Sportsstudio

Thomas Haarstad

Hamilton knuste konkurrentene:

Regjerende verdensmester Lewis Hamilton vant kvalifiseringen og sikret seg beste startspor i søndagens Steiermarks Grand Prix i Formel 1.

Mercedes-føreren vant kvaliken med hele 1,2 sekunders margin til Max Verstappen i Red Bull. McLaren-Renaults Carlos Sainz ble nummer tre, ytterligere to tideler bak.

Hamiltons finske lagkamerat Valtteri Bottas, som vant åpningsrunden sist helg, ble nummer fire.

Kvalifiseringen ble utsatt etter at det kom kraftige regnbyger i Spielberg. Det kom så mye regn at brannmannskapene måtte fjerne vann på et av depottakene for å hindre at det skulle rase sammen.

Steiermarks Grand Prix blir den andre VM-runden som kjøres denne sesongen. Løpet går på banen i østerrikske Spielberg, der også forrige ukes Østerrikes Grand Prix ble arrangert.

Ingen tilskuere får følge løpet.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Videre etter drama: Snudde kampen på overtid:

Lille Atalanta var på vei mot det helt store, men så raknet alt helt på tampen da PSG tok seg til semifinalen i mesterligaen med 2-1-seier.

Lille Atalanta fra Bergamo var bare minutter unna en plass i semifinalen etter at de ledet 1-0 med sekunder igjen av ordinær tid etter scoring av Mario Pasalic i 1. omgang.

Men to kjappe scoringer av Marquinhos i det 90. minutt og Eric Maxim Choupo-Moting på overtid fikset biffen for den franske giganten.

Foto: NTB scanpix
PSG snudde alt i ellevilt sluttminuttdrama

PSG snudde alt i ellevilt sluttminuttdrama

dagbladet

Carlsen til finale etter dramatisk match mot Ding:

Magnus Carlsen sikret seg finaleplass i Grand Final i sin egen sjakktour med seier i over kinesiske Ding Liren i onsdagens semifinale.

Les mer her:

Carlsen til finale etter drama

Carlsen til finale etter drama

dagbladet

Haaland i fyr og flamme:

Parallelt med at Martin Ødegaard (21) preger overskriftene i sportsnyhetene i Spania gjennom returen til Real Madrid, viste Erling Braut Haland (20) at han fremdeles er en målscorer av rang.

Rogalendingen var igjen i aksjon i ettermiddag for Borussia Dortmund i en treningskamp mot Altach - og fortsette der han slapp før sommerferien.

Haaland var involvert i samtlige tre scoringer som ble produsert mens han var på banen.

Les mer her:

Haaland herjet vilt

Haaland herjet vilt

dagbladet

Sociedad bekrefter: Ødegaard tilbake i Real Madrid:


Real Sociedad bekrefter i en pressemelding at Martin Ødegaards tid i klubben er et ferdigskrevet kapittel.

- Ødegaard forlater oss for å komme tilbake til Real Madrid, men vi vil aldri glemme all gleden han har gitt oss. Han kvaliteter, karakter, innsats og ydmykhet gjør at Martin vil bli husket med en enorm kjærlighet, skriver Real Sociedad.

I en siste videohilsen - som du kan se over - takker Ødegaard klubben og fancen på klubbens egen YouTube-kanal.

- Jeg vil nå gi dere denne avskjedsbeskjeden, men fremfor alt er jeg takknemlig, for et år som har vært uforglemmelig for meg. Jeg har hatt store øyeblikk i denne drakta, gjennom hvordan jeg ble presentert, mitt første mål, veien til cupfinalen og Europa League, sier Martin Ødegaard.

- All kjærligheten dere har vist meg både på og utenfor banen kommer jeg aldri til å glemme. Jeg vil takke klubben for for tilliten og alle lagkameratene min som har hjulpet meg til å bli bedre dag etter dag. Tiden er nå inne for å ta farvel, sier nordmannen og legger til at han har fått et hjerte for Real Sociedad for evig framtid.

Foto: NTB scanpix
Bekrefter: Ødegaard tilbake i Real Madrid

Bekrefter: Ødegaard tilbake i Real Madrid

dagbladet

NÅ: To Haaland-mål:


Erling Braut Haaland fortsetter der han slapp forrige sesong og brukte ikke lang tid på å komme seg på scoringslista i treningskampen mot Altach.

Først scoret spisstalentet på straffespark etter 36 minutter. Dernest kom mål nr. 2 fra Haaland like før pause.

Stillingen var 3-0 etter 1. omgang. Nordmannen noterte seg også for en assist på Borussia Dortmunds første nettkjenning og var dermed vært involvert i tre av tre scoringer før pause, før Haaland ble byttet ut.

Thorgan Hazard har økt ledelsen til 4-0.

Foto: NTB scanpix

Sykkel-VM avlyses:

Sykkel-VM i Sveits er avlyst som følge av coronasituasjonen. Det skriver arrangøren på sin nettside.

Det er ikke lov å holde arrangementer med 1000 personer eller flere, noe som gjorde det uaktuelt å arrangere mesterskapet.

- Vi er lei oss og skuffet. Vi har jobbet hardt i nesten to år for å levere et fantastisk arrangement, sier presidentene for mesterskapet Grégory Devaud og Alexandre Debons i en pressemelding.

VM skulle ha blitt arrangert fra 20. til 27 september.

Foto: NTB Scanpix

Sigurdarson aktuell for sjokkretur til LSK:

Björn Bergmann Sigurdarson (29) kan være på vei til Lillestrøm, der han gjorde stor suksess i årene 2009 til 2012.

Det skriver Romerikes Blad.

– Jeg har vært i tett kontakt med Björn siden han dro fra LSK. Vi har snakket mye sammen, og han har aldri lagt skjul på at han kan tenke seg å komme tilbake til LSK en gang når timingen er riktig. Jeg kan bekrefte at dette er et «case» nå, men ingenting er klart, sier sportssjef Simon Mesfin i LSK til lokalavisen.

Sigurdarson har spilt for Rostov i Russland de siste sesongene. Like før koronautbruddet spilte han én kamp på lån i kypriotiske Apoel. Når overgangsvinduet åpner i september, kan han havne i Lillestrøm.

– Timingen kan være riktig nå, men finansieringen må på plass. Det er det vi snakker om nå, sier Mesfin.

Lillestrøm har hatt en skuffende sesonginnledning og ligger på 9.-plass i 1. divisjon.

(©NTB)

Brann-spiller isolert med coronasymptomer:

Brann-spiller Gilli Rolantsson har den siste uken vært i karantene som følge av nærkontakt med en virussmittet person. Nå har han lette symptomer selv.

Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider onsdag.

– Gilli har vært i karantene den siste uken fordi han har vært i nærkontakt med en person som er smittet av koronaviruset. Nå har han utviklet lette luftveissymptomer, og han er isolert, sier Brann-lege Magnus Myntevik i en uttalelse.

– Han har ikke vært på Stadion eller i kontakt med noen av spillerne siden han var i kontakt med personen som var smittet. Vi vil komme med mer informasjon senere, utdyper han.

Rolantsson vil selv ikke uttale seg om saken.

Spilleren fra Færøyene har spilt fem kamper som innbytter for Brann denne sesongen.

(©NTB)

Foto: NTB Scanpix

Ødegaard fjernet fra Real Sociedad-troppen:

Martin Ødegaard skal ikke delta i sesongoppkjøringen til Real Sociedad som starter fredag. Det melder klubben selv. Nå tyder alt på at han spiller for Real Madrid neste sesong.

I tillegg til at han ikke er med i sesongoppkjøringen, er han fjernet fra troppen til Real Sociedad på deres nettsider.

Den opprinnelige planen skal ha vært at han skal spille for Real Socidad neste sesong også. Men Zinédine Zidane og Real Madrid skal ha snudd, ifølge flere spanske medier.

Real Madrid starter sin sesongoppkjøring noe seinere. Det har med andre ord ikke kommet noen bekreftelse fra Real Madrids side.

Foto: NTB Scanpix

Motstander i coronatrøbbel:

Atlético Madrids kvinnelag i fotball er rammet av coronaviruset. Fire personer tilknyttet klubben har testet positivt, få dager før mesterligaens kvartfinale.

21. august skal Atlético Madrid spille kvartfinale mot Caroline Graham Hansens Barcelona. Oppladningen til det oppgjøret blir ikke som tenkt.

Nå sliter nemlig Madrid-laget med coronaviruset. Onsdag ble det bekreftet at fire personer har testet positivt.

I en uttalelse fra klubben heter det at svarene på testene kom tirsdag, etter at spillere, trenere og støtteapparat ble testet dagen før. De nye testene ble tatt etter at det ble avdekket positive prøver i klubben fredag.

De positive prøvene forrige uke har ført til at laget har innstilt treningene og isolert spillere og trenere. Klubben opplyser også at ingen av spillerne viser symptomer på viruset, og at de er isolert i sine respektive hjem.

De vil bli testet på ny i løpet av de neste dagene. Inntil videre er all aktivitet satt i bero.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold