Sportsstudio

Thomas Haarstad

Rykket ned:

Norwich City FC ble i dag den første klubben til å rykke ned fra årets Premier League.

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Kraftig uvær under sykkelritt: - Sykt:

Sloveneren Primoz Roglic vant torsdagens 2. etappe av etapperittet Criterium de Dauphine og overtok også sammenlagtledelsen.

Den tidligere skihopperen slo til med en kilometer igjen til mål på etappen på 135 kilometer fra Vienne opp til Col de Porte. Han brukte sine tempoegenskaper og bare satt på setet og tråkket ifra konkurrentene.

Nærmest i mål kom franske Thibaut Pinot. Han endte åtte sekunder bak.

Sammenlagt i rittet som avsluttes søndag, leder Roglic med 12 sekunder foran Thibaut.

Det store skuffelsen var at fjorårsvinneren av Tour de France, colombianeren Egan Bernal, ikke klarte å svare da Roglic rykket.

Han falt ned til 4.-plass sammenlagt etter 10.-plass på etappen.

Ingen av de norske på start var med på å sette preg på etappen. Carl Fredrik Hagen på Lotto Soudal-laget var langt bak og endte som beste nordmann på 45.-plass nesten 17 minutter bak.

Beste mann på hans lag ble belgiske Harm Vanhoucke på en 28.-plass, 2,16 bak

Hagen kom seg i mål før et voldsomt uvær satte inn. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff var blant syklistene som måtte kjempe seg til topps på etappen mot hagl så store som ping-pong-baller.

– Det var helt sykt, sa Carl Fredrik Hagen til VG.

Noen minutter etter at slovenske Primoz Roglic hadde gått over mål slo uværet til. Over halve feltet med flere norske syklister hadde ennå ikke nådd til topps.

Lyn og torden
– Jeg hadde akkurat kommet inn i bussen da det smalt et lynnedslag rett over oss her, og så begynte det å hagle noe voldsomt. Det var rimelig heftig, sa Hagen.

De andre norske gjorde det slik: 87) Vegard Stake Laengen (UAE) 16.59, 124) Edvald Boasson Hagen (NTT) 24.41, 133) Sven Erik Bystrøm (UAE) 24.52, 135) Alexander Kristoff (UAE) 24.54.

Nekter å forlate Arsenal: Jeg bestemmer:

Arsenals Mesut Özil er klar på at absolutt ingen skal få lov til å presse ham ut av klubben.

31-åringen fikk ingen spilletid da Premier League kom i gang igjen etter koronapausen.

– Min mening er klar. Jeg blir her til kontrakten min utløper, og jeg skal gi alt for klubben, sier han i et intervju med The Athletic.

Özil sier at han ikke skal la seg knekke på grunn av det som skjer rundt ham. Han sier at det bare er han selv som bestemmer når han skal forlate klubben.

– Det er ingen andre enn meg. Jeg skrev ikke under for to eller tre år, men for fire år, og det burde alle respektere. Ja, enkelte saker og ting har vært vanskelige, men jeg elsker Arsenal, og jeg elsker å være her, sier tyskeren.

31-åringens kontrakt med Arsenal går ut i juni 2021. Britiske medier oppgir at Arsenal skal være sugne på å kjøpe midtbanespilleren ut av kontrakten.

(NTB)

Par for Reitan:

Kristoffer Reitan gikk sin åpningsrunde på Europatouren i Wales på par.

Han ligger på rundt 60.-plass før alle har spilt ferdig. Cuten vil trolig ligge på par etter at fredagens runde er over.

Reitan hadde tre birdier og tre bogeyer på sin åpningsrunde grytidlig torsdag morgen. Fredag skal han spille på formiddagen.

Reitan er eneste nordmannen i aksjon på Celtic Manor-banen utenfor Newport.
(NTB)

Skrekkrunde:

Marianne Skarpnord gikk ni slag over par og opplevde en fryktelig dag på golfbanen under første dag av kvinnenes åpne skotske mesterskap fredag.

Skarpnord hadde hele sju bogeyer og en dobbel bogey. Resten av hullene på banen i North Berwick gikk på par. Hun opplevde ingen birdier på sin runde og ligger med det på 104. plass.

Tonje Daffinrud gikk fem slag over par og holder en foreløpig plassering rundt 85. Daffinrud hadde også sju bogeyer, men pyntet litt på en dårlig runde med to birdier.

De norske golferne skal få det tøft med å klare fredagens cut.

(NTB)

Djokovic bekrefter US Open-start:

Verdensener Novak Djokovic deltar i Grand Slam-turneringen US Open i tennis i neste måned. Det bekreftet han torsdag.

Flere profiler har trukket seg fra turneringen av smittefrykt, men serbiske Djokovic kommer til start. Det samme gjør Casper Ruud.

– Jeg er glad for å kunne bekrefte at jeg kommer til å delta i Western & Southern og US Open dette året, skrev Djokovic på sine nettsider torsdag.

Han la til at han reiser til New York lørdag.

– Det var ingen enkel avgjørelse å ta, med alle hindringer og utfordringer fra mange hold, men tanke på å konkurrere igjen begeistrer meg, sier Djokovic.

Serberen er på jakt etter sin 18. Grand Slam-tittel.

(©NTB)

Foto: NTB Scanpix

Kutter omkamper i FA-cupen:

Det vil ikke bli spilt omkamper i den engelske FA-cupen i fotball neste sesong. Grepet tas for å redusere det som ligger an til å bli et uhyre tett kampprogram.

Ifølge BBC er det besluttet at Liverpool, Manchester United og de øvrige lagene i engelsk fotball kan forberede seg på at oppgjørene i samtlige FA-cuprunder skal avgjøres over én kamp.

Kvalifiseringen til FA-cupen starter allerede 1. september, mens finalen er planlagt spilt 15. mai 2021.

Det er også klart at semifinalene i ligacupen vil bli avgjort over én kamp. Den turneringen starter 5. september.

Premiepengene i FA-cupen halveres i tillegg kommende sesong som følge av de økonomiske ringvirkningene koronapandemien har forårsaket.

(©NTB)

Foto: NTB Scanpix

Beckham med stjernesignering:

David Beckhams Inter Miami har signert sin første store profil fra Europa. Blaise Matuidi er nå klar for MLS-klubben. Det bekrefter klubben på sin Twitter-konto.

Matuidi kommer fra Juventus, og franskmannen har også spilt i en årrekke i Paris Saint-Germain. Midtbanespilleren tok også VM-gull med Frankrike i 2018.

Ødegaard: - Det har vært en glede:

I går ble det kjent at Martin Ødegaard ikke tar en ny sesong i Real Sociedad, men i stedet slutter seg til Real Madrid sin tropp.

I dag kom han med en melding til La Real-fansen på Instagram.

- Det har vært en glede, og jeg er stolt av å ha ikledd denne drakta. Jeg har elsket det fra første dag til den siste, og sammen har vi opplevd mange fine øyeblikk, skriver nordmannen på Instagram.

Han understreker sin kjærlighet overfor den baskiske klubben:

- La Real vil alltid ha en plass i hjertet mitt. Tusen takk for alt, og jeg ønsker dere alt det beste i framtiden. Jeg er sikker på det blir veldig bra, skriver han videre.

Foto: NTB Scanpix

Her leder han Brann for første gang:

Kåre Ingebrigtsen ledet torsdag Brann-treningen for første gang etter at han ble ansatt som ny hovedtrener i bergensklubben.

Et stort presseoppbud var på plass da Ingebrigtsen tok taktpinnen på Brann stadion ved 11.30-tiden. Interessen rundt trønderens første treningsøkt var enorm.

Forventningene til hva Ingebrigtsen kan få til er også store.

Mandag fikk den nye Brann-sjefen se laget sitt ta en kruttsterk 2-1-seier mot Molde i Eliteserien. Da var det tidligere trener Lars Arne Nilsens assistent Robert Hauge som styrte Brann-spillerne fra benken.

Ingebrigtsen har skrevet en kontrakt på to og et halvt år.

Trønderen var sist trener for APOEL Nikosia i februar, men satt bare i trenerstolen i den kypriotiske klubben i 46 dager. Før det var han sju måneder i belgiske Oostende.

Det gikk langt bedre da Ingebrigtsen sist var trener i Eliteserien. Da for Rosenborg. Mellom 2014 og 2018 ledet han trønderne til tre seriemesterskap og to cuptitler.

I Ingebrigtsen får Brann en merittert mann: Han har vunnet flere norske seriemesterskap som trener enn alle de andre trenerne i Eliteserien til sammen. Erling Moe (Molde) og Jan Jönsson (Stabæk) har vunnet én gang hver.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

- Tilbudt til Barcelona:

Cristiano Ronaldo har de to siste sesongene oppholdt seg i Juventus de siste åra, med stor suksess. Nylig vant han sitt andre ligagull med klubben, og det ser ikke ut til at han har planer om å gi seg, til tross for at han er blitt 35 år gammel.

Nå kommer derimot den spanske journalisten og fotballeksperten Guillem Balague med oppsiktsvekkende rapporter overfor BBC.

Han hevder å vite at Juventus vil kvitte seg med de store utgiftene som Ronaldo tilfører. Derfor har nå agent Jorge Mendes visstnok sett etter en ny klubb for portugiseren.

Balague hevder at han har blitt tilbudt til blant annet Real Madrid, men de skal ha sagt at det er ingen sjanse for at Ronaldo får returnere til gamleklubben.

Han mener også å vite at Ronaldo har blitt tilbudt til Barcelona, altså portugiserens erkerival i ni år.

- Han har blitt tilbudt overalt, til og med Barcelona, sier Balague til BBC.

Francesc Aguilar, som er journalist i Mundo Deportivo, sier at Ronaldo har blitt tilbudt til Barcelona ved to anledninger. Begge gangene skal ha vært før Ronaldo dro til Manchester United i 2004.

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold