Sportsstudio

Sindre Lie

Hat trick-Sancho med hyllest:

Uten en skadd Erling Braut Haaland avgjorde Borussia Dortmund borteoppgjøret mot Paderborn med seks mål på 37 minutter i 2. omgang. Dortmund vant 6–1.

Haaland fikk en smell i kneet i toppoppgjøret mot Bayern München sist tirsdag og var uaktuell til søndagens oppgjør.

Han så sitt Dortmund slite i den første omgangen, før de fikk ordentlig hull på byllen i den andre omgangen. Det var meget sterkt anført av engelske Jadon Sancho, som scoret hat trick med mål etter 57, 74 og 91 minutter.

1–0 var et faktum etter 54 minutter. Emre Can slo ballen inn i boks fra dødlinjen, der Paderborn-målvakt Leopold Zingerle var dårlig orientert og bokset ballen ut på fem meter. Thorgan Hazard takket og bukket og satte inn kampens første mål.

Feiret med markering
Tre minutter senere lå ballen i nettet bak Zingerle igjen. Julian Brandt fant Jadon Sancho foran mål, som bredsidet ballen i mål fra fire meter.

Han feiret ved å ta av seg drakten og vise fram en t-skjorte der det sto «Justice for George Floyd», afroamerikaneren som døde etter en pågripelse i Minneapolis.

Så fikk Paderborn straffespark. Det ekspederte Uwe Hunemeier i mål. Gleden varte likevel ikke lenge. Minuttet etter satte Sancho inn sitt andre for dagen da engelskmannen fikk ballen på 14 meter før han hamret ballen i mål med venstrefoten.

Tre mål siste seks minuttene
Achraf Hakimi, som er på lån fra Real Madrid, satte inn 4–1 med et hardt skudd langs bakken fra ti meter etter 85 minutter.

Fire minutter senere satte innbytter Marcel Schmelzer inn 5–1 fra kloss hold, mens Sancho satte inn kampens siste på overtid alene med Zingerle.

Det var stortalentets 16. mål i Bundesliga i inneværende sesong.

Flere mål ble det ikke i oppgjøret. Storseieren gjør at Dortmund er sju poeng bak Bayern München, som maltrakterte Düsseldorf 5–0 lørdag. Det er fem kamper igjen i Bundesliga.

Neste lørdag skal Bayern München til Leverkusen, mens Dortmund, forhåpentligvis med Haaland tilbake i startelleveren, skal møte «norske» Hertha Berlin hjemme.

(NTB)

Foto: Lars Baron/Pool via REUTERS
Studioet fortsetter under annonsen

Manchester City sesongåpner:

Wolverhampton spiller mot Manchester City på Molineux Stadium. Kampen startet klokka 21.15.

Wolverhampton: Rui Patricio, Boly, Coady, Saiss, Traore, Neves, Joao Moutinho, Marcal, Daniel Podence, Jimenez, Pedro Neto.

Man City: Ederson, Walker, Stones, Ake, Mendy, Fernandinho, Rodri, Foden, De Bruyne, Sterling, Gabriel Jesus.

Fortsetter seiersrekka:

Lillestrøm slo Kongsvinger 2-0 på Åråsen stadion i 1. divisjon i fotball.

Verken Lillestrøm eller Kongsvinger maktet å få nettkjenning i første omgang.

Innbytter Magnus Knudsen sendte Lillestrøm i føringen sju minutter før slutt, og innbytter Björn Bergmann Sigurdarson gjorde 2-0 minuttet før full tid.

Kongsvinger har tapt tre strake kamper. Edvard Skagestad og Per-Magnus Steiring pådro seg gult kort.

Lillestrøm er på fjerdeplass, mens Kongsvinger forblir nummer 15. I neste runde skal Lillestrøm møte Strømmen, og Kongsvinger møter HamKam.

Kveldens resultater:

Grorud – Ranheim 0-2, KFUM Oslo – Strømmen 1-2, Åsane – Øygarden 3-1, Lillestrøm – Kongsvinger 2-0, Sogndal – Stjørdals-Blink 3-2, Ull/Kisa – Raufoss 1-4.

Seinere kampstart: Sandnes Ulf – Tromsø (20.00).

(NTB)

JUBEL: Björn Bergmann Sigurdarson mottar gratulasjoner fra sine medspillere etter 2-0 scoringen. Foto: NTB

Etterforsker mulig doping:

En foreløpig etterforskning er åpnet mot et lag i Tour de France. Ifølge den franske sportsavisa L'Equipe dreier det seg om Arkea-Samsic, med stjernerytter Nairo Quintana fra Colombia i spissen.

Lagets manager, Emmanuel Hubert, bekrefter overfor avisa at det var en ransaking på lagets hotell onsdag i forrige uke.

Nyhetsbyrået AFP melder at det skal ha blitt funnet "helseprodukter, inkludert medisinske legemidler, og spesielt en metode som kvalifiserer til doping".

TV 2 skriver at ransakingen skal ha funnet sted på rommene til stjernerytter Nairo Quintana og hjelperytterne Dayer Quintana og Winner Anacona.

- Det var ansatte fra Sentralkontoret for kampen mot trusler mot miljø og folkehelse som foretok ransakingen, heter det. På bakgrunn av funnene har påtalemyndigheten satt i gang etterforskning.

Quintana endte som nummer 17 sammenlagt.

I SØKELYSET: Nairo Quintana.

Berge fra start:

Aston Villa møter Sheffield United i Premier League klokka 19.00. Slik starter lagene:

Aston Villa: Martinez, Cash, Konsa, Mings, Luiz, McGinn, Grealish, Watkins, Hourihane, Trezeguet, Targett

Sheffield United Ramsdale, Baldock, Stevens, Fleck, O'Connell, Basham, Lundstram, Berge, Egan, Burke, McGoldrick

Isolert på hotell i Kristiansand:


De to koronasmittede spillerne til den ungarske håndballstorheten FTC Hungaria ble værende igjen i Norge da lagvenninnene reiste hjem med charterfly lørdag.

Mandag skriver Fedrelandsvennen at de to aktuelle spillerne sitter isolert i en egen etasje på et hotell i Kristiansand. Avisen har fått opplysningene bekreftet av daglig leder i Vipers, Terje Marcussen.

FTC Hungaria skulle møtt Vipers til kamp i mesterligaen lørdag, men oppgjøret måtte avlyses som følge av at to spillere hos det ungarske laget avga positiv virustest etter ankomst til Norge.

Mandag la Kristiansand kommune ut en oppdatering om spillerne på sine nettsider.

«To smittede i løpet av helgen er i isolasjon. Begge har smitte med seg fra utlandet. Den ene har symptomer på luftveisinfeksjon, den andre er symptomfri. Kommunen har kontroll på smittesporingen», står det der.

På spørsmål fra lokalavisen om hvor lenge spillerne må oppholde seg i Norge, svarer kommuneoverlege Priscilla Hilton:

«Dersom de er symptomfrie er det ti dagers isolasjon, ved symptomer er lengden på isolasjon en klinisk vurdering».

Det er ikke klart når den utsatte mesterligakampen mellom Vipers og FTC Hungaria vil bli spilt.

(NTB)

- Medisinsk sjekk avlyst:


Søndag kveld skrev Leipziger Volkszeitung, som er regionsavisa i tyske Leipzig, at Alexander Sørloth (24) var ventet å gjennomgå den medisinske sjekken hos RB Leipzig mandag.

«Den lange reisen er nesten over», skal sportssjef Markus Krösche ha sagt til lokalavisa søndag kveld.

Nå melder samme avis at den medisinske testen er avlyst. Det er foreløpig uvisst hva som er grunnen til dette eller om den vil finne sted på et seinere tidspunkt.

Sportbuzzer skriver at Sørloth og RB Leipzig skal ha blitt enige om de personlige betingelsene, men det er klubbene som har drøyet med å komme til enighet.

Sørloth eies av Crystal Palace, men Trabzonspor hadde opsjon på kjøp av spissen etter endt låneavtale som egentlig løp ut neste år. Dermed får begge klubbene betalt om en overgangen går i boks.

Direktøren i RB Leipzig, Oliver Mintzlaff, håper overgangen snart vil gå i orden.

– Jeg håper at sportsdirektør Markus Krösche snart kan rapportere om overgangen, sier Mintzlaff til lokalavisa.

Sørloths agent Mike Kjølø har ikke besvart Dagbladets henvendelse mandag.

Foto: NTB Scanpix

«Giret gjeng» vil ta sjumilssteg mot EM-sluttspill:

Maren Mjelde og landslagsvenninnene skal endelig spille kamp igjen og går rett på alvoret. Med seier over Wales tirsdag er EM-billetten i praksis sikret.

– Vi gleder oss veldig, for det er lenge siden sist, og det er ekstra stas at vi skal spille her på Ullevaal. Vi er en giret gjeng, sier lagkapteinen.

Hun leder landslaget ut på en tom nasjonalarena tirsdag kveld, og ambisjonen er å sørge for at luken til gruppetoeren vokser til sju poeng med tre kamper igjen å spille.

Hadde ikke forrige ukes kamp mot Hviterussland blitt utsatt til oktober på grunn av karantenereglene, kunne Norge definitivt kvittert ut EM-billett tirsdag. Nå må de vente minst en måned, men det er ikke hastverk. Sluttspillet er først sommeren 2022.

Wales er nest høyest rangert i Norges gruppe (34.-plass på Fifa-rankingen mot Norges 12.-plass), men waliserne har i kvalifiseringen spilt uavgort to ganger mot et nordirsk lag Norge slo 6-0 både borte og hjemme.

Etter tirsdagens kamp har Norge igjen kamper mot Hviterussland (h), Wales (b) og Færøyene (h).

(NTB)

Thorstvedts klubb hardt ut mot egne supportere:

Mange fans ga blaffen i påbudet om munnbind da Kristian Thorstvedt og Mats Møller Dæhlis Genk slo Mechelen i belgisk fotball søndag. Nå reagerer klubbledelsen.

Mandag rettet Genk-toppene en skarp og advarende pekefinger mot egne supportere i form av et åpent brev publisert i sosiale medier og på egne nettsider.

Der stemples bildene av supportere som bryter retningslinjene ved å stå tett sammen uten munnbind som «et stort skritt tilbake mot et tomt stadion».

«Det er ikke bare vi som har sett dette. Hele Belgia har sett det. Våre støttespillere, media, politikere og også de 400 frivillige som var på plass. Vi fordømmer denne oppførselen på det sterkeste», skriver klubben.

Kristian Thorstvedt spilte hele søndagens kamp på Genks midtbane, mens Mats Møller Dæhli fikk de siste fem minuttene som innbytter.

Genk-ledelsen skriver videre i mandagens brev at den er ekstremt skuffet over søndagens scener. Samtidig takkes de av supporterne som forholdt seg lojalt til smittevernreglene.

De som brøt reglene får følgende krystallklare advarsel:

«Neste mandag spiller vi mot KV Oostende. Det er siste sjanse for klubben vår. Eller rettere sagt: Det er din siste sjanse. Respekter reglene».

(NTB)

Raste mot sine egne:


VAR grep inn da Chelsea-spiller Andreas Christensen først fikk det gule kortet for en felling av Sadio Mané som bakerste mann mot Liverpool søndag kveld.

Dommer Paul Tierney fikk se situasjonen i reprise på TV-skjermen, og ga etter hvert Christensen det røde kortet i stedet. Det fikk noen på Liverpool-benken til å juble og klappe.

Journalist Julien Laurens skriver på Twitter at manager Jürgen Klopp tilsynelatende henvendte seg til spillere og støtteapparat på tribunen og ropte:

- Er dere gale? Vi gjør aldri det der, ok?

Det var tydelig at tyskeren mente det var usportslig å glede seg over andres ulykke. Etter kampen utdypet Klopp hendelsen slik:

- Det var ikke en av mine innbyttere, men en i støtteapparatet, og jeg sa til ham hva jeg mente om det og han tok det greit.

- Men det er noe jeg ikke ønsker å se.

Foto: NTB Scanpix

Haaland med på stjernelag etter Bundesliga-åpningen:

Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland startet sesongen med to mål og plass på ukens lag hos fotballmagasinet Kicker.

Nordmannen fikk sterke 1,5 på spillerbørsen til det anerkjente fotballmagasinet. Deres spillerbørs går for å være den mest prestisjetunge i Tyskland.

Forrige sesong ble Bayern Münchens Robert Lewandowski årets spiller med en snittkarakter på 2,42 poeng etter 31 kamper.

Tre mann oppnådde den beste karakteren man kan få (1) denne helgen. Serge Gnabry og Leroy Sanè (begge Bayern München) og Andrej Kramaric (Hoffenheim) imponerte mest av alle i åpningsrunden.

Haaland fikk med seg to lagkamerater på ukens lag: Keeper Roman Bürki (2) og Giovanni Reyna (1,5).

Nordmannen scoret en gang på straffe og bidro i tillegg med ett spillemål i 3-0-seieren over Borussia Mönchengladbach.

Dortmund møter Augsburg borte i neste seriekamp. Den spilles lørdag.

(NTB)

Annonsørinnhold