Sportsstudio

Thomas Haarstad

Rykker ned:

Joshua King og Bournemouth gjorde jobben og vant 3-1 borte mot Everton, men rykker likevel ned fra Premier League.

Det ble klart etter at Ørjan Nylands Aston Villa tok ett poeng borte mot West Ham.

Norwich, Watford og Bournemouth er de tre lagene som rykker ned fra Premier League.

- Det er vondt. Jeg prøver å ta meg sammen, men jeg er virkelig lei meg på fansen og klubben sine vegne. De har ikke vært til stede i sluttspurten, og det syns jeg er trist, sier Bournemouth-manager Eddie Howe, og fortsetter:

- Det er tid for refleksjon, og en tid for å se hva som er det neste steget. Alt i klubben er sentrert rundt å holde seg i Premier League, og jeg vil snakke med folk jeg trenger å snakke med. Det er små marginer. Vi har hatt nok sjanser løpet av sesongen. Som manager har jeg tatt mange avgjørelser, og jeg har ikke vært god nok denne sesongen, sier han.


Slik endte bunnstriden:

17. Aston Villa - 35 poeng
18. Bournemouth - 34 poeng
19. Watford - 34 poeng
20. Norwich - 21 poeng

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Nær cupbombe:

Newport var nær en cupbragd mot Newcastle, men Jonjo Shelvey utlignet rett før slutt, og Premier League-laget gikk videre på straffespark.

Tristan Abrahams ga vertene fra nivå fire ledelsen før det var spilt fem minutter. Han var først på returen etter at Scott Twine skjøt i tverrliggeren fra langt hold. Han fikk ikke dreis på avslutningen, men keeper Mark Gillespie famlet ballen i mål.

Abrahams scoret sitt fjerde mål i ligacupen i høst. Newport har tidligere slått ut Swansea, Cambridge og Watford og hadde lenge Newcastle på gaffelen.

Newcastle-manager Steve Bruce gjorde sju endringer i laget som på kontroversielt vis berget 1-1 mot Tottenham i eliteserien søndag, og han måtte se sine spillere være nest best i det meste i første omgang.

Etter pause kastet Bruce innpå Joelinton, Callum Wilson og Fabian Schär i jakt på et utligningsmål, men Newport holdt unna helt til det 87. minutt. Da fintet Jonjo Shelvey innbytter Ryan Taylor ned på rompa før han feide ballen inn i krysset.

I straffesparkkonkurransen var Joelinton den første som misset, men Shelvey var en av fem Newcastle-spillere som scoret. Gillespie reddet den svake straffen til Taylor, mens Brandon Cooper skjøt over. Dermed er Newcastle videre.

(NTB)

På benken:

Etter å ha blitt byttet ut i pausa sist, benkes Martin Ødegaard til kveldens kamp mot Real Valladolid.

Real Madrid (4-4-2): Courtois - Odrizola, Varane, Ramos, Marcelo - Valverde, Casemiro, Modric, Isco - Benzema, Jovic.

Foto: NTB

Byttet ut i tap:

Martin Palumbo fikk sin første kamp fra start i Serie A, men han kunne ikke hindre at Udinese tapte 0-2 hjemme for nyopprykkede Spezia.

Andrej Galabinov scoret begge mål for gjestene, som vant selv om Claudio Terzi ble utvist med to gule kort midtveis i 2. omgang. Den 18-årige nordmannen ble byttet ut tidlig i 2. omgang på stillingen 0-1.

Galabinov scoret ledermålet i det 29. minutt og punkterte kampen rett før slutt.

Det var en av de tre hengekampene fra 1. runde som ble spilt onsdag. Spezia tok sine første poeng i Serie A. Udinese står fortsatt uten poeng og scoring i den nye sesongen.

Romelu Lukaku scoret to ganger da Inter slo Benevento 5-2 på bortebane. Han scoret allerede i kampens første minutt og punkterte den med 3-0-målet etter en snau halvtime.

Roberto Gagliardini, Achraf Hakimi og Lautaro Martínez scoret også for Inter, mens Gianluca Caprari var tomålsscorer for hjemmelaget. (NTB)

Foto: NTB

B-preget:

Lagoppstillingene er inne. Ole Gunnar Solskjær velger et B-preget lag til denne kampen.

- Det handler om balanse. I denne fasen av sesongen må vi rotere. Vi vil videre, Brighton er et bra lag. Vi må være skarpe, vi må spille med selvtillit og forsvare bedre. Jeg vil se dem uttrykke seg og forhåpentligvis får vi grep om kampen, sier Solskjær til Sky Sports.

Foto: NTB

Haaland-assist:

Bayern gikk opp i 2-0 mot Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund i den tyske Supercup-finalen. Corentin Tolisso og Thomas Müller har scoret målene.

Men Dortmund har svart. Braut Haaland serverte Julian Brandt som reduserte.

Foto: NTB

Nytt stjernemøte for Casper Ruud:

Casper Ruud måtte krige mot Tommy Paul, men vant kampen 3-2 i sett etter en thriller av en kamp på grusen i Paris. Ruud rotet blant annet bort fire matchballer i siste sett, men vant til slutt.

Nå venter verdenstreer Dominic Thiem i tredje runde. Mannen som regnes som arvtageren til Rafael Nadals posisjon som gruskonge i tennisverden.

- Casper har vist at han er oppe og lukter litt på de beste gutta på grus. Er han på kan han yppe seg litt, men Thiem er en råtass, sier pappa Christian Ruud til Eurosport

Dermed blir det et nytt stjernemøte for en Ruud i storform. Tidligere i september møtte han Novak Djokovic i Masters-turneringen i Roma, hvor han også presset verdenseneren.

Kampen mot verdenstreer Dominic Thiem, som nylig vant US Open, spilles mest sannsynlig fredag.

Foto: NTB

Ingen verdenscup før jul:

Det norske skøyteforbundet melder i en pressemelding onsdag kveld at det ikke blir noen verdenscupløp for Håvard Holmefjord Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og de andre norske skøytestjernene i år.

Det var planlagt tre verdenscupløp i nederlandske Heerenveen, der løperne skulle inn i ei boble for å sikre at smittevernet ble opprettholdt. Det internasjonale skøyteforbundet har imidlertid konkludert med at det er for tidlig, og ønsker heller å se på muligheten for en tilsvarende løsning etter nyttår.

For en måned siden avgjorde ISU at de fire berammede verdenscupstevnene før jul ikke kan arrangeres som planlagt. Det gjelder Tomaszow-Mazowiecki i Polen (13.-15. november), Stavanger (20.-22. november), Salt Lake City i USA (4.-6. desember) og Calgary i Canada (11.-13. desember).

Håvard Holmefjord Lorentzen. Foto: NTB

Ukjent nordmann starter Serie A-kamp:

Norsk-italienske Martin Palumbo starter for Udinese når de serieåpner mot Spezia onsdag klokken 18.

18-åringen starter sentralt på midten.

Foto: NTB

Håndball: Fjellhammer og Gjerpen i corona-karante:

Fjellhammer og Gjerpen i kvinnenes 1. divisjon i håndball har fått utsatt sine kamper i neste serierunder 7. oktober på¨grunn av covid-19-smitte.

Hele laget til Fjellhammer og ni spillere på Gjerpen er i karantene etter at lagene møtte hverandre i kamp i Skienshallen 20. oktober, melder Telemarksavisa.

En av Fjellhammer-spillerne har i etterkant testet positivt på corona-viruset, og klubben fra Lørenskog opplyser onsdag at hele laget er satt i karantene. Gjerpen har bedt de ni spillerne som var på banen i Fjellhammer-kampen om skjerme seg.

Amstel Gold Race avlyst:

Storrittet Amstel Gold Race er avlyst. Det opplyser arrangøren. Grunnen skal være den eskalerende coronasmitten i Nederland.

Annonsørinnhold