Annonse

Sportsstudio

Homofil Premier League-spiller: - Et mareritt
Foto: NTB Scanpix

Homofil Premier League-spiller: - Et mareritt

En anonym Premier League-spiller deler sine opplevelser som homofil fotballspiller.

– Noe inni meg gjør det umulig å være åpen med lagkameratene, skriver han.

Brevet er sendt til Justin Fashanu-stiftelsen, som er opprettet av niesen til Fashanu, en tidligere engelsk toppspiller som sto fram som homofil etter karrieren i klubber som Nottingham Forest og Norwich.

– Det er noe som skiller meg fra de andre spillerne i Premier League. Jeg er homofil. Selv det å skrive det i dette brevet er et stort steg for meg. Men bare familien og en nær gruppe venner vet om min seksualitet. Jeg føler meg ikke klar til å dele det med laget eller manageren min, skriver spilleren.

– Det er vanskelig. Jeg deler mesteparten av livet mitt med disse gutta, og når vi går på banen er vi et lag. Men likevel er det noe inni meg som gjør det umulig å være åpen med dem om hvordan jeg føler det. Jeg håper sterkt at jeg en dag snart kan klare det, skriver han.

Påvirker den mentale helsen
Fotballen er preget av at svært få aktive spillere står fram som homofile. Ingen aktive Premier League-spillere har gjort det.

– Hvordan føles det å leve et liv som dette? Det kan være et absolutt mareritt i hverdagen. Og det påvirker min mentale helse mer og mer, skriver spilleren, som sier han forsto at han var homofil da han var 19 år og godt i gang med karrieren.

– Jeg føler meg fanget, og frykten min er at hvis jeg sier sannheten om hvem jeg er, vil ting bare bli verre. Så selv om hjertet mitt ofte sier jeg meg må gjøre det, sier hodet mitt alltid det samme: Hvorfor risikere alt?

Unngår forhold
Spilleren skriver at han på grunn av sin profilerte rolle som Premier League-spiller, unngår forhold.

Han skriver at han går ut med dette for å rette søkelyset mot hvor vanskelig det er å stå fram som homofil i dagens fotball-samfunn.

– Sannheten er at jeg ikke tror fotballen er klar for at noen kommer ut av skapet. Det må gjøres radikale endringer for at jeg føler jeg kan gjøre det. De som styrer spillet må utdanne fans, spillere, managere, agenter, klubbeiere og alle i spillet.

(NTB)

Annonse
Godt nytt for City
Foto: NTB

Godt nytt for City

Pep Guardiola kunne avsløre at både Kevin De Bruyne og Jack Grealish er klar for Manchester Citys FA-cupfinale mot Manchester United på lørdag.

De Bruyne, Grealish, Ruben Dias og Manuel Akanji gikk alle glipp av Citys siste Premier League-kamp for sesongen mot Brentford forrige uke.

Guardiola kunne likevel avslørte at kvartetten er tilbake i trening og forventes å være involvert i FA-cupfinalen på Wembley lørdag.

- De har trent bra på de to siste treningsøktene. De er alle, mer eller mindre fine, sa spanjolen.

Guardiola bekreftet også at Stefan Ortega vil starte i mål mot United i stedet for den brasilianske førstekeeperen Ederson.

Ortega, som startet to av Citys tre siste seriekamper, har ikke sluppet inn mål i FA-cupen denne sesongen.

- Stefan kommer til å spille. Jeg har alltid vært sånn i FA-cupen. Keeperen som har spilt i FA-cupen skal også spille i FA-cupfinalen, sa Guardiola.

(NTB)

Annonse
Opptur
Foto: NTB

Opptur

Dennis Hauger klokket inn på den sjette beste tiden under fredagens Formel 2-kvalifisering i Barcelona.

Dermed startet han også i fjerde beste startspor under lørdagens sprintløp, ettersom rekkefølgen på de ti raskeste fra kvalifiseringen snus. Under søndagens hovedløp startet han imidlertid som nummer seks.

Hauger satte den beste rundetiden på sin niende runde, men fikk ikke beholde ledelsen i mer enn et par minutter da både Théo Pourchaire og Enzo Fittipaldi klatret forbi han på resultatlisten.

Den 20 år gamle nordmannen sa seg likevel fornøyd og parkerte bilen i depotet for å ikke påføre noe mer slitasje på dekkene. Hauger endte til slutt som nummer seks, ettersom Ayumu Iwasa, Oliver Bearman og Jack Doohan også snek seg foran på slutten av kvalifiseringen.

Bearman satte den beste rundetiden og starter dermed i beste startspor under søndagens hovedløp.

Aurskog-gutten Hauger tok sin hittil eneste seier denne sesongen i sprintløpet i Australia i den tredje VM-runden. Han står med tre Formel 2-triumfer totalt.

Hauger leverte en svak kvalifisering i Monaco sist helg. Da fikk han imidlertid en opptur da han kjørte seg opp mange plasser i søndagens hovedløp.

(NTB)

Annonse
Leão skrev ny femårskontrakt med Milan
Foto: NTB

Leão skrev ny femårskontrakt med Milan

Den portugisiske fotballstjernen Rafael Leão (23) har skrevet under på en ny kontrakt med AC Milan som binder han til klubben fram til sommeren 2028.

Det bekrefter klubben på sin nettside.

«AC Milan er glade for å kunngjøre at Rafael Alexandre da Conceição Leão har fornyet kontrakten sin med klubben til 30. juni 2028», heter det i pressemeldingen.

Portugiseren kom til klubben i 2019 og har siden notert seg med 41 mål og 29 assist på 162 kamper for storklubben fra den italienske motehovedstaden.

23-åringen var også en viktig brikke i Milan-laget som sikret den italienske ligatittelen forrige sesong. Det var deres første Serie A-trofé siden 2011. Leão ble også kåret til årets spiller i Serie A da de sikret tittelen.

Angrepsspilleren kom fra Lille og har også tidligere spilt for Sporting. Leão har scoret tre mål og servert fire assist på 18 A-landskamper for Portugal.

(NTB)

Annonse