Sportsstudio

Marthe Ihle

- Tilbake i ny rolle:

Den italienske midtbanelegenden Andrea Pirlo (41) vender tilbake til fotballen, etter tre år uten. Det melder den italienske journalisten Gianluca di Marzio.

Ifølge di Marzio skal Pirlo være på vei tilbake til gamleklubben Juventus, der han skal inn i en rolle i U23-laget.

Pirlo skal ha hatt trenerlisens siden 2018. Midtbaneeleganten avsluttet karrieren i New York City FC i 2017.

Pirlo har snaut 500 kamper i Serie A, samt 116 landskamper for Italia.

Foto: Ben Queenborough/BPI/REX
Studioet fortsetter under annonsen

NFF betaler oppreisning:

NFF har betalt en hemmelig sum i oppreisning til Erik Loe etter Josimar-saken, skriver VG. De får dette bekreftet av generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt.

- Det er riktig at vi er enige om en forsoning og en oppreisning. Detaljer i en intern personalsak kan vi naturlig nok ikke bekrefte eller kommentere, skriver han i en SMS til avisa.

Han vil ikke kommentere saken ytterligere.

Den siste tiden har det stormet rundt Norges Fotballforbund og tidsskriftet Josimar etter at sistnevnte avslørte Pål Bjerketvedt som kilde. Bjerketvedt delte informasjon med fotballbladet som anonym kilde i saken «Den lange kampen». Saken omhandlet i korte trekk om hvordan NFF ikke valgte å takke ja til en millionavtale med OBOS, der det skulle satses på kvinnefotball, ifølge Josimars opplysninger.

Foto: NTB Scanpix
Måtte beklage etter Josimar-bråk

Måtte beklage etter Josimar-bråk

dagbladet

Per Ciljan presentert:

Per Ciljan Skjelbred sliter med en leggskade og står i fare for å miste enda en kamp for Rosenborg, men var i perlehumør da han møtte pressen på Lerkendal.

Etter å ha kjørt elbil hjem til Trondheim fra Berlin, har Skjelbred hatt noen rolige dager etter hjemkosten til trønderhovedstaden.

- Det kjennes veldig rart og godt. Det har vært noen gode dager hvor jeg har fått være med familien jeg ikke har sett på veldig lenge, sa Skjelbred i et intervju med Adresseavisen.

Han opplyser deretter at det var 14 uker siden han sist så sine nærmeste. Det har gjort coronapausen ekstra spesiell for lysluggen.

- Det har handlet om å finne på ting. Jeg har blant annet lært meg Playstation for å spille litt mot sønnen min, sa Skjelbred.

(NTB)

Warholm vil til Monaco:

Karsten Warholm er i dialog med arrangøren om å stille på 400 meter hekk i Diamond League-stevnet i Monaco 14. august, melder TV 2.

Warholm har kun konkurrert én gang i sommer. Han satte bestenotering i verden på 300 meter hekk med 33,78 under Impossible Games på Bislett 11. juni.

- Det er ting på gang, men vi har ikke spikret det hundre prosent ennå. I den situasjonen vi står i nå, er det ikke gitt at det blir noe 14. august. Men jeg er ute og ser etter muligheter, sier Warholm til TV 2.

Da NTB snakket med Warholm etter løpet på Bislett var ikke tanken på Diamond League og 400 meter hekk der. Da virket han mer sugen på å løpe 400 meter flatt.

- Jeg er klar til å løpe 400 meter hekk når konkurransene åpner igjen, men fram til det tror jeg det er bedre for meg at jeg trener og investerer i andre type løp, sa Warholm.

Etter hvert har han ombestemt seg.

- Jeg pleier ikke å vingle så mye, men akkurat nå er jeg i bra form. Og da må jeg bruke det der jeg skal. Så hvis jeg får sjanse til å løpe hekk, så kommer jeg til å gjøre det.

Filip og Jakob Ingebrigtsen har også planer om å løpe i Monaco. Da snakker vi 1500 meter.

(NTB)

Åper for fans:

Planene om å starte neste sesongs Bundesliga med supportere på tribunen har fått et gjennombrudd.

Nedsatt kapasitet med strengere hygienekrav kan være løsningen som gjør at noen fans kan komme tilbake på tyske fotballtribuner i september, ifølge en rapport i storavisen Bild.

Hver kamparena må ha egne hygienetiltak, og ifølge Bild er det Leipzig som har kommet lengst i prosessen med lokale myndigheter.

- Helsemyndighetene har så og si gått med på at vi starter sesongen med halv tilskuerkapasitet på tribunen, gitt at smittesituasjonen fortsetter sin positive utvikling, sa driftsdirektør i Leipzig, Ulrich Wolter.

Det vil i så fall bety omkring 21.000 tilskuere på tribunen i Leipzigs tilfelle, hvor alle tilskuere vil ha et ledig sete ved siden av seg. Munnbind vil være obligatorisk.

Bortefans får ikke adgang til kampene, og supporterne vil bli sterkt oppfordret til å unngå kollektivtransport på vei til kamp.

(NTB)

Djokovic friskmeldt:

Verdensener Novak Djokovic fikk påvist Covid-19 etter å ha arrangert tennisturneringer i Serbia og Kroatia. Nå har både Djokovic og kona testet negativt.

Under tennisstjernens oppvisningsturnering, Adria Tour, ble flere spillere og trenere smittet av viruset, blant dem Grigor Dimitrov, Borna Coric og Victor Triocki.

Også Djokovic og kona testet positivt.

Tennisstjernen mottok massiv kritikk for turneringen, som ikke ivaretok smittevernet tilstrekkelig.

- Alt jeg og arrangørene har gjort den siste måneden, har vi gjort med hjertet og med gode intensjoner. Vi trodde turneringen overholdt alle helseprotokoller, og helsesituasjonen i vår region syntes å være så bra at vi kunne samle folk av filantropiske årsaker. Vi tok feil, og det var for tidlig, skrev Djokovic på sosiale medier etter turneringen.

Det har vært full stopp i ordinært turneringsspill i tennis siden mars på grunn av viruspandemien. 14. august starter herrene opp med en turnering i Washington.

(NTB)

Djokovic og kona smittet av corona

Djokovic og kona smittet av corona

dagbladet

Strengere krav:

Miljødirektoratet vil ha ned utslippene av gummigranulat. I forslaget til en ny forskrift tas det grep som omfatter nærmere 2000 kunstgressbaner.

Over 1500 tonn gummigranulat fra norske kunstgressbaner havner hvert år i naturen. Nå foreslås det å stille flere krav for å få ned utslippene, framgår det i en pressemelding fra Miljødirektoratet.

Forskriften som ligger klar inneholder krav om at det settes opp en fysisk barriere rundt banen, at vann på banen må håndteres slik at ikke gummigranulat kommer på avveie og at brukere informeres om hvordan de kan bidra til å redusere spredning av gummigranulat.

– Alle idrettsbaner må sikres mot utslipp så lenge de bruker gummigranulat, men hvis de bytter til et annet fyllmateriale så faller kravene til håndteringen av gummigranulat bort, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Den nyopprykkede 1. divisjonsklubben Stjørdals-Blink blir det første toppfotballaget i Norge som tar i bruk et nytt miljøvennlig kunstgress, uten gummigranulat, når de tar imot Ranheim til seriestart fredag.

EU utvikler for tiden en ny regulering av mikroplast, som i fremtiden kan resultere i at gummigranulat ved kunstgressbaner blir forbudt.

(NTB)

Advarer mot favorittstempel:

«Alle» tror Lillestrøm rykker rett opp igjen i Eliteserien. Det tror fotballekspert Joacim Jonsson kan være farlig for kanarifuglene.

Etter en lang koronapause er det 1. divisjonsklubbene sin tur til å sparke i gang sesongen fredag. Lillestrøm nevnes av de fleste som klare opprykksfavoritter foran sesongen, men Eurosport-ekspert Jonsson tror romerikingene vil få det tøffere enn folk flest forventer.

- De er nok større favoritter enn de burde være, sier han til NTB.

Den uttalelsen begrunner han slik:

- Stallen er svakere enn i fjor. De har en god førsteellever, men samtidig er jeg usikker på situasjonen bakover. Både keepersituasjonen og stoppersituasjonen er usikker, og det er nøkkelposisjoner på et lag som vil rykke opp, sier Jonsson, vel vitende om at midtstopperen Sherrif Sinyan signerte for Molde tidligere i uken.

(NTB)

Innrømmer feilaktiv utvisning:

Eliteseriedommer Marius Hansen Grøtta vedgår at han trolig skulle nøyd seg med gult kort da Odds Espen Ruud fikk marsjordre mot Bodø/Glimt onsdag.

Kun et kvarter var spilt av eliteseriekampen mot Skien da Ruud ble utvist etter å ha taklet Bodø/Glimts Kasper Junker bakfra. Umiddelbart etter kampen sto dommer Grøtta ved sin avgjørelse, men nå har han ombestemt seg, melder Varden.

Etter å ha sett situasjonen på ny vurderer kamplederen det dit hen at gult kort ville vært tilstrekkelig.

- Etter å ha sett situasjonen i reprise fra en rekke forskjellig vinkler, så har nok Espen Ruud en ærlig intensjon om å ta ballen i den situasjonen der. Så sett i ettertid kunne han fått gult kort der, sier Grøtta til Varden.

Odd-trener Jan Frode Nornes deler det synet.

- Espen Ruud gjør et forsøk på å nå ballen. Ingen tvil. Vi i «sport» skal snakke sammen nå straks og vurdere en anke. Hvis det du sier er riktig, så tyder det på at vi gjør nettopp det, sier han til lokalavisen.

Det er disiplinærutvalget i NFF som behandler en eventuell anke.

Bodø/Glimt vant onsdagens kamp i Skien 4-0.

(NTB)

Legenden (89) pappa igjen:

Det var onsdag at Formel 1-legenden Bernie Ecclestone annonserte at han har blitt pappa for fjerde gang.

- Vi har fått en sønn som heter Ace. Vi er utrolig stolte, sier Ecclestone i en uttalelse ifølge sveitsiske Blick.

Ecclestone er gift med 45 år yngre Fabiana.

Den tidligere Formel 1-kongen Bernie Ecclestone ledet gigantsporten Formel 1 i over 40 år. Sporten gjorde ham til mangemilliardær.

Fra to tidligere ekteskap har Ecclestone døtrene Deborah (65), Tamara (35) og Petra (31). De to siste har ofte vært observert i jetsettmiljøer.

Ecclestone har også fem barnebarn.

Velrenommerte Focus skriver at 89-åringen giftet seg med Fabiana Flosi i 2012. For fem år siden kjøpte de en kaffeplantasje i nærheten av São Paulo i Brasil.

Foto: NTB Scanpix
Legenden (89 år) blir pappa igjen

Legenden (89 år) blir pappa igjen

dagbladet

Mistet gjev pokal:

Gustav Wikheim fikk vandrepokalen som beste spiller i den danske cupfinalen forrige sesong. Onsdag skulle pokalen leveres videre. Da var den «borte».

Ifølge danske Tipsbladet ble det hektisk aktivitet i forkant av onsdagens cupfinale i Parken da det ble klart at vandrepokalen til «Årets Pokalfighter» ikke lot seg spore opp.

Wikheim fikk den tradisjonsrike pokalen etter at Midtjylland vant forrige sesongs cupfinale, men verken nordmannen eller klubben hans var klar over at trofeet skulle leveres tilbake. Etter sesongslutt forlot så Wikheim Midtjylland til fordel for klubben Al Fateh i Saudi-Arabia.

- Jeg hadde den i Danmark, men da jeg flyttet til Saudi-Arabia, flyttet kjæresten min til Norge, og vi pakket ned alle tingene våre. Den ligger sannsynligvis i bunnen av (flytte)kassene, men jeg vet ikke hvor den er, sier den tidligere Strømsgodset-profilen til Tipsbladet.

Det er det danske sportsjournalistforbundet som står bak utdelingen av «Årets Pokalfighter». Da det ble klart at vandrepokalen var på avveie, ble det tatt en rask beslutning om at eneste utvei var å kjøpe en ny.

Det nye trofeet nådde fram akkurat i tide til onsdagens finale mellom Aalborg og Sønderjyske. Den endte for øvrig med 0-2-tap for Iver Fossum og Aalborg.

Kampen i Esbjerg vil imidlertid bli husket fordi den flere ganger måtte stoppes fordi uregjerlige supportere på tribunene forbrøt seg mot smittevernreglene som var gjort gjeldende for arrangementet.

Gustav Wikheim får beholde fjorårets vandrepokal dersom den skulle dukke opp.

(NTB)

Annonsørinnhold