Sportsstudio

Thomas Haarstad

Slipper straff etter Floyd-hyllest:

Spillerne som i helgen feiret scoringer i Bundesliga med solidaritetserklæringer til avdøde George Floyd vil ikke bli straffet, melder Tysklands fotballforbund.

Disiplinærutvalget i DFB har ifølge en uttalelse på forbundets nettsted besluttet at det ikke blir opprettet disiplinærsak mot Achraf Hakimi, Jadon Sancho (begge Borussia Dortmund), Weston McKennie (Schalke) eller Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach), som alle markerte sympati med avdøde Floyd og motstand mot rasisme. Det samme gjelder Köln-spiller Anthony Modeste, som gjennomførte sin markering mandag kveld.

Utvalget gjør det også klart at det ikke vil bli reagert mot spillere som gjør lignende markeringer i serierundene framover.

– Naturligvis forholder vi oss til Fifas og DFBs regelverk, men i dette konkrete tilfellet dreier det seg om antirasistiske markeringer fra spillere som dermed står opp for verdier DFB støtter fullt ut. Derfor vil det ikke bli reagert, sier Anton Nachreiner, som er leder av disiplinærutvalget.

Avgjørelsen får full støtte fra Tysklands fotballpresident Fritz Keller.

– Dette gjorde meg glad, sier han.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix
Hedret George Floyd

Hedret George Floyd

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Hamilton knuste konkurrentene:

Regjerende verdensmester Lewis Hamilton vant kvalifiseringen og sikret seg beste startspor i søndagens Steiermarks Grand Prix i Formel 1.

Mercedes-føreren vant kvaliken med hele 1,2 sekunders margin til Max Verstappen i Red Bull. McLaren-Renaults Carlos Sainz ble nummer tre, ytterligere to tideler bak.

Hamiltons finske lagkamerat Valtteri Bottas, som vant åpningsrunden sist helg, ble nummer fire.

Kvalifiseringen ble utsatt etter at det kom kraftige regnbyger i Spielberg. Det kom så mye regn at brannmannskapene måtte fjerne vann på et av depottakene for å hindre at det skulle rase sammen.

Steiermarks Grand Prix blir den andre VM-runden som kjøres denne sesongen. Løpet går på banen i østerrikske Spielberg, der også forrige ukes Østerrikes Grand Prix ble arrangert.

Ingen tilskuere får følge løpet.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Gikk på ny smell :

Liverpool jager Premier League-rekorden for flest poeng i en sesong i år, men i dag gikk de på en smell hjemme mot Burnley.

Robertson sendte Liveprool opp i ledelsen, men Rodriguez fastsatte sluttresultatet til 1-1 i den andre omgangen.

Manchester City har poengrekorden med fikk 100 poeng (satt i 2018), og nå må Liverpool vinne de tre siste kampene for å ta rekorden.

Homofil Premier League-spiller: - Et mareritt :

En anonym Premier League-spiller deler sine opplevelser som homofil fotballspiller.

– Noe inni meg gjør det umulig å være åpen med lagkameratene, skriver han.

Brevet er sendt til Justin Fashanu-stiftelsen, som er opprettet av niesen til Fashanu, en tidligere engelsk toppspiller som sto fram som homofil etter karrieren i klubber som Nottingham Forest og Norwich.

– Det er noe som skiller meg fra de andre spillerne i Premier League. Jeg er homofil. Selv det å skrive det i dette brevet er et stort steg for meg. Men bare familien og en nær gruppe venner vet om min seksualitet. Jeg føler meg ikke klar til å dele det med laget eller manageren min, skriver spilleren.

– Det er vanskelig. Jeg deler mesteparten av livet mitt med disse gutta, og når vi går på banen er vi et lag. Men likevel er det noe inni meg som gjør det umulig å være åpen med dem om hvordan jeg føler det. Jeg håper sterkt at jeg en dag snart kan klare det, skriver han.

Påvirker den mentale helsen
Fotballen er preget av at svært få aktive spillere står fram som homofile. Ingen aktive Premier League-spillere har gjort det.

– Hvordan føles det å leve et liv som dette? Det kan være et absolutt mareritt i hverdagen. Og det påvirker min mentale helse mer og mer, skriver spilleren, som sier han forsto at han var homofil da han var 19 år og godt i gang med karrieren.

– Jeg føler meg fanget, og frykten min er at hvis jeg sier sannheten om hvem jeg er, vil ting bare bli verre. Så selv om hjertet mitt ofte sier jeg meg må gjøre det, sier hodet mitt alltid det samme: Hvorfor risikere alt?

Unngår forhold
Spilleren skriver at han på grunn av sin profilerte rolle som Premier League-spiller, unngår forhold.

Han skriver at han går ut med dette for å rette søkelyset mot hvor vanskelig det er å stå fram som homofil i dagens fotball-samfunn.

– Sannheten er at jeg ikke tror fotballen er klar for at noen kommer ut av skapet. Det må gjøres radikale endringer for at jeg føler jeg kan gjøre det. De som styrer spillet må utdanne fans, spillere, managere, agenter, klubbeiere og alle i spillet.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

- Det er sårende:

Den tidligere alpinstjerna Lindsey Vonn og NHL-spiller P.K. Subban har vært et par siden 2018, og forlovet seg i august 2019.

I programmet «Uncomfortable conversations with a black man» forteller Vonn åpenhjertig om fordommene paret har måttet takle etter at de offentliggjorde kjærligheten.

Spørsmålene om parets forskjellige hudfarger har kommet fra både ukjente og venner.

- Jeg kan ikke si at jeg har mistet noen venner, men det har vært veldig mange vanskelige situasjoner med personer jeg står veldig nær. Det er sårende, og jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere det, sier Vonn i programmet, gjengitt hos Expressen.

Hun fortsetter:

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal få de til å forstå. Jeg vet ikke hvordan fordommene og rasismen skal forsvinne slik at de bare ser ham for den personene han her.

Også P.K. Subban har opplevd kritikk for at han fant lykken med en hvit kvinne

- Jeg har fått beskjed om at jeg må finne meg en «søster». Jeg bare lot personen snakke, sier en tydelig preget Subban.

FORLOVET: Tidligere alpinist Lindsey Vonn og NHL-spiller P.K. Subban. Foto: NTB Scanpix

Rykket ned:

Norwich City FC ble i dag den første klubben til å rykke ned fra årets Premier League.

Foto: NTB Scanpix

Kjemper i teten:

Ohio fortsatte Viktor Hovland å imponere fredag. Halvveis i Workday Charity Open ligger golfproffen på en sjetteplass.

På andre dag fredag leverte han ifølge Eurosport noen av sine mest minneverdige slag på PGA-touren til nå.

På det 13. hullet kunne han notere seg en birdie etter å ha truffet bare rundt én meter unna hullet med innslaget. Like nært hullet traff han på det påfølgende hullet, etter et slag på 290 meter. Med to slag på dette par 4-hullet, kunne nordmannen juble over en eagle.

Selv med bogeys på tre av hullene gikk Hovland den andre runden fem slag under par. Totalt sett for de to første rundene ligger han åtte slag under par og på en sjetteplass.

De to avsluttende rundene på Muirfield Village Golf Club spilles i helgen. Amerikanske Collin Morikawa ligger i tet, 13 slag under par.

Foto: NTB Scanpix

Jack Charlton er død:

Den engelske fotballegenden Jack Charlton (85) er død. Det skriver blant annet Sky Sports.

Charlton, som er broren til Bobby Charlton, var en av få engelske fotballspillere som kan kalle seg verdensmester. Han spilte VM-finalen i 1966 - som England vant 4-2 over Vest-Tyskland på hjemmebane.

Forsvarsklippen var også en klubblegende av de sjeldne, og fikk 773 kamper for Leeds over 23 år.

Etter fotballkarrieren var Charlton - som av mange ble ansett som den beste forsvarsspilleren i verden på sin tid - manager for Irland i ti år..

I en pressemelding sier familien:

- Han sovnet rolig inn hjemme fredag kveld med familien til stede.

Jack Charlton feirer VM-gullet i 1966. Foto: NTB Scanpix

Verdensmester Lara van Ruijven (27) er død:

Den nederlandske skøyteløperen Lara van Ruijven har gått bort på et sykehus i Perpignan, Frankrike. Det skriver blant andre AP News.

- Det er forferdelige nyheter vi nå har mottatt. Tapet føles i hele idrettsverdenen, sier landstrener Jeroen Otter til nyhetsbyrået.

van Ruijven ble Nederlands første verdensmest i kortbaneløp da hun vant 500- meteren under VM i Bulgaria i fjor.

2. juli skrev Dagbladet at kortbaneesset var innlagt på sykehus, etter at hun ble syk på treningsleir. Hun var rammet av en autoimmun sykdom, og var kritisk syk.

- Med en utrolig målrettethet har hun vunnet skøytetitler, men denne kampen er mange ganger tøffere, sa Otter til Eurosport den gangen.

Autoimmune sykdommer er sykdommer som skyldes eller er preget av pasientens eget immunsystem, ifølge Store medisinske leksikon. Eksempler er multippel sklerose, cøliaki og diabetes type 1. Noen autoimmune sykdommer kan være dødelige.

Foto: Zsolt Czegledi / MTI / AP / NTB scanpix
- Hun kjemper for livet

- Hun kjemper for livet

dagbladet

Ødegaards Real Sociedad tapte:

Real Sociedad spilte i kveld mot Granada på hjemmebane.

Ødegaard (21) spilte forrige kamp, men var igjen plassert på benken i kveld. Drammenseren fikk ikke spilleminutter og måtte dermed se laget sitt tape 2-3 fra benken.

Resultatet gjør at Sociedad ligger to poeng under Valencia på sjette plass som gir Europa-cup kvalifisering neste sesong. Det er tre kamper igjen av sesongen.

Foto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix

Premier League-stjerne bøtelagt for fyllekjøring:

Sheffields Oli McBurnie må betale en bot på rund 340.000 kroner og mister førerkortet i ett år etter å ha blitt tatt for fyllekjøring og fartsovertredelse.

Den skotske spissen innrømmet lovbruddet i retten fredag. Hendelsen fant sted i oktober 2019.

24-åringen ble stoppet om natten like ved huset sitt med godt over lovlig promille. I tillegg til å være beruset lå spissen over fartsgrensen.

McBurnie har 28 dager på å betale en bot på litt over 340.000 kroner og mister førerkortet i ett år.

John Dye, McBurnies forsvarer, sa at fotballstjernen er flau og vet selv at han er en rollemodell for mange, skriver Sky Sports.

– Han tenkte ikke klart og han unnskylder for hendelsen. Han er genuint lei seg for oppstyret han har forårsaket, sa Dye.

McBurnies Sheffield vant 1-0 mot Wolverhampton onsdag og tok et stort steg i kampen om europaligaplass kommende sesong. «The Blades» ligger på 7.-plass i Premier League med 51 poeng.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold