Annonse

Sportsstudio

Langrennsstjerna blir fotballspiller
Foto: NTB Scanpix

Langrennsstjerna blir fotballspiller

Midt i forberedelsene til en ny skisesong har svenske Calle Halfvarsson (31) gjort et overraskende grep. Han skal spille fotball for den svenske klubben Äppelbo AIK, som spiller i 6. divisjon.

Det bekrefter klubben selv på sin Instagram-profil.

- I starten trodde jeg ikke det var sant. Men nå når jeg skjønner at det virkelig har skjedd, så blir det en oppsving for klubben. Det er kult at slikt skjer, spesielt i en sesong med coronaviruset og usikre tider for alle sammen, sier klubbens styreleder Ola Gyllenvåg til Dalarnas Tidningar.

Langrennsløperen står med tre VM-medaljer - to sølv og en bronsje.

Annonse
Øker premiepotten for langrenn
Foto: NTB

Øker premiepotten for langrenn

Det skal lønne seg å delta i flest mulig verdenscuprenn. Pengepremiene for de beste sammenlagt i langrenn økes.

- Potten til de beste i sammendraget går opp. De får mer penger. Dette gjøres for å stimulere til best mulig deltakelse gjennom vinteren, sier Ulf Morten Aune til NTB.

Han er medlem av verdenscupkomiteen i langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Pengespørsmålet var et tema under møtene til både verdenscupkomiteen og langrennskomiteen i FIS i Zürich fredag.

I langrennskomiteen er Espen Bjervig Norges representant.

Pengepremiene i hvert enkelt verdenscuprenn økes også. Her er det derimot beløpet for dem mellom seks og 20 på resultatlisten som heves. For de fem beste beholdes summen fra sist sesong.

- Dette gjøres etter ønske fra løperne, sier Aune.

Heretter blir det også delt ut premiepenger til de ti beste lagene i lagøvelser. Her var det bare belønning til de seks beste fra før.

(NTB)

Wada med tramadol-advarsel - rett inn på forbudslisten
FOBUDT: Tramadol er ført opp på dopinglisten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Wada med tramadol-advarsel - rett inn på forbudslisten

Antidopingbyrået WADA har godkjent forbudslisten for neste år. Et mye brukt smertestillende preparat får stor oppmerksomhet.

Tramadol, som er meget sterkt smertelindrende, har vært forbudt i sykkelsporten siden 2019. Fra 1. januar neste år vil dette gjelde alle idretter.

WADA melder om at byrået har observert stadig mer omfattende bruk av tramadol de siste årene, blant annet gjelder dette i sykling, rugby og fotball. Middelet kom på overvåkingslisten i 2012.

I en pressemelding bruker WADA mye plass til å omtale farene ved bruk av tramadol.

Stoffet er klassifisert som narkotika i mange land, også i Norge. WADA-finansiert forskning har bekreftet at tramadol har potensial til å øke fysisk prestasjon i idrett.

- Dermed krysser stoffet av på alle punktene som gjør at et stoff blir satt på dopinglista. Det kan være helseskadelig for utøvere, det kan gi en prestasjonsfremmende effekt og kan skade idrettens anseelse, sa Astrid Gjelstad i Antidoping Norge til eget nettsted i 2022.

(NTB)

Annonse
Bittert for Strand Larsen
Foto: NTB

Bittert for Strand Larsen

Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon.

Den norske landslagsspilleren, som står med to ligamål denne sesongen, ble byttet ut med ni minutter igjen å spille. Fra benken fikk han se alle poengene glippe.

Tapet betyr at Celta Vigo, som har slitt tungt de siste ukene, ligger på plassen under nedrykksstreken. Fem poeng er den magre fangsten så langt.

(NTB)

United-nyhet ryster
FORFALLER: Old Trafford. Foto: NTB

United-nyhet ryster

Den engelske forretningsmannen sir Jim Ratcliffe (70) skal bare være villig til å kjøpe en mindre andel av aksjene i Manchester United. Det melder flere engelske medier mandag kveld.

- Ratcliffe vurderer å kjøpe en minoritetsandel i Manchester United i stedet for å søke full kontroll. Dette i et forsøk på å avslutte en nesten ti måneder lang prosess for å løse klubbens framtidige eierskap, rapporterer Sky Sports.

Nyheten ryster United-fansen. De ønsker den amerikanske Glazer-familien helt ut av klubben. Ratcliffe har vært blant håpene deres.

Stemmer nyheten mandag kveld, vil Glazer fortsatt ha full kontroll over Manchester United. Det antydes at Ratcliffe - gjennom Ineos Sports - er villig til å betale 1,5 milliarder pund for en fjerdedel av klubben. Det tilsvarer nærmere 20 milliarder kroner.

Fansen mener amerikanerne tapper Manchester United for verdier og ikke gir nok tilbake. Blant annet begynner Old Trafford å forfalle. Klubben har ikke levert varene sidene sir Alex Ferguson pensjonerte seg i 2013.

Sky Sports omtaler den siste utviklingen som «et sjokktrekk».

- Det vil utvilsomt utløse raseri blant mange United-supportere, heter det. En talsperson for Ratcliffe nekter å kommentere saken overfor Sky Sports.

Annonse