Sportsstudio

Sindre Lie

Karlsson-rekord holdes hemmelig:


Overfor Dagbladet for en ukes tid siden la ikke Frida Karlsson skjul på at hun ble inspirert av Therese Johaugs imponerende tid på 10 000 meteren på Bislett. Likevel hadde hun en følelse av at hun selv kunne klart seg like godt med løpesko på beina.

- Jeg er god til å springe. Jeg har lange bein og bra lungekapasitet. Jeg har også et bra løpssteg, fortalte Karlsson til Dagbladet.

Nå har den svenske yndlingen satt en ny rekord i en tradisjonsrik svensk kondisjonstest. Hallstatesten er et løp på 1800 meter med 210 høydemeter og ligger i Karlssons hjemby, Sollefteå.

I omtrent 40 år har ulike idrettsutøvere prøvd seg på testen og den tidligere rekorden har Karlssons landslagsvenninne Ebba Andersson på tiden 8.56.

Denne rekorden skal Karlsson nå ha slått, men akkurat hvor raskt ungjenta løp holdes hemmelig.

- Tidene blir etter tradisjonen ikke offisielle, men etter rapportene skal rekorden ha blitt slått med god margin, skriver Sollefteå Kommune på Facebook.

Karlsson bekrefter selv rekorden på sin Instagram-profil og har gitt bare en kort, kryptisk kommentar til SVT.

- Vi kan vel la dere spekulere fritt, sa hun til den svenske rikskringkasteren.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Gir seg i Ineos:

Chris Froome gir seg i Team Ineos etter årets sesong. Tour de France-vinneren skal sykle for Israel Start-Up Nation, skriver Cycling News.

Det er Ineos selv som bekrefter nyheten på Twitter:

- Etter ti fantastiske år kommer vi ikke til å fornye kontrakten, skriver laget. Froome har vunnet Tour de France fire ganger i løpet av karrieren, alle med Ineos (tidligere Team Sky).

- Vi har fått til så mye sammen, og jeg vil alltid ta vare på minnene. Jeg ser fram til de nye utfordringene, men før det er målet mitt å vinne Tour de France med Ineos i år, sier Froome i pressemeldingen.

Foto: NTB Scanpix

Tidligere Viking-trener ferdig i Sverige:

Ian Burchnall har fått sparken i Östersund, men fortsetter inntil ny trener er på plass. Burchnall, som trente Viking i 2017, fikk to år i den svenske klubben.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

– Det er kjedelig å måtte avslutte vårt gode samarbeid gjennom to års tid. Men nå må vi rette blikket fremover for klubbens beste, sier Leif Widegren, representant for Östersunds sportskomité.

Burchnall vil likevel fungere som hovedtrener fram til ny trener er på plass.

Engelskmannen, som trente Viking i 2017-sesongen, forlater Östersund etter litt over to år i jobben. Burchnall har også vært assistenttrener i Sarpsborg 08 da Brian Deane trente klubben.

– Jeg har satt pris på årene i Östersund og vil gjerne takke til alle supporterne, sa Burchnall.

37-åringen førte klubben til en skuffende 12. plass i sin første hele sesong, og også denne sesongen har startet trått. Etter seks spilte kamper ligger Östersund på nedrykksplass med fire poeng.

(NTB)

Restartet sesongen med støtte:

Nærmere 200 spillere inntok banen for åtte minutter og 46 sekunders stillhet før MLS-sesongen startet på nytt i Orlando natt til torsdag.

De åtte minutter og 46 sekundene tilsvarer tiden George Floyd ble hold nede av politiet i Minneapolis.

Selve kampen, mellom Orlando City og David Beckhams Inter Miami, ble avgjort av den tidligere Manchester United-stjernen Nani.

Nani satte inn vinnermålet for Orlando sju minutter på overtid. Før det hadde Chris Mueller utlignet i det 70. minutt etter at Juan Agudelo hadde sendt Beckhams menn i ledelsen. Kampen endte 2-1.

MLS-sesongen ble avbrutt i mars etter at kun to serierunder var spilt. Kampen mellom Florida-lagene Orlando og Inter Miami er den første i et alternativt format som spilles denne sesongen. Lagene er delt opp seks grupper og skal spille tre kamper i grunnserien. De 16 beste går videre til cupspill.

Alle kamper skal spilles på ESPNs idrettskompleks i tilknytning til Disney World i Florida.

Oppkjøringen til starten av turneringen har vært preget av positive koronatester. Mandag valgte FC Dallas å trekke seg fra turneringen etter at flere innad i klubben har testet positivt på koronaviruset.

(NTB)

Solbakken lover gull:

Ståle Solbakken og FC København ligger 14 poeng bak ligaleder Midtjylland. Selv om gullet er utenfor rekkevidde i år, lover nordmannen å slå kraftig tilbake.

Midtjylland ligger 14 poeng før de tar imot Solbakkens menn til toppoppgjør torsdag. Skulle hjemmelaget vinne i kveld, vil Midtjylland sikre gullet med fem kamper igjen å spille.

– Jeg er vant til at hvis FCK taper to eller fire kamper, eller ikke vinner gull, så er man i problemer, sa Ståle Solbakken i et intervju med danske B.T.

Nordmannen føler seg sikker på at hovedstadslaget slår tilbake neste sesong.

– Jeg er ansvarlig for at det ikke blir gull denne sesongen, men samtidig er jeg helt trygg på at vi kommer tilbake og vinner gull neste år, sa Solbakken.

Siden FC København vant gull i 2001 har de kun én gang gått to sesonger på rad uten å vinne seriemesterskapet.

(NTB)

Hynne seiret på 800 meter :

Friidrettsprofilen Hedda Hynne stakk av med seieren på 800 meter i Folksam Grand Prix i Karlstad. Like bra gikk det ikke for diskoskaster Ola Stunes Isene.

Hedda Hynne, som blant annet stilte til start under Impossible Games på Bislett tidligere i sommer, vant med tiden 2.03,71 på 800 meter. Skien-kvinnen vant foran Sara Kuivisto på 2.- og belgiske Renée Eykens på 3.-plass.

Diskoskaster Isene fikk kun to godkjente kast, der det beste endte på 60,27 meter under onsdagens stevne i Sverige. Dermed endte han på en skuffende tredjeplass. 25-åringens personlige rekord er på 67,78.

Marcus Thomsen vant herrenes kulekasting. Nordmannens bestenotering ble på 20,34, noe som holdt til seier foran Wictor Petersson (19,76) og Viktor Gardenkrans (18,52).

(©NTB)

Stine Hovland er ferdig i AC Milan:

Landslagsspiller Stine Hovland forlater AC Milan etter én sesong i den italienske fotballklubben.

Det bekrefter Hovland på Instagram onsdag kveld.

– Jeg føler det er på tide å dra videre, så min tid i AC Milan er over. Nå er det på tide med nye eventyr og skrive nye kapitler. Jeg ønsker alle lykke til neste sesong, sier hun.

29-åringen meldte overgang fra Sandviken forrige sommer. Hun fikk 13 Serie A-kamper for Milano-klubben. Vestlendingen har sju landskamper for Norge.

(©NTB)

Solbergs rørende hilsen:

Tidligere rally-sjåfør Petter Solberg har skrevet et rørende innlegg på Facebook etter at tidligere alpinist Finn Christian Jagge gikk bort.

Han skriver at han husker godt dagen da «Finken» tok OL gull i 1992.

- Vi satte på TV-en og måtte gni oss flere ganger i øynene.
Norske flagg vaiet over OL-bakken i Les Ménuires i de franske alper.
Finn Christian Jagge hadde satt hele verdenseliten på plass med mer enn ett sekund i første omgang, skriver Solberg.

Han skriver videre at de ikke turte å drømme om et gull mot storheter som Tomba.

- Men Finken trodde. Finken drømte. Finken innfridde. I mål var han 28/100 bedre enn Tomba. Og Finken Jagge ble min nye helt da jeg var 17 år gammel, skriver Solberg.

Foto: NTB Scanpix

- Det er nitrist:

Kjetil André Aamodt er «nitrist» etter at venn og tidligere lagkamerat Finn Christian Jagge onsdag gikk bort:

- 54 år ... Det er altfor tidlig. Han levde et aktivt liv, hadde operert knærne og var klar for veteranrenn og jakt. Han hadde også to fine barn. Dette er utrolig trist. Han er en av de største profilene vi har hatt i norsk idrett. Han var allsidig og kjapp i replikkene, sier Kjetil André Aamodt til Dagbladet.

- Hvilket øyeblikk husker du best med ham?

- Det må være OL-gullet i 1992. Jeg husker at det var 2,2 millioner som så rennet på NRK. Han leverte en helt rå andre omgang og snøt Alberto Tomba for OL-gullet, sier Aamodt.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Foto: NTB Scanpix
«Finken» er død

«Finken» er død

dagbladet

Ferdig i Liverpool:

Adam Lallana har vært i Liverpool siden 2014, men forlater klubben når kontrakten går ut i sommer. Jürgen Klopp har ingen planer om å bruke han mer.

Klopp bekrefter at han ikke tenker å sende Lallana på banen selv om midtbanemannen er skadefri. Det er for å forhindre at han ikke skader seg før han skal finne seg ny klubb, melder nyhetsbyrået AFP.

Spilleren og klubben skal ha en enighet om at Lallana mest sannsynlig ikke spiller for Liverpool igjen.

– Det er klart at Adam vil forlate klubben i sommer. Vi har en vanskelig situasjon, men jeg respekterer Adam mye, sier Klopp.

Den tyske treneren er full av lovord om eleven han omtaler som «en av mine viktigste spillere i min tid her».

– Fra mitt ståsted er han en legende her, så han kan bli en legende et annet sted fra neste sesong, sier Klopp.

Leicester har blitt utpekt som favoritter til å sikre seg spilleren med 34 landskamper for England.

Foto: NTB Scanpix

Formel 1-bombe:

Fernando Alonso returnerer til formel 1-sirkuset to år etter at han ga seg. Han skal kjøre for Renault, bekrefter laget onsdag.

Spanjolen, som vant to VM-titler med nettopp Renault i 2005 og 2006, skal igjen kjøre for laget i 2021.

– For en dag! Båndet mellom laget og meg er veldig sterkt, for vi vant to VM-titler sammen, men vær sikker, jeg ser framover og ikke i speilet. Laget vil tilbake på podiet, og det vil jeg også, sier Alonso i en video på Renaults twitterkonto.

Han kjørte sist i formel 1 for McLaren i 2018, men ga seg etter 17 år på toppnivå for å jakte på andre store titler i bilsportens verden.

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold