Sportsstudio

Sindre Lie

Molde med overraskende tap:

Regjerende seriemester Molde måtte se seg slått av 1.-divisjonsklubben Sogndal. To mål fra hjørnespark sikret gjestene 2-1-seier i en treningskamp søndag.

Kristoffer Hoven sendte gjestene i ledelsen på corner like før pause. Scoringen kom mye takket være svakt keeperspill av Alex Craninx.

Leke James sørget for balanse i regnskapet med et flott volleyskudd halvveis ut i andre omgang. Nigerianeren banket innlegget til Erling Knudtzon i mål.

Men gjestene var ikke ferdig for dagen. Ti minutter før slutt steg Per-Magnus Steiring til værs på nok et hjørnespark, og han stanget inn den avgjørende 2-1-scoringen for Sogndal. Molde-keeper Oliver Petersen ropte på frispark, men klarte ikke å overbevise dommer Bendik Haarberg.

Ola Brynhildsen fikk tillit fra start i sin første oppvisning i Molde-trøya etter overgangen fra Stabæk. Unggutten hadde et skudd i nettveggen, noe som var vertenes største sjanse før pause.

(NTB)

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Oliver Solberg klar for Rally di Roma:

Petter Solbergs sønn gjør sin asfaltdebut i den italienske hovedstaden senere i juli. På veien har han fått stor hjelp av rallylegende Sébastien Loeb.

Solberg har aldri før kjørt et asfaltløp. Han gleder seg til erfaringen, men tror det blir uvant.

– Å kjøre på asfalt er veldig annerledes fra å kjøre på grus eller snø, sier Solberg i en pressemelding fredag.

18-åringen skal kjøre en PA Racing Volkswagen Polo R5 under løpet i Roma. Det unge rallyhåpet fortalte videre at han gjorde noen tørre etapper i Monte Carlo tidligere i år.

– Men det kan ikke sammenlignes. I Roma kommer vil bilens oppsett bli stivere og helt annerledes.

Solberg imponerte da han vant Rally Sweden Lockdown i begynnelsen av juni. Nå røper han at han har fått stor hjelp av sju ganger verdensmester Sébastien Loeb på veien mot sin asfaltdebut.

– Tiden med Sébastien (Loeb) lærte meg så mye. Jeg var heldig som fikk tilbringe tid med han, og det å sitte i bilen og se på han gjorde ting mye mer klart for meg. Han lærte meg mye om tyngdeoverføring, bremsing og alle disse tingene som er avgjørende for å få gjennom svingene uten å skli, sa Solberg.

Rally di Roma starter med kvalifisering fredag 24. juli, og avsluttes søndag 26. juli.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Følg Champions League-trekningen:

Kvartfinalene og semifinalene i Champions League er nå trukket i Nyon i Sveits. Disse vil spilles som knockoutkamper (uten retur) i Lisboa i Portugal. Også finalen spilles i Lisboa på grunn av coronasituasjonen.

Slik endte trekningen av kvartfinalene:

1. Real Madrid / Manchester City - Lyon / Juventus
2. Leipzig - Atletico Madrid
3. Napoli / Barcelona - Chelsea / Bayern München
4. Atalanta - Paris Saint-Germain

Slik endte trekningen av semifinalene:

1. Vinner av kvartfinale 1 - Vinner av kvartfinale 3
2. Vinner av kvartfinale 2 - Vinner av kvartfinale 4

Her er nøkkeldatoene for de resterende kampene av turneringen:

7.-8. august: Åttedelsfinaler spilles ferdig.
12.-15. august: Kvartfinaler (Lisboa).
18.-19. august: Semifinaler (Lisboa).
23. august: Finale (Lisboa).

Her er kampene som gjenstår av åttedelsfinalene:

* Chelsea - Bayern München (Bayern leder 3-0 fra første kamp).
* Napoli - Barcelona (Uavgjort 1-1 fra første kamp).
* Real Madrid - Manchester City (City leder 2-1 fra første kamp).
* Lyon - Juventus (Lyon leder 1-0 fra første kamp).

MØTER LYON: Cristiano Ronaldo og Juventus. Foto: NTB scanpix

NFF skal vurdere Bjerketvedt:


Fredag samles styret i Norges Fotballforbund (NFF) for å vurdere generalsekretær Pål Bjerketvedts habilitet i forhandlingene med Erik Loe.

Det skriver VG.

I juni blåste fotballtidsskriftet Josimar Bjerketvedt som kilde i forbindelse med en klagesak til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Ifølge Josimar skal Bjerketvedt ha fortalt at Erik Loes håndtering av en sponsorsak var årsaken til at Loe ikke lenger er kommersiell direktør i fotballforbundet. Loe er i dag seniorrådgiver i NFFs kommersielle avdeling.

Forrige uke ble det klart at Loe ville få oppreisning. Etter press fra blant annet flere politikere bekreftet NFF tirsdag at summen på oppreisningen er på 150.000 kroner.

