Sportsstudio

Johannes Theodor Fjeld

Verdensmester Lara van Ruijven (27) er død:

Den nederlandske skøyteløperen Lara van Ruijven har gått bort på et sykehus i Perpignan, Frankrike. Det skriver blant andre AP News.

- Det er forferdelige nyheter vi nå har mottatt. Tapet føles i hele idrettsverdenen, sier landstrener Jeroen Otter til nyhetsbyrået.

van Ruijven ble Nederlands første verdensmest i kortbaneløp da hun vant 500- meteren under VM i Bulgaria i fjor.

2. juli skrev Dagbladet at kortbaneesset var innlagt på sykehus, etter at hun ble syk på treningsleir. Hun var rammet av en autoimmun sykdom, og var kritisk syk.

- Med en utrolig målrettethet har hun vunnet skøytetitler, men denne kampen er mange ganger tøffere, sa Otter til Eurosport den gangen.

Autoimmune sykdommer er sykdommer som skyldes eller er preget av pasientens eget immunsystem, ifølge Store medisinske leksikon. Eksempler er multippel sklerose, cøliaki og diabetes type 1. Noen autoimmune sykdommer kan være dødelige.

Foto: Zsolt Czegledi / MTI / AP / NTB scanpix
- Hun kjemper for livet

- Hun kjemper for livet

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Par for Reitan:

Kristoffer Reitan gikk sin åpningsrunde på Europatouren i Wales på par.

Han ligger på rundt 60.-plass før alle har spilt ferdig. Cuten vil trolig ligge på par etter at fredagens runde er over.

Reitan hadde tre birdier og tre bogeyer på sin åpningsrunde grytidlig torsdag morgen. Fredag skal han spille på formiddagen.

Reitan er eneste nordmannen i aksjon på Celtic Manor-banen utenfor Newport.
(NTB)

Skrekkrunde:

Marianne Skarpnord gikk ni slag over par og opplevde en fryktelig dag på golfbanen under første dag av kvinnenes åpne skotske mesterskap fredag.

Skarpnord hadde hele sju bogeyer og en dobbel bogey. Resten av hullene på banen i North Berwick gikk på par. Hun opplevde ingen birdier på sin runde og ligger med det på 104. plass.

Tonje Daffinrud gikk fem slag over par og holder en foreløpig plassering rundt 85. Daffinrud hadde også sju bogeyer, men pyntet litt på en dårlig runde med to birdier.

De norske golferne skal få det tøft med å klare fredagens cut.

(NTB)

Djokovic bekrefter US Open-start:

Verdensener Novak Djokovic deltar i Grand Slam-turneringen US Open i tennis i neste måned. Det bekreftet han torsdag.

Flere profiler har trukket seg fra turneringen av smittefrykt, men serbiske Djokovic kommer til start. Det samme gjør Casper Ruud.

– Jeg er glad for å kunne bekrefte at jeg kommer til å delta i Western & Southern og US Open dette året, skrev Djokovic på sine nettsider torsdag.

Han la til at han reiser til New York lørdag.

– Det var ingen enkel avgjørelse å ta, med alle hindringer og utfordringer fra mange hold, men tanke på å konkurrere igjen begeistrer meg, sier Djokovic.

Serberen er på jakt etter sin 18. Grand Slam-tittel.

(©NTB)

Foto: NTB Scanpix

Kutter omkamper i FA-cupen:

Det vil ikke bli spilt omkamper i den engelske FA-cupen i fotball neste sesong. Grepet tas for å redusere det som ligger an til å bli et uhyre tett kampprogram.

Ifølge BBC er det besluttet at Liverpool, Manchester United og de øvrige lagene i engelsk fotball kan forberede seg på at oppgjørene i samtlige FA-cuprunder skal avgjøres over én kamp.

Kvalifiseringen til FA-cupen starter allerede 1. september, mens finalen er planlagt spilt 15. mai 2021.

Det er også klart at semifinalene i ligacupen vil bli avgjort over én kamp. Den turneringen starter 5. september.

Premiepengene i FA-cupen halveres i tillegg kommende sesong som følge av de økonomiske ringvirkningene koronapandemien har forårsaket.

(©NTB)

Foto: NTB Scanpix

Beckham med stjernesignering:

David Beckhams Inter Miami har signert sin første store profil fra Europa. Blaise Matuidi er nå klar for MLS-klubben. Det bekrefter klubben på sin Twitter-konto.

Matuidi kommer fra Juventus, og franskmannen har også spilt i en årrekke i Paris Saint-Germain. Midtbanespilleren tok også VM-gull med Frankrike i 2018.

Ødegaard: - Det har vært en glede:

I går ble det kjent at Martin Ødegaard ikke tar en ny sesong i Real Sociedad, men i stedet slutter seg til Real Madrid sin tropp.

I dag kom han med en melding til La Real-fansen på Instagram.

- Det har vært en glede, og jeg er stolt av å ha ikledd denne drakta. Jeg har elsket det fra første dag til den siste, og sammen har vi opplevd mange fine øyeblikk, skriver nordmannen på Instagram.

Han understreker sin kjærlighet overfor den baskiske klubben:

- La Real vil alltid ha en plass i hjertet mitt. Tusen takk for alt, og jeg ønsker dere alt det beste i framtiden. Jeg er sikker på det blir veldig bra, skriver han videre.

Foto: NTB Scanpix

Her leder han Brann for første gang:

Kåre Ingebrigtsen ledet torsdag Brann-treningen for første gang etter at han ble ansatt som ny hovedtrener i bergensklubben.

Et stort presseoppbud var på plass da Ingebrigtsen tok taktpinnen på Brann stadion ved 11.30-tiden. Interessen rundt trønderens første treningsøkt var enorm.

Forventningene til hva Ingebrigtsen kan få til er også store.

Mandag fikk den nye Brann-sjefen se laget sitt ta en kruttsterk 2-1-seier mot Molde i Eliteserien. Da var det tidligere trener Lars Arne Nilsens assistent Robert Hauge som styrte Brann-spillerne fra benken.

Ingebrigtsen har skrevet en kontrakt på to og et halvt år.

Trønderen var sist trener for APOEL Nikosia i februar, men satt bare i trenerstolen i den kypriotiske klubben i 46 dager. Før det var han sju måneder i belgiske Oostende.

Det gikk langt bedre da Ingebrigtsen sist var trener i Eliteserien. Da for Rosenborg. Mellom 2014 og 2018 ledet han trønderne til tre seriemesterskap og to cuptitler.

I Ingebrigtsen får Brann en merittert mann: Han har vunnet flere norske seriemesterskap som trener enn alle de andre trenerne i Eliteserien til sammen. Erling Moe (Molde) og Jan Jönsson (Stabæk) har vunnet én gang hver.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

- Tilbudt til Barcelona:

Cristiano Ronaldo har de to siste sesongene oppholdt seg i Juventus de siste åra, med stor suksess. Nylig vant han sitt andre ligagull med klubben, og det ser ikke ut til at han har planer om å gi seg, til tross for at han er blitt 35 år gammel.

Nå kommer derimot den spanske journalisten og fotballeksperten Guillem Balague med oppsiktsvekkende rapporter overfor BBC.

Han hevder å vite at Juventus vil kvitte seg med de store utgiftene som Ronaldo tilfører. Derfor har nå agent Jorge Mendes visstnok sett etter en ny klubb for portugiseren.

Balague hevder at han har blitt tilbudt til blant annet Real Madrid, men de skal ha sagt at det er ingen sjanse for at Ronaldo får returnere til gamleklubben.

Han mener også å vite at Ronaldo har blitt tilbudt til Barcelona, altså portugiserens erkerival i ni år.

- Han har blitt tilbudt overalt, til og med Barcelona, sier Balague til BBC.

Francesc Aguilar, som er journalist i Mundo Deportivo, sier at Ronaldo har blitt tilbudt til Barcelona ved to anledninger. Begge gangene skal ha vært før Ronaldo dro til Manchester United i 2004.

Foto: NTB Scanpix

Isak (15) klar for Manchester United:

Tromsø-spiller Isak Hansen-Aarøen blir Manchester United-spiller i løpet av 2020 ifølge Nordlys.

Det har lenge vært klart at det skal skje før eller siden, men nå virker det som om avtalen er klar.

- Isak er ikke med oss lenger nå. Han skal reise over til Manchester i neste uke, og han har sammen med oss blitt enig om at han nå får noen dager fri. Det blir litt ferie for å roe litt ned før han drar over, forteller Tromsøs assistenttrener Lars Petter Andressen til Nordlys.

Stortalentet har fått sju innhopp for Tromsø i 1. divisjon i år. Nå tyder alt på at han har spilt sin siste kamp for nordlendingene.

Unggutten skal visstnok dra til United når han fyller 16. Det skjer om ni dager.

– Vi ønsker han selvfølgelig masse lykke til der borte. Vi skulle ønsket at han kunne være med her og bidra ut sesongen, men vi skjønner at de vil ha han der, sier Andressen.

Bildet forbløffer:

Det er bare ei snau uke siden den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen var livstruende skadd etter en skrekkvelt i Tour de Pologne.

Etter en fem timer lang operasjon kom beskjeden fra sykehuset om at han var utenfor livsfare. Han pådro seg en rekke brudd i ansiktet samt skader i ganen og luftrøret. Han ble holdt i kunstig koma i to dager.

Jakobsen har vist rask bedring. Torsdag kom svært oppløftende bilder av sykkelprofilen - de viser nemlig at han er såpass kvikk at han klarer å gå helt for egen maskin inn i flyet som nå skal ta ham hjem.

- Alle har sett hvor fæl velten var. Når man nå ser at Fabio er mobil igjen, at han er oppe og går, og at det ikke er brudd i underkroppen: Da kan man trygt si at vi snakker om et mirakel, sier Quicksteps laglege, Yvan Vanmol, til Cyclingnews.

Den nederlandske Quickstep-rytteren spurtet om seier på første etappe av verdenstourrittet i Polen, men ble presset mot siden av landsmannen Dylan Groenewegen og veltet ut av løypa en meter før mål.

Foto: NTB Scanpix
Livstruende skadd etter stygg velt

Livstruende skadd etter stygg velt

dagbladet

Annonsørinnhold