vinnerne.

Han er også historisk som den eldste spilleren til å score et hat trick i Champions League, med sine 34 år og 63 dager.

Dermed har Chelsea også vunnet sin gruppe.

Foto: NTB

Her skaller han motstanderen:

Halvveis ut i 1. omgang mellom Manchester United og PSG satte Fred og Leandro Paredes pannene mot hverandre i sinne. Fred ga en liten springskalle, og Paredes hev seg teatralsk i bakken.

Dommer gikk ut for å se situasjonen på VAR-skjermen, og endte med å gi Manchester United-spilleren gult kort.

- Han kaster seg, la det ikke være tvil. Det er skjønn hvor tøff den skallinga var, jeg synes det var riktig og gi gult kort her. Jeg synes det er VAR på sitt beste, sa Jan Åge Fjørtoft i Viasats studio.

- Vi har sett situasjoner hvor sånne situasjoner har gitt rødt, påpekte Petter Veland.

I 2. omgang gikk PSG opp i 2-1 ved Marquinhos, like etter ble Fred utvist, etter en sen takling denne gangen.

Foto: NTB

Her redder Sørloth Leipzig-seier:

RB Leipzig vant 4-3 mot Istanbul Basksehir, takket være denne overtidsscoringen av Alexander Sørloth.

Foto: NTB

Sjanseløs mot Barcelona:

Tokmac Nguen startet for Ferencvaros mot Barcelona i Ungarn.

Han var meget god i oppgjøret på Camp Nou, men hjemmekampen ble ikke like gøy for drammenseren.

Barcelona gikk tidlig opp i ledelsen, og leder kontrollert 3-0. Tokmac ble byttet ut 20 minutter før slutt.

Nå venter en finale i siste kamp for Nguen og Ferencvaros mot Dynamo Kiev. Begge lag står med ett poeng. Vinneren går videre til gruppespillet i Europa League. Juventus og Barcelona har allerede sikret avansementet til åttedelsfinale i Champions League.

Foto: NTB

- Ute resten av året:

Erling Braut Haaland (20) går glipp av oppgjøret mellom Borussia Dortmund og Lazio i Champions League i kveld. Han er skadd og det dreier seg om trøbbel med en muskelfiber, melder Dortmund på Twitter.

Fotballnettstedet ESPN skriver at det er snakk om en hamstringskade. Dortmund-trener Lucien Favre har også bekreftet at Haaland ikke spiller mer i 2020 på grunn av skaden. Det betyr de to siste Champions League-kampene, samt fire ligakamper, og én cupkamp.

Heller ikke Emre Can spiller kampen på grunn av muskulære problemer.

- God bedring, gutter, skriver Dortmund.

Dortmund har satt seg i en god posisjon i gruppe F. Laget leder og har ni poeng. Deretter følger Lazio (åtte poeng), Club Brugge (fire poeng) og Zenit St. Petersburg (ett poeng).

To kamper gjenstår, og de to beste lagene fra gruppa går til åttedelsfinalen. Haaland har scoret utrolige 16 mål på 12 Champions League-kamper. Men den statistikken får han ikke pyntet på i kveld.

Manchester United - Paris Saint-Germain 1-2:

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kan sikre avansement i Champions League med seier over Paris Saint-Germain i kveld.

Neymar sendte gjestene i ledelsen etter seks minutter. Marcus Rashford utliknet etter 32 minutter. Marquinhos har nå sendt gjestene opp i 2-1.

1-0 til PSG
Rashford utlikner.

FIS kritiserer Norges verdenscupavbud:

Det internasjonale skiforbundet (FIS) kritiserer Norge, Sverige og Finland for beslutningen om å stå over årets to siste verdenscuphelger i langrenn.

– Norge sender folk til skiskyting, kombinert, alpint, snowboard og fristil. Jeg forstår ikke hva som er forskjellen? Jeg hadde forstått om Norge hadde sagt at de dropper hele sesongen for vintersport fordi smittefaren er for stor. Men at bare ett landslag gjør dette, gir meg en dårlig følelse, sier markedsdirektør Jürg Capol i FIS til SVT.

– Vi trenger solidaritet. Landslagene tar ikke ansvar overfor de andre lagene, sier Capol.

Også Sverige og Finland har droppet verdenscupen i langrenn ut 2020 på grunn av smittesituasjonen i Europa. Davos (Sveits) 12. og 13. desember og Dresden (Tyskland) helgen etter vil dermed gå uten tre av de største nasjonene.

Regelverket til FIS sier at verdenscuprenn bare kan avvikles hvis minst sju av de ti best rangerte langrennsnasjonene deltar.

(NTB)

Foto: NTB

Svensk toppalpinist testet positivt for corona:

Den svenske alpinisten Anna Swenn Larsson fikk onsdag beskjed om at hun er smittet av koronaviruset. Dermed må hun bli hjemme fra en treningsleir i Italia.

Larsson har vært hjemme i Åre etter at hun kom tilbake fra karantenen hun ble ilagt i forbindelse med verdenscuprennene i finske Levi. Hun hadde akkurat pakket for reisen til Italia da beskjeden om en positiv koronatestet kom.

– Det vanskelig å ta inn over seg at jeg er blitt smittet, og jeg kan ikke helt skjønne hvor ettersom jeg har vært mer eller mindre isolert og har holdt avstand til dem jeg har truffet, sier Larsson.

Ifølge en pressemelding fra det svenske skiforbundet. tok hun kort etter hjemkosten fra Levi en PCR-test som var negativ. Hun har etter det vært hjemme i Åre, fått trent og holdt distanse til sine omgivelser.

Til helgen er det de kvinnelige fartsutøverne som skal i aksjon i St. Moritz. Neste helg er det to storslalåmrenn i Courchevel. Neste verdenscup Larsson kan delta i er i Semmering i romjula.

Hele det svenske landslaget var i karantene under oppholdet i Levi etter at en i støtteapparatet testet positivt for koronaviruset.

(NTB)

Annonsørinnhold