Sportsstudio

Mathias Hagen

Liverpool med protest:

De siste dagene har en hel verden reagert med sinne etter at den afroamerikanske mannen George Floyd ble pågrepet og så drept av politimenn i Minnesota i USA.

Drapet har ført til store demonstrasjoner - ikke bare i USA, men også i Europa.

Også fotballen har reagert, og blant annet Jadon Sancho kom med melding da han feiret en scoring mot Paderborn i går.

Nå har også Liverpool kommet med en klar melding. Det ser ut som nærmest samtlige Liverpool-spillere har publisert samme bilde, der alle står på ett kne i midtsirkelen på Anfield.

Spillerne skriver i Twitter-meldingen «Unity is strength», med hashtag #BlackLivesMatter.

Studioet fortsetter under annonsen

Bayern München knuste rivalen 8-0!:


Bayern München sørget for at bundesligasesongen ble innledet med et gedigent smell fredag. Schalke ble regelrett ydmyket med 8-0.

Den tyske storklubbens offensive stjernegalleri fyrte på samtlige sylindere på eget gress og gjorde i lange perioder gjestene til statister.

Serge Gnabry ledet an for de regjerende seriemesterne med tre scoringer. Thomas Müller, Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Jamal Musiala og Leroy Sané fant veien til nettmaskene én gang hver.

Sané, som ble hentet til Bayern fra Manchester City i sommer, sto i tillegg bak to målgivende pasninger i sin første seriekamp for den tyske fotballgiganten.

17 år gamle Jamal Musiala fikk sjansen som innbytter de siste 18 minuttene og brukte bare ni minutter på å sette inn 8-0-målet.

Storklubben måtte for øvrig klare seg uten mesterligahelten Kingsley Coman mot Schalke. Han har den siste tiden vært i karantene etter at han har hatt nærkontakt med en koronasmittet.

Thomas Müller passerte 200 scoringer for Bayern fredag. Kun to andre spillere har nådd den milepælen etter at Bayern rykket opp på øverste nivå i 1965, ifølge Opta.

Robert Lewandowski står på sin side med 163 seriemål for storklubben etter fredagens fulltreffer.(NTB)

Foto: NTB scanpix
Bayern München knuste rivalen 8-0!

Bayern München knuste rivalen 8-0!

dagbladet

Skarpnord kjemper i toppen i Frankrike:

Marianne Skarpnord klatret kraftig på resultatlistene på fredagens andrerunde og kjemper helt i teten i golfturneringen Open de France.

Skarpnord gikk runde nummer to på to slag under par. Det gir delt fjerdeplass foran lørdagens avslutning.

Svenske Julia Engström leder turneringen. Hun er åtte slag under par og har fire slags forsprang på nærmest konkurrent.

Skarpnord noterte fem birdier på fredagens runde. Det ble kun én bogey, men en sur dobbeltbogey på hull nummer 13 bremset det som kunne blitt en enda mer solid klatring.

Sarpsborg-jenta lå på delt 17.-plass etter åpningsrunden torsdag. Den plassen delte hun med Tonje Daffinrud. Fredag klarte imidlertid ikke Daffinrud å følge opp.

Hun gikk andrerunden på tre slag over par og klarte ikke cuten i turneringen. Det gjorde heller ikke Norges tredje deltaker, Karoline Lund.

Turneringen i Frankrike inngår i europatouren. (NTB)

Sliterunde for bursdagsbarnet Hovland i US Open:

På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birder og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten.

(NTB)

Jakob Ingebrigtsen har bestemt seg: Løper 1500 meter i NM :


Jakob Ingebrigtsen løper 1500 meter under helgens friidretts-NM i Bergen. Kanskje blir han også å se på 800 meter.

Det opplyser pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til NTB fredag.

Jakob Ingebrigtsen var i utgangspunktet påmeldt fem NM-distanser. Han sto på listene over aktuelle deltakere både på 800 meter, 1500 meter, 5000 meter, 10.000 meter og 3000 meter hinder.

Nå er det klart at han løper 1500 meter, mens det fortsatt ikke er tatt noen avgjørelse rundt 800-meteren.

Finalen på 1500 meter går lørdag kveld klokken 18.45. Tre kvarter deretter er det forsøk på 800 meter. Finalen på sistnevnte distanse går søndag. (NTB)

Foto: NTB scanpix

Ødegaard trente uten problemer – kan bli kampklar:

Martin Ødegaard skal ha deltatt for fullt på Real Madrids trening fredag. Søndag er det kamp mot gamleklubben Real Sociedad.

Les mer her:

La Liga - - Godt nytt for Zidane

La Liga - - Godt nytt for Zidane

dagbladet

Stortalentet herjet og vant NM-gull:

Henriette Jæger banket norgeseliten på 400 meter i friidretts-NM på Fana stadion i Bergen og viste nok en gang hvilket enestående friidrettstalent hun er. Vinnertiden til Jæger var 52,90.

Les mer her:

Foto: NTB scanpix
- Beina svikter helt

- Beina svikter helt

dagbladet

Eivind Henriksen tildelt friidrettens gullmedalje:

Sleggekasteren Eivind Henriksen (30) ble tildelt friidrettsforbundets gullmedalje for lang og tro tjeneste på åpningsdagen av NM i Bergen fredag.

Henriksen hadde allerede supplert medaljesamlingen med et nytt gull i slegge og en bronse i diskos på formiddagsøkta fredag.

Så måtte han igjen i søkelyset da friidrettspresident Ketil Tømmernes overrakte ham friidrettens gullmedalje.

– Det er veldig stort, den henger høyt den medaljen her, så det smaker godt. Selvfølgelig er det sleggemedaljen som henger høyest, det er den jeg kom for å ta, men det er ekstra godt å få en sånn utmerkelse som viser at folk setter pris på det jeg gjør på og utenfor banen, sier Henriksen til NTB.

Tjalve-utøveren vil imidlertid helst tenke framover og ikke oppsummere egen karriere ennå.

– Jeg tenker langt fram i tid, og vil ha en lang rekke med NM-gull. Jeg tenker bare fremover, sier Henriksen.

OL i Tokyo neste år er neste mål, mens OL i 2024 foreløpig ser ut til å kunne bli en fin avslutning på karrieren.

– I år ble det spesielt. Nå håper jeg de finner en vaksine, det håper vel alle, sier friidrettsprofilen.
(NTB)

Filip Ingebrigtsen dropper NM:


Filip Ingebrigtsen kommer ikke til start under friidretts-NM i Bergen i helgen.

Det bekrefter friidrettsstjernen selv på Instagram fredag.

«Ingen NM for min del i år. Lykke til alle som ska delta», skriver rogalendingen.

Filip Ingebrigtsen var påmeldt 800 meter, 1500 meter og 5000 meter under NM på Fana stadion i Bergen.

Tidligere denne måneden trakk han seg fra 1500-meteren under Diamond League-stevnet i Brussel. Da var det en leggskade som stoppet mellomdistanseprofilen.

Storebror Henrik Ingebrigtsen blir heller ikke å se i Bergen. Han er ikke påmeldt mesterskapet.

Jakob Ingebrigtsen var på sin side i utgangspunktet påmeldt fem NM-distanser. Hva han eventuelt løper på Fana stadion er ikke bekreftet.

Torsdag slettet Jakob storebror Henriks norske rekord på 3000 meter med nesten ti sekunder da han løp på 7.27,05 under Diamond League-stevnet i Roma.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix
Henrik sjokkerte langrennseliten, men Filip var enda bedre i fotball: - Norsk fotball er en vits

Henrik sjokkerte langrennseliten, men Filip var enda bedre i fotball: - Norsk fotball er en vits

dagbladet

Dansk seier i Tour de France - norsk bom:


Danske Søren Kragh Andersen (26) kom alene til mål på den 19. etappen av Tour de France fredag og solovant dermed for andre gang i årets ritt.

Også på den 14. etappen la Sunweb-syklisten feltet bak seg på de siste kilometerne og kom til mål i ensom majestet.

Fredag gjentok historien seg på den 166,5 kilometer lange etappen fra Bourg-en-Bresse til Champagnole.

Kragh Andersen gikk i brudd som del av en større gruppe med rundt tre mil igjen. Ikke lenge etter stakk han fra bruddkameratene og fortsatte alene i front.

Bak klarte ikke forfølgerne å organisere seg godt nok til å innhente den tempoesterke dansken. Dermed kunne Kragh Andersen juble for sin andre etappeseier på en liten uke.

Seieren var Kragh Andersens sjuende som proff og Danmarks 21. i Tour de France gjennom historien.

Edvald Boasson Hagen forsøkte en stund å kjøre seg opp til gruppen bak Kragh Andersen, men kom seg aldri opp. Dermed fikk ikke de norske rytterne med utfallet av den 19. etappen å gjøre.

Fredagens etappe medførte ingen endringer i kampen om sammenlagtseieren. Primoz Roglic har fortsatt 57 sekunder tilgode på landsmannen Tadej Pogacar i kampen om den.

Lørdag skal Roglic, Pogacar og resten av sammenlagtkanonene kjempe det siste slaget om seieren i årets ritt. Da venter en 36,2 kilometer lang bakketempo med målgang på toppen av stigningen opp til La Planche des Belles Filles.

Tour de France avsluttes søndag med den tradisjonsrike etappen med målgang på Champs-Elysées.

(NTB)

Foto: NTB scanpix

Vipers-kamp avlyst etter viruskaos:

Lørdagens mesterligakamp i håndball mellom Vipers og FTC Hungaria er avlyst. To av den ungarske klubbens spillere testet positivt på covid-19 i Kristiansand.

Den skriver Vipers i en pressemelding fredag.

– Lørdagens kamp mellom Vipers Kristiansand og FTC Rail Cargo i DELO EHF Champions League er avlyst da to av spillerne til FTC har testet positivt for Covid-19 i en test som er gjennomført i Kristiansand torsdag ettermiddag, heter det i meldingen.

Klubben opplyser videre at assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton i Kristiansand har satt de to aktuelle spillerne i isolasjon og resten av spillergruppen til FTC i karantene.

(NTB)

Foto: NTB scanpix

Annonsørinnhold