Sportsstudio

Marthe Ihle

Hudflettes: - Ei rotte:

Det blåser ganske kraftig i tennisverdenen om dagen. Etter flere positive corona-tester etter en turnering tidligere i sommer, samt bilder av festende deltakere, har det gått ei kule varmt for blant andre australske Nick Kyrgios.

Han har langet ut mot kollegaene, som uttalte at han ble oppriktig skikkelig forbanna.

Nå reagerer legenden Boris Becker på Kyrgios' uttalelser.

- Liker ikke rotter! Alle som kjefter på en med-idrettsutøver, er ingen venn av meg! Se deg selv i speilet og tenk dem om, om du er bedre enn oss... melder Becker på Twitter.

Kyrgios svarte imidlertid raskt. Han sier han ikke ønsker å kaste noen under bussen, men at han likevel mener han bør si ifra når noen oppfører seg slik.

Boris svarer at han forstår det, men legger til: "But still don't like rats...". Fritt oversatt: "Liker fortsatt ikke rotter".

- Jeg passer bare på folk. Du er en større smultring enn jeg trodde. Du har en god volley, men er åpenbart ikke den skarpeste kniven i skuffen, skriver Kyrgios.

Følg ordkrigen i tråden under.

Foto: NTB Scanpix
Full krangel etter festbildene

Full krangel etter festbildene

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

- Det er sårende:

Den tidligere alpinstjerna Lindsey Vonn og NHL-spiller P.K. Subban har vært et par siden 2018, og forlovet seg i august 2019.

I programmet «Uncomfortable conversations with a black man» forteller Vonn åpenhjertig om fordommene paret har måttet takle etter at de offentliggjorde kjærligheten.

Spørsmålene om parets forskjellige hudfarge har kommet fra både ukjente og venner.

- Jeg kan ikke si at jeg har mistet noen venner, men det har vært veldig mange vanskelige situasjoner med personer jeg står veldig nær. Det er sårende, og jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere det, sier Vonn i programmet, gjengitt hos Expressen.

Hun fortsetter:

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal få de til å forstå. Jeg vet ikke hvordan fordommene og rasismen skal forsvinne slik at de bare ser ham for den personene han her.

Også P.K. Subban har opplevd kritikk for at han fant lykken med en hvit kvinne

- Jeg har fått beskjed om at jeg må finne meg en «søster». Jeg bare lot personen snakke, sier en tydelig preget Subban.

FORLOVET: Tidligere alpinist Lindsey Vonn og NHL-spiller P.K. Subban. Foto: NTB Scanpix

Nå: Kan rykke ned:

Alexander Tetteys Norwich er så godt som klare for nedrykk fra Premier League, men i dag kan det bli offisielt.

Hvis håpet skal leve må Norwich vinne, samtidig som at Watford må tape.

Kjemper i teten:

Ohio fortsatte Viktor Hovland å imponere fredag. Halvveis i Workday Charity Open ligger golfproffen på en sjetteplass.

På andre dag fredag leverte han ifølge Eurosport noen av sine mest minneverdige slag på PGA-touren til nå.

På det 13. hullet kunne han notere seg en birdie etter å ha truffet bare rundt én meter unna hullet med innslaget. Like nært hullet traff han på det påfølgende hullet, etter et slag på 290 meter. Med to slag på dette par 4-hullet, kunne nordmannen juble over en eagle.

Selv med bogeys på tre av hullene gikk Hovland den andre runden fem slag under par. Totalt sett for de to første rundene ligger han åtte slag under par og på en sjetteplass.

De to avsluttende rundene på Muirfield Village Golf Club spilles i helgen. Amerikanske Collin Morikawa ligger i tet, 13 slag under par.

Foto: NTB Scanpix

Jack Charlton er død:

Den engelske fotballegenden Jack Charlton (85) er død. Det skriver blant annet Sky Sports.

Charlton, som er broren til Bobby Charlton, var en av få engelske fotballspillere som kan kalle seg verdensmester. Han spilte VM-finalen i 1966 - som England vant 4-2 over Vest-Tyskland på hjemmebane.

Forsvarsklippen var også en klubblegende av de sjeldne, og fikk 773 kamper for Leeds over 23 år.

Etter fotballkarrieren var Charlton - som av mange ble ansett som den beste forsvarsspilleren i verden på sin tid - manager for Irland i ti år..

I en pressemelding sier familien:

- Han sovnet rolig inn hjemme fredag kveld med familien til stede.

Jack Charlton feirer VM-gullet i 1966. Foto: NTB Scanpix

Verdensmester Lara van Ruijven (27) er død:

Den nederlandske skøyteløperen Lara van Ruijven har gått bort på et sykehus i Perpignan, Frankrike. Det skriver blant andre AP News.

- Det er forferdelige nyheter vi nå har mottatt. Tapet føles i hele idrettsverdenen, sier landstrener Jeroen Otter til nyhetsbyrået.

van Ruijven ble Nederlands første verdensmest i kortbaneløp da hun vant 500- meteren under VM i Bulgaria i fjor.

2. juli skrev Dagbladet at kortbaneesset var innlagt på sykehus, etter at hun ble syk på treningsleir. Hun var rammet av en autoimmun sykdom, og var kritisk syk.

- Med en utrolig målrettethet har hun vunnet skøytetitler, men denne kampen er mange ganger tøffere, sa Otter til Eurosport den gangen.

Autoimmune sykdommer er sykdommer som skyldes eller er preget av pasientens eget immunsystem, ifølge Store medisinske leksikon. Eksempler er multippel sklerose, cøliaki og diabetes type 1. Noen autoimmune sykdommer kan være dødelige.

Foto: Zsolt Czegledi / MTI / AP / NTB scanpix
- Hun kjemper for livet

- Hun kjemper for livet

dagbladet

Ødegaards Real Sociedad tapte:

Real Sociedad spilte i kveld mot Granada på hjemmebane.

Ødegaard (21) spilte forrige kamp, men var igjen plassert på benken i kveld. Drammenseren fikk ikke spilleminutter og måtte dermed se laget sitt tape 2-3 fra benken.

Resultatet gjør at Sociedad ligger to poeng under Valencia på sjette plass som gir Europa-cup kvalifisering neste sesong. Det er tre kamper igjen av sesongen.

Foto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix

Premier League-stjerne bøtelagt for fyllekjøring:

Sheffields Oli McBurnie må betale en bot på rund 340.000 kroner og mister førerkortet i ett år etter å ha blitt tatt for fyllekjøring og fartsovertredelse.

Den skotske spissen innrømmet lovbruddet i retten fredag. Hendelsen fant sted i oktober 2019.

24-åringen ble stoppet om natten like ved huset sitt med godt over lovlig promille. I tillegg til å være beruset lå spissen over fartsgrensen.

McBurnie har 28 dager på å betale en bot på litt over 340.000 kroner og mister førerkortet i ett år.

John Dye, McBurnies forsvarer, sa at fotballstjernen er flau og vet selv at han er en rollemodell for mange, skriver Sky Sports.

– Han tenkte ikke klart og han unnskylder for hendelsen. Han er genuint lei seg for oppstyret han har forårsaket, sa Dye.

McBurnies Sheffield vant 1-0 mot Wolverhampton onsdag og tok et stort steg i kampen om europaligaplass kommende sesong. «The Blades» ligger på 7.-plass i Premier League med 51 poeng.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Bundesliga starter opp 18. september:

Erling Braut Haaland og resten av bundesligastjernene starter neste sesong nesten en måned senere enn normalt. Første kamp blir 18. september.

Sesongen skal etter planen avsluttes 22. mai. Lagene vil få en vesentlig kortere vinterpause enn det som er normalt i Tyskland. Lagene vil spille kamper helt inn mot jul og være tilbake på banen allerede 2. januar.

Den sene sesongstarten kommer som følge av at koronapandemien utsatte avslutningen av forrige sesong. Siste kamp ble spilt 27. juni, ikke 16. mai som var den opprinnelige planen.

Hvorvidt regjerende mester Bayern München får spilt åpningskampen på hjemmebane avhenger av hvordan laget gjør det i mesterligaen, som avsluttes 23. august i Portugal.

Det råder ennå usikkerhet om hvorvidt lagene får ha publikum på tribunene under kampene.

Foto: NTB Scanpix

Henderson ute resten av sesongen:

Liverpool-kaptein Jordan Henderson er ute med kneskade og får ikke ledet laget i de resterende fire kampene av Premier League-sesongen.

Det bekrefter manager Jürgen Klopp på ligamesternes hjemmeside fredag.

Kapteinen måtte byttes ut med smerter i kneet i onsdagens 3-1-seier mot Brighton.

Selv om Henderson må se de resterende kampene fra sidelinjen, er Klopp positiv til at kapteinen vil være å se på Anfield igjen når neste sesong går av stabelen til høsten.

Liverpool har allerede vunnet årets Premier League-sesong og er på stø kurs mot ny poengrekord i ligaen. Klopps mannskap har 92 poeng med fire kamper igjen å spille.

Med 30 ligakamp-seiere har de rødkledde satt ny klubbrekord, og med seier på de siste fire slår Merseyside-laget Manchester City sin ligarekord på 32 seiere og 100 poeng.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

To nye løp bekreftet til årets Formel 1-sesong:

Formel 1 utvider årets sesong med løp på Ferraris testbane i Toscana og i olympiaparken i Sotsji.

Det blir første gang den spektakulære banen i Mugello, som er Ferraris testbane, skal arrangere et Formel 1-løp. Løpet går 13. september under navnet Toscana GP.

Det blir sesongens niende, men det blir ikke et hvilket som helst løp for Ferrari. Det blir nemlig Formel 1-løp nummer tusen for Ferrari.

Fredag ble det også klart at Russland blir vert for sesongens tiende løp. Løpet kjøres i og rundt olympiaparken i Sotsji 27. september.

Formel 1-sesongen skulle etter planen startet i Melbourne i Australia 15. mars, men er flere ganger utsatt på grunn av koronapandemien. Forrige uke kom sesongen endelig i gang i østerrikske Spielberg. Her vil også denne ukens løp gå.

I utgangspunktet skulle 22 løp blitt kjørt denne sesongen. Det er ennå håp om å gjennomføre mellom 15 og 18 løp før en verdensmester blir kåret.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold