Sportsstudio

Mathias Hagen

- Kan miste sesongavslutningen:

Martin Ødegaard var ikke med mot Getafe i går da Real Sociedad gikk på nok et tap. Nordmannen satt på benken hele kampen, noe som egentlig aldri har skjedd siden han ankom Real Sociedad.

Nå hevder spanske Mundo Deportivo at forklaringen er en kneskade, kalt Patellar tendinopati. Han skal ha slitt med samme skade i høst. Avisa hevder at han er tvilsom til kampen mot Espanyol på torsdag og at han i verste fall kan miste resten av sesongen.

Real Sociedad skriver i en pressemelding at han skal til Barcelona for å sjekke kneet.

Studioet fortsetter under annonsen

Livsviktig Villa-seier:

Aston Villa ligger fremdeles under nedrykksstreken i Premier League, men 2-0-seieren over Crystal Palace søndag tente nytt håp om fornyet kontrakt.

Siden den engelske ligaen startet opp igjen i juni, har Villa bare tatt to poeng i den engelske toppligaen før søndagens kamp.

Mahmoud Hassan-Trezeguet sørget for at manager Dean Smith endelig kunne smile igjen, da han scoret begge målene i seieren på Villa Park.

Palace kunne vært i ledelsen tidlig i kampen da Mamadou Sakho fikk ballen i mål med skulderen, men VAR annullerte målet.

Trezeguet scoret mål nummer én etter et velplassert frispark fra Conor Hourihane og mål nummer to assistert av samme mann. Dermed er Aston Villa fire poeng unna trygg grunn i ligaen.

VAR i aksjon
Seks minutter ut i kampen lå ballen i Villa-målet og Palace kunne vært i føringen. Sakho satte ballen i nettet med skulderen etter en dødball. VAR brukte lang tid på å se på situasjonen, og konkluderte med at midtstopperen brukte armen for å få ballen i mål, hvilket resulterte i at målet ble annullert.

Mbwana Samatta fikk en kjempemulighet med hodet da halvtimen var spilt etter et strøkent innlegg fra Ahmed Elmohamady. Den tanzanianske Villa-spilleren headet ballen like over mål fra åtte meter.

Noen minutter senere måtte hjemmelagets keeper i aksjon da Christian Benteke fyrte av to knallharde skudd. Pepe Reina måtte varte opp med dobbeltredning for å hindre det nedrykkstruede laget i å ligge under til pause.

Villa-helten Trezeguet
Dødballfoten til Hourihane kom så godt med på overtid i første omgang, da ballen landet like foran Palace-målet før den ble stusset videre til Trezuget. Han kunne enkelt sende hjemmelaget i føringen på bakerste stolpe.

Samme mann tuppet ballen i mål like før timen var spilt. Hourihane headet ballen ned til Trezuget, og egypteren gjorde resten.

Patrick van Aanholt fikk en mulighet for gjestene i det 74. minutt da han kom alene mot Reina, men den tidligere Liverpool-keeperen gikk seirende ut av duellen. Bortelaget presset på for utligning, men fant ikke nettmaskene på Villa Park.

Temperaturen mellom spillerne var så høy etter kampen at Crystal Palace-spiss Christian Benteke fikk rødt kort på vei av banen etter en opphetet diskusjon med Villas Ezri Konsa.

Aston Villa ligger på 18.-plass i ligaen med 30 poeng, og har fire poeng opp til Watford på 17.-plass. Crystal Palace ligger på 14.-plass med 42 poeng.

Norwich ble det første laget i årets sesong som rykket ned fra Premier League etter lørdagens 0-4-tap mot West Ham.

Hamilton overlegen:

Etter å ha fått tidsstraff og fjerdeplass i Formel-1-åpningen forrige søndag, slo Lewis Hamilton kraftig tilbake i Østerrike søndag.

Den regjerende verdensmesteren holdt teten fra start til mål i sesongens andre VM-runde og vant til slutt med 13,7 sekunder.

Mercedes-førerens finske lagkamerat Valtteri Bottas kjørte inn til annenplass. Bottas vant åpningsrunden i forrige uke, som i likhet med søndagens løp gikk i østerrikske Spielberg.

Red Bulls Max Verstappen ble nummer tre.

Bottas beholder ledelsen i VM-sammendraget.

Ferrari måtte tåle en tung runde søndag. Allerede i første sving traff Sebastian Vettel og Charles Leclerc hverandre. Det hele endte med at begge førerne etter hvert måtte gi seg.

Formel 1-sirkuset fortsetter med Ungarns Grand Prix i neste uke.

