Sportsstudio

Marthe Ihle

Oslo Maraton avlyser:

Oslo Maraton 2020 er avlyst. Det framgår i en pressemelding tirsdag.

- Vi jobber hver dag med å senke terskelen for fysisk aktivitet. Vi ønsker å legge til rette for at alle skal få muligheten til å delta på vårt arrangement. I år vil det dessverre ikke være mulig å arrangere Oslo Maraton slik vi er vant til. Mye kan skje før 19. september, og når myndighetene kommer med en ny vurdering av smitteverntiltakene for høsten er det mulig de vil lette på det som er gjeldende i dag. Vi tror likevel ikke det vil gi oss muligheten til å lage en god og trygg gjennomføring av arrangementet. Vi ser at en folkeansamling på opp mot 100 000 mennesker inkludert publikum ikke er forsvarlig og velger derfor å avlyse, heter det i pressemeldingen.

Oslo Maraton arrangert for første gang i 1981. Bare en gang tidligere har løpet blitt avlyst, i 2003. Den gang var det for få påmeldte som var grunnen. I fjor deltok hele 23 000 mennesker i løpet.

Regjeringen har varslet at det trolig ikke åpnes for arrangementer for flere enn 500 deltakere før 1. september. Det er heller ikke sikkert at det kommer til å skje på dette tidspunktet, avhengig av utviklingen i pandemien.

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Griezmann ute med lårskade:

Barcelona må klare seg uten Antoine Griezmann framover. Franskmannen pådro seg en muskelskade i låret i lørdagens oppgjør mot Valladolid, melder klubben.

Griezmann spilte 1. omgangen, men ble erstattet av Luis Suárez etter pausen på grunn av leggproblemer.

En grundigere test søndag morgen viste at han har en skade på quadricep-muskelen på framsiden av det høyre låret. Han vil derfor ikke være klarert for spill framover. Utviklingen av skaden vil være avgjørende for når han er tilbake, heter den i en pressemelding på klubbens hjemmeside.

Barcelona vant lørdag 1-0 etter scoring av Arturo Vidal. Laget ligger ett poeng bak Real Madrid med en kamp mer spilt. Det er to hele serierunder igjen å spille.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Brentford snuser på historisk Premier League-opprykk:

Brentford har ikke spilt på øverste nivå i engelsk fotball siden 1946/47-sesongen. Nå kan det være duket for et snarlig comeback.

Tre serieomganger før slutt i mesterskapsserien har nemlig klubben kun tre poeng opp til andreplasserte West Bromwich på tabellen. Skulle sistnevnte snuble i én eller flere av sine gjenstående kamper, åpner det muligheten for Brentford.

Serieleder Leeds er heller ikke mer enn tre poeng foran Brentford, men har en kamp til gode. Alt tyder på at det blir opprykksfeiring på Elland Road om ikke lenge.

Kampen om den andre plassen som gir direkte opprykk til Premier League er derimot ikke på noen måte over. Ved siden av Brentford og West Bromwich er heller ikke Stefan Johansen og Fulham uten teoretiske sjanser til å sikre opprykk.

Møter tøff motstand
Største sensasjon vil det være om Brentford sikrer opprykket og sender langt mer betrodde West Brom og Fulham ut i kvalifisering om den tredje og siste plassen på øverste nivå neste sesong.

Klubben, som ble stiftet allerede i 1889, har samtidig et vrient kampprogram igjen. I neste kamp venter et Preston North End-lag som kjemper med nebb og klør for å slå seg inn blant lagene som får spille opprykkskvalifisering.

Deretter avsluttes sesongen mot Stoke og Barnsley, to klubber som begge er i akutt nedrykksfare. Tre serieomganger før slutt er Barnsley tabelljumbo, men opp til Stoke på trygg grunn skiller det ikke mer enn tre poeng.

West Bromwich møter på sin side opprykksjagende Fulham og nedrykkstruede Huddersfield i sine to neste kamper, før sesongens rundes av mot middelhavsfarer Queens Park Rangers.

Dansk suksesstrener
Alt tyder på at det blir et rotterace i kampen om opprykk til Premier League i ukene som kommer. Ut fra formtabellen synes Brentford å ha gode kort på hånden.

Laget som ledes av danske Thomas Frank står med seks strake seirer etter koronapausen. Også i den siste kampen før det ufrivillige avbrekket ble det tre poeng.

Lørdag sto algeriske Saïd Benrahma for to scoringer da Derby ble slått 3-1 på bortebane.

Trener Frank har en fortid i Brøndby og som trener for flere aldersbestemte danske landslag. Han ble hentet til Brentford som assistent i 2016, og i oktober 2018 ble han forfremmet som hovedtrener.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Hamilton knuste konkurrentene:

Regjerende verdensmester Lewis Hamilton vant kvalifiseringen og sikret seg beste startspor i søndagens Steiermarks Grand Prix i Formel 1.

Mercedes-føreren vant kvaliken med hele 1,2 sekunders margin til Max Verstappen i Red Bull. McLaren-Renaults Carlos Sainz ble nummer tre, ytterligere to tideler bak.

Hamiltons finske lagkamerat Valtteri Bottas, som vant åpningsrunden sist helg, ble nummer fire.

Kvalifiseringen ble utsatt etter at det kom kraftige regnbyger i Spielberg. Det kom så mye regn at brannmannskapene måtte fjerne vann på et av depottakene for å hindre at det skulle rase sammen.

Steiermarks Grand Prix blir den andre VM-runden som kjøres denne sesongen. Løpet går på banen i østerrikske Spielberg, der også forrige ukes Østerrikes Grand Prix ble arrangert.

Ingen tilskuere får følge løpet.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Gikk på ny smell :

Liverpool jager Premier League-rekorden for flest poeng i en sesong i år, men i dag gikk de på en smell hjemme mot Burnley.

Robertson sendte Liveprool opp i ledelsen, men Rodriguez fastsatte sluttresultatet til 1-1 i den andre omgangen.

Manchester City har poengrekorden med fikk 100 poeng (satt i 2018), og nå må Liverpool vinne de tre siste kampene for å ta rekorden.

Homofil Premier League-spiller: - Et mareritt :

En anonym Premier League-spiller deler sine opplevelser som homofil fotballspiller.

– Noe inni meg gjør det umulig å være åpen med lagkameratene, skriver han.

Brevet er sendt til Justin Fashanu-stiftelsen, som er opprettet av niesen til Fashanu, en tidligere engelsk toppspiller som sto fram som homofil etter karrieren i klubber som Nottingham Forest og Norwich.

– Det er noe som skiller meg fra de andre spillerne i Premier League. Jeg er homofil. Selv det å skrive det i dette brevet er et stort steg for meg. Men bare familien og en nær gruppe venner vet om min seksualitet. Jeg føler meg ikke klar til å dele det med laget eller manageren min, skriver spilleren.

– Det er vanskelig. Jeg deler mesteparten av livet mitt med disse gutta, og når vi går på banen er vi et lag. Men likevel er det noe inni meg som gjør det umulig å være åpen med dem om hvordan jeg føler det. Jeg håper sterkt at jeg en dag snart kan klare det, skriver han.

Påvirker den mentale helsen
Fotballen er preget av at svært få aktive spillere står fram som homofile. Ingen aktive Premier League-spillere har gjort det.

– Hvordan føles det å leve et liv som dette? Det kan være et absolutt mareritt i hverdagen. Og det påvirker min mentale helse mer og mer, skriver spilleren, som sier han forsto at han var homofil da han var 19 år og godt i gang med karrieren.

– Jeg føler meg fanget, og frykten min er at hvis jeg sier sannheten om hvem jeg er, vil ting bare bli verre. Så selv om hjertet mitt ofte sier jeg meg må gjøre det, sier hodet mitt alltid det samme: Hvorfor risikere alt?

Unngår forhold
Spilleren skriver at han på grunn av sin profilerte rolle som Premier League-spiller, unngår forhold.

Han skriver at han går ut med dette for å rette søkelyset mot hvor vanskelig det er å stå fram som homofil i dagens fotball-samfunn.

– Sannheten er at jeg ikke tror fotballen er klar for at noen kommer ut av skapet. Det må gjøres radikale endringer for at jeg føler jeg kan gjøre det. De som styrer spillet må utdanne fans, spillere, managere, agenter, klubbeiere og alle i spillet.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

- Det er sårende:

Den tidligere alpinstjerna Lindsey Vonn og NHL-spiller P.K. Subban har vært et par siden 2018, og forlovet seg i august 2019.

I programmet «Uncomfortable conversations with a black man» forteller Vonn åpenhjertig om fordommene paret har måttet takle etter at de offentliggjorde kjærligheten.

Spørsmålene om parets forskjellige hudfarger har kommet fra både ukjente og venner.

- Jeg kan ikke si at jeg har mistet noen venner, men det har vært veldig mange vanskelige situasjoner med personer jeg står veldig nær. Det er sårende, og jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere det, sier Vonn i programmet, gjengitt hos Expressen.

Hun fortsetter:

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal få de til å forstå. Jeg vet ikke hvordan fordommene og rasismen skal forsvinne slik at de bare ser ham for den personene han her.

Også P.K. Subban har opplevd kritikk for at han fant lykken med en hvit kvinne

- Jeg har fått beskjed om at jeg må finne meg en «søster». Jeg bare lot personen snakke, sier en tydelig preget Subban.

FORLOVET: Tidligere alpinist Lindsey Vonn og NHL-spiller P.K. Subban. Foto: NTB Scanpix

Rykket ned:

Norwich City FC ble i dag den første klubben til å rykke ned fra årets Premier League.

Foto: NTB Scanpix

Kjemper i teten:

Ohio fortsatte Viktor Hovland å imponere fredag. Halvveis i Workday Charity Open ligger golfproffen på en sjetteplass.

På andre dag fredag leverte han ifølge Eurosport noen av sine mest minneverdige slag på PGA-touren til nå.

På det 13. hullet kunne han notere seg en birdie etter å ha truffet bare rundt én meter unna hullet med innslaget. Like nært hullet traff han på det påfølgende hullet, etter et slag på 290 meter. Med to slag på dette par 4-hullet, kunne nordmannen juble over en eagle.

Selv med bogeys på tre av hullene gikk Hovland den andre runden fem slag under par. Totalt sett for de to første rundene ligger han åtte slag under par og på en sjetteplass.

De to avsluttende rundene på Muirfield Village Golf Club spilles i helgen. Amerikanske Collin Morikawa ligger i tet, 13 slag under par.

Foto: NTB Scanpix

Jack Charlton er død:

Den engelske fotballegenden Jack Charlton (85) er død. Det skriver blant annet Sky Sports.

Charlton, som er broren til Bobby Charlton, var en av få engelske fotballspillere som kan kalle seg verdensmester. Han spilte VM-finalen i 1966 - som England vant 4-2 over Vest-Tyskland på hjemmebane.

Forsvarsklippen var også en klubblegende av de sjeldne, og fikk 773 kamper for Leeds over 23 år.

Etter fotballkarrieren var Charlton - som av mange ble ansett som den beste forsvarsspilleren i verden på sin tid - manager for Irland i ti år..

I en pressemelding sier familien:

- Han sovnet rolig inn hjemme fredag kveld med familien til stede.

Jack Charlton feirer VM-gullet i 1966. Foto: NTB Scanpix

Verdensmester Lara van Ruijven (27) er død:

Den nederlandske skøyteløperen Lara van Ruijven har gått bort på et sykehus i Perpignan, Frankrike. Det skriver blant andre AP News.

- Det er forferdelige nyheter vi nå har mottatt. Tapet føles i hele idrettsverdenen, sier landstrener Jeroen Otter til nyhetsbyrået.

van Ruijven ble Nederlands første verdensmest i kortbaneløp da hun vant 500- meteren under VM i Bulgaria i fjor.

2. juli skrev Dagbladet at kortbaneesset var innlagt på sykehus, etter at hun ble syk på treningsleir. Hun var rammet av en autoimmun sykdom, og var kritisk syk.

- Med en utrolig målrettethet har hun vunnet skøytetitler, men denne kampen er mange ganger tøffere, sa Otter til Eurosport den gangen.

Autoimmune sykdommer er sykdommer som skyldes eller er preget av pasientens eget immunsystem, ifølge Store medisinske leksikon. Eksempler er multippel sklerose, cøliaki og diabetes type 1. Noen autoimmune sykdommer kan være dødelige.

Foto: Zsolt Czegledi / MTI / AP / NTB scanpix
- Hun kjemper for livet

- Hun kjemper for livet

dagbladet

Annonsørinnhold