Sportsstudio

Studioet fortsetter under annonsen

Hat trick-Sancho med hyllest:

Uten en skadd Erling Braut Haaland avgjorde Borussia Dortmund borteoppgjøret mot Paderborn med seks mål på 37 minutter i 2. omgang. Dortmund vant 6–1.

Haaland fikk en smell i kneet i toppoppgjøret mot Bayern München sist tirsdag og var uaktuell til søndagens oppgjør.

Han så sitt Dortmund slite i den første omgangen, før de fikk ordentlig hull på byllen i den andre omgangen. Det var meget sterkt anført av engelske Jadon Sancho, som scoret hat trick med mål etter 57, 74 og 91 minutter.

1–0 var et faktum etter 54 minutter. Emre Can slo ballen inn i boks fra dødlinjen, der Paderborn-målvakt Leopold Zingerle var dårlig orientert og bokset ballen ut på fem meter. Thorgan Hazard takket og bukket og satte inn kampens første mål.

Feiret med markering
Tre minutter senere lå ballen i nettet bak Zingerle igjen. Julian Brandt fant Jadon Sancho foran mål, som bredsidet ballen i mål fra fire meter.

Han feiret ved å ta av seg drakten og vise fram en t-skjorte der det sto «Justice for George Floyd», afroamerikaneren som døde etter en pågripelse i Minneapolis.

Så fikk Paderborn straffespark. Det ekspederte Uwe Hunemeier i mål. Gleden varte likevel ikke lenge. Minuttet etter satte Sancho inn sitt andre for dagen da engelskmannen fikk ballen på 14 meter før han hamret ballen i mål med venstrefoten.

Tre mål siste seks minuttene
Achraf Hakimi, som er på lån fra Real Madrid, satte inn 4–1 med et hardt skudd langs bakken fra ti meter etter 85 minutter.

Fire minutter senere satte innbytter Marcel Schmelzer inn 5–1 fra kloss hold, mens Sancho satte inn kampens siste på overtid alene med Zingerle.

Det var stortalentets 16. mål i Bundesliga i inneværende sesong.

Flere mål ble det ikke i oppgjøret. Storseieren gjør at Dortmund er sju poeng bak Bayern München, som maltrakterte Düsseldorf 5–0 lørdag. Det er fem kamper igjen i Bundesliga.

Neste lørdag skal Bayern München til Leverkusen, mens Dortmund, forhåpentligvis med Haaland tilbake i startelleveren, skal møte «norske» Hertha Berlin hjemme.

(NTB)

Foto: Lars Baron/Pool via REUTERS

Nær ny avtale:

Manchester United er nære å bli enige med den kinesiske klubben Shanghai Shenhua om en forlengelse av låneavtalen til Odion Ighalo, melder Sky Sports. Den opprinnelige avtalen går ut i dag, 31. mai, men United ønsker å beholde Ighalo i sesongavslutningen.

Ighalos norske agent, Atta Aneke, bekrefter avtalen til VG.

– Jeg kan bekrefte at det nærmer seg en utlånsavtale til 30. januar 2021. Det har hele tiden vært hans drøm å spille for United. Han føler han har noe uoppgjort, sier Ighalos agent, Atta Aneke, til VG

Foto: Martin Rickett/Pa Photos

Molde med overraskende tap:

Regjerende seriemester Molde måtte se seg slått av 1.-divisjonsklubben Sogndal. To mål fra hjørnespark sikret gjestene 2-1-seier i en treningskamp søndag.

Kristoffer Hoven sendte gjestene i ledelsen på corner like før pause. Scoringen kom mye takket være svakt keeperspill av Alex Craninx.

Leke James sørget for balanse i regnskapet med et flott volleyskudd halvveis ut i andre omgang. Nigerianeren banket innlegget til Erling Knudtzon i mål.

Men gjestene var ikke ferdig for dagen. Ti minutter før slutt steg Per-Magnus Steiring til værs på nok et hjørnespark, og han stanget inn den avgjørende 2-1-scoringen for Sogndal. Molde-keeper Oliver Petersen ropte på frispark, men klarte ikke å overbevise dommer Bendik Haarberg.

Ola Brynhildsen fikk tillit fra start i sin første oppvisning i Molde-trøya etter overgangen fra Stabæk. Unggutten hadde et skudd i nettveggen, noe som var vertenes største sjanse før pause.

(NTB)

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Jarstein øyner europacupspill:

Med Rune Almenning Jarstein mellom stengene har Hertha Berlin sanket poeng den siste tiden. Nå håper nordmannen at laget kan kvalifisere seg til europaligaen.

Bruno Labbadia er kommet inn som trener, og Hertha har vært i forrykende form den siste tiden. Laget står med ti av tolv mulige poeng etter at tysk fotball ble restartet 16. mai.

Etter lørdagens 2-0-seier over Augsburg har hovedstadslaget kun fire poeng opp til Wolfsburg på 6.-plassen, som gir europaligakvalifisering kommende sesong.

– Det ser bedre ut enn for to uker siden. Vi konsentrerer oss om én kamp av gangen. Vi er veldig fornøyde med den nye treneren og tankene hans. Kun fire poeng – det er mulig, sa Jarstein etter kampen, ifølge Augsburger Allgemeine.

Den norske sisteskansen står med tre «rene bur» på de fire siste kampene. Men i kampen før Augsburg-oppgjøret sto 35-åringen for en tabbe som ga RB Leipzig 2-1-ledelse i en kamp som endte 2-2, noe han ble kritisert for i pressen.

– Jeg har ikke lest eller hørt noe. Jeg var fornøyd med prestasjonen min i Leipzig, og jeg er fornøyd med prestasjonen min i dag. Jeg er veldig lykkelig, sa Jarstein etter lørdagens seier.

Forrige gang Hertha spilte europacup, var i 2017/18-sesongen. Da endte klubben sist i sin gruppe i europaligaen.

(NTB)

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Atalanta-treneren fryktet for livet:

Atalanta-trener Gian Piero Gasperini (62) ble smittet av koronaviruset like før returkampen mot Valencia i mesterligaen i mars. Han fryktet at han skulle dø.

Det forteller en åpenhjertig Gasperini i et intervju med Gazzetta dello Sport , gjengitt av nyhetsbyrået AP.

Fra før har det første oppgjøret i åttedelsfinalen mellom Atalanta og Valencia, spilt i Bergamo 19. februar, fått sin del av skylden for den hissige smittespredningen i byen. Gasperini ble trolig smittet på et tidspunkt etter den kampen, og han begynte å føle seg syk 9. mars, dagen før returoppgjøret i Spania.

Da Gasperini og resten av Atalanta-laget returnerte fra Valencia, var Bergamo blitt episenteret for koronaepidemien.

– Da jeg kom tilbake følte jeg meg helt ødelagt. Jeg hadde ikke feber, men det føltes som jeg hadde feber på 40 grader, sier Gasperini og fortsetter:

– Hver annet minutt hørte jeg en ambulanse passere utenfor. Det føltes som en krig. Om natten tenkte jeg «om jeg må på sykehuset, hva skjer da?».

Gasperini holdt seg hjemme og lot være å dra til sykehuset, og han ble raskt. Først for ti dager siden, da hele Atalanta-laget var testet, fikk han bekreftet at han hadde vært koronasyk.

Atalanta vant åttedelsfinalen i mesterligaen 8–4 sammenlagt etter to hendelsesrike kamper. Det er ikke klart hvem italienerne møter i kvartfinalen eller når turneringen kan gjenopptas.

– Jeg tenkte på døden. Bergamos smerte vil presse oss videre i Champions League, sier Gasperini om hva han tenkte da han måtte lede laget i Valencia mens han var syk.

(NTB)

Foto: AP Photo/Antonio Calanni, File

TV 2 viser samtlige Premier League-kamper:

Det er gode sjanser for å få med seg det man ønsker av innspurten i Premier League. TV 2 viser samtlige 92 kamper på enten fjernsyn eller strømmetjenesten Sumo.

Premier League gjør comeback 17. juni med de fra før utsatte kampene Manchester City – Arsenal og Aston Villa – Sheffield United. Førstnevnte kamp skal sendes «åpent» på TV 2s hovedkanal, og deretter går det slag i slag fram mot den planlagte sesongavslutningen 26. juli.

Normalt får TV 2 og andre Premier League-distributører ikke vise flere enn én kamp på et gitt tidspunkt, og de må også følge programmet på engelsk TV de aller fleste dager. Slik blir det ikke helt i den koronautsatte sesonginnspurten, ettersom det nå er åpnet helt opp også i England.

– Vi er svært fornøyde med at vi har fått lov til å vise alle de 92 kampene som gjenstår av sesongen, til våre seere. Hvert spark blir vist, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Det blir et svært tett kampprogram for å få Premier League-sesongen i mål til 26. juli. Den foreløpige planen tilsier at det blir spilt minst én kamp hver dag i drøyt fem uker.'

Enn så lenge er det kun storkampen mellom Manchester City og Arsenal som er satt opp på en «gratiskanal». Programmet for øvrige dager er ikke klart, men slik ser Premier League for seg spilletidspunktene for de resterende rundene:

Helg:
Fredag 21.00.

Lørdag 13.30, 16.00, 18.30 og 21.00.

Søndag 13.00, 15.00, 17.30 og 20.00.

Mandag 21.00.

Midtuke:
Tirsdag, onsdag og torsdag 19.00 og 21.00.

Det legges opp til seks helgerunder og tre midtukerunder.

(NTB)

Stortap for Berisha og Rösler:

Med 5-0-seier over Valon Berisha og Fortuna Düsseldorf tok Bayern München et nytt steg mot sitt 30. ligagull i tysk fotball.

Seieren gjør at München-klubben har ti poeng ned til Erling Braut Haaland og Dortmund når fem runder gjenstår. Gultrøyene, som riktignok har én kamp mindre spilt, møter tabelljumbo Paderborn søndag kveld.

Tapet gjør at Fortuna Düsseldorf, som ledes av Uwe Rösler, risikerer å falle under streken når Werder Bremen møter Eintracht Frankfurt i en hengekamp onsdag.

Valon Berisha fra Egersund ble byttet inn for Düsseldorf etter 55 minutter på stillingen 5-0. Egersunderen klarte ikke å notere seg for scoring eller sette i gang en heidundrende snuoperasjon. Dermed endte det med stortap for Berisha og lagkameratene.

Gjestenes Mathias Jørgensen sendte Bayern München i ledelse etter kvarteret spilt. Dansken var uheldig og satte ballen i eget nett da han skulle forsøke å klarere Benjamin Pavards avslutning.

Pavard fikk en scoring i sitt navn kvarteret senere. Franskmannen stanget hjørnesparket til Joshua Kimmich i mål.

Storscorer Robert Lewandowski ordnet både 3-0 og 4-0 og har med det scoret 29 mål i inneværende Bundesliga-sesong. Alphonso Davies utnyttet svakt forsvarsspill og satte inn Bayerns femte for kvelden like etterpå.

(©NTB)

Foto: Christof Stache/Pool via AP

Finaleplassen røk for Carlsen:

Magnus Carlsen måtte se seg slått av Hikaru Nakamura i det avgjørende armageddon-partiet i semifinalen av Rapid Challenge lørdag.

Etter svake prestasjoner på fredag var Carlsen nødt til å vinne den tredje semifinalen mot Nakumara. Slik gikk det ikke.

Selv om Carlsen lå tynt an etter to partiet, sikret han til slutt armageddon som ville avgjøre hvem som kom seg til finalen. Med hvite brikker måtte Carlsen vinne, og han lå an til det, men tiden ble for knapp, noe som resulterte i et avgjørende tabbetrekk.

Nakamura er med det klar for finalen hvor han møter Daniil Dubov. Russeren sikret finaleplass med seier over kinesiske Ding Liren. Første finalekamp går mandag.

Lå dårlig an
Det første partiet endte med remis etter trekkgjentakelse. Deretter måtte Carlsen gi tapt med svarte brikker. Etter en jevn åpning sikret Nakamura seiren da nordmannen vartet opp med et svakt tårntrekk etterfulgt av et svakt springertrekk.

Før det tredje partiet hadde Carlsen kniven på strupen, men 29-åringen slo kraftig tilbake med seier og sikret med det et fjerde parti. Det endte med remis, og dermed var det duket for et avgjørende armageddon-parti.

Selv om Carlsen hadde et godt overtak, gikk Nakamura seirende ut av duellen. Nordmannen fikk etter hvert tidstrøbbel og gjorde et tabbetrekk med tårnet som resulterte i at Nakamura kunne juble for finaleplass.

Store summer
Rapid Challenge inngår i Magnus Carlsen Chess Tour, som har total premiesum på vel ti millioner kroner. Det er den andre turneringen i Carlsens Chess Tour.

29-åringen fra Lommedalen vant den første turneringen, Magnus Carlsen Invitational, og fikk med seg førstepremien på 735.000 kroner.

(NTB)

Pappfigurer utgjør publikum på «Impossible Games» på Bislett:

Når friidrettsarrangementet «Impossible Games» arrangeres på Bislett stadion 11. juni, blir det med 200 pappfigurer på tribunen.

Inspirasjonen er hentet fra den tyske fotballklubben Borussia Mönchengladbach som fylte tribunen med 13.000 pappfigurer i oppgjøret mot Leverkusen 23. mai.

– Vi er det første store arrangementet, ved siden av tysk fotball, etter koronaen, så vår ambisjon er å sette standarden for hvordan en koronastadion kan se ut. Da er det mange elementer som må med, sier Bislett-general Steinar Hoen til Aftenposten.

Lørdag ettermiddag hadde det kommet inn 20 bestillinger. Figurene skal etterligne ekte personer.

På arrangementet skal blant annet Ingebrigtsen-brødrene, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Karsten Warholm, Amalie Iuel og langrennsløper Therese Johaug delta.

(NTB)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Storbritannia tillater idrett fra 1. juni:

Britiske myndigheter har gitt tommel opp for nasjonal idrett bak lukkede dører fra mandag 1. juni.

Det vil nå være opp til hver enkelt idrettsgren når de ønsker å starte igjen. Det forutsetter at de følger smittervernreglene.

– Ventetiden er over. Direktesendt, britisk idrett vil snart være tilbake i trygge og kontrollerte omgivelser, sier kulturminister Oliver Dowden ifølge BBC.

Torsdag ble det bekreftet at Premier Leauge etter planen starter opp igjen 17. juni. Klubbene har trent med fullkontakt siden 25. mai.

(NTB)

Annonsørinnhold