Sportsstudio

Mathias Hagen

Fryst ut før skjebnekampen:

Mesut Özil (31) ble i flere sesonger regnet som Arsenals viktigste spiller. Han tok Nord-London med storm etter at han overraskende meldte overgang fra Real Madrid i 2013.

Mange Arsenal-fans håpte nok på at tyskeren skulle lede klubben til ligagull på sikt. Men slik har det ikke blitt.

Spesielt denne sesongen har han slitt voldsomt med tillit fra sine managere, og etter at Mikel Arteta tok over ser han ut til å være helt ute i kulden.

Sky Sports skriver at midtbanespilleren har dratt til Tyrkia etter at han ble ekskludert fra troppen som spiller FA-cup-finale mot Chelsea i kveld. Det virket som et utenkelig scenario for noen år tilbake.

- Jeg mener Özil er et skoleeksempel på en spiller som må spille i et ordentlig godt lag, som er helt i toppen, og dominerer fotballkamper. Han må spille i et suksessfullt lag, sier tidligere Arsenal-spiller Paul Merson til Sky Sports.

Sky Sports' fotballekspert mener at Özil ikke kommer til å forandre måten han spiller på, og det gjør heller ikke Arsenal.

- Han løper ikke hjemover eller presser motspillere, og man trenger ham i et lag der de har ballen 70 prosent av tida hver uke, mener Merson.

Arsenal møter Chelsea i FA-cup-finalen klokka 18.30 i kveld. Dersom Arsenal vil nå Europa League, må de vinne kveldens finale.

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

TV 2 om Northug: - Alvorlig sak:

Fredag kveld bekreftet Petter Northug at politiet har gjort funn av kokain i boligen hans.

Funnet skjedde etter at han ble tatt i en fartskontroll torsdag. Northug bekrefter i sosiale medier at han kjørte altfor fort.

Northug har hatt oppdrag for TV 2 etter at han la proffkarrieren som langrennsløper på hylla.

PR- og mediesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Dagbladet at de ble kjent med kokainfunnet og råkjøringen fredag kveld.

Dahl vil ikke kommentere hvorvidt de visste om nyheten før Northug selv gikk ut i sosiale medier.

- Hvilke konsekvenser får dette for Northugs samarbeid med TV 2?

- Det er selvfølgelig en alvorlig sak. Vi må sette oss grundig inn i dette, og skal selvfølgelig snakke ordentlig med Petter i dagene som kommer, sier Dahl, som varsler tett dialog med langrennsstjerna.

- Vi tar selvfølgelig avstand fra all kjøring i påvirket tilstand.

I høst leder Northug programmet «Landskampen», der norske og svenske vinterhelter utfordrer hverandre til kamp.

«Landskampen» vil få premiere som planlagt fredag 11. september, sier Dahl til Dagbladet.

Programmet er ferdig spilt inn. Northug er programleder sammen med den svenske skilegenden Gunde Svan.

TV 2 gikk fredag morgen ut med pressemelding om «Landskampen». Idrettsstjernene som deltar er Ingrid Landmark Tandrevold, Martin Johnsrud Sundby, Marit Bjørgen, Tarjei Bø, Frida Karlsson, Teodor Peterson, Anna Haag og Emil Jönsson.

I fjor kommenterte Northug Tour de Ski for TV 2. «En TV-stjerne er født», slo Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther fast den gang.

Northug var selv deltaker i «Landskampen» i fjor.

PROGRAMLEDERE: Petter Northug og Gunde Svan. Foto: Espen Solli / TV 2
Northug bekrefter: Kokainfunn i hjemmet

Northug bekrefter: Kokainfunn i hjemmet

dagbladet

Northugs advokat: - Ingen kommentar:

Petter Northugs forsvarer, advokat Halvard Helle, har fredag kveld ikke vært tilgjengelig for intervju om klientens oppdatering i sosiale medier. I en SMS til Dagbladet skriver han følgende:

- Jeg har ikke ytterligere kommentarer utover det Northug har skrevet.

Northug bekrefter: Kokainfunn i hjemmet:

Petter Northug skriver på sosiale medier fredag at det er gjort funn av kokain i boligen hans. Funnet skjedde etter at han ble tatt i en fartskontroll torsdag:

- Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain. Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort, skriver han på Facebook og Instagram.

Henrik Ingebrigtsen brøyt:

Henrik Ingebrigtsen bryter 5000-meteren under Diamond League i Monaco.

- Hva har skjedd med Henrik. Håper det ikke er snakk om noen skade, sier Jann Post.

Joshua Cheptegei fra Uganda satte en fantastisk verdensrekord på 5000 meter med 12.35,36 og kronet friidrettens comeback etter viruskrisen.

Cheptegei hadde hjelp av tre harer med farten innledningsvis i Diamond League-stevnet i Monaco, men han løp de siste drøye 2000 metrene alene i front. Han passerte 3000 meter på 7.35,14 og 4000 meter på 10.05,46. I mål slo han Kenenisa Bekeles verdensrekord på 12.37,35, satt i 2004, med nesten to sekunder.

Henrik Ingebrigtsen jaget personlig rekord i samme felt i Monaco, men måtte bryte underveis.

Per Svela fullførte derimot til 8.-plass på 13.23,97, som er personlig rekord.

(NTB)

Barcelona - Bayern München 2-8:

Joshua Kimmich øker ledelsen. 2-5.

Da dommeren blåser av til pause leder Bayern München med tre mål mot Barcelona i kvartfinalen i Champions League. 1-4 er fasit inn til pause.

- Fantasifotball. Du trodde nesten ikke det du så en periode. Fotball fra øverste hylle, sa TV 2-kommentator Nils Johan Semb om Bayern München sin drømmeomgang.

Stjerne testet postivt:

Barcelona-forsvarer Samuel Umtiti har testet positivt for koronaviruset. Franskmannen er isolert fra resten av troppen.

Det bekrefter den spanske storklubben på sin nettside fredag.

Umtiti skal ikke ha symptomer og er ved god helse, men isolerer seg hjemme.

(NTB)

– Klubben har informert de aktuelle sports- og helsemyndighetene i tillegg til å spore alle menneskene som har hatt kontakt med spilleren, skriver Barcelona.

Umtiti hadde uansett ikke reist til Lisboa i anledning møtet med Bayern München i kvartfinalen av mesterligaen, da han sliter med en skade.

Også Barcelonas ungdomsspiller Jean-Clair Todibo testet positivt for viruset tidligere i uken.

(NTB)

Europarekord for Ingebrigtsen!:

Cheruiyot løper et kanonløp. Jakob Ingebrigtsen tar andreplassen og tar europarekord.

Jakob Ingebrigtsen løp inn til 2.-plass på 1500 meter med 3.28,68 i Diamond League-stevnet i Monaco. Det er ny europarekord.

Timothy Cheruiyot fra Kenya holdt unna for den norske tenåringen i spurten og vant på 3.28,45, men det ble en stor dag for 19-årige Jakob Ingebrigtsen, som for første gang løp under 3.30 og slo europarekorden til Mo Farah.

Den gamle europarekorden til Farah lød på 3.28,81. Briten satte den i Monaco i 2013.


Broren Filip Ingebrigtsen ble nummer fire med 3.30,35.

To kenyanske harer satte opp et drepende tempo for sin landsmann Cheruiyot, som er regjerende verdensmester på distansen. Det ble tidlig en luke på over ti meter til feltet der Jakob og Filip Ingebrigtsen løp i front.

Warholm-seier!:

Det ble en overlegen seier til Karsten Warholm i årets første Diamond League-stevne i Monaco.

- Han knuste konkurrentene, sa Jann Post etter seieren.

Nordmannen vant på 47,10. Det er det nest beste han noen gang har løpt.

Den norske friidrettsstjernen var storfavoritt før stevnet, med tyrkiske Copello - som tok sølv bak Warholm både i VM i 2017 og EM i 2018 - som den farligste konkurrenten.

Copello ble nummer to med tiden 49,04.

Ingebrigtsen neste:

Dagbladet følger stevne i Diamond League.

Det ble en overlegen seier til Karsten Warholm i årets første Diamond League-stevne i Monaco.

Den norske friidrettsstjernen var storfavoritt før stevnet, med tyrkiske Copello - som tok sølv bak Warholm både i VM i 2017 og EM i 2018 - som den farligste konkurrenten.

- Han knuste konkurrentene, sa Jann Post etter seieren

Diamond League- stevnet i Monaco er årets svar på OL. Det var i hvert fall innstillingen til Team Warholm før årets første 400 meter hekk-konkurranse. Yasmani Copello, Rasmus Mägi, Constantin Preis og Ludvy Vaillant er sunnmøringens fire utfordrere.

20.57: 1500m m/ Jakob Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen

21.13: 5000m m/ Henrik Ingebrigtsen og Per Svela

Her er tidspunktene for de norske deltakerne:
20.03: 110m hekk m/ Vladimir Vukicevic
20.42: 400m hekk m/ Karsten Warholm
20.57: 1500m m/ Jakob Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen
21.13: 5000m m/ Henrik Ingebrigtsen og Per Svela

Første Tromsø-tap:


Tromsø kom til hovedstaden uten poengtap og med 17-3 i målscore på sine tidligere kamper, men møtte sterk motstand fra vertene som i fjor holdt til to divisjoner under TIL.

Oscar Aga trikset med seg ballen før han scoret ledermålet i det 64. minutt. Tromsø blottet seg bakover da laget jaget utligning, og Grorud kom til mange store sjanser. Magnus Lankhof Dahlby doblet på straffespark på overtid.

HamKam så omsider ut til å skulle få sin første seier. Laget ledet 2-0 borte mot Åsane etter scoringer av Marcus Pedersen og Jonas Enkerud. Hjemmelaget skapte ny spenning da Håkon Lorentzen reduserte i det 87. minutt, og Kristoffer Valsvik utlignet til 2-2 seks minutter på overtid.

Sene baklengsmål har hjemsøkt HamKam denne sesongen og sørger for at laget er sist med fattige tre poeng etter tre uavgjorte og seks tap.

Ranheim vant 6-1 over Øygarden med hattrick av Mads Reginiussen og er nå bare tre poeng bak serielederen. Sandnes Ulf slo KFUM Oslo 3-1 og er nytt lag på tredjeplass etter at Sogndal avga poeng med 2-2 borte mot Stjørdals-Blink.

Flere sene mål
Sandnes Ulf er sju poeng bak Tromsø og fire bak Ranheim. Sogndal ledet 2-1, men innbytter Jakob Rømo Skille utlignet i det 86. minutt.

Kongsvinger slo Strømmen 2-1 med vinnermål av Adem Güven på straffespark i det 89. minutt og klatret over nedrykksstreken. Raufoss spilte 1-1 mot Jerv.

Øygarden gjør HamKam selskap under streken, mens Ull/Kisa er på kvalifiseringsplass før kveldskampen mot Lillestrøm.

(NTB)

Annonsørinnhold