Sportsstudio

Thomas Haarstad

Brentford snuser på historisk Premier League-opprykk:

Brentford har ikke spilt på øverste nivå i engelsk fotball siden 1946/47-sesongen. Nå kan det være duket for et snarlig comeback.

Tre serieomganger før slutt i mesterskapsserien har nemlig klubben kun tre poeng opp til andreplasserte West Bromwich på tabellen. Skulle sistnevnte snuble i én eller flere av sine gjenstående kamper, åpner det muligheten for Brentford.

Serieleder Leeds er heller ikke mer enn tre poeng foran Brentford, men har en kamp til gode. Alt tyder på at det blir opprykksfeiring på Elland Road om ikke lenge.

Kampen om den andre plassen som gir direkte opprykk til Premier League er derimot ikke på noen måte over. Ved siden av Brentford og West Bromwich er heller ikke Stefan Johansen og Fulham uten teoretiske sjanser til å sikre opprykk.

Møter tøff motstand
Største sensasjon vil det være om Brentford sikrer opprykket og sender langt mer betrodde West Brom og Fulham ut i kvalifisering om den tredje og siste plassen på øverste nivå neste sesong.

Klubben, som ble stiftet allerede i 1889, har samtidig et vrient kampprogram igjen. I neste kamp venter et Preston North End-lag som kjemper med nebb og klør for å slå seg inn blant lagene som får spille opprykkskvalifisering.

Deretter avsluttes sesongen mot Stoke og Barnsley, to klubber som begge er i akutt nedrykksfare. Tre serieomganger før slutt er Barnsley tabelljumbo, men opp til Stoke på trygg grunn skiller det ikke mer enn tre poeng.

West Bromwich møter på sin side opprykksjagende Fulham og nedrykkstruede Huddersfield i sine to neste kamper, før sesongens rundes av mot middelhavsfarer Queens Park Rangers.

Dansk suksesstrener
Alt tyder på at det blir et rotterace i kampen om opprykk til Premier League i ukene som kommer. Ut fra formtabellen synes Brentford å ha gode kort på hånden.

Laget som ledes av danske Thomas Frank står med seks strake seirer etter koronapausen. Også i den siste kampen før det ufrivillige avbrekket ble det tre poeng.

Lørdag sto algeriske Saïd Benrahma for to scoringer da Derby ble slått 3-1 på bortebane.

Trener Frank har en fortid i Brøndby og som trener for flere aldersbestemte danske landslag. Han ble hentet til Brentford som assistent i 2016, og i oktober 2018 ble han forfremmet som hovedtrener.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Videre etter drama: Snudde kampen på overtid:

Lille Atalanta var på vei mot det helt store, men så raknet alt helt på tampen da PSG tok seg til semifinalen i mesterligaen med 2-1-seier.

Lille Atalanta fra Bergamo var bare minutter unna en plass i semifinalen etter at de ledet 1-0 med sekunder igjen av ordinær tid etter scoring av Mario Pasalic i 1. omgang.

Men to kjappe scoringer av Marquinhos i det 90. minutt og Eric Maxim Choupo-Moting på overtid fikset biffen for den franske giganten.

Foto: NTB scanpix
PSG snudde alt i ellevilt sluttminuttdrama

PSG snudde alt i ellevilt sluttminuttdrama

dagbladet

Carlsen til finale etter dramatisk match mot Ding:

Magnus Carlsen sikret seg finaleplass i Grand Final i sin egen sjakktour med seier i over kinesiske Ding Liren i onsdagens semifinale.

Les mer her:

Carlsen til finale etter drama

Carlsen til finale etter drama

dagbladet

Haaland i fyr og flamme:

Parallelt med at Martin Ødegaard (21) preger overskriftene i sportsnyhetene i Spania gjennom returen til Real Madrid, viste Erling Braut Haland (20) at han fremdeles er en målscorer av rang.

Rogalendingen var igjen i aksjon i ettermiddag for Borussia Dortmund i en treningskamp mot Altach - og fortsette der han slapp før sommerferien.

Haaland var involvert i samtlige tre scoringer som ble produsert mens han var på banen.

Les mer her:

Haaland herjet vilt

Haaland herjet vilt

dagbladet

Sociedad bekrefter: Ødegaard tilbake i Real Madrid:


Real Sociedad bekrefter i en pressemelding at Martin Ødegaards tid i klubben er et ferdigskrevet kapittel.

- Ødegaard forlater oss for å komme tilbake til Real Madrid, men vi vil aldri glemme all gleden han har gitt oss. Han kvaliteter, karakter, innsats og ydmykhet gjør at Martin vil bli husket med en enorm kjærlighet, skriver Real Sociedad.

I en siste videohilsen - som du kan se over - takker Ødegaard klubben og fancen på klubbens egen YouTube-kanal.

- Jeg vil nå gi dere denne avskjedsbeskjeden, men fremfor alt er jeg takknemlig, for et år som har vært uforglemmelig for meg. Jeg har hatt store øyeblikk i denne drakta, gjennom hvordan jeg ble presentert, mitt første mål, veien til cupfinalen og Europa League, sier Martin Ødegaard.

- All kjærligheten dere har vist meg både på og utenfor banen kommer jeg aldri til å glemme. Jeg vil takke klubben for for tilliten og alle lagkameratene min som har hjulpet meg til å bli bedre dag etter dag. Tiden er nå inne for å ta farvel, sier nordmannen og legger til at han har fått et hjerte for Real Sociedad for evig framtid.

Foto: NTB scanpix
Bekrefter: Ødegaard tilbake i Real Madrid

Bekrefter: Ødegaard tilbake i Real Madrid

dagbladet

NÅ: To Haaland-mål:


Erling Braut Haaland fortsetter der han slapp forrige sesong og brukte ikke lang tid på å komme seg på scoringslista i treningskampen mot Altach.

Først scoret spisstalentet på straffespark etter 36 minutter. Dernest kom mål nr. 2 fra Haaland like før pause.

Stillingen var 3-0 etter 1. omgang. Nordmannen noterte seg også for en assist på Borussia Dortmunds første nettkjenning og var dermed vært involvert i tre av tre scoringer før pause, før Haaland ble byttet ut.

Thorgan Hazard har økt ledelsen til 4-0.

Foto: NTB scanpix

Sykkel-VM avlyses:

Sykkel-VM i Sveits er avlyst som følge av coronasituasjonen. Det skriver arrangøren på sin nettside.

Det er ikke lov å holde arrangementer med 1000 personer eller flere, noe som gjorde det uaktuelt å arrangere mesterskapet.

- Vi er lei oss og skuffet. Vi har jobbet hardt i nesten to år for å levere et fantastisk arrangement, sier presidentene for mesterskapet Grégory Devaud og Alexandre Debons i en pressemelding.

VM skulle ha blitt arrangert fra 20. til 27 september.

Foto: NTB Scanpix

Sigurdarson aktuell for sjokkretur til LSK:

Björn Bergmann Sigurdarson (29) kan være på vei til Lillestrøm, der han gjorde stor suksess i årene 2009 til 2012.

Det skriver Romerikes Blad.

– Jeg har vært i tett kontakt med Björn siden han dro fra LSK. Vi har snakket mye sammen, og han har aldri lagt skjul på at han kan tenke seg å komme tilbake til LSK en gang når timingen er riktig. Jeg kan bekrefte at dette er et «case» nå, men ingenting er klart, sier sportssjef Simon Mesfin i LSK til lokalavisen.

Sigurdarson har spilt for Rostov i Russland de siste sesongene. Like før koronautbruddet spilte han én kamp på lån i kypriotiske Apoel. Når overgangsvinduet åpner i september, kan han havne i Lillestrøm.

– Timingen kan være riktig nå, men finansieringen må på plass. Det er det vi snakker om nå, sier Mesfin.

Lillestrøm har hatt en skuffende sesonginnledning og ligger på 9.-plass i 1. divisjon.

(©NTB)

Brann-spiller isolert med coronasymptomer:

Brann-spiller Gilli Rolantsson har den siste uken vært i karantene som følge av nærkontakt med en virussmittet person. Nå har han lette symptomer selv.

Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider onsdag.

– Gilli har vært i karantene den siste uken fordi han har vært i nærkontakt med en person som er smittet av koronaviruset. Nå har han utviklet lette luftveissymptomer, og han er isolert, sier Brann-lege Magnus Myntevik i en uttalelse.

– Han har ikke vært på Stadion eller i kontakt med noen av spillerne siden han var i kontakt med personen som var smittet. Vi vil komme med mer informasjon senere, utdyper han.

Rolantsson vil selv ikke uttale seg om saken.

Spilleren fra Færøyene har spilt fem kamper som innbytter for Brann denne sesongen.

(©NTB)

Foto: NTB Scanpix

Ødegaard fjernet fra Real Sociedad-troppen:

Martin Ødegaard skal ikke delta i sesongoppkjøringen til Real Sociedad som starter fredag. Det melder klubben selv. Nå tyder alt på at han spiller for Real Madrid neste sesong.

I tillegg til at han ikke er med i sesongoppkjøringen, er han fjernet fra troppen til Real Sociedad på deres nettsider.

Den opprinnelige planen skal ha vært at han skal spille for Real Socidad neste sesong også. Men Zinédine Zidane og Real Madrid skal ha snudd, ifølge flere spanske medier.

Real Madrid starter sin sesongoppkjøring noe seinere. Det har med andre ord ikke kommet noen bekreftelse fra Real Madrids side.

Foto: NTB Scanpix

Motstander i coronatrøbbel:

Atlético Madrids kvinnelag i fotball er rammet av coronaviruset. Fire personer tilknyttet klubben har testet positivt, få dager før mesterligaens kvartfinale.

21. august skal Atlético Madrid spille kvartfinale mot Caroline Graham Hansens Barcelona. Oppladningen til det oppgjøret blir ikke som tenkt.

Nå sliter nemlig Madrid-laget med coronaviruset. Onsdag ble det bekreftet at fire personer har testet positivt.

I en uttalelse fra klubben heter det at svarene på testene kom tirsdag, etter at spillere, trenere og støtteapparat ble testet dagen før. De nye testene ble tatt etter at det ble avdekket positive prøver i klubben fredag.

De positive prøvene forrige uke har ført til at laget har innstilt treningene og isolert spillere og trenere. Klubben opplyser også at ingen av spillerne viser symptomer på viruset, og at de er isolert i sine respektive hjem.

De vil bli testet på ny i løpet av de neste dagene. Inntil videre er all aktivitet satt i bero.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Annonsørinnhold