Annonse

Sportsstudio

Langrennsstjerna blir fotballspiller
Foto: NTB Scanpix

Langrennsstjerna blir fotballspiller

Midt i forberedelsene til en ny skisesong har svenske Calle Halfvarsson (31) gjort et overraskende grep. Han skal spille fotball for den svenske klubben Äppelbo AIK, som spiller i 6. divisjon.

Det bekrefter klubben selv på sin Instagram-profil.

- I starten trodde jeg ikke det var sant. Men nå når jeg skjønner at det virkelig har skjedd, så blir det en oppsving for klubben. Det er kult at slikt skjer, spesielt i en sesong med coronaviruset og usikre tider for alle sammen, sier klubbens styreleder Ola Gyllenvåg til Dalarnas Tidningar.

Langrennsløperen står med tre VM-medaljer - to sølv og en bronsje.

Annonse
Forberedt på bråk
Foto: Magnus Gjestrum Larsen/Dagbladet

Forberedt på bråk

Lillestrøm (Dagbladet): I kveld er det klart for dyst mellom Lillestrøm og Vålerenga.

Lagene har to ulike utgangspunkt før avspark: Lillestrøm kjemper helt i toppen av Eliteserien, mens Vålerenga ligger nede på tiendeplass.

En stor gruppe LSK-fans har samlet seg utenfor stampuben Martins. Før kampen forteller en politibetjent fra Lillestrøm til Dagbladet at de er forberedt på stort «trykk» fra rivalene fans.

- Vi frykter ingenting, men vi har bemannet opp og er forberedt på bråk. Vi har sett mye rart i tidligere oppgjør, sier han.
Politibetjenten legger til at det er helt vanlig at de bemanner opp før oppgjørene mot Enga.

Politiet eskorterer bort VIF-fansen som nærmer seg LSKs folkemasse.

Følg kampen her:

Ut på båre - kneskålen ute av ledd
Foto: NTB

Ut på båre - kneskålen ute av ledd

Viking troner foreløpig toppen av tabellen, men med en kamp mer spilt enn LSK, som ligger som nummer to. Nå har de tatt føringen i hjemmekampen mot Hamkam. Ligaens toppscorer, Veton Berisha, sørget for det.

HamKam-spiller Julian Dunn må bæres ut på båre etter det som så ut som en vridning i kneet. Kneskålen skal være ute av ledd, melder Discovery.

Det kan bety en lang periode på sidelinjen for midtstopperen, som ble hentet inn like før nyttår.

Foreløpige scoringer:

Aalesund - Jerv, 0 - 0
Bodø/Glimt - Strømsgodset, 2 - 0
Viking - HamKam, 1-0
Odd - Sandefjord fotball, 0-1

Følg hele eliteserierunden her:

Annonse
Endringer for hopperne - skal lasermåles
Foto: NTB

Endringer for hopperne - skal lasermåles

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har besluttet flere endringer foran kommende sesong. I hopp blir det tatt i bruk nytt utstyr.

Utøvernes høyde er sentral, og denne skal i framtiden måles ved bruk av laserverktøy. Hopperne må enten ligge nede på gulvet eller sitte under målingen, skriver FIS i en pressemelding.

FIS har i flere år hatt en BMI-regel for å kontrollere forholdet mellom vekt og høyde blant utøverne.

Skituppen er blant det av utstyret som vil bli noe forandret fra vinteren av i hopp.

- For første gang siden februar 2020 har det i dag (onsdag) vært et fysisk FIS-styremøte. Det var mange saker på agendaen, først og fremst forslag fra de ulike komiteene etter møtene de siste ukene. Styret godkjente de aller fleste av forslagene, som det historiske om å tillate skiflyging for kvinner i hopp og kombinert for menn, like distanser for kvinner og menn og nytt poengsystem i langrenn. Også kommende vinter blir det mange verdenscuprenn i Norge. I dagens møte ble det lagt til et tredje alpinrenn i Kvitfjell for kvinner, sier den norske skipresident Erik Røste.

(NTB)

Kan bli finaleklar for Liverpool
Foto: NTB

Kan bli finaleklar for Liverpool

Den spanske midtbaneeleganten Thiago Alcântara er ifølge Liverpool-manager Jürgen Klopp i rute til å bli involvert i mesterligafinalen mot Real Madrid.

Det opplyste tyskeren på pressekonferansen foran oppgjøret.

Thiago måtte forlate banen underveis i Premier League-avslutningen mot Wolverhampton, og etter kampen var Klopp pessimistisk med tanke på å ha spanjolen tilgjengelig mot Real Madrid lørdag.

Thiago trente ikke sammen med laget på formiddagsøkta, men Klopp kunne senere fortelle at Thiago høyst trolig vil trene sammen med resten av laget torsdag.

- Han gjorde noen ting i dag, og det var ikke planlagt at han skulle trene. For øyeblikket ser det ut til at han kan trene i morgen, sa Klopp onsdag ettermiddag.

- Det ville vært mye til hjelp, så får vi ta det derfra, fortsatte han.

Finalen spilles lørdag kveld i Saint-Denis nord for Paris. Real Madrid aldri tapt en finale i Champions League-æraen. Forrige finaletap i europacupen kom mot nettopp Liverpool i 1981.

Annonse
Ute med skade
Foto: Reuters

Ute med skade

Zlatan Ibrahimovic er skadet i 7 til 8 måneder. Årsaken er en operasjon for en kneskade, dette bekrefter klubben onsdag i en pressemelding.

40-åringen har slitt med kneet i lengre tid og har ikke spilt fra start siden 17. januar. Han fikk noen minutter i serieavslutningen mot Sassuolo. Da vant Milan 3-0, og klubben tok sin første serietittel på elleve år.

Svensken fyller 41 år i oktober. Hans kontrakt med Milan utløper om én måned. (NTB)