Generalsekretær Bjerketvedt bekreftet til TV 2 forrige uke at han var med i forhandlingene om oppreisningen. Det har ført til spørsmål om habilitet i saken.

– Styret har behov for å ta stilling til spørsmålet om habilitet. Det tar nødvendigvis litt tid å samle styret – i løpet av dagen skal vi ha et svar klart, sier kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Anderssen i NFF til VG.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

– Blir annerledes :

NHL-sesongen starter opp igjen 1. august. Mats Zuccarello gleder seg til å ikle seg Minnesota Wild-drakten og kjempe om Stanley Cup-trofeet.

– Det er fint å være tilbake igjen. Det blir spennende å se hvordan det blir når vi starter opp igjen for fullt, sier Zuccarello til NTB fra Minnesota, der laget gjør de siste forberedelsene før det hele braker løs 1. august i Toronto og Edmonton.

26. juli ankommer lagene de to storbyene Toronto og Edmonton, før det utvidede sluttspillet starter like etter.

«Zucca» skal forsøke å hjelpe Minnesota-laget til sluttspillet. Aller helst håper laget å avansere minst en runde, noe de ikke har gjort siden 2014/15-sesongen. Etter kun 37 seirer på 82 kamper i grunnserien ble det ikke engang sluttspill på Wild forrige sesong.

For at alt skal gå som planlagt i restarten, vil NHL teste spillerne ofte. Spillerne skal testes 48 timer før de starter opp med treningsleir med sine respektive lag. Deretter skal de så testes annenhver dag etter det.

Zucca: Følger instruksjonene
Det vil også bli foretatt sjekk av spillernes kroppstemperatur og mulige symptomer minst to timer før spillerne ankommer ishallen der lagene skal spille.

Det er ikke noe problem for Zuccarello.

– Jeg følger bare de instruksjonene jeg har blitt fortalt at jeg skal forholde meg til, sier han.

Han slår fast at årets sluttspill blir av den uvanlige sorten.

– Vi må bare omstille oss til at dette blir et annerledes sluttspill. Jeg har sett en del fotball og merker stor forskjell på trykket når publikum ikke er til stede.

37 målpoeng
Ishockeyproffen signerte for Minnesota-laget i juli 2019. Han sto med 15 mål og 22 målgivende pasninger før sesongen ble satt på vent i starten av mars.

– Hockeymessig var det tøft å komme i gang med Wild. Jeg fikk en annen rolle i et nytt lag. Det tok lenger tid enn jeg hadde tenkt, sa Zuccarello til NTB i april.

Hvis alt går etter planen vil vinneren av Stanley Cup-trofeet kåres den første uka i oktober. ESPN skriver at sesongen skal være ferdig senest 2. oktober, og at 2020/21-sesongen starter 1. desember. Det er rundt to måneder senere enn normalt.

(NTB)

Jennifer Lopez vil kjøpe baseballag:

Sang- og skuespillerstjernen Jennifer Lopez og samboeren Alex Rodriguez vil kjøpe baseballaget New York Mets.

Paret har lagt inn et bud på 1,7 milliarder dollar, i overkant av 16 milliarder kroner, gjennom en eiergrupper der også Vinny Viola, eieren av ishockeylaget Florida Panthers i NHL, er med.

De går nå inn i andre budrunde. Den går blant annet mot Josh Harris og David Blitzer, som sammen eier basketballaget Philadelphia 76ers i NBA og ishockeylaget New Jersey Devils i NHL.

Lopez' samboer, Alex Rodriguez, har selv 22 sesonger bak seg i den amerikanske baseballigaen (MLB). Han ble kåret til ligaens mest verdifulle spiller tre ganger.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Leeds nærmer seg opprykk:

Leeds tok torsdag tilbake ledelsen i den engelske mesterskapsserien med 5-0 mot Stoke.

West Bromwich fikk dermed tabelledelsen kun på lån i én dag etter at de onsdag slo Derby 2-0. Med Leeds-seier torsdag var Marcelo Bielsas mannskap tilbake på toppen av tabellen, men begge lagene har stø kurs mot opprykk til Premier League.

Mateusz Klich ga Leeds ledelsen fra straffemerket like før pausesignalet, mens Hélder Costa doblet ledelsen to minutter etter hvilen. Leeds var langt fra ferdigscoret for kvelden og økte etterhvert til 4-0 ved Liam Cooper og Pablo Hernández. Da var det spilt 72 minutter på Elland Road. Patrick Bamford fastsatte resultatet til 5-0 på overtid.

Leeds topper tabellen med 80 poeng, ett poeng foran WBA.

Bak følger Brentford (75), Fulham (73), Nottingham Forest (68) og Cardiff (63).

(©NTB)

Pogba hinter om gladnyhet:

Det har i over et år stormet rundt Manchester Uniteds Paul Pogbas framtid i klubben. Mange har sett for seg at han enten drar til Real Madrid for å spille under Zinedine Zidane eller at han drar til sin gamleklubb Juventus.

Ole Gunnar Solskjær har stadig forsøkt å tone ned spekulasjonene rundt sin stjernespiller, men spekulasjonene har fortsatt med jevne mellomrom.

Nå har imidlertid både Solskjær og Pogba kommentert hans situasjon i klubben.

Først og fremst skryter Pogba av laget.

- Du kan se at laget forbedrer seg mye. Vi spiller mer som et lag enn vi gjorde tidligere. Vi nyter det mer, vi forsvarer oss sammen, vi angriper sammen og laget er sterkere nå, sier Pogba ifølge London Evening Standard.

Franskmannen sier at han trives om dagen.

- Jeg er åpenbart veldig, veldig fornøyd og så glad for å være tilbake og være helt frisk. Jeg nyter virkelig å være tilbake i laget, sier han.

Solskjær ble på sin side spurt om ståa i Pogbas situasjon.

- Jeg kan ikke kommentere på forhandlinger mellom spiller og klubb, men selvfølgelig vil vi beholde de beste spillerne våre. Forhåpentligvis kan vi få til noe, for Paul har sett bedre og bedre ut, sa Solskjær på pressekonferansen i forkant av Aston Villa-kampen.

Tiger Woods gjør comeback:

Den mange mener er den største innen golf noensinne gjør comeback. Tiger Woods (44) skal delta i sin første PGA-turnering siden februar - altså nesten et halvt år siden sist. Det er i The Memorial Tournament at han gjør sitt comeback.

Turneringen finner sted fra 16. juli til 19. juli.

- Jeg har savnet å gå ut og konkurrere sammen med gutta. Jeg kan nesten ikke vente, sier Woods ifølge BBC.

Amerikaneren sikter på å forsvare Masters-tittelen som han tok i 2019.

Foto: NTB Scanpix

Ute av turnering:

Russiske Andrej Rublev ble for sterk for Casper Ruud. Med tre tap går ikke nordmannen videre til semifinale i Thiems 7.

Ruud spilte en god kamp mot russeren torsdag, men måtte gå av banen med sitt tredje tap på rad. Rublev vant 6-2, 3-6, 10-4.

De to har møttes én gang før. Det var i Hamburg i 2019. Da stakk også Rublev av med seieren.

I det første settet vant Rublev, ranket som nummer 14 i verden, greit over nordmannen 6-2.

I andre sett våknet Ruud og slo tilbake med det ene lekre slaget etter det andre. Rublev er ingen lett motstander og kjempet seg tilbake mot slutten av settet, men måtte se seg slått av den norske 21-åringen 6-3.

Da var det duket for supertiebreak. Der ble russeren for sterk og vant hele 10-4.

Thiem favoritt
Ruud tapte tirsdag 5-7, 6-7 (4-7) for turneringsarrangør Dominic Thiem, før han måtte se seg slått igjen 4-6, 4-6 mot Jan-Lennard Struff onsdag.

Fredag spilles semifinalene og lørdag er det kamp om 3.-plass og finale.

Matteo Berrettini (Italia), Dennis Novak (Østerrike), Karen Khatsjanov (Russland) og Roberto Bautista Agut (Spania) spiller i den andre gruppen.

Thiem har vunnet sine to første kamper i turneringen før møtet med Struff torsdag. Den 26 år gamle østerrikeren er ranket som nummer tre i verden og er favoritt til å vinne sin egne oppvisningsturnering.

(NTB)

Oppbluss av corona - stenger tribunene:

Bare én måned etter at bulgarske fans igjen kunne se spillerne sine i aksjon, forbyr helsemyndighetene tilskuere på stadion.

5. juni tillot Bulgaria tilskuere på fotballkamper igjen, så lenge de holdt avstand og bare én tredel av stadion var i bruk.

Men fansen klarte ikke å holde avstand under den bulgarske cupfinalen mellom CSKA Sofia og Lokomotiv Plovdiv 1. juli. Det var over 12.000 tilskuere på finalen.

Plovdiv vant finalen etter straffer og sa torsdag at fem av spillerne hadde fått påvist koronasmitte.

Samme dag hadde Bulgaria 240 nye tilfeller av smitte i befolkningen, som øker det totale smittetallet til 6342. Av dem har 259 omkommet.

Nå stenges fotballtribunene i landet som følge av oppblusset av viruset.

– Antall nye smittede har ikke stoppet å øke de siste ti dagene og har nådd over 200 de siste 24 timene, sa helseminister Kiril Ananiev på en pressekonferanse torsdag.

Nattklubber, diskotek og barer i landet ble gjenåpnet 15. juni, men vil også nå bli stengt.

De nye smitteverntiltakene setter en grense på 30 deltakere i bryllup, dåp og skoleavslutninger.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold