Sportsstudio

Thomas Haarstad

Trekker seg fra Newcastle-kjøp :

Premier League-klubben Newcastle United kommer ikke til å bli kjøpt opp av det saudiarabiske investeringsfondet PIF. Gruppen trekker offisielt sin interesse.

PIF, som var i ferd med å kjøpe fotballklubben, kommer ikke til å gjøre det likevel. Det kommer fram i en uttalelse fra gruppen, melder Sky Sports.

– Med dyp takknemlighet for Newcastles og klubbens betydning, har vi kommet fram til beslutningen om at vi ikke lenger er interessert i å kjøpe Newcastle United Football Club.

Den mektige kronprinsen i Saudi-Arabia, Mohammed bin Salman, er styreformann i PIF.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Ny nedtur for Palace:

Crystal Palace hadde flest sjanser, men greide ikke å slå hull på Newcastle. Det straffet seg da gjestene scoret sent og vant 2-0 i London.

Fredagens oppgjør så ut til å forbli målløs. Det sørget Callum Wilson og Joelinton for at ikke skjedde. Duoen scoret hvert sitt mål og hadde hver sin målgivende pasning mellom det 88. og 90. minutt.

Før målene var Palace laget som trykket på og virket nærmest å få med seg alle poengene. Få minutter i forveien greide Michy Batshuayi akkurat ikke å skli inn en ball i et åpent Newcastle-bur.

Karl Darlow sto en glimrende kamp mellom stengene for bortelaget, og helt på tampen skulle Steve Bruces mannskap også få uttelling offensivt. De tok effektivt vare på de få sjansene laget fikk.

Crystal Palace har en blytung statistikk uten Wilfried Zaha. Stjernen har mistet de to siste Premier League-kampene etter en positiv koronatest, og begge to har endt med tap for Roy Hodgsons lag.

Ifølge Opta har Palace kun vunnet to av sine 17 siste serieoppgjør uten Zaha på banen.

(NTB)

Carlsen vant første semifinalekamp:

Magnus Carlsen leder semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i første turnering i Champions Chess Tour, men underveis levde han farlig flere ganger.

Nordmannen er i føringen 2,5-1,5 etter semifinalens fire første hurtigsjakkpartier. Han fikk en pangstart på fredagskvelden med seier i første parti, mens det ble remis i de tre neste.

Den norske verdensmesteren åpnet semifinalen ved å utnytte en stor Nepomnjasjtsjij-tabbe. Russeren hadde en solid stilling, men alt endret seg da han flyttet dronningen feil. Etter 26 trekk ga han opp.

I neste parti var det Carlsen som havnet i trøbbel med svarte brikker. Sjakkcomputeren ga ham på et tidspunkt i sluttspillet bare 4 prosents sjanse til å greie remis, men han fant likevel trekket som berget poengdeling.

Også i tredje parti ble det drama. Carlsen mistet nettforbindelsen, men det var ikke det som ga ham problemer. Det gjorde tidsbruken hans, og igjen var han bakpå i sluttspillet. Nok en gang kom han seg ut av en tøff stilling.

Carlsen hadde god kontroll i kveldens siste parti og nøyde seg med remis.

(NTB)

Blatter og Platini blir etterforsket:

De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Påtalemyndigheten i Sveits gransker dem begge for bedrageri.

Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten. Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene. Flere vitner har også måttet svare på spørsmål.

AFP har også fått opplysninger om at duoen blir etterforsket for bedrageri.

Inntil for fem år siden var Blatter og Platini to av fotballens mektigste menn. Begge måtte gå av som president for henholdsvis Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter at skandalesaker om korrupsjon begynte å rulle.

Begge to ble utestengt for en pengeoverføring mellom seg på 2 millioner sveitserfranc i 2011. Platini fikk pengene utbetalt av Blatter personlig.

Fifa kom senere fram til at overføringen var grunnløs og i strid med forbundets regler.

(NTB)

Kristoffersen med knepent finaletap i parallellstorslalåm:

Henrik Kristoffersen øynet sin første verdenscupseier i parallellstorslalåm, men kom akkurat til kort i fredagens finaleduell med franske Alexis Pinturault.

Romerikingen ble slått med 11/100 sekund i østerrikske Lech. Han var bak med 16 hundredeler etter første finalerunde.

Ingen av finalistene hadde tidligere vunnet den spesielle disiplinen i storslalåm. Kristoffersen hadde fra før en 2.-plass som bestenotering.

I semifinalen danket 26-åringen ut hjemmehåpet Adrian Pertl med 26 hundredeler. Han var i føringen i både rød og blå løype.

Kristoffersen tok seg som eneste nordmann til kvartfinalene. Der møtte han tyske Stefan Luitz, som var raskest ned bakken i første runde. Men da Kristoffersen hadde byttet ut rød løype med blå, gikk han fra å være bak med 12 hundredeler til å vinne med 13.

Det ble kun kjørt enkeltrunder i første utslagsrunde. Alexander Aamodt Kilde røk ut sammen med Atle Lie McGrath og Timon Haugan. Forrige sesongs sammenlagtvinner i verdenscupen ble slått med 19/100 sekund av østerrikeren Christian Hirschbühl.

(NTB)

Solberg mister EM-starten for Norge:

Håndballandslagets keeperstjerne Silje Solberg blir ikke klar i tide til åpningskampen mot Polen i EM førstkommende torsdag.

– Starten rekker jeg ikke. Hvis jeg i løpet av noen dager får en negativ test, så håper jeg å komme inn etter hvert, sier Solberg til VG.

Målvakten pådro seg koronasmitte i midten av november i sitt hjemlige miljø i den ungarske byen Györ. Det er ikke kommunisert eksakt hvilken dato hun testet positivt.

Ifølge ungarsk regelverk må spillere som har vært smittet, gjennom diverse medisinske tester og avgi negativ test før de slipper ut av karantene.

Sammen med Emily Stang Sando er Solberg norsk keeperpar i EM-troppen. Solberg er i utgangspunktet et klart førstevalg.

– Da jeg testet positivt første gang, tenkte jeg at mesterskapet ryker. Nå spørs det hvor lenge det drøyer før jeg kan være klar. Noen av de smittede på laget i Györ har brukt tre og en halv uke. Det ser veldig mørkt om det samme skjer med meg, erkjenner 30-åringen.

(NTB)

- Fått noen henvendelser:

- Etter Erling sitt store gjennombrudd så har jeg sett litt mer (av tysk fotball jour.anm). Jeg ikke har vært i forhandlinger med noen klubber der den siste tiden, men jeg har på agentnivå fått noen henvendelser om jeg kan være interessert i et par klubber. Så da jeg har fulgt litt ekstra med på de klubbene den siste tiden, forteller Solbakken i et intervju med Viasport og Jan Åge Fjørtoft.

Solbakken var trener i Köln fra 2011-2012. På spørsmål om når vi får se han tilbake på en trenerbenk, svarer den tidligere FCK-treneren følgende:

- Det er et godt spørsmål. Det kunne jeg vært i morgen. Jeg må være ærlig å si Corona-situasjonen forstyrrer litt av det fulle bilde, og at du ikke får det fulle overblikket over klubbers ved og vel.Så må jeg si at jeg er påvirket av det som skjedd i København. Jeg skal fortsette tenke litt på det og bli helt klar i hodet, sier Solbakken.

Frustrert Tande kvalifiserte seg med et nødskrik:

Daniel-André Tande ville helst hjem etter sitt hopp, men tok seg akkurat videre til lørdagens verdenscuprenn i Ruka. De andre norske tok seg greit videre.

– Det er faktisk noe av det latterligste jeg har vært med på. Kjøre så lav fart med så mye bakvind ut av kulen, sa Tande til NRK etter sitt hopp.

Farten ble satt opp to avsatser etter Tande, som var svært frustrert etter hoppet.

– Jeg reiser hjem snart. Dårlig flaks med trekning av startnummer. Jeg føler jeg har hatt en jævlig positiv dag i bakken. Selvfølgelig, jeg tror ikke jeg hadde hoppet så jævlig mye lenger om jeg hadde hoppet på mitt beste. Det blir rett og slett for dumt, sa en selvkritisk Tande.

Tande åpnet forrige sesong med seier i begge de to første individuelle rennene. Fredag var det små marginer som gjorde at han havnet innenfor topp 50 da han ble nummer 48. Polske Dawid Kubacki vant kvalifiseringen foran tyske Karl Geiger.

Halvor Granerud ble beste nordmann på 3.-plass.

Johann André Forfang (15), Sander Vossan Eriksen (24), Anders Håre (30), Marius Lindvik (38) og Robert Johansson (43) tok seg alle videre i kvalifiseringen som ble preget av tunge forhold.

(NTB)

Premier League hedrer Maradona:

Premier League skal de neste dagene minnes fotballikonet Diego Maradona med svarte armbånd og ett minutts applaus.

Maradona døde onsdag kun få uker etter å ha fylt 60 år. Argentineren blir av mange sett på for å være tidenes beste fotballspiller.

I midtuken ble han hedret med ett minutts stillhet i både mesterligaen og europaligaen. Premier League vil også ha sin egen markering.

Alle spillerne i Englands toppdivisjon skal i tillegg bære svarte bånd rundt armen.

Den 10. runden i Premier League varer fra fredag til mandag.

(NTB)

Strammere regime for norsk toppfotball:

Norges Fotballforbund har justert smittevernprotokollene foran årets siste klubbkamper. Det skjer etter flere koronatilfeller i toppfotballen de siste ukene.

Endringene var ventet. Allerede tidligere i uken ble det kjent at NFF vurderte å gjøre innstramninger.

– Selv om vi nå ser en synkende smittetrend i Norge, er det fremdeles mye smitte i samfunnet, og vi har dessverre også hatt flere smittetilfeller i toppfotballen den siste tiden. Vi gjør nå noen innstramminger og presiseringer i protokollene som vil gjelde i sesonginnspurten, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn til fotball.no.

Han legger til at fotballforbundet har fått bistand fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

I protokollene er det i tillegg til nye krav til smittevern, også en ny beskrivelse av hvordan klubber skal takle smittetilfeller.

Blant de nye endringene er at treningskamper nå kun tillates etter søknad. Det er også krav til negativ test før spillere kan gjenoppta trening etter symptomer på luftveisinfeksjon.

(NTB)

Nytt smittetilfelle i Jerv:

Jerv har fått en ny spiller med påvist koronasmitte. Det vil ikke få praktiske konsekvenser for 1.-divisjonsklubben, som fra før er i karantene.

Det opplyser Grimstad-laget i en pressemelding.

Siden den smittede spilleren allerede var i karantene og ikke har vært i kontakt med noen andre i Jerv, vil smittetilfellet kun påvirke ham selv. Personen får en forlenget isolasjon på ti dager.

Jerv har hatt flere smittetilfeller i høst. Klubben skal etter planen spille mot Grorud 3. desember. Alle spillere som leverer negative tester, vil være ute av karantene søndag.

(NTB)

Annonsørinnhold