Sportsstudio

Mathias Hagen

Liverpool med protest:

De siste dagene har en hel verden reagert med sinne etter at den afroamerikanske mannen George Floyd ble pågrepet og så drept av politimenn i Minnesota i USA.

Drapet har ført til store demonstrasjoner - ikke bare i USA, men også i Europa.

Også fotballen har reagert, og blant annet Jadon Sancho kom med melding da han feiret en scoring mot Paderborn i går.

Nå har også Liverpool kommet med en klar melding. Det ser ut som nærmest samtlige Liverpool-spillere har publisert samme bilde, der alle står på ett kne i midtsirkelen på Anfield.

Spillerne skriver i Twitter-meldingen «Unity is strength», med hashtag #BlackLivesMatter.

Studioet fortsetter under annonsen

Leeds nærmer seg opprykk:

Leeds tok torsdag tilbake ledelsen i den engelske mesterskapsserien med 5-0 mot Stoke.

West Bromwich fikk dermed tabelledelsen kun på lån i én dag etter at de onsdag slo Derby 2-0. Med Leeds-seier torsdag var Marcelo Bielsas mannskap tilbake på toppen av tabellen, men begge lagene har stø kurs mot opprykk til Premier League.

Mateusz Klich ga Leeds ledelsen fra straffemerket like før pausesignalet, mens Hélder Costa doblet ledelsen to minutter etter hvilen. Leeds var langt fra ferdigscoret for kvelden og økte etterhvert til 4-0 ved Liam Cooper og Pablo Hernández. Da var det spilt 72 minutter på Elland Road. Patrick Bamford fastsatte resultatet til 5-0 på overtid.

Leeds topper tabellen med 80 poeng, ett poeng foran WBA.

Bak følger Brentford (75), Fulham (73), Nottingham Forest (68) og Cardiff (63).

(©NTB)

Pogba hinter om gladnyhet:

Det har i over et år stormet rundt Manchester Uniteds Paul Pogbas framtid i klubben. Mange har sett for seg at han enten drar til Real Madrid for å spille under Zinedine Zidane eller at han drar til sin gamleklubb Juventus.

Ole Gunnar Solskjær har stadig forsøkt å tone ned spekulasjonene rundt sin stjernespiller, men spekulasjonene har fortsatt med jevne mellomrom.

Nå har imidlertid både Solskjær og Pogba kommentert hans situasjon i klubben.

Først og fremst skryter Pogba av laget.

- Du kan se at laget forbedrer seg mye. Vi spiller mer som et lag enn vi gjorde tidligere. Vi nyter det mer, vi forsvarer oss sammen, vi angriper sammen og laget er sterkere nå, sier Pogba ifølge London Evening Standard.

Franskmannen sier at han trives om dagen.

- Jeg er åpenbart veldig, veldig fornøyd og så glad for å være tilbake og være helt frisk. Jeg nyter virkelig å være tilbake i laget, sier han.

Solskjær ble på sin side spurt om ståa i Pogbas situasjon.

- Jeg kan ikke kommentere på forhandlinger mellom spiller og klubb, men selvfølgelig vil vi beholde de beste spillerne våre. Forhåpentligvis kan vi få til noe, for Paul har sett bedre og bedre ut, sa Solskjær på pressekonferansen i forkant av Aston Villa-kampen.

Tiger Woods gjør comeback:

Den mange mener er den største innen golf noensinne gjør comeback. Tiger Woods (44) skal delta i sin første PGA-turnering siden februar - altså nesten et halvt år siden sist. Det er i The Memorial Tournament at han gjør sitt comeback.

Turneringen finner sted fra 16. juli til 19. juli.

- Jeg har savnet å gå ut og konkurrere sammen med gutta. Jeg kan nesten ikke vente, sier Woods ifølge BBC.

Amerikaneren sikter på å forsvare Masters-tittelen som han tok i 2019.

Foto: NTB Scanpix

Ute av turnering:

Russiske Andrej Rublev ble for sterk for Casper Ruud. Med tre tap går ikke nordmannen videre til semifinale i Thiems 7.

Ruud spilte en god kamp mot russeren torsdag, men måtte gå av banen med sitt tredje tap på rad. Rublev vant 6-2, 3-6, 10-4.

De to har møttes én gang før. Det var i Hamburg i 2019. Da stakk også Rublev av med seieren.

I det første settet vant Rublev, ranket som nummer 14 i verden, greit over nordmannen 6-2.

I andre sett våknet Ruud og slo tilbake med det ene lekre slaget etter det andre. Rublev er ingen lett motstander og kjempet seg tilbake mot slutten av settet, men måtte se seg slått av den norske 21-åringen 6-3.

Da var det duket for supertiebreak. Der ble russeren for sterk og vant hele 10-4.

Thiem favoritt
Ruud tapte tirsdag 5-7, 6-7 (4-7) for turneringsarrangør Dominic Thiem, før han måtte se seg slått igjen 4-6, 4-6 mot Jan-Lennard Struff onsdag.

Fredag spilles semifinalene og lørdag er det kamp om 3.-plass og finale.

Matteo Berrettini (Italia), Dennis Novak (Østerrike), Karen Khatsjanov (Russland) og Roberto Bautista Agut (Spania) spiller i den andre gruppen.

Thiem har vunnet sine to første kamper i turneringen før møtet med Struff torsdag. Den 26 år gamle østerrikeren er ranket som nummer tre i verden og er favoritt til å vinne sin egne oppvisningsturnering.

(NTB)

Oppbluss av corona - stenger tribunene:

Bare én måned etter at bulgarske fans igjen kunne se spillerne sine i aksjon, forbyr helsemyndighetene tilskuere på stadion.

5. juni tillot Bulgaria tilskuere på fotballkamper igjen, så lenge de holdt avstand og bare én tredel av stadion var i bruk.

Men fansen klarte ikke å holde avstand under den bulgarske cupfinalen mellom CSKA Sofia og Lokomotiv Plovdiv 1. juli. Det var over 12.000 tilskuere på finalen.

Plovdiv vant finalen etter straffer og sa torsdag at fem av spillerne hadde fått påvist koronasmitte.

Samme dag hadde Bulgaria 240 nye tilfeller av smitte i befolkningen, som øker det totale smittetallet til 6342. Av dem har 259 omkommet.

Nå stenges fotballtribunene i landet som følge av oppblusset av viruset.

– Antall nye smittede har ikke stoppet å øke de siste ti dagene og har nådd over 200 de siste 24 timene, sa helseminister Kiril Ananiev på en pressekonferanse torsdag.

Nattklubber, diskotek og barer i landet ble gjenåpnet 15. juni, men vil også nå bli stengt.

De nye smitteverntiltakene setter en grense på 30 deltakere i bryllup, dåp og skoleavslutninger.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Klar for Everton:

Ingrid Moe Wold (30) har signert for Everton. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Den tidligere Lillestøm-spilleren har skrevet under på en toårsavtale med den engelske klubben som ble nummer seks i FA Women's Super League.

Moe Wold kommer gratis til Everton etter at det ble klart at hun var ferdig i Madrid CFF tidligere denne uken.

- Jeg har hatt lyst til å prøve England lenge. Det er en fysisk liga som holder høyt nivå. Det kommer til å bli veldig spennende, forteller Moe Wold til Dagbladet.

Moe Wold forteller at hun har visst om overgangen en stund.

- Jeg har visst om overgangen i en måned nå, så jeg veldig glad for at det endelig er offisielt, forteller den allsidige forsvarsspilleren.

Nok en Molde-forsvarer skadet:

Molde-midtstopper Stian Gregersen pådro seg en kneskade i kampen mot Start 24. juni og kommer til å være ute på ubestemt tid.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

- Prognosen på Stian er usikker, og han kommer til å være ute på ubestemt tid, sier hovedtrener Erling Moe.

25-åringen har spilt tre kamper hittil i eliteseriesesongen og notert seg for det avgjørende målet på overtid i 3-2-seieren over Start 24. juni.

Moldes nummer seks var lånt ut IF Elsborg i fjor før han returnerte tilbake til klubben i år.

Fjorårets seriemestere har åpnet sesongen sterkt og ligger rett bak Bodø/Glimt på en 2.-plass i serien. Molde har 16 poeng på de seks første eliteserierundene. Lørdag møter de Haugesund på bortebane.

Med Gregersen ute kan nysigneringen Sheriff Sinyan få muligheten fra start i Haugesund. Den tidligere Lillestrøm-forsvareren fikk sin Molde-debut på overtid i forrige eliteseriekamp mot Mjøndalen, som Molde vant 2-1.

(NTB)

Trøims Vålerenga-avgjørelse utsatt:

Avgjørelsen om Tor Olav Trøim forblir som Vålerenga-investor også neste sesong lar vente på seg.

Normalt sett må Trøim si opp avtalen han har med Vålerenga Fotball Elite gjennom hans selskap Vålerenga Fotball AS før 30. juni for at avtalen ikke skal gjelde etter 31. desember.

- Har ikke så mye å melde vedrørende dette spørsmålet, annet enn at denne avgjørelsen er utsatt til over ferien, skriver daglig leder Erik Espeseth i Vålerenga Fotball AS i en e-post til Nettavisen.

Vålerenga Fotball AS er heleid av Magni Sports AS. Gjennom Magni Sports AS har Trøim garantert osloklubben 13,9 millioner kroner gjennom driftstilskudd eller lån i 2020.

Foto: NTB Scanpix

Pellegrini ny trener i Real Betis:

Den tidligere Manchester City-treneren Manuel Pellegrini tar over treneransvaret for Real Betis fra neste sesong. Chilener har signert for laget ut juni 2023.

Pellegrini vil ta over trenerjobben fra Alexis Trujillo, som har fungert som hovedtrener i laget etter at Rubi mistet jobben i juni.

Pellegrini var trener for Manchester City mellom juni 2013 og februar 2016. Før det var han trener for de spanske lagene Villarreal, Real Madrid og Malaga. Han seneste trenerjobb var for West Ham United fra mai 2018 til desember 2019.

Hans fremste trenerprestasjon kom i hans første sesong med de lyseblå fra Manchester da laget ble seriemestere.

Med tre gjenstående kamper ligger Real Betis som nummer 13 i La Liga, med trygg avstand ned til nedrykksplassene.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Gir seg i Ineos:

Chris Froome gir seg i Team Ineos etter årets sesong. Tour de France-vinneren skal sykle for Israel Start-Up Nation, skriver Cycling News.

Det er Ineos selv som bekrefter nyheten på Twitter:

- Etter ti fantastiske år kommer vi ikke til å fornye kontrakten, skriver laget. Froome har vunnet Tour de France fire ganger i løpet av karrieren, alle med Ineos (tidligere Team Sky).

- Vi har fått til så mye sammen, og jeg vil alltid ta vare på minnene. Jeg ser fram til de nye utfordringene, men før det er målet mitt å vinne Tour de France med Ineos i år, sier Froome i pressemeldingen.

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold