Sportsstudio

Marthe Ihle

OL-håpet (11) i alvorlig ulykke:

11-årige Sky Brown er ansett som verdens største skateboard-talent, og herjer allerede i internasjonale konkurranser. Den britiske jenta var nærmest selvskreven til sommerlekene i Tokyo, som er utsatt til 2021.

Nå har hun vært utsatt for en ulykke, skriver BBC. Ungjenta skal ha falt på ei treningsrampe i California torsdag, og har brudd i kraniet, og brakk venstre håndledd. Hun skal ha vært utenfor bevissthet i luftambulansen til sykehuset.

- Sky landet med hodet først. Da hun kom til sykehuset, fryktet vi for livet hennes, opplyser pappa Stewart Brown til BBC.

Han bedyrer imidlertid at hun nå er svært mye kvikkere, og er positiv med tanke på rehabilitering.

- Hun er heldig som er i live, konstaterer faren.

Ungjenta har postet en video på Instagram, der hun takker følgerne for all støtte. Der ser man tydelig en forslått 11-åring, med blant annet et blått øye.

- Ikke bekymre dere, jeg har det bra! Jeg gleder meg til å komme tilbake enda sterkere og tøffere. Hjertet mitt ønsker det veldig sterkt akkurat nå, sier Brown.

Foto: PA
Studioet fortsetter under annonsen

Nytt råsterkt løp:

Hedda Hynna løp 1.26,90 på 600 meter under et sponsoroppdrag i Trondheim mandag. Det var solid norsk rekordforbedring på distansen.

Hynna satte i høst norsk rekord på 800 meter 1.58,10, og hun tok NM-gullet på distansen i Bergen forrige helg. Så har det vært en uke med lite aktivitet for henne.

Mandag var hun i Trondheim for å dele ut startnummer til unge i et stevne på Øra. Treneren mente at hun burde vise seg fram med et løp over den uvanlige distansen 600 meter.

- Det har vært ferie etter NM. Hun har bare spist kake og is og slappet av. Så slang jeg det ut på fredag, sier trener og samboer Erik Sakshaug til NRK.

Tiden på 600 meter er den tredje beste i verden i år.

- Det er tøft å løpe alene i 12 grader. Og jeg er ikke helt fornøyd med dette løpet heller. Det viser jo bare at jeg er på et helt nytt nivå, konstaterte Hedda Hynne.

(NTB)

Foto: NTB

Satte kjæresten på plass:

Alpindronninga Lindsey Vonn har lagt skiene på hylla, og privat smiler lykken for amerikaneren. Hun er forlovet med NFL-profil P.K. Subban, og gjestet nylig hans podcast.

Der måtte hun se seg nødt til å sette forloveden på plass. Subban kalte henne nemlig i podcasten "Ugly Duck" for en Wag. Det ville hun ikke ha noe av.

Wag er en forkortelse for wives and girlfriends, og ble et uttrykk for de engelske fotballfruene på starten av 2000-tallet.

- Jeg er ingen Wag. Jeg hater det ordet. Jeg hater alt som forbindes med det ordet. Folk tror det er en kvinne som er hjemme, tar seg av barna og bare følger sin suksessrike kjæreste, sier Vonn.

Hun fortsetter:

- Jeg er ikke det. Jeg har min egen karriere og jobb, akkurat som mange andre av kjærestene. Men vi settes i en gruppe, og det er respektløst mot kvinnene og mot meg, sier Vonn.

Vonn har ett OL- og to VM-gull, og hele 82 verdenscupseire.

Foto: NTB
Lindsey Vonn og PK Subban møttes på den røde løperen - Slik møttes Vonn og kjæresten: - Hva er problemet ditt?

Lindsey Vonn og PK Subban møttes på den røde løperen - Slik møttes Vonn og kjæresten: - Hva er problemet ditt?

dagbladet

Laget i trøbbel:

NTT trekker seg som hovedsponsor for Bjarne Riis' sykkellag NTT Procycling. Edvald Boasson Hagen sykler for laget.'

Det betyr at laget er på jakt etter en ny hovedsponsor, som spytter inn viktige økonomiske midler i laget.

- Det er selvsagt veldig skuffende, men vi er fast bestemt på å kjempe for lagets framtid og vi ser på enhver mulighet, heter det i en pressemelding.

Danske Bjarne Riis er sportssjef for laget.

Foto: NTB
De største skandalene i Tour de France

De største skandalene i Tour de France

dagbladet

Seieren glapp i sluttminuttene:

HamKam er oppe på kvalifiseringsplassen for første gang denne sesongen. Kjetil Rekdals menn spilte 2-2 hjemme mot Stjørdals-Blink etter å ha tatt ledelsen to ganger ved Steinar Strømsnes. Først skjedde det 19 minutter ut i 1. omgang. Ole Kristian Rødahl utlignet for Stjørdals-Blink 14 minutter senere før Strømsnes headet inn 2-1 i det 77. minutt . HamKam innehar kvalifiseringsplassen på bedre målforskjell enn Øygarden.

Kongsvinger er ett poeng bak de to lagene igjen.

I likhet med Kongsvinger ble det tap for Øygarden. Grorud slo nemlig tilbake med seier etter seks kamper på rad uten trepoenger.

Hjemme mot Øygarden ble det 4-3 for Oslo-laget. Preben Mankowitz sørget for 1-0-ledelse til pause. I 2. omgang scoret Oscar Aga to ganger og Martin Høyland én gang før Mons Iver Mjeldes menn våknet skikkelig til liv på stillingen 4-0. Aune Selland Heggebø og Peter Sørensen Nergaard reduserte hver sin gang med fem minutters mellomrom midtveis i omgangen. Den siste reduseringen kom ved Selland Heggebøs andre på overtid.

(NTB)

Foto: NTB

Ingen rykker ned:

Ingen klubber rykker ned fra årets 2. divisjon i fotball for menn eller 1. divisjon for kvinner, har Norges Fotballforbund bestemt.

Beslutningen ble bekreftet på NFF sine hjemmesider mandag kveld. Den kommer som en konsekvens av at sesongen for breddefotballen nylig ble avlyst på grunn av virussituasjonen.

Dermed kan samtlige klubber i bunnen av de to 2. divisjonsavdelingene for menn puste lettet ut. Det samme gjelder i 1. divisjon for kvinner. Faren for degradering ved sesongslutt er over.

I 1. divisjon kvinner blir nedrykk erstattet med en resultatbonus slik at det blir noe å spille for.

I 2. divisjon vil gjenstående nedrykkspill strykes, og de som ikke kjemper om opprykk blir ståede med 13 kamper denne sesongen.

Dersom nedrykk hadde vært gjennomført på vanlig måte, ville antall lag i divisjonene ha blitt redusert foran neste sesong, all den tid ingen ville ha kommet opp fra nivået under.

Sesongen for lagene utenfor toppfotballen, det vil si 3. divisjon og nedover for menn og 2. divisjon og nedover for kvinner, er avlyst.

- Vi vurderer det slik at det ikke bør gjennomføres tiltak som rokker vesentlig ved gjennomføring av 2021-sesongen. En løsning med nedrykk fra disse ligaene uten opprykk fra nivået under, ville gjort at 2021 ikke kunne gått som normalt. Nå får man startet opp igjen med likt antall lag på de ulike nivåene som i 2020. Dette rokker heller ikke ved oppstart av ny seriestruktur på kvinnesiden, sier fotballpresident Terje Svendsen.

(NTB)

Overlegen tross skulderproblemer:

Han sliter kanskje med en skulder, men Casper Ruud hadde små problemer med å senke japanske Yuichi Sugita fra Japan i Roland Garros' første runde.

Ruud slo japaneren 6-1, 6-3 og 6-1 i sett.

Mandag hadde Ruud klatret til en 25. plass på verdensrankingen.

- Det er ikke mer enn dagligdags hvile som skal til. Om jeg skulle ha litt vondt, så tror jeg adrenalinet skulle «kicke inn» og at det blir glemt fort, sa Ruud til Eurosport før kampen.

Det har vært et tett kampprogram for 21-årige Ruud. Nordmannen spilte nylig fantastisk i Roma, da han tok seg til semifinalen i ATP Masters 1000-turneringen. Der tapte han mot verdensener Novak Djokovic.

Foto: NTB
Casper Ruud - Det beste er det vi ennå ikke har sett

Casper Ruud - Det beste er det vi ennå ikke har sett

dagbladet

Klar for ny klubb:

Tidligere Brann-spiller Gilbert Koomson er klar for tyrkiske Kasimpasa, melder Bergens Tidende.

Koomson har skapt overskrifter den siste tida, da han har ønsket seg bort fra Brann. Blant annet dukket han ikke opp på trening, og klubben visste ikke noe om hvor han var.

Det fikk de imidlertid raskt rettet opp i - men Koomson kom med et krav om å dra

- Jeg elsker Brann, jeg har vært lojal, men nå vil jeg dra, uttalte Koomson til BT.

Foto: NTB

Jerv tilbake i trening:

1. divisjonsklubben Jerv skulle ha møtt Lillestrøm i seriekamp mandag. I stedet måtte de nøye seg med trening etter karanteneperioden.

Klubben ble det første laget som ble satt i karantene etter coronasmitte, melde Fædrelandsvennen.

Hele laget ble satt i karantene etter å ha vært i nærkontakt med spilleren som testet positivt for coronaviruset 18. september.

Bortekampen mot HamKam er satt opp igjen 7. oktober, mens hjemmekampen mot Ull/Kisa skal spilles 14. oktober.

Spillerne har vært igjennom et testregime og mandag var de tilbake i trening. Søndagens kamp mot Strømmen skal derfor spilles som planlagt.

- Vi har testet alle spillerne, og alle testene er negative. Den smittede spilleren har ikke hatt symptomer og var ute av isolasjon lørdag. Han testes på nytt tirsdag. Er den testen negativ kan han trene med resten av laget igjen, sier daglig leder i klubben Trond Christoffersen.

(NTB)

Annonsørinnhold