Sportsstudio

Christian Monge Hugsted

Carlsen tapte med vilje:


Magnus Carlsen lot Ding Liren vinne det andre partiet i tirsdagens duell i Chess Masters. Det skapte reaksjoner. Så tok Carlsen første stikk i semifinalen.

Carlsen vant den første av semifinaledagene mot Ding 3,5 mot 2,5 poeng, men det var parti nummer to de fleste snakket om etterpå.

Da ga den norske verdensmesteren bort seieren i kjølvannet av at dårlig nettforbindelse hadde avgjort det første partiet i nordmannens favør. Kinesiske Ding mistet forbindelsen og klarte ikke koble seg på igjen i tide til å fortsette spillet.

Dermed gikk seieren til Carlsen, som åpenbart ikke syntes det var noen rettferdig måte å avgjøre partiet på. Tre trekk ut i parti nummer to gjorde derfor nordmannen grepet som ga Ding-seier.

Da kineseren mistet nettforbindelsen i åpningspartiet pekte stillingen klart i retning av en remis.

– Ethvert fornuftig trekk ga remis. Jeg har utrolig stor respekt for Ding som sjakkspiller og menneske. Jeg syntes det var den eneste korrekte måten å gjøre det på. Jeg ville vinne på brettet, sa Carlsen til Chess24.

– Selvfølgelig ødelegger det litt matchens integritet at det plutselig står 1-1, i stedet for en halv mot en halv, men jeg synes det var det minst onde, utdypet han overfor TV 2.

Nordmannen ble raskt hyllet av mange i sosiale medier for gesten.

– Det handlet egentlig ikke om å få hyllest, sa verdensmesteren.

Kritiske eksperter
TV 2s sjakkekspert Hans Olav Lahlum er internasjonal sjakkdommer, og var direkte på kanalens sending klar på at Carlsens grep trolig vil bli heftig diskutert.

Selv ga han Carlsen ros, men understreket at han var ambivalent til situasjonen som akkurat hadde oppstått.

– Jeg synes det er på sin plass å hylle Magnus for veldig stor sportsånd, og i den situasjonen som er nå, synes jeg ikke han gjør noe galt. Han har opplevd at det første partiet fikk et feilaktig utfall og at han derfor har gått opp i ledelsen. Han utligner matchen for å utligne det, sa Lahlum på TV 2-sendingen.

Jon Ludvig Hammer likte ikke det han så.

– Jeg synes det er veldig spesielt at man hyller det å tape med vilje som fair play. Det er helt vanvittig, sa han.

Berg-og-dalbane
Lahlum antydet på sin side at en regjerende verdensmester neppe har tapt et parti raskere.

Carlsen og Ding spilte så remis i det tredje partiet, og remis ble det også i det fjerde. Dermed fortsatte den første av tre semifinaledager med to partier lynsjakk.

I det første av dem fortsatte remis-rekken til tross for at begge spillerne hadde muligheter til å få et avgjørende grep underveis. Litt berg-og-dalbane ble det også i lynsjakkparti nummer to.

Med hvite brikker skaffet Ding seg tidlig et lite overtak, men solid forsvarsinnsats av Carlsen snudde partiet. Dermed vant den norske verdensmesteren den første dagen av semifinalen 3,5 mot 2,5 poeng.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Hynne seiret på 800 meter :

Friidrettsprofilen Hedda Hynne stakk av med seieren på 800 meter i Folksam Grand Prix i Karlstad. Like bra gikk det ikke for diskoskaster Ola Stunes Isene.

Hedda Hynne, som blant annet stilte til start under Impossible Games på Bislett tidligere i sommer, vant med tiden 2.03,71 på 800 meter. Skien-kvinnen vant foran Sara Kuivisto på 2.- og belgiske Renée Eykens på 3.-plass.

Diskoskaster Isene fikk kun to godkjente kast, der det beste endte på 60,27 meter under onsdagens stevne i Sverige. Dermed endte han på en skuffende tredjeplass. 25-åringens personlige rekord er på 67,78.

Marcus Thomsen vant herrenes kulekasting. Nordmannens bestenotering ble på 20,34, noe som holdt til seier foran Wictor Petersson (19,76) og Viktor Gardenkrans (18,52).

(©NTB)

Stine Hovland er ferdig i AC Milan:

Landslagsspiller Stine Hovland forlater AC Milan etter én sesong i den italienske fotballklubben.

Det bekrefter Hovland på Instagram onsdag kveld.

– Jeg føler det er på tide å dra videre, så min tid i AC Milan er over. Nå er det på tide med nye eventyr og skrive nye kapitler. Jeg ønsker alle lykke til neste sesong, sier hun.

29-åringen meldte overgang fra Sandviken forrige sommer. Hun fikk 13 Serie A-kamper for Milano-klubben. Vestlendingen har sju landskamper for Norge.

(©NTB)

Solbergs rørende hilsen:

Tidligere rally-sjåfør Petter Solberg har skrevet et rørende innlegg på Facebook etter at tidligere alpinist Finn Christian Jagge gikk bort.

Han skriver at han husker godt dagen da «Finken» tok OL gull i 1992.

- Vi satte på TV-en og måtte gni oss flere ganger i øynene.
Norske flagg vaiet over OL-bakken i Les Ménuires i de franske alper.
Finn Christian Jagge hadde satt hele verdenseliten på plass med mer enn ett sekund i første omgang, skriver Solberg.

Han skriver videre at de ikke turte å drømme om et gull mot storheter som Tomba.

- Men Finken trodde. Finken drømte. Finken innfridde. I mål var han 28/100 bedre enn Tomba. Og Finken Jagge ble min nye helt da jeg var 17 år gammel, skriver Solberg.

Foto: NTB Scanpix

- Det er nitrist:

Kjetil André Aamodt er «nitrist» etter at venn og tidligere lagkamerat Finn Christian Jagge onsdag gikk bort:

- 54 år ... Det er altfor tidlig. Han levde et aktivt liv, hadde operert knærne og var klar for veteranrenn og jakt. Han hadde også to fine barn. Dette er utrolig trist. Han er en av de største profilene vi har hatt i norsk idrett. Han var allsidig og kjapp i replikkene, sier Kjetil André Aamodt til Dagbladet.

- Hvilket øyeblikk husker du best med ham?

- Det må være OL-gullet i 1992. Jeg husker at det var 2,2 millioner som så rennet på NRK. Han leverte en helt rå andre omgang og snøt Alberto Tomba for OL-gullet, sier Aamodt.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Foto: NTB Scanpix
«Finken» er død

«Finken» er død

dagbladet

Ferdig i Liverpool:

Adam Lallana har vært i Liverpool siden 2014, men forlater klubben når kontrakten går ut i sommer. Jürgen Klopp har ingen planer om å bruke han mer.

Klopp bekrefter at han ikke tenker å sende Lallana på banen selv om midtbanemannen er skadefri. Det er for å forhindre at han ikke skader seg før han skal finne seg ny klubb, melder nyhetsbyrået AFP.

Spilleren og klubben skal ha en enighet om at Lallana mest sannsynlig ikke spiller for Liverpool igjen.

– Det er klart at Adam vil forlate klubben i sommer. Vi har en vanskelig situasjon, men jeg respekterer Adam mye, sier Klopp.

Den tyske treneren er full av lovord om eleven han omtaler som «en av mine viktigste spillere i min tid her».

– Fra mitt ståsted er han en legende her, så han kan bli en legende et annet sted fra neste sesong, sier Klopp.

Leicester har blitt utpekt som favoritter til å sikre seg spilleren med 34 landskamper for England.

Foto: NTB Scanpix

Formel 1-bombe:

Fernando Alonso returnerer til formel 1-sirkuset to år etter at han ga seg. Han skal kjøre for Renault, bekrefter laget onsdag.

Spanjolen, som vant to VM-titler med nettopp Renault i 2005 og 2006, skal igjen kjøre for laget i 2021.

– For en dag! Båndet mellom laget og meg er veldig sterkt, for vi vant to VM-titler sammen, men vær sikker, jeg ser framover og ikke i speilet. Laget vil tilbake på podiet, og det vil jeg også, sier Alonso i en video på Renaults twitterkonto.

Han kjørte sist i formel 1 for McLaren i 2018, men ga seg etter 17 år på toppnivå for å jakte på andre store titler i bilsportens verden.

Foto: NTB Scanpix

Norsk lag klar for «kvinnenes Tour de France»:

Det norske sykkellaget Hitec Products-Birk Sports er sikret en av de 23 plassene i endagsrittet La Course by Le Tour de France i Nice 29. august.

Rittet går like før første etappe på åpningsdagen av mennenes Tour de France.

Rittet har blitt arrangert i ulike former siden 2014. Hitec deltok i de fire første utgavene av rittet, men årets deltakelse blir den første siden 2017.

Laget fikk en god start på sesongen med sammenlagtseier til britiske Lucy van der Haar i kvinnenes Dubai Tour. Etter det rakk de kun å kjøre tre belgiske endagsritt før idretten ble stengt ned som følge av viruspandemien.

– I et år med så lite eksponering, er det sykt viktig. Vi begynte jo så bra med å vinne i Dubai, sier lagsjef Karl Lima til procycling.no.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Skjelbred neppe klar for Godset-kampen:

Per Ciljan Skjelbred er tilbake i trening, men ifølge Adresseavisen går det mot at Rosenborg blir uten 33-åringen i lørdagens hjemmekamp mot Strømsgodset.

Den tidligere Hertha Berlin-spilleren var bare ti minutter på treningsfeltet på Lerkendal mandag før han gikk i garderoben med sin vonde legg.

Han trente igjen onsdag, men innrømmet overfor Adresseavisen at lørdagens oppgjør mot Strømsgodset høyst sannsynlig går uten ham.

– Man skal aldri si aldri, men slik det kjennes ut nå kan den kampen komme for tidlig, ja, sa Skjelbred til lokalavisen etter onsdagens trening.

Rosenborg innledet sesongen med bare ett poeng på de fire første kampene. Så fikk trener Eirik Horneland sparken, og under den midlertidige treneren Trond Henriksens ledelse har det blitt to seire og en uavgjort for trønderne.

(NTB)

Dier utestengt i fire kamper etter supporter-konfrontasjon:

Tottenhams Eric Dier er suspendert i fire kamper etter at han gikk i rette med en tilskuer etter en FA-cupkamp i mars.

Han er dessuten ilagt en bot på 40.000 pund, tilvarende over 470.000 norske kroner, melder Det engelske fotballforbundet (FA).

TV-bildene i kampen mot Norwich viste at Dier tok seg opp på tribunen blant hjemmetilhengere, klatret over flere seterader og konfronterte en tilskuer, som skal ha ropt fornærmelser mot ham.

Det utviklet seg til håndgemeng før Tottenham-spilleren ble ledet bort av vakter. Tilskueren skal ha fornærmet Dier foran hans yngre bror.

Dier har spilt samtlige fire Premier League-kamper etter koronapausen.

(NTB)

Norsk stortalent klar for ny klubb:

David Nielsens sønn Noah Jean Holm er klar for den portugisiske klubben Vitoria de Guimaraes.

Holm har skrevet under på en fireårsavtale med klubben som ligger på 7.-plass i toppdivisjonen i Portugal. Han kommer fra spill på Leipzig sitt U19-lag.

Den portugisiske klubben bekrefter selv at Holm kommer gratis til klubben og at han har en utkjøpsklausul på 50 millioner euro.

Som 15-åring i 2016 ble Holm tidenes yngste Strømsgodset-spiller med proffkontrakt. Han kom til Drammen da faren David Nielsen ble assistenttrener under Ronny Deila. Nielsen er nå trener i danske Aarhus.

Året etter gikk han fra Strømsgodset til RB Leipzig. Der ble det spill på klubbens U17- og U19-lag. Han fikk aldri debuten for A-laget. Sist sesong ble det sju mål og fire målgivende pasninger på 18 kamper i Bundesligas U19-liga. I tillegg scoret Holm tre mål på seks mesterligakamper for Leipzig U19.

Holm har spilt 39 aldersbestemte landskamper. Han imponerte stort for G18-landslaget i 2019 med sju mål på elleve kamper, deriblant med to mål i 2-1-seieren over Tyskland i november.

(NTB)

Annonsørinnhold