(©NTB)

Mistet ledelsen :

Viktor Hovland mister ledelsen etter å ha slått i vannet på hull seks. Han ligger nå på en andreplass bak amerikanske Collin Morikawa.

Hovland ligger fortsatt godt an og kan ta karrierens andre PGA-seier søndag.

På spørsmål fra Eurosport om hvordan han nå skal ta steget fra å være blant de beste til å vinne, svarer han slik:

– Puttingen min har åpenbart vært litt ujevn de siste ukene, men jeg føler at virkelig slår bra. Det handler bare om å lese linjene godt.

Han trekker også fram at en del av driver-slagene har trukket litt mot høyre.

– Så hvis jeg kan holde dem litt rettere, gir jeg meg selv mange muligheter for birdier, sier han videre.

(NTB)

Griezmann ute med lårskade:

Barcelona må klare seg uten Antoine Griezmann framover. Franskmannen pådro seg en muskelskade i låret i lørdagens oppgjør mot Valladolid, melder klubben.

Griezmann spilte 1. omgangen, men ble erstattet av Luis Suárez etter pausen på grunn av leggproblemer.

En grundigere test søndag morgen viste at han har en skade på quadricep-muskelen på framsiden av det høyre låret. Han vil derfor ikke være klarert for spill framover. Utviklingen av skaden vil være avgjørende for når han er tilbake, heter den i en pressemelding på klubbens hjemmeside.

Barcelona vant lørdag 1-0 etter scoring av Arturo Vidal. Laget ligger ett poeng bak Real Madrid med en kamp mer spilt. Det er to hele serierunder igjen å spille.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Brentford snuser på historisk Premier League-opprykk:

Brentford har ikke spilt på øverste nivå i engelsk fotball siden 1946/47-sesongen. Nå kan det være duket for et snarlig comeback.

Tre serieomganger før slutt i mesterskapsserien har nemlig klubben kun tre poeng opp til andreplasserte West Bromwich på tabellen. Skulle sistnevnte snuble i én eller flere av sine gjenstående kamper, åpner det muligheten for Brentford.

Serieleder Leeds er heller ikke mer enn tre poeng foran Brentford, men har en kamp til gode. Alt tyder på at det blir opprykksfeiring på Elland Road om ikke lenge.

Kampen om den andre plassen som gir direkte opprykk til Premier League er derimot ikke på noen måte over. Ved siden av Brentford og West Bromwich er heller ikke Stefan Johansen og Fulham uten teoretiske sjanser til å sikre opprykk.

Møter tøff motstand
Største sensasjon vil det være om Brentford sikrer opprykket og sender langt mer betrodde West Brom og Fulham ut i kvalifisering om den tredje og siste plassen på øverste nivå neste sesong.

Klubben, som ble stiftet allerede i 1889, har samtidig et vrient kampprogram igjen. I neste kamp venter et Preston North End-lag som kjemper med nebb og klør for å slå seg inn blant lagene som får spille opprykkskvalifisering.

Deretter avsluttes sesongen mot Stoke og Barnsley, to klubber som begge er i akutt nedrykksfare. Tre serieomganger før slutt er Barnsley tabelljumbo, men opp til Stoke på trygg grunn skiller det ikke mer enn tre poeng.

West Bromwich møter på sin side opprykksjagende Fulham og nedrykkstruede Huddersfield i sine to neste kamper, før sesongens rundes av mot middelhavsfarer Queens Park Rangers.

Dansk suksesstrener
Alt tyder på at det blir et rotterace i kampen om opprykk til Premier League i ukene som kommer. Ut fra formtabellen synes Brentford å ha gode kort på hånden.

Laget som ledes av danske Thomas Frank står med seks strake seirer etter koronapausen. Også i den siste kampen før det ufrivillige avbrekket ble det tre poeng.

Lørdag sto algeriske Saïd Benrahma for to scoringer da Derby ble slått 3-1 på bortebane.

Trener Frank har en fortid i Brøndby og som trener for flere aldersbestemte danske landslag. Han ble hentet til Brentford som assistent i 2016, og i oktober 2018 ble han forfremmet som hovedtrener.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Hamilton knuste konkurrentene:

Regjerende verdensmester Lewis Hamilton vant kvalifiseringen og sikret seg beste startspor i søndagens Steiermarks Grand Prix i Formel 1.

Mercedes-føreren vant kvaliken med hele 1,2 sekunders margin til Max Verstappen i Red Bull. McLaren-Renaults Carlos Sainz ble nummer tre, ytterligere to tideler bak.

Hamiltons finske lagkamerat Valtteri Bottas, som vant åpningsrunden sist helg, ble nummer fire.

Kvalifiseringen ble utsatt etter at det kom kraftige regnbyger i Spielberg. Det kom så mye regn at brannmannskapene måtte fjerne vann på et av depottakene for å hindre at det skulle rase sammen.

Steiermarks Grand Prix blir den andre VM-runden som kjøres denne sesongen. Løpet går på banen i østerrikske Spielberg, der også forrige ukes Østerrikes Grand Prix ble arrangert.

Ingen tilskuere får følge løpet.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Gikk på ny smell :

Liverpool jager Premier League-rekorden for flest poeng i en sesong i år, men i dag gikk de på en smell hjemme mot Burnley.

Robertson sendte Liveprool opp i ledelsen, men Rodriguez fastsatte sluttresultatet til 1-1 i den andre omgangen.

Manchester City har poengrekorden med fikk 100 poeng (satt i 2018), og nå må Liverpool vinne de tre siste kampene for å ta rekorden.

Homofil Premier League-spiller: - Et mareritt :

En anonym Premier League-spiller deler sine opplevelser som homofil fotballspiller.

– Noe inni meg gjør det umulig å være åpen med lagkameratene, skriver han.

Brevet er sendt til Justin Fashanu-stiftelsen, som er opprettet av niesen til Fashanu, en tidligere engelsk toppspiller som sto fram som homofil etter karrieren i klubber som Nottingham Forest og Norwich.

– Det er noe som skiller meg fra de andre spillerne i Premier League. Jeg er homofil. Selv det å skrive det i dette brevet er et stort steg for meg. Men bare familien og en nær gruppe venner vet om min seksualitet. Jeg føler meg ikke klar til å dele det med laget eller manageren min, skriver spilleren.

– Det er vanskelig. Jeg deler mesteparten av livet mitt med disse gutta, og når vi går på banen er vi et lag. Men likevel er det noe inni meg som gjør det umulig å være åpen med dem om hvordan jeg føler det. Jeg håper sterkt at jeg en dag snart kan klare det, skriver han.

Påvirker den mentale helsen
Fotballen er preget av at svært få aktive spillere står fram som homofile. Ingen aktive Premier League-spillere har gjort det.

– Hvordan føles det å leve et liv som dette? Det kan være et absolutt mareritt i hverdagen. Og det påvirker min mentale helse mer og mer, skriver spilleren, som sier han forsto at han var homofil da han var 19 år og godt i gang med karrieren.

– Jeg føler meg fanget, og frykten min er at hvis jeg sier sannheten om hvem jeg er, vil ting bare bli verre. Så selv om hjertet mitt ofte sier jeg meg må gjøre det, sier hodet mitt alltid det samme: Hvorfor risikere alt?

Unngår forhold
Spilleren skriver at han på grunn av sin profilerte rolle som Premier League-spiller, unngår forhold.

Han skriver at han går ut med dette for å rette søkelyset mot hvor vanskelig det er å stå fram som homofil i dagens fotball-samfunn.

– Sannheten er at jeg ikke tror fotballen er klar for at noen kommer ut av skapet. Det må gjøres radikale endringer for at jeg føler jeg kan gjøre det. De som styrer spillet må utdanne fans, spillere, managere, agenter, klubbeiere og alle i spillet.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

- Det er sårende:

Den tidligere alpinstjerna Lindsey Vonn og NHL-spiller P.K. Subban har vært et par siden 2018, og forlovet seg i august 2019.

I programmet «Uncomfortable conversations with a black man» forteller Vonn åpenhjertig om fordommene paret har måttet takle etter at de offentliggjorde kjærligheten.

Spørsmålene om parets forskjellige hudfarger har kommet fra både ukjente og venner.

- Jeg kan ikke si at jeg har mistet noen venner, men det har vært veldig mange vanskelige situasjoner med personer jeg står veldig nær. Det er sårende, og jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere det, sier Vonn i programmet, gjengitt hos Expressen.

Hun fortsetter:

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal få de til å forstå. Jeg vet ikke hvordan fordommene og rasismen skal forsvinne slik at de bare ser ham for den personene han her.

Også P.K. Subban har opplevd kritikk for at han fant lykken med en hvit kvinne

- Jeg har fått beskjed om at jeg må finne meg en «søster». Jeg bare lot personen snakke, sier en tydelig preget Subban.

FORLOVET: Tidligere alpinist Lindsey Vonn og NHL-spiller P.K. Subban. Foto: NTB Scanpix

Rykket ned:

Norwich City FC ble i dag den første klubben til å rykke ned fra årets Premier League.

